Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Broadwell chlazený vzduchem přetaktován na 5 GHz

Pokud 5GHz není stabilní ani s "14nm technologií" a nedochází k průrazu ani při masivních 1,419V, pak to ve mě vyvolává pochybnosti, jak moc se tento "14nm" proces liší od předchozích 22nm procesů...

Je mi sice známo, že nm jsou dnes už jen marketingůvý údaj, ale přesto bych čekal nějaké pokroky. Stejná úroveň maximálního overclocku ve mě posiluje dojem, že rozdíl v nm nebude moc velký a že je to zase takové "od ničeho nikam" zlepšení.

5GHz bych od 14nm procesu očekával stabilních, jinak je to o ničem.

PS. sponzor Intel zaslal různé procesory a jejich vzorky různým lidem, zde např.:
<i>hello friend's, a sponsor sent me a xeon E5-2676V3 18 cores, but it does not come out when the score's post, here is the picture.</i>
http://img.hwbot.org/u86490/image_id_1408349.png

Komentář autora CPU-Z:
<i>"the 2676 is supposed to have 12 cores, not 18 !
http://fr.hxlstore.com/44033557285.shtml

Also there is 2.5MB L3 per core, so the 18 cores should hav 45 MB, not 30 (30 is for 12-cores)
Finally, there should be only one L3, not 2x."</i>

:-)

Zdroj: http://forum.hwbot.org/showthread.php?t=134824

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

vždyť ta maximální frekvence nezáleží jen na výrobním procesu, ale i na designu čipu. Nižším výrobním procesem ovlivníš velikost na wafferu nebo spotřebu, ale frekvenci pouze minimálně. Pokud vím, tak Broadwell je vlastně jen vylepšený Haswell, nemá hlubší pipeline jak Haswell nebo Sandy Bridge, taže frekvenční strop těchto čipů bude podobný...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To je fakt borec, mel by dostat medaili a napsat o nem pisen ......
Fakt jeste dnes nekoho zajima nejake stupidni taktovani? A co jako se vzduchovym chladicem??? On i takto pretaktovany procesor bude bez zateze zrat hovno, tak co? A jestli to vytizil na 4 vteriny? To je borec, ze to uchladil:o) Ani nema smysl diskutovat, ze takovy "test" dokazu udelat taky, behem cirka pul hodiny i na 6GHz .... a to ani ten procesor mit nemusim (on ho beztak taky nemel:)

Navod je jednoduchy ......
Vemu nejakou nahodnou desku s nahodnym procesorem, pripevnim nejaky chladic ..... ale pozor, prvni vec! Musi mit podsvetleny vetrak, jinak to neni dost verohodne. A ted ta nejdulezitejsi vec, musim nekde do bezprostredni blizkosti umistit nejaky multimetr, je jedno, co ukazuje, na tom nesejde, hlavne to nesmi evokovat nejakou znamou velicinu jako 5 nebo 12V a podobne, proste aby lide premysleli, co napriklad hodnota 18.8 znamena, tim to dostane punc tajemna a profesionality.
Pak uz jen to nejsnazsi, udelat par obrazku podle nejakeho nahodneho SW ... >>> tady odbocim ..... co je to superpi? Mam tu superpi a na 32M uz bezi skoro 10 minut .... pak se divam, ze to je neco od hwbot.org ... nastesti tam neni overitelny checksum se zakodovanym casem jak u klasickeho superpi, takhle tam klasickym editorem forumulare muze zmenit cislo na cokoliv a nemusi ani zapinat photoshop, to je bomba:o) Hele, uz to dobehlo .... i7-4700 ... 10m 26.211s ..... <<<
Tak a posledni megakrucialni a profesionalni krok, ktery jen podtrhuje, ze jde o skutecne realny test, je to nafotit mobilem primo z monitoru ... protoze je to nejvetsi bombardak, neumi udelat screenshot .. navic screenshot by nevypadal dostatecne verohodne .... prelozeno, je to debil, nedovedl ani poradne zeditovat formular a delal to ve photoshopu a neumel vypnout cleartype, tak to vypadalo blbe, takze radsi to vyfotil mobilem:o)
Jo a samozrejme uplne ta nejkrucialnejsi vec je, umistit to na strankach s rozsypanym cajem, aby tomu nikdo poradne nerozumel:o)

Fakt nechapu, ze se media i v nasich zemich chytnou na takovou piiicovinu! - muze mi nekdo nastinit jak se dostane takova zprava z nejakeho bezvyznamneho postu na foru nejakeho zaprcaneho cinskeho serveru az k nam???

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Hele a což takhle nějakej hodnotnej příspěvek tady:
http://diit.cz/clanek/microsoft-uvede-sedm-variant-windows-10/diskuse

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hej tak jsem ted otestoval novy HEDT skylake, co mi vcera Intel poslal na otestovani http://1drv.ms/1Kfv3At
Jsem zvedav jestli se o mem testu bude psat v cine:o)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Možná šikovnej kluk, pokud to celý není fake jak píše BTJ, ale k čemu je ultra výkon když není stabilní??? Zajímat to bude až to vydrží jet stabilně, ale to by k tomu chlapec musel přilejt tekutej dusík a pak by se z toho možná stal i kvantovej procesor :-D (vtip!)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zajimalo by me ci si Intel dovolil pouzit pajkovani nebo dany Broadwell byl znova jen potrit pastou, inak osobne kdyz se s prominutim na radu Broadwell-K u Intel-u vysrali nechapu potom pocin uvedeni dvou normalnich Broadwell procesoru jenom proto ze nesou grafiku tridy Iris Pro a maji jeste min cache jako vyssi i7 rada(8>6MB), jako vyhodit za toto penize muze skutecne jenom silenec, pac nevidim smysl.

Kdyz uz radsi pockat na novy vyladeny Skylake nakolik nejak neverim i tem TSX instrukcim a celkove k tomu pridou i nove 100 cipove rady Intelu.

Jenom se mi nejak vnutorne zda ze majitele SandyBridge/ů se nato znova vyserou, hlavne majitele Core i5-2500/i7-2600 - 2700K, asi je rozdil v IPC jednoduse migrovat nepresvedci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak tady psal Trodas, nevidim v tom zadne zlepseni kdyz OC na 5GHz chlazeno vzduchem zvladne i 4 let stary SandyBrigde i7-2600K, osobne ho mam doma na 4,7GHz, chladim ho Ninjou 3 a pri kompresi videa zvlada nejakych 300fps.
S mym CPU jsem mel 5GHz pouze kratku dobu, teplo od dna chladice se pak nestihalo prenest na zebrovani a tak se CPU podtaktoval v rozmezi 4,4-4,8GHz.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mám i7-4790K na levném vzduchu "jen" na 4,4Ghz, ale stabilně :-) Víc ani rána! :-( Cokoliv víc je nestabilní, teplota 99stC...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.