Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Budoucí čipsety Intelu nabídnou Wi-Fi i USB 3.1

Tedy nevím, jestli tomu dobře rozumím. Ale jestli si základní deska bude moct internetovat přes wifi i když bude počítač "vypnutý", tak to určitě neskousnu. Tohle pro mne nebude. Tohle + Win10 znamená, že nový počítač si už nekoupím. A až se mi pokazí ten stávající a v bazarech nenajdu nic použitelného, tak se změním ve starého ubrblaného dědka bez internetu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Intel resi uplne blbiny a neresi dnesni skutecnou potrebu zakazniku.

Zakaznici jiz leta zadaji 6 a 8 jaderne procesory za lidove ceny, cili mezi 350 - 650€.

Dale zakaznici zadaji navraceni pajeni jader k IHS, u vic jak ctyrjadernych modelu dale postaci integrovana HD Graphics a ne nejaka promakla 4K ready iGPU, ta je uplne zbytecna nakolik si 90% majitelu dokoupi externi grafickou grafiku/cast ktera je neporovantelne vykonnejsi tak zvlada nejenom "zaklad" z vykonnejsich edici HD od Intelu ale jeste vic.

Ja sem nadale za vic USB 2.0 portu jak USB 3.0 jelikoz ty 2 generacni fungujou bez ovladacu tak umoznuji nahrat i legacy systemy na nove platformy, naopak 3 generaci USB se umele omezuji instalace starsich Windows(7) na nove platformy. USB-C je Apple ptakovina, je to malinke, prtave a je nutnost k tomu uzit dalsich redukci(zbytecne...), nevim proste naco/komu takovy port, kdyz mam na zarizeni navesen DisplayPort, mam vystarano.

Integrovat Wi-Fi do budoci rady cipsetu je jenom dalsi ukazkova pitomost, zas se dostavame k tomu ze si zakaznici budou umele kupovat neco co neuziji, presne jako vykonne iGPU od Intelu v ctyrjadernych procesorech a K edicich, 100x radsi kabel a GbE nez dalsi vlny jako by te rakoviny nebylo uz dnes dost tak to silne zaruseni v ulicich, Intel se nam proste vydal jasnou politikou spolecnosti Apple, ve skutenosti dnes obe spolecnosti neprinaseji nic revolucniho, jenom sajou z lidi kazdy rok vic a vic penez, jeste k nim treba priradit Microsoft ktery Windows 10 rozmrdal co mohl tak NVIDII ktera se doted hra na podporu api DirectX 12.

Je usmevne ze prave to male AMD prineslo revolucni veci, Mantle > DirectX 12 > Vulkan 1.0, hw navesene audio na grafickych kartach + ted s programovatelnymi DSP procesory, technologii XDMA, HBM I-II, Frame Pacing, HDR, CGN.

Jenom necht uz prijde 8 jaderny Zen za 450€ a muze se jit Intel zahrabat, jako ptat 1200€ za vosmjadro..., muze si nasrat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jj, v Inteli aj v nVidii su blbi, pepik z Hornej-Dolnej by im to vysvetlil:)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mas naprostou pravdu, ale pokud Zen nebude na urovni Skylake i5-6500 horsi model a i7-6700 lepsi model, tak se obavam nic nezmeni, Intel si muze diktovat a take to dela, bohuzel neni konkurence.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jedna technická - u čipsetů řady 1xx ve Win 7 bez ovladačů nechodí ani USB 2.0 porty

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

HDMI-CEC pořád nic

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.