Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Boj s piráty prohrán - potvrzeno, HDCP Master key je venku

Kéž by se již "ortodoxní mastodonti" (rozuměj zábavní? průmysl) poučili a místo nesmyslných nákladů na ochrany konečně zavedli distribuční systém hodný 21. století :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Moje slova.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No toto trvalo. Za ten čas si na sebe HDCP v pohodě vydělalo, a průmysl tak má další motivaci vyrábět další a další ochrany. Navíc - pokud jej piráti nebyli schopni prolomit "férově", ale museli ho vynést, je to pro zabezpečovací průmysl signál, že svou práci odvádí dobře.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

spíš bych to řekl:
Každá i ta nejlepší ochrana proti čemukoliv musí být časem překonána... už jen v zájmu výrobce takové ochrany.Protože kdyby byla ochrana která je nepřekonatelná, kdo by pak měl důvod kupovat si novejší verzi... resp. neprolomitelná ochrana = krach firem vyrábějící ochrany.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak :-) já bych řekl že už maj něco vymyšlenýho tak teď budou cca 1/2 roku čekat a pak s tím vyrukujou a nechaj si za to zas pěkně zaplatit :-P

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Az na to, ze za HDCP se stale plati. Vsak vyrobci zarizeni musi za licence platit, ne? Kazdopadne bych se nedivil, kdyby masterklic vynesl nejaky rozlobeny zamestnanec (vyhozeny, nepovyseny,...) Utoku zevnitr nelze nikdy zabranit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

HDCP není rohlík.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, HDCP je spíš jako kolek přes lahev s alkoholem. Není tak špatné vlastnit továrnu na kolky když máte zákonem dané, že se bez kolku nesmí nic prodávat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přidám se ke konspiračním teoriím :) Třeba byl vynesen schválně, protože už nějakou novou ochranu mají a jak bylo řečeno výše, zase si ji nechají hezky zaplatit :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Věřím i na technicky nepřekonatelnou ochranu - jako příklad bych uvedl třeba podpis root DNS. Kdyby si Intel hlídal klíče stejným fyzickým způsobem, mohlo s námi HDCP být ještě pěkných pár desítek let. Problémem je, že HDCP a podobné ochrany jsou udělané tak trochu schválně lajdácky a občas se musí k prolomení i trochu pomoct...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ja neverim na "neprolomitelnou" ochranu, pokud bude fungovat lidsky faktor... / pokud predame moc "strojum a umele inteligenci", pak budeme mit asi problem...
a navic v teto oblasti je jakakoli ochrana podle me uuuplne zbytecna..., jak uz bylo psano v 1. postu, rozumna distribuce mnoho vyresi....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak ono je to tak jak je to v clanku popsano a tak jak to tvrdi intel ... tohle je defakto jen hardwarova zalezitost a jeste ze strany vyrobce. Takze pro normalniho cloveka ja to zcela nepodstatne. Takze nejaci hackeri a crackeri si s tim urcite moc hlavy nelamou. Vyhoda to muze byt tak maximalne jen pro tu Cinu. Jinak se bude urcite vsude jinde ve svete takoveto zarizeni ktere by obchazeli tuto ochranu pravne postihovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

JEN pro Cinu? Rikas ze to je vyhoda JEN pro miliardu cinanu, zatimco 300 000 americanu to nepomuze? (A uvidime co na to Indie).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pirati dodavali bdripy i davno pred uvolnenim tohoto klice.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jen nechápu jak souvisí prolomení HDCP s tržnicí plnou "originálů". Pokud vím, tak se HDCP používá k šifrování datového toku po HDMI kabelu mezi přehrávačem a televizí. Upřímně, chtěl bych vidět toho šílence, co by nosiče kopíroval grabováním videosignálu z HDMI :) Je to podobný postup jako kopírovat CD propojením CD přehrávače s CD rekordérem pomocí digitálního kabelu a na jednom stisknout play a na druhém record.
Hlavní využití bych viděl převážně v možnosti výroby HDCP nelicencovaných televizí/projektorů, které je teď možné.
Bude také jen otázkou času než vznikne HDMI dongle "odstraňovač HDCP", což bude užitečná věc pro majitele starších televizí nebo monitorů ještě bez podpory HDCP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu je pravda, že od teď ať už vymyslí sebelepší "neprolomitelnou" ochranu BR placek, tak kopírování přes HDMI bude vždy poslední 100% možnou variantou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Hlavní využití bych viděl převážně v možnosti výroby HDCP nelicencovaných televizí/projektorů, které je teď možné." Pak nám musíš povědět, kde takové šikovné televizky na přehrávání ilegálního obsahu půjdou sehnat :) Nepředpokládám ale, že to bude na území Evropy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

http://www.curtpalme.com/HDFury2.shtm
Jedno z mala zariadeni, ktore prakticky plne konvertuje HDCP obsah na komponentny signal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není to o přehrávání Ilegálního obsahu, naopak. Umožní to přehrávat koupené BR filmy na starší televizi nebo projektoru bez DHCP.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

HDCP samozřejmě :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Velmi me mrzi, ze redakce tohoto serveru takoveto akvity podporuje, at jiz otevrene, ci maskovane. Ono staci dat smajlik za to spravne slovo, a "modri jiz vedi", ze....
Cekal bych minimalne neutralitu, nebo spis mirny moralni apel na lidi, ze neni spravne obchazet zakony.
Posledni dobou se to tu roji jak houby po desti, kazdy paty clanek je oslava toho, jak to ti pirati pekne tem studiim nandali..Uvazuju to tu prestat cist, fakt se mi to hnusi.
Mimochodem nekde u predchozich clanku byla hezka myslenka, ze pred volbama ve Svedsku se tu na tomto serveru psalo, jako ze ona jim to ta Piratska strana ukaze...a kdyz neukazala, tak se ani nenapise nic na tema, jak to teda dopadlo - asi holt neni zajem o zpravy, kde to "ti spravni" nenandali "tem spatnym".
Fakt v nekterych tematech to je tu klasicky bulvar, pise se to, co chtej lidi cist, nezajem o nejakou objektivni realitu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tvou tezi krásně ilustruje první příspěvek v této diskusi - totálně bezduchý, stokrát omletý názor bez špetky nadhledu, znalosti a hlubší perspektivy - přesto dostane zcela samozřejmě 11 kladných hlasů :) A vsadím se, že na takových 25 se v pohodě dostane. Pokud chceš číst objektivní články, musíš změnit server - žurnalistický přístup redakce je vždy definován strukturou jejich čtenářů.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale ten první příspěvek má pravdu. Neexistuje rozumný legální portál s video obsahem, kam by člověk přišel, napsal by, co chce, stáhl by si to (za adekvátní poplatek), podíval se na to, uložil nebo vypálil na později. Kdybychom místo ochran měli legální verzi TPB, klidně bych četl o honech na piráty se stejným despektem vůči provinilcům, jaký mám při čtení informací o Diamond race.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no a ted se mrkni na tituly, ktere jsem posledni dobou stahoval pro sebe, urcite se nebudu zivit podomnim prodejem atd....: Jethro Tull, Tullavision, 1976, Tampa; Genesis, Shepperton 1973 / a dalsi "rarity" /
kde se to da koupit, kdyz to delali nadsenci a volne zpristupnili se souhlasem autoru...? / jo, za nektere veci bych opravdu rad zaplatil podstatne vice, nez je bezna cena kdejake "sracky"..., srry /

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle server se snaží vzbudit dojem, že pirátské strany mají nějakou šanci, takže nepohodlné zprávy filtruje.

Tohle se jim asi do krámu nehodí i když samotní piráti se k debaklu kolegů hlásí.
http://piratskenoviny.cz/?c_id=32549

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Psal jsem to již v jiné diskuzi: v článku http://bit.ly/cB8Iaz redakce psala tuto větu, cituji:

"Švédské parlamentní volby potom ukážou, co si o podobných policejních aktivitách myslí voliči."

