Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zvěsti: Canon chce koupit Sigmu, nabídl více než sedminásobek její hodnoty

Doufam, ze se Sigma koupit nenecha a v blizke budoucnosti uvede na trh dalsi objektivy pro mirrorless systemy jako spickovou sigmu DN 60mm F2.8 za lidovych £130. Kdyby udelala dalsi prime nekde mezi 100-150mm f2.8 ve stejne kvalite za podobnou cenu tak beru hned.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Kvalitnich objektivu Sigma mam doma asi za 300.000 Kc, jenze jsou na prd, protoze po zmene protokologu nefunguji na Canonech a Sigma se k zakaznikum otocila zadny, zadne precipovani.

Takze opticky kvalitni skla funguji jen na filmovych Canonech, prvnich 4 generaci digitalu a na vsech Nexech a Alphach pres redukci (!!!!!!).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

error

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Canmon je skit a vzdy to tak bylo, ... je to znama vec, ze se furt precipovavalo a to i canon skla a upgrade FW ... zlaty nikon, tam funguje vse ... proc? proze bajonet i protokol je OPENSOURCE ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tiez dufam, ze sa nenechaju zlikvidovat. Lebo tato "kupa" nie je nic ine, len cielena likvidacia fungujucej a prospesnej konkurencie.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Budu-li to brát čistě z hlediska objektivů, tak jdou obě firmy cenově zcela mimo mě a jejich osudy mě tedy nijak zvlášť netíží... nadále si vystačím s Heliosem.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Nehodilo by sa medzi vypocet konkurencie spomenut aj Sony? Technologie urcite maju a "zrkadlovky" robia. Ako je to s financovanim divizie netusim.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Sony uz digitalni zrcadlovky, jakozto slepou ulicku vyvoje, davno nevyrabi.

Zalezi na tom, kdy na to prijde i Canon, Nikon a Pentax - Sony uz ma na trhu sedmou generaci bezzradlovek. Osobne na foceni krajiny nevidim zadny duvod tahat nejaky tezky kram, ktery dokaze mene nez A7.

Canon stejne chce Sigmu jen kvuli technologii snimace, aby konecne zlepsil ty svoje CMOS snimace co jsou na fullframe horsi nez 4/3 od Sony (napr. dynamicky rozsah a to rovnou o 4 EV coz je sakra hodne).

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

nebyl by nejaky link? diky

PS: pouzivam sony a65 coz mysllim ze spada do kategorie tezkych kramu.
Problem je ze vyhody tohto fotoaparatu zmazala konkurence behem cca 2 let. (live view, bezdratove blesky, ...) . Sony na druhu stranu nesla s cenami dolu. Velice mne zklamalo ze cca o 5 tisic drahsiho fotoaparatu nez konkurence nedali ani uzivatelska nastaveni (C1, C2).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi se říkalo, že Sigmy jsou dobré až výborné, ale jen některé, koupě byla martyrium, protože dobrý objektiv dorazil třeba až na třetí pokus. Dnes to samé platí o Canonu včetně Canon L řady, kvalita šla strašně dolů. Zatímco Sigmy (Art) jsou skvělé, za ty peníze bezkonkurenčně nejlepší.

Pozitivní na pohlcení Sigmy Canonem by mohla být snad jen oprava firmware Sigma objektivů, kde jim Canon dlouhodobě hází klacky pod nohy, takže opticky skvělá skla jsou často nepoužitelná kvůli problémům s autofokusem (například Sigma Art 18-35/1.8 DC HSM).

Obávám se, aby po odmítnutí koupě nezačala likvidace Sigmy jinými prostředky. Třeba přetahováním klíčových lidí, placením pomluv a falešných testů, skupováním dluhů a tak podobně.

Pozice Canonu je vratká, Nikonu ještě více. Domnívám se, že za pár let bude profi segmentu kralovat bezkonkurenčně Sony a staří výrobci zrcadlovek budou v dnešní pozici Pentaxu. Možná se pletu, kdo ví.

Měl jsem na pár dní půjčenou tu poslední Sony 7 a rozhodl jsem se všechny Canon věci prodat a přejít na Sony systém, tak doufám, že Sigma vydrží a dále bude dělat nejlepší objektivy za slušné ceny pro všechny bajonety.

Přestože jsem velkým ctitelem zrcadlovek a poněkud konzervativní - dnešní EVF Sony 7 už má pro mě více výhod než nevýhod. Záleží samozřejmě na tom, co kdo fotí, kde a tak dále. Nedá se to generalizovat, každému vyhovuje něco jiného.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, nemuzu si pomoct, ale divat se do kukatka s obrazovkou vs. realny zivy obraz pres hranol je porad o necem jinem. Tim nerikam ze jsou ty SONY spatne fotaky, ale nemenil bych ani nahodou.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Je to o něčem jiném - optické hledáčky jsou už dva roky proti kvalitním EVF pozadu.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Aha, on realny svet je uz dva roky pozadu za tim zdigitalizovanym. Dobre vedet, znamenam si...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

to sice ne ale ty OLED hledaky Sonyho opravdu zobrazuji velky a temer realisticky!!! obraz o 50-60Hz p a navic vidim i expozici dopredu!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha. :-D To se měří jak?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

@kvolaa: což o to, ty nové sedmičky nejsou špatné, ale zatím to vypadá (dle testů, ohlasů), že teprve 3. generaci snad odladí natolik, aby to za ty peníze stálo. Zatím je tam spousta ale. Nejvíc mě mrzí samotný návrh E-mountu... Jestli Canon nebo Nikon příští rok vyrukuje s vlastním FF mirrorlessem, bude určitě navržený tak, aby bylo menší nejen tělo, ale i samotné objektivy.

Takže jsi měl v ruce A7RII? Jaký ti pocitově přišel C-AF s nativním E-mount objektivem? Jak to ostří v S-AF třeba při horším osvětlení?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, je tam spousta "ale". Ale naopak, třeba při focení ve špatných podmínkách, i když mám pevná světelná skla, tak v zdrcadlovce vidím kulové, kdežto přes EVF vidím všechno - sice zašuměně a prostě to není optické, ale něco tam alespoň je vidět.

Pocitově mě to Sony přišlo rychlejší, ostření při mizerném světle je určitě lepší na tom Sony než na Canonu s 1.4 Sigmou 50. C-AF jsem neměl jak zkusit, neměl jsem na Sony nic jako 70-200/2.8, abych to mohl s něčím porovnat.

Takže celkově těžko říct.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Informacia pre autora clanku:
Pentax uz nejaky ten rok patri Ricohu. Ricoh ako firma ma obrat a zisk ako Canon a asi 2x viac ako Nikon, ostatne, je to tiez vyrobca kopirok :D. Ten zvast o tom, ze na tom financne nie je dobre, je usmevny :) Takze este raz .. Pentax ako taky uz neexistuje. Len Ricoh.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pentax samozřejmě existuje a to, že patří Ricohu, nic nemění na faktu, že pro vývoj své optiky a zrcadlovek nemá k dispozici finanční zdroje celého Ricohu. Předchozím majitelem byla Hoya, která rovněž nepatří mezi chudé firmy a přesto se to na financování Pentaxu nijