Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Budoucnost smartphone fotografie v podání analytiků

Od okamžiku, když se objevil google cardboard, čekám na to, kdy se objeví normální telefon s duálním foťákem, který bude mít rozestup čoček jako oči, abych mohl fotit stereo fotky a dělat stereo videa.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš HTC EVO 3D? Ten existuje už od 2011, a veľký hit to teda nebol, keďže sa ku koncu prakticky rozdával, pretože ho nikto nechcel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Mě osobně by dávalo více smyslu použití ne dvou, ale tří foto modulků. Ve všech případech černobílých, bez bayerovy masky, vždy jen s jedním barevným filtrem před snímačem."

A nebo můžeme okopírovat Vectrex a nechat filtry rotovat před jedním snímačem - https://youtu.be/gCQ-L12g8c4?t=3m37s

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ja by som chcel snimac, ktory ma samle rate dajme tomu 1000Hz. a teda napr. raw 1/60s by obsahoval v sebe 17 medzi snimkov :D Podla mna vhodne na HDR, temporal denoise a softwerovu stabilizaciu obrazu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jo a ja chci helikopteru... ten muj sen vypada trochu realnejsi :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi nejvetsi uzitek bych videl v termokamere - Dite pokaslava, nemusim hledat teplomer, jenom si na nej mobilem najedu a ukaze mi teplotu 39.5...
Testuju novou kartu, zmerim si mobilem, kde to nejvice topi.. Pripadne se pak najde plno aplikaci, ktere budou merit okolni teplotu, nebo jenom vybrany bod v zaberu kamery a poslou notifikaci, pokud teplota presahne urcitou mez...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se že ne Time. Bohužel měření teploty rermokamerou naní nijak přesné takže ukáže sice 39,5 ale reálně bude třeba 36,8... terkokamera je spíše dobrá jako celkový obraz či srovnání rozdílů teplot. I ty bezkontaktní teploměry s infračidlem mají +- 0,2C...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm budoucnost, no pro mně je foťák na mobilu hned 3-4. nejdůležitější funkce.
1. mobil.
2 budík
3. poznámkový blok
4. foťák
(seřazeno podle toho jak to používám)
Ale i tak bych uvítal kvalitnější optiku s stabilizací obrazu a zoomem. a pokud by to umělo udělat i 3d fotku bude to malé plus.
momentálně mi to přijde pořád jen jako nouzovka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych byl rad, kdyby ty slow-mo byly aspon realne koukatelny. Jakoze 4k nebo aspon FullHD video v 1000+fps a pak by se to dalo pustit v klasickych 30-60fps. To by teprve bylo slow-mo jak ma byt a daly by se tocit takovy veci jako vybuchy, prskavky, praskajici balonky, proste hromady veci ktery chces videt pomalu a ve slusnym rozliseni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.