Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Blu-ray se propadá rychleji, varovala Sony akcionáře

Plastové placky mě absolutně nezajímají, stačí mi domácí server/nas a Xtreamer. A ani tak nejde o penize, ale o nepotrebe nejakeho fyzickeho nosice. Nesrovnatelne pohodlnejsi je mit nekde na siti adresare serialy/filmy/pohadky pro decka. A plastovou placku bych v dusledku nekoupil uz jen kvuli te halde sracek (sorry ale to nejde napsat slusne) pres kterou se musi vzdy probojovat k samotnemu obsahu. Ja chci zmackout "play" a aby bezel film, ne divat se na 5 upoutavek a 10 varovani.

+1
+50
-1
Je komentář přínosný?

stejně jako kolega považuju jakékoliv fyzické distribuční médium za již dávno překonanou relikvii, všechno doma pěkně někde uložené na serveru a streamovat do koncového zařízení..

naposledy jsem měl nějaké filmy v avíčku/divx vypálené na DVDčkách někdy před 3-4 lety, kdy jsem doma kompletně všechno zlikvidoval a hodil na server.. nedávno jsem s novým HW dostal CD nebo DVD s ovladači a zjistil jsem, že už nemáme doma ani jedno zařízení s CD/DVD mechanikou a několik let jsme si toho ani nevšimli.. v práci už taky CD/DVD mechaniky postupně mizí ze všech notebooků.. blueray většina lidí v mém okolí úplně přeskočila..

ale stále se najdou případy uživatelů, jako moje máti, která teprve před dvěma lety objevila DVDčka, koupila DVD přehrávač a teď si v levných knihách/u vietnamců kupuje filmy za 30kč.. leč to je přístup uživatele IT nepolíbeného, který postupem času zmizí..

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tak filmy na DVD za 30 Kč (osobně dávám kolem 10 Kč u stánku na nádraží), proč ne, mechanika stojí nová pár stováků, přehrávač taky. Ale Blu-ray se tohodle nedožije, to se nikdy nebude prodávat tak, aby zbyly kamiony levných filmů co dají stánkařům po pětikoruně. I kdyby ten film dali zadarmo tak to ani za 30 Kč nebude, protože to je jen cena výroby a dopravy, tam by se už nevešla ani marže distributora a prodejce (+výpalné režimu).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. DVD film v Tescu za 50 Kč si kupuji, za 300 už ne. O tom to je. Ale oni už to mnohdy pochopili, takže řada dobrých filmů je k mání i za míň, jak 50.

Jinak data zálohuji stále na jednostranná DVD+R a uchovávám v černých světlo nepropouštějících video CD krabičkách (to jsou ty ve tvaru audio CD, ale z nelámajících se plastů). Důvod je prostý: není je jak zničit ani smazat, ledaže bych to úmyslně rozlámal či spálil. U pevného disku jde data narušit např. jen jeho připojením na nekompatibilní převodník do USB (osobně vyzkoušeno).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Lol tak to jste hodně naivní. DVD+r archival má životnost cca 10 let normální cca 5 pomohlo by tak jedině skladování ve vakuu. Z 200 DVD+r tdk a Sony které jen ležely v trezoru 5 let jsou živé tak dvě třetiny. Jo holt samovolný rozpad barviva na vzduchu je svině.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Těmto řečem nevěřím. Uvidím. Na DVD pálím od roku 2007 a zatím problém nenastal. Nejstarší CD-R mám z roku 1997 a taky je plně čitelné.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ano, tomu se věřit nedá. Pálím DVD od roku 2004, všechna DVD kromě tehdy vadných Multidisků jsou čitelná. Stejně tak CD od roku 1995. Zatímco HDD mi naposledy odešel před třemi týdny a to nikoliv na bad sectory. 750GB pryč z ničeho nic, naštěstí nic důležitého, neboť důležité věci mám zálohované právě na DVD nebo nově BD.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Nedávno jsem otevřel jeden špindl, že si vypálim jedno DVD. Nevypálil. DVD byla po cca 10 letech co byly uchovány ve špindlu v šuplíku zničené. foto http://cursed.cz/wp-content/uploads/2014/05/DSC_1396.jpg

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Značka?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

"stejně jako kolega považuju jakékoliv fyzické distribuční médium za již dávno překonanou relikvii, všechno doma pěkně někde uložené na serveru a streamovat do koncového zařízení.."

Ještě kdyby tak tyhle věci (až Blu-Ray zmizí) šly s HD/4K online médii provozovat legálně. :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

V tomhle vidim porad obrovsky nevyuzity potencial, a tak nejak porad nepochopeni ze strany vlastniku prav. A porad verim ze se to jednou zlomi. Jako - platim si mimo jine i AXN, HBO, Cinemax, Discovery atd. atd. - ale divam se na to malokdy. Radeji si to nekde stahnu, a prehraju kdy chci. Pripadne pokud nezapomenu, tak nastavim v EPG aby se mi to ulozilo na server. Krucinal, tak kde je problem abych mel za rozumny pausal nejakou IP sluzbu "video on dem(e)ant" se srovnatelnou nabidkou jakou si platim v podobe "ziveho" vysilani?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Mam stejny nazor take verim ze se to jednou zlomi. Take nemam problem za nejaky rozumny pausal klidne 300-500 mesicne si platit pristup idealne ke vsem filmum rekneme klidne s odstupem treba 3 mesicu od kina. Ale myslim ze v momente kdyby takova sluzba vznikla by to slo s kinem hodne rychle z kopce. A to je i predpokladam hlavni duvod proc se tak zatim nestalo.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A mohu se zeptat kde LEGALNĚ kupujete filmy? Nebavíme se o krádeži...Je smutné že někdo se ještě chlubí tím že krade film přes torrent atd....Kupuji DVD,občas koupím Blu-Ray.A to mám HBO atd.
Ono se legálně skoro nedá koupit a říkám koupit nikoliv půjčit film.Nemluvě o tom že ne každý je masochista stahující gigové ripy . O streamu z podivných půjčoven nabízejících mazanice za nehorázný peníz se nemá ani cenu bavit:)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Proč masochista? No záleží na rychlosti netu a v dnešní době i na vesnicích to jede slušně. Řekl bych, že je rychlejší stáhnout 12-20GB než jít do obchodu, spustit to a přetrpět ukázky a varování.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč masochista? Třeba proto že těch 12-20GB je polovina velikosti stažených dat za měsíc u běžného uživatele.Takže pochybuji že někdo příčetný vyplácá polovinu dat za nějaký pochybný rip:)
Nehledě že přes torrent to bude stahovat pravděpodobně několik dní,případně film bude rozsekán na deset částí a tu devátou zatím admin smaže:)
A opět.Nebavím se o legálnosti...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Proč by se to mělo stahovat přes torrent několik dní? Záleží pouze na dostupnosti, aktuální torrent, který má většinou dostatek peerů s vyššími rychlostmi se stáhne klidně řádově za několik hodin (třeba 30 GB soubor za necelé dvě hodiny). Záleží pouze na rychlosti připojení, ne na tom, zda je to zrovna přes torrent.
Ale velmi silně souhlasím s tím, že vydavatelé si sami účinně podřezávali větev tím, že než se dostal legální uživatel k filmu či koncertu, musel přetrpět leckdy "nekonečnou" řadu sraček (dlouho jsem hledal nějaký výstižnější termín) v podobě varování, upoutávek, reklam, log a podobně, což na "ukradených" kopiích často nebylo a tím byly pro uživatele přitažlivější a praktičtější a biti byli jen legální uživatelé. Stejně diskriminující pro "legály" jsou regiony. Mě také jednou velice naštvalo, když čtyři roky starý koncert Davida Gilmoura, kvůli tehdejší nedostupnosti u nás objednaný z anglického Amazonu, je v regionu 1 (USA) - nenapadlo mě si to při objednávání zkontrolovat, protože Anglie je ve dvojce. (Zajímavá věc: proč se reginy DVD a BD liší? To jsou jiné obchodní zájmy podle kvality videa?) A regiony se na kradené kopii či při stažení z Netu nevyskytují.... A proto : Dobře jim tak, můžou si za to sami! Pro vydavatele nikdy nebyl zákazník pánem, ale jen individuem, ze kterého vytáhnou prachy.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To říkám už pět let, už v době smrti DVD bylo jasné, že Blu-ray nemá budoucnost, a to byly na trhu s bídou 1TB disky. Dneska jsou na trhu 4TB disky, za chvilku přijdou 6TB, nejlevnější zelené sráče se nechají koupit od 80 halířů/GB. Kdo by to proboha kupoval když jen za cenu mechaniky má člověk 1TB disk (zhruba 100 filmů ve FullHD) a prázdná placka stojí další dvě pětky kus?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

BD prehravac som pred par rokmi kupil, lebo telka ktoru zatial nemenim sa nedala zosietovat. BD prehravac to vyriesil. Co sa tyka nakupu kotucikov, tak kupujem iba to co naozaj chcem ocenit. Ci je to DVD alebo BD je mi jedno. Hlavne nech to ma dabing. Neziaduci obsah na kotucikoch nenavidim!!!!!! A hlavne ak nie je preskocitelne. Uputavky na ine filmi mi nevadia, ale musia byt ako bonus obsah ktory si pozriem kedy chcem a nie ked hodim kotucik do prehravaca.

Doma preferujem medialny server pred kotucikmi a mrzi ma, ze digitalny obsah sa kupuje tam mizerne. Hlavne dabovany. Na archyvaciu momentalne kaslem, nie je co. Fotky su HDD + niekde vonku (internet) v zaheslovanom subore.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ještě nedávno mi desktop "hýzdila" CD/DVD mechanika kvůli starým mašinám s problematickým USB. Před rokem jsem ji s klidem odebral. Maminka má mašinu bez CD mechaniky taky a tak v podstatě mám mechaniky jen v ntb (vyměnitelné za sekundární (i terciální) disk).

Dost to nahrává spolehlivosti levnějších médií, nutnost pálit a neměnit obsah. Všechno máš po několika discích místo jednoho celku, atd. Při dnešní datové náročnosti a pohodlí již nemá DVD moc smysl, o blue-rayi nemluvě.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Moje sbírka Blu-Ray utěšeně roste a jak se píše v článku, kromě pár očekávaných novinek se spíš jedná o remasterovanou klasiku. Nicméně i pro mě je toto asi konečná a další fyzické médium netřeba, stejně bývají balení fyzických médií většinou pěkně odfláknutá - "pěkně" je to vidět třeba na Star Wars. Když vedle sebe postavíte VHS, DVD a Blu-Ray edice, tak zpracování krabiček je čím dál horší. Nicméně u filmů to ještě jakž takž jde, občas se objeví nějaký povedený steelbook nebo digibook, případně speciální edice (třeba Alienovo vajíčko atd.), ale co se týká audio CD, tak to je tragédie, kdy i různé Deluxe edice bývají pěkně odfláknuté - zase uvedu příklad, Deluxe edice alb Mika Oldfielda, první alba byla super, ale s každým dalším se kvalita balení snižuje :-/

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hmm z hladiska medialneho je DVD/Bluray fakt mrvte a uz asi nikdy nepovstane. Otazne je len ako dlho sa tomu budu branit vydavatelia. Trochu ale ine je to v oblasti ukladania dat. Tam je stale DVD/Bluray celkom pouzitelne, hlavne ak chce clovek nieco dlhodobejsie uchovavat, ale to nebude asi uplne pripad domacnosti kedze disk vyde lacnejsie. Co ale moze byt pripad domacnosti a mensich firiem tak to je kompatibilita, repspektive fallback v pripade pruseru. Totiz vdaka tomu ake je PC modularne tak je rovnako aj rozosrane a neni problem najist aj pomerne moderny pc s posahanym biosom kde nabootovat z usb kluca je fakt umenie. V takom pripade je proste CD/DVD dost ista cesta kde je skoro 100% sanca ze to zafunguje. A to ani nehovorim o sposobe vytovrenia recovery diskov vo win7/8 (kde to vlastne chce rovno robit disk a nie nejaky usb flash boot).
Je docela mozne ze ked CD/DVD vykape z mainstremu tak saj aj vdaka tomuto stane z toho docela draha technologia, lebo bude malo mechanik ale budu stale na urcite veci potrebne.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jsem si pořídil flašku na jednom konci USB3 do PC, na druhým miniUSB2 do mobilu. Velikost 2.5x zastrčené části v USB. Co víc si přát? :D

Mechaniku na placky nevedu už pěkných pár let. V mobilu ani ultrabuku není, externí nepotřebuju od doby, co se Win7 daj bez problémů instalovat z flašky.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Mne je BR nanic. Este mam desktope DVD RW na par najnutnejsich veci + jednu externu na servisne problemy. Ale obe sa vyuziju parkrat za rok.Az sa bojim ze sa pri najblizsej potrebe neroztocia pre saschnute loziska alebo ine HW/SW zarukove kurvitko :). Komercne videa/ci filmy z netu u seba nazalohujem.Ved naco aj ked sa daju hocikedy pozriet online... Vlastne ich aj pozeram uplne minimalne par krat do roka. Viac ma zaujima aby sa dali hrat hry aj v offline mode ked zrovna nejde alebo laguje siet.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Placky jsou mrtvé už několik let - jen výrobci to ještě nevědí.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mam ~200 DVD a presiel som davnejsie komplet na BluRay. Nakupujem v UK, trilogia Pana Prstenov ma vysla <10£. co je uplen v pohode cena za vybornu obrazovu aj zvukovu kvalitu. V NB mam Bluray mechaniku, pouzil som ju myslim raz, ked som skusal Planet Earth, ale odvtedy nebola pouzita (>2 roky). Filmy kupujem z casti preto, aby som podporil ich vyrobu, z casti preto, aby som ich mal kvailtne archivovane. Vsetky filmy, ktore som si kupil, som ale predtym videl a vedel som, co kupujem. A nebranim sa stiahnut si film z netu, pozriet si ho a ak sa mi paci, co je v sucasnosti skutocne zanedbatelne percento, tak ho neskor po spadnuti ceny na rozumnu uroven zakupim.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

nazory, ze "placky jsou k nicemu" jsou dost mylne.

- Kvalitni "on demand" sluzby jako je Netflix jeste v CR nejedou.

- Kdyz mate data ve cloudu, tak se vam muze nekdy hezky stat, ze vas poskytovatel skonci a vsechny vase data jsou nenavratne pryc.

- Ti co maji vsechno na disku...musim vas varovat, ze disky nemaji neomezenou trvanlivost, jednou muzou odejit a vsechny data budou opet v trapu.

- Jiste, je tady argument i placky maji velmi kratkou trvanlivost...ale to se tyka prevazne levnych placek za 10-20kc.
Doma mam nejaka filmova DVD skoro 15let stara a jeste porad bez problemu jedou... A ted se zamyslete, jaky hardisk vydrzi 15 let? Ja zatim jeste nenarazil na zadny harddisk, ktery by tak dlouho vydrzel...a i kdyby to nejak prezil,tak harddisk 15let stary uz do novych pocitacu jen tak nezapojite.

------------------------------------------------------------------------
navic, pokud se vam film libi... tak neco udelejte pro autory a kupte si ho.
Ale nemusite si to kupovat za plnou cenu,staci pockat az spadne cena dolu.

Nic totiz nepotesi tak, jako kdyz na vas z police kouka DVD/BluRay obal nejake klasiky jako Pulp Fiction nebo Gladiator :-)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Ved dnes tiez nikto nearchivuje na 850 MB IDE disku... ked sa po 5 rokoch refreshne technologia, za facku kupis 10x vacsi disk, vsetko presunies zo starych (vekom aj technologicky) na jeden/dva nove a za 5 rokov zase...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jsou typy, který na obal daj. Mě osobně to je úplně fuk. Radši mám doma uklizeno a čím míň bordelu, tím líp. Stačí v racku NAS, kde je vše, co potřebuju. Jak dlouho vydrží, uvidíme. S plackama jsem neměl ani tak problém s trvanlivostí, jako s půjčováním a nevracením (nebo komu já jsem to půjčil).