No a po včerejšku je jasno co si švédští voliči myslí o slavné Pirátské straně :-) Trapas, debakl, fiasko a odchod Pirátské strany tam, kam patří - na smetiště dějin.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Svedsti zeleni, kteri maji v programu dekriminalizaci nekomercniho sdileni, skoncili 3.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Švédští zelení jsou myslím tradičně ve Švédsku docela silní(kvůli ekologii), ale z toho jejich chápání pojmu "dekriminalizaci nekomercniho sdileni" se jim podařilo prosadit akorát prd. Už to sakra pochopte, že žádný normální stát nemůže dovolit volný pohyb autorsky chráněných děl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Letosnich 7,2% je jejich nejlepsi vysledek za celou dobu existence. A uz sakra pochopte, ze volnemu pohybu autorskych del dnes brani akorat svedomi jednotlivce a na tom zadny zakon nic nezmeni. ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Byt tebou tak se tak neraduju, do parlamatu se jim tam misto toho dostali dalsi "sladkovci".....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo jasne objektivni clanky jsou podle vas dvou asi ty, ktere kopiruji tiskova prohlaseni osa ne? Pro mne jsou objektivni clanky ty, ktere ukazuji pohled uzivatelu, spotrebitelu....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No to je dobrá blbosť. Objektívnosť nemá s pohľadom kohokoľvek nič spoločné. Práve naopak, každý pohľad je SUBJEKTÍVNY!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A pripada vam ten zakon spravedlivy? Mam narok si udelat zalozni kopii (platim dan z CD, HDD a dalsich), ale nemohu nebot bych obchazel ochranu...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pripadne (vraj) nemam narok prepojit si moju starsiu televiziu, obsahujucu len komponentny vstup, s mojim novym BR prehravacom, ktory obsahuje len HDMI. Preco? Lebo komponent nezarucuje, ze si film prehravany na BR playery neskopirujem. Cisty bullshit. BR ripy filmov su na internete v momente ked sa zacnu predavat. Takyto rip si mozem kludne pustit na HTPC prepojene cez komponent do mojej starej TV. Naco je potom tato ochrana (HDCP)???

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

na nic...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Spíš bych řekl, že cdr je jediný server svého druhu, který přináší pohled z druhé strany barikády. Nabubřelých prohlášení různých "ochranných" svazů a zpráv o tom, jak jsou piráti fuj, atd. a bla, bla, bla, máme dost z ostatních médií včetně veřejnoprávních, které si platíme.

O tom, co je objektivní realita, si musí udělat každý vlastní obrázek a k tomu potřebuje relevantní informace z obou stran.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Z druhé strany barikády, takže z té nelegální, pirátské? To, že DIIT je server stojící na straně pirátů všichni víme.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A jéje, OSA zase káže. Samozřejmě o Pirátské straně a jejích cílech stále vědomě lžeš, OSAáku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S OSA toho mám společného asi tolik jako s pravicovou politikou. Tedy vůbec nic. Jestli mi věříš nebo ne, to je mi úplně jedno. Psal jsem to už několikrát - kdybych pracoval v OSA, tak poslední co bych dělal je, že bych psal do pirátských diskuzí. To by bylo asi totéž jako snažit se pravičákům vysvětlit co je to solidarita apod.

O Pirátské straně a jejích cílech jsem už dlouho nic nepsal, takže tvou druhou větu a nařčení ze lži nechápu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem skalni pravicak, a jsem VELMI solidarni.
Jednak ze zakona, protoze z me vyplaty jde cast penez automaticky lemplum, co nepracuji a pracovat nechteji, ale take i dobrovolne, kdy se sam rozhoduji, komu pomohu a kolik. A divil by ses, ale pomaham, a ne uplne zanedbatelne.
Ale to vy levicaci nikdy nepochopite - ze nejlepsi je nechat kazdeho, at si pomaha/nepomaha podle sveho, a ve vysledku bude pomoci vice, nez kdyz ji naridime...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

musim naprosto souhlasit. levicaci si pletou solidaritu s desatkem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To si nevyberes "pravicaci" zas s almuznou...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to by ma fakt zaujímalo, čo je to podľa teba solidarita. Zrejme taká pomoc, aby si ten čo dostáva pomoc mohol dovoliť dom, auto a aspoň raz ročne dovolenku? Koľko ty sám dávaš zo svojho platu chudobným?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Solidarita znamená, že nenecháš nikoho ve štychu. A když říkám nikoho, myslím tím NIKOHO. Ne jen toho koho si milostivě vyberu, abych uklidnil své svědomí. Tohle prostě jinak, než sociálně "spravedlivou" společností neuděláš. Ano jsou tu šmejdi, co toho zneužívají, ale pak musím bojovat proti nim a ne rušit pomoc všem...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže ty posielaš peniaze aj do Rwandy, Somálska, Haiti, Číny, Pakistanu a podobne?

Čo to znamená "nenechám ve štychu"? Je niekto "v štychu", keď si nemôže kúpiť ďalšiu krabičku cigariet alebo fľašu alkoholu alebo nemôže vraziť ďalšie peniaze do automatu? To je podľa teba "nenechať v štychu"? Podľa mňa "nenechať v štychu" znamená maximálne to, že toho človeka nenecháme umrieť hladom. Prečo by som ja mal byť zodpovedný za niekoho, koho som na tento svet nepriviedol a nijak som to ani nemohol ovplyvniť a ani nemôžem ovplyvniť jeho chovanie?

Čo je to "sociálne spravodlivá" spoločnosť? Je sociálne spravodlivé, keď ja chodím dennodenne do práce, niekedy aj cez víkendy, pracujem do noci a som prinútený posielať peniaze niekomu, kto v noci robí bujaré večierky a potom chrápe do obeda? Vysvetli mi, čo je na tom spravodlivé!

A prečo by zrovna tvoj názor na to, komu a koľko by sa malo pomáhať mal byť smerodatný pre ostatných? Chceš pomáhať? Tak pomáhaj komu chceš, ale za svoje VLASTNÉ peniaze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobu, kdy kazdy pomahal jak uznal za vhodne jsem tu uz meli, jestli se xces vracet do stredoveku tak potes koste...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, ja bych dokonce byl STRANE RAD, kdyby mi NIKDO NEPOMHAL. Opravdu...nechci "bezplatne" zdravotnictvi, nechci "podpory v nezamestnanosti", nechci "bezplatnou" policii...A take nechci, aby stat sebral 1/2 toho co vydelam na danich.
Ja si chci zaplatit/nezaplatit sam komercni zdravotni pojisteni, chci si zaplatit/nezaplatit sam komercni pojisteni proti ztrate zamestnani, atd...a chci sam rozhodhnout, kolik z toho, co mi zbyde, dam na konto tech, co meli v zivote smulu a potrebuji pomoct.
Nechci samozrejme stredovek, ale chci trzni ekonomiku - to co tu je ted, nema s volnym trhem a trzni ekonomikou temer nic spolecneho, to jen na papire se tomu tak rika, aby se zmatli lide...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A to ja by som zas stredovek bral. Ono sa to totiž od toho, čo chceš príliš nelíši. Vtedy totiž ľudia netrpeli politickou korektnosťou, nemuseli podporovať flákačov a dedina tvorila komunitu, kde si navzájom dobrovoľne pomáhali, pretože to bolo výhodné pre všetkých - dnes ja tebe, zajtra ty mne. Kto nepomáhal, nemohol očakávať, že ostatní pomôžu jemu a tak je to aj normálne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo a umírali ve 40ti, kdo nepatřil k privilegovaným neměl prakticky žádnou lékařskou péči. Bez souhlasu "pána" si se nemoh ani oženit natož študovat. Proč si všichni představují, že oni by byli ti páni, knížata a hrabata?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bože môj, neriešime tu lekársku starostlivosť v stredoveku ale SOLIDARITU! Tzn. ako si ľudia navzájom v stredoveku pomáhali, nie technologickú vyspelosť alebo občianske práva.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Oproti tomu kdo patril k privilegovanym mel narok na pousteni zilou a pijavice (a mam silne podezreni ze si to platil). Tehdy nemel prakticky zadnou lekarskou peci NIKDO.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen bych podotkl, že tvoje tvrzení nejde podložit jedinou statistikou. O pomáhání a nepomáhání si podle svého, by jistě mohl povídat náš pán a vůdce Václav II. Potažmo jeho předchůdce Václav I.
Oba dva z boží vůle prezidenti div ne na doživotí! Jeden známí též jako OLD INISIBLE MARKET HAND a druhý jako Venca "už nechci být prezident".

