Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Bývalý šéf Sunu Jonathan Schwartz podpořil Google v Java sporu s Oracle

Myslim, ze vic kretenska firma nez je Oracle neexistuje, na co sahnou to poserou a sve mindraky si leci patentovyma sporama. Google sice taky neni zrovna inovativni firma a kdyz se clovek podiva na ty jejich produkty jako je Chrome nebo Android, tak zadna slava, ale oproti Oraclu delaji aspon neco jineho nez se jen soudi o kdejakou pic.vinu.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Oracle ale robí oveľa viac užitočných vecí ako Google. To že nerobia nič sa ti môže zdať ako koncovému používateľovi, ktorý používa Chrome a mobil s Androidom.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

jmenuj ..

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

No, delaji predrazenou databazi a predrazenej firemni soft. Dojit zakazniky umi jako malokdo. Jestli se ptas jestli maji nejake inovativni produkty, tak ty naposled meli zhruba nekdy v roce 1974 ;) od te doby postupne presunuli investice/inovace na jine oddeleni, jako treba pravni ;)

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

S tim tedy moc nesouhlasim. Vetsinu zajimavych ci slibnych open source projektu akvizici Sunu domrvili, nebo prinejmensim prelicencovali na closed source. Java, Hudson, OpenSolaris, ZFS, OpenOffice.org (ok, tam to dost slusne domrvil uz Sun, Oracle to "jen" dorazil), u takoveho MySQL je take otazka jak dlouho vydrzi s GPL licencovanim...

A akvizice BEA Systems byla take skvela akce, ze ktere se jeste ted obcas v noci desem odkopavam... :-D

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

MySQL je ve stejnem stavu jako ostatni OSS projekty Oraclu. Vsechny dulezite distra presli z MySQL na MariaDB. Jestli chces vedet proc: https://fedoraproject.org/wiki/Features/ReplaceMySQLwithMariaDB

"They are no longer publishing any useful information about security issues (CVEs), and they are not providing complete regression tests any more, and a very large fraction of the mysql bug database is now not public."

Je docela jedno jake ma licencovani MySQL. De facto je to interni projekt jedne firmy.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft, Apple, Intel a nVidia jsou ještě horší špína

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jako soudce bych přihlédl především k tomu, že Sun skončil jako neúspěšná firma - a nový majitel Javy má právo rozhodnout o jejím použití či nepoužití.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

To jistě, ale nikoliv zpětně.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Nemluvě o tom, že Google v Androidu nepoužívá ani tak Javu jako spíš vlastní implementaci jazyka kompatibilního s Javou a s některými základními rozhraními kompatibilními s Javou. A navíc tak nějak stejně nebývalo historicky zvykem, aby implementovat jazyk nebo rozhraní bylo zakázané. A to daný jazyk nebo rozhraní nemuselo ve své referenční implementaci být ani svobodně licencované, jako tomu je zrovna v případě Javy.

Čím dřív si Oracle vykope jámu a sám do ní spadne, tím líp pro všechny. :-p

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.