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

No ja tim nevim, ale nedavno jsem delal na jednom nejmenovanem konkurencnim serveru testy starych disku a vyhrabal jsem v praci 15 ruznych disku z let 1990-95 a vsechny jsou bez vadnych sektoru. Takze s tou neexistenci funkcnich disku bych to nevidel tak cerne. S pripojenim take problemy nejsou, protoze drtiva vetsina je na IDE (ATA) a tyto konektory ma vetsina desek starsich 3 let. A pokud mas NB nebo novejsi desku, tak neni problem dokoupit za cenu kolem 400kc pridavny radic na PCI nebo USB 2 redukci. Problemy s disky jsou v tom, ze kdyz umre, tak odejde vic dat zaraz, takze se musi zalohovat na 2 disky, nebo si nechavat starsi kusy se zalohami a nevyhazovat je po presunu dat na novy vetsi.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak samozrejme se najdou nejake kusy, ktere vydrzi 15 let a vice (pokud je moc nepouzivate), ale stejne tak se najdou i kusy, ktere se sesypou po 3 letech :-P

a to mi rukama prosly i disky, ktere nevydrzely ani zarucni dobu 2 roky. Sice vam v takovem pripade disk vymeni, ale ztracena data jsou uz v haji...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Vytahovat tu disky s hustotov zaznamu ako vynylova platna ze su stale funkcne je kapku podpasovka. Nehovoriac o tom ze disky z 90-95 boli kus zelezneho bloku, cize aj mechanicky celkom slusne spracovane. Dnes je extremna hustota zaznamu na platnu, tj vyssia nachylnost na chybovy zapis/citanie a tak isto mechanicky su tie dnesne disky na tom uplne inak.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak kdyz ten disk nejede 15 let v kuse, tak proc ne? Je to urcite daleko kompaktnejsi a podstatne levnejsi reseni .... i kdybych to mel mit 2x (jakoze mam) a kazdych par let obnovoval a kupoval vetsi (coz delam), tak i tak to vyjde daleko levnej nez DVD a megabrutalne levnej nez nejaky smesny bluray. O tom, ze takovy archiv ti nekde muze spat a pres WOL muzes kdykoliv vzbudit a mit pristup ke vsemu, tak to ani nebudu zminovat:o) A refresh na novy disk je jenom o tom ho zapojit a dat kopirovat (naposledy jsem refreshoval nedavno na 4TB a to uz je trosku kapacita:)...... kdybych si predstavil tu agonii CD->DVD->bluray, tak by me jeblo. Uz je to drahne let, co jsem zkopiroval vsechny sve stare CDcka na disk. DVDcka jsem asi taky nejake mel, ikdyz to me uz minulo, o bluray ani nemluve .... v pocitaci sice mam jeste 3.5" a 5.25" mechaniku spolu s 5ti HDD a 2na SSD, ale CD/DVD mechaniku uz dobrych pet let nemam:) Kolecko jsem naposledy videl vcera, kdyz mizelo v kosi spolu s manualem k J1900:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem si BluRay už nepořizoval. Zato mám ve své big tower skříni 2 vypalovací DVD mechaniky. Sice bych už vystačil jen s jednou, ale přece to nebudu vyhazovat. Archivní DVD média používám na zálohování důležitých dat a DTD pak na to nejdůležitější. Samozřejmě to mám i rychle přístupné na discích, ale na to se člověk nemůže spolehnout...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dneska se člověk nemůže spoléhat vůbec na nic :) U mě to řeší dropbox na věci, co mají smysl zálohovat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Z toho duvodu mam dva systemy 150km od sebe. Ten jeden semtam synchronizuju tak, ze ho pres WOL vzbudim:) Jinak mam jeden adresar s linkama na vse dulezite ze vsech disku a to zhruba co mesic zkopiruju na disk a odvezu a privezu dalsi disk a tak furt dokola:) S DVD by se mi otravovat dnes uz fakt nechtelo ....... navic to vyjde extremne draze .....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

BluRay myslím doma ani žádné nemám. Už při úsvitu DVD jsem nějak poznal, že to nemá budoucnost. První vypalovací mechaniky na Blu-Ray pak dosahovaly nepěkných výšin, což můj odhad utvrdilo. Ani na cdr.cz se jim už moc nevěnovali. ;) Odvážně jsem tehdy koupil jeden z mála NTB bez DVD mechaniky. To spustilo kolotoč adaptace a za poslední 4 roky jsem DVD mechaniku použil právě 4x, a vždy ji musel opravit, ale co už. :)

Vlastně mě překvauje, že Blu-Ray "žije" tak dlouho, ale fakt jsem moc dění "na trhu" nesledoval.

Zálohování mám vyřešeno bez optických médií, což částečně řeší i archivaci, ale furt je co zlepšovat. Třeba se k Blu-Ray nějak dostanu, vyzkouším to a usoudím, že je to na tu archivaci rozumné řešení, ale dostat se na úroveň plné automatizovanosti a "jednoho kliknutí" bude asi problém...

Jak jsem zmínil, tak zrovna dnes jsem svou "nejnovější" DVD SATA mechaniku od Samsungu opravoval po čtvrté - po zapnutí vždycky vyjela a odmítala se držet v zavřené pozici - zase blbý mikrospínač, předtím i nějaký studeňák.
No jo, teď se koukám, že je z roku 2008! :)
Jinak se dá říct, že čte dobře a prostě funguje.

Tentokrát jsem potřeboval přečíst a dostat do mobilu originální CD, které jsem dostal jako dárek. Po letech jsem už docela tápal jak se to vlastně dělá, ale šlo to docela hladce.
Jen mě zklamalo, že OggDropXPd je už asi mrtvý či co, stránky autora nejsou, tak to trochu zamrzelo, čas letí, njn.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já bych rád využil blueray aspoň na archivaci, ale pořizovací cena mechaniky a předražená média prostě je v neprospěch této technologie. Levnější a praktičtější je si koupit 2x klasický disk a dát je do raidu (zrcadlení) a člověk se nemusí bát, že o něco přijde! :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ak ich nemas v NASe a fatalne zomrie zdroj alebo udrie blesk :D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

(jak již Tomas A nade mnou zmínil) je hezké mít disky v raidu s dvojitým ukládáním, ale pokud nemáš opravdu slušné zajištění filtrace elektrické sítě, tak jednoho dne dojde k nějakému většímu přepětí, a ty o všechna data přijdeš...

a to neříkám jenom tak, bohužel mám s přepětím jednu špatnou zkušenost, v jednom momentě přepětí odpálilo zdroj + základní deska + harddisk.
A nutně nemusí jít jenom o to, že filtr či kondenzátory v PC zdroji stárnutím selhali... stačí jenom aby ve vašem okolí udeřil blesk a to žádný filtr neodfiltruje. (sice by se vám měli doma vyhodit pojistky, ale pro citlivou elektroniku v PC už je většinou pozdě)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Tak u Blu-ray byla vždy problémem cena, nechápu, že za ty roky s tím něco neudělali, v podstatě teď už mi to může být jedno stejně bych to nekoupil, ale byly doby kdy jsem mohl být nalomen stejně jako u DVD, které občas používám a stále kupuji díky dvd rekordéru s harddiskem připojeným k televizi.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz se podivam, do zde oblibeneho czc, tak: http://www.czc.cz/media/produkty?q-order=PRICE&q-c-0-f_2025058=sBlu-Ray+...

Ceny jsou fakt smesne:o) Zvlast, za 50GB verzi, kterou bych mozna jeste byl ochoten akceptovat jako takove kapacitni minimum.