Bohužel každý má dojem, že nesmí být "socka" a tak aby se zařadil mezi "lepší" lidi předvádí salonní pravicovost na všechny strany. Aniž by si uvědomil že řeže hlavně svou větev!

Ale k tématu, nahrávací společnosti staví právě na tom "hlavně nebýt socka modelu". Kdo jiný by si kupoval od jednoho filmu 4 edice? Aby pak mohl doma předvádět VHS, DVD a BR? K tomu zvláštní edici s dvaceti vteřinama nového materiálu a komentářem od někoho kdo znal, bratra režiséra?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No, ja sa považujem za pravicovo orientovaného tiež, ale vôbec si nemyslím, že by pri dobrovoľnej organizácii bolo pomoci viac. Práve naopak, myslím, že by jej bolo ďaleko menej. Ale to neznamená, že by to bolo horšie, práve naopak. Ľudia si nevážia veci, ktoré dostanú zadarmo, preto si nevážia ani pomoc, ktorú dostávajú len tak. Aj to je dôvod, prečo vidíme toľko herní a krčiem - lebo tam idú ľudia rovno zo sociálky. To nie je solidarita, to je podpora hazardu a úpadku spoločnosti.

Najlepšou pomocou je žiadnu pomoc neposkytovať. A to práve ľavičáci nikdy nepochopia, že bezbrehé nalievanie peňazí do čohokoľvek nič nevyrieši. Keby aspoň nalievali peniaze vlastné, tak ma to netrápi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to dané lidskou psýchou. Každý touží být pán a tak to dělá alespoň tak aby se mu podobal. Čili ti dole jsou socky - "Nebudu socka!"
Socky volí levici - "Nebudu volit levici!"

Jde o celkem promyšlený kalkul z hlediska motivace člověka. Nemá to daleko k Hitlerovi. Oni (ti špatní) a mi (ti hodní, dobří, krásní a bohatí).

Pravda je ovšem zhola jiná. Pokud někdo nechce být socka a měl by se o sebe starat zcela sám jeho měsíční příjem by musel překonat dobře 80000 Kč. Zaplatil by tak školy, pro sebe, své děti. Manželku uživil když se o ty děti bude starat. U lékaře zaplatil vyšetření, porod, léky atd. Později měl dost na důchod aby nešel o žebrácké holi. Nakonec si zaplatil pohřeb a před tím ještě dvacet let, platil měsíčně desítky tisíc za lékaře a léky. Inu kdo z Vás není socka a má měsíčně 80k čistého? Já třeba ne a nestydím se za to!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nehovoríš pravdu. Ja napríklad nechcem byť pánom nikomu. Ale chcem, aby nikto nebol pánom mne. Nič viac nechcem.

Tých 80 000kč si si vycucal z prsta, ale dajme tomu. Podľa tvojej teórie teda musí existovať niekto, kto na teba dopláca do tých 80K. Tj. niekto musí pracovať viac, ako by pre seba potreboval. Príde ti morálne/spravodlivé, že niekto musí pracovať, aby si si ty mohol uspokojiť svoje túžby? Prečo by niekto úplne cudzí mal byť zodpovedný za tvoj život alebo blahobyt?

Väčšinou je to bohužiaľ presne naopak než píšeš - tj. "my hodní, chudí" a "oni špatní, bohatí".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nemam tuseni jak jste dosel k castce 80k, ale za predpokladu ze bych si musel vse platit by take stat nemohl na toto vybirat dane to znamena jen z prumerne mzdy by razem bylo po zruseni vsech sp, zp, dp odvodu najednou 55-60k. zlevnilo by se zbozi a sluzby minimalne o polovinu (dph, spotr. dan, levnejsi prace atd.). zkuste se nekdy zamyslet nad tim kolik % ceny kterou bezne platite jsou dane, poplatky, licence, draha prace diky vysokym odvodum apod. a prijdete na to, ze cena vyrobku jako takoveho je v celkove castce "takrka" marginalni.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Objektivní realita, že lobistické skupiny si kupují zákony. A pokud jsou pak vytvářeny zákony "proti lidem" místo zákonů "pro lidi", tak je to prostě v systému něco špatně. Lidé, kteří v době vzniku knihtisku tiskly knihy i přes zákazy, jsou dnes zobrazováni jako šiřitelé kultury a historie se prostě jen opakuje. Filmová studia a jim podobní paraziti tuhle válku prohráli jen co začala. Ono chtít peníze po někom, komu v jednom kuse šlapu na paty pomocí DMR, blbých protipirátských oznámení, apod. je samo o sobě nesmysl.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, obchodni taktika nastvavani svych zakazniku je zjevne pochybna ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, chtít peníze za nějaký produkt je opravdu nesmysl. Všechno by mělo být zadarmo. A lidé co na vysokoškolských kolejích pálí a prodávají warez jsou šiřitelé kultury.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pokud za produkt povazujete autorske dilo, proc se na nej nevztahuji zakony na ochranu spotrebitele? nemohu reklamovat, nemohu vratit, nemohu dale prodat, nemohu zapujcit, nema zaruku. jako spotrebitel jsem na svych pravech kracen. je to v poradku?

na paleni a dalsi prodej sdilim vas nazor. je treba jej postihovat protoze tam vznika skutecna skoda/obohaceni se na cizi ukor narozdil od nekomercniho sdileni kde to nelze objektivne prokazat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prestan lhat. Nevsiml jsem si, ze by se za filmy a pisnicky neplatilo a producenti umirali hlady (a to dokonce opakovane)... Je to asi tak relevantni jako xtit vybirat dozivotni dan za licenci na cihly ktere vyrobim, nebo zidle, ktere prodam... Normální je za práci platit jen jednou případně dostat podíl ze zisku při komercnim pouziti, ne omezovat a okradat vsechny uzivatele...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Chtít peníze po někom, ještě dřív než ví co kupuje a ještě mu nedat žádnou záruku. Pak po něm chtít aby ještě pravidelně platil desátek se ti zdá jako OK? Mě ani trošku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nikto od teba žiadne peniaze nechce. Dávajú ti ponuku - ak sa ti nepáči, neber.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takze neslo (alespon Intelu...) o to, aby nesly kopirovat videodata, ale jen aby museli vyrobci u elektroniky s HDMI platit licenci za HW a drivery prave Intelu a proto s klidem na film. studia Intel kali

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Další bombastický nadpis z kuchyně DIIT serveru. Co naplat, že normálních lidí se to nijak netýká, hlavně že to těm zlým korporacím zase natřeme. No a fakt, že jediné normální příspěvky v diskuzi (lojza_suchanek, Earl) mají hromadu negativních hlasů hodně vypovídá o zdejší čtenářské obci. Doufám, že mi taky tradičně naklikáte :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je az zarazejici, jak nekteri jedinci maji potrebu, vse hodnotit, analyzovat a ke vsemu se vyjadrovat. Pokud mne to zajima, tak si to prectu a pokud mam neco k veci , tak to napisu. A pokud nemam tak hlavne nevymejslim nejakej hodnotici blabol za kazdou cenu.
Tzn pokud ti nevoni zdejsi obec tak sem nelez. Je to tak jednoduchy, usetris nervy sobe a vsem ostatnim par bytes pri sosani tveho zbytecneho textu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

lituji vas pokud clanek hodnotite (kdekoliv v novinach/netu) podle titulku. titulek kolikrat ani nema souvislost s clankem a jediny ucel je aby ctenar kliknul. ja naopak titulky ignoruji a ctu perex clanku nez kliknu, kde je mnohem vice a vetsinou i relevantnich informaci a pak se rozhodnu zda cist dal nebo ignorovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že bude ku prospěchu, když budou mít zastoupení v OSE i architekti, zedníci, elektrikáři, inženýři, botanici a dentisté. Plastická chirurgie také vyšle svého zástupce (však je často na co koukat), dále pak kuchaři, právníci a v neposlední řadě politici.
Ti všichni by měli dostávat tantiémy (a mnozí další) protože, jejich práce je tu s námi často mnoho let a jedná se jistě také o autorská díla!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.