Cena na vyrobu bude zcela jiste uplne stejna jak u CD nebo DVD, tak nechapu, ze se bluray disky neprodavaji do peti korun ..... vyrobci byli dlouho nenazrani a ted budou mit hovno. Asi jeste furt veri v nejake vzkriseni, nebo neco, co bude vzdy potreba, jinak by uz davno musely byt ceny o rad nekde jinde ....
Mozna to udrzujou jenom na se eshopy a ve svete uz krabicku s 10ks bluray koupite za dolar, za dva ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno ja uz placky na PC taky nepouzivam. Na NAS jsem v rodinnem rozpoctu stale nedokazal vyhradit prostredky, ac bych moc rad, samozrejme.
Ale treba pred tydnem jsem "musel" koupit CDR placky abych tam ctyrlete dceri vypalil nejake audio pohadky na dobrou noc. To jsem byl rad, ze tu palicku v PC stale mam a nevyhodil jsem ji. Minisystem, ktery ma dcera v pokojicku je uz starsi a neumi MP3. Prece ho nevyhodim a neutratim dalsi penize za novy jen proto, ze stary neumi MP3 format, no ne?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tak si připadám nepatřičně. Jsem z IT, ale žádný technologický fetišista.
Zdoroj vizuální zábavy mám ze satelitu (Skylink Komplet).
Sleduji "releasy" a novinky ve filmovém světě.
+ vlastním dalších tisích charakterových vad

Závěr:
Nemusím vidět 99% natočených filmů/seriálů
Na zbytek jdu do kina, nebo to někdy chytnu na filmových kanálech.
Z toho zbytku nemusím vidět 99% dvakrát
Takže proč ty filmy na čemkoliv doma skladovat?
Když už zatoužím něco vidět znova, tak se to snad dá vždycky někde nějak sehnat (ještě jsem nezatoužil). A když ne, tak asi spácham sebevraždu?

Trpím utajovanou záští k těm, co mají extended verze pána prstenů, hobbita, twilight ságy, atp. a dokáží se na to dívat několikrát za sebou. Už u jednoho dílu z Tolkienovy X-gie se nudím a čekám na dopředu jasný konec. Ale vidět jsem to musel, protože to viděli všichni, takže bych měl kulturní nedostatek :)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Ja teda nemel potrebu dokoukat jediny dil pana prstenu.
Ale s tim, ze kdyz neco zatouzis videt, ze to sezenes, tak rozhodne nesouhlasim ...... jsou veci, co proste nesezenes a kdyz horkotezko jo, tak v mizerne kvalite. Vsadim se, ze tak 3/4 meho archivu bys uz nikde nenasel .....

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Jde o to, jestli bych chtěl 3/4 tvého archivu vidět.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

jak malé dítě...

na světě je 7 miliard lidí a všech 7 miliard PŘEKVAPIVĚ nemá stejné zájmy. Někteří rádi koukají na filmy, někteří rádi pracují celé dny na zahrádce, někteří rádi čtou, někteří rádi koukají na telenovely, atd.

Nechceš si koupit žádný film, tak si ho nekupuj. Ale neodsuzuj jiné, jenom protože doma_na_polici/doma_na_harddisku mají nějaké filmy.
Stejně tak vy máte určitě nějaké zájmy, které zase ostatní označí za nudné/zbytečné/blbé.

I když jsou tady vyjímky, které je dovoleno veřejně nesnášet, jako třeba Justin Bieber :-D
(dělám si srandu... když se to někomu líbí, tak ať si ho doma poslouchá. Je to zbytečné přehnaně odsuzovat 17 leté holky ;-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ano, máš pravdu; jako malé děti. Někteří ani nejsou sto pochopit psaný text v českém jazyce a ještě si z toho utvářejí zcestné závěry.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Jediné co na to mohu říci je "Dobře jim tak". Místo toho, aby se šlo cestou nejmenšího odporu a rychlé adaptace v podobě HD-DVD, tak si silou prosadili Blu-ray. Myslím si, že kdyby HD-DVD mechaniky přišli s cenovkou jen mírně nad DVD a cena disků by byla adekvátní kapacitě, tak by velmi rychle nahradili DVD. Blu-ray prostě nebyla, není a asi už ani nebude cenově konkurenční.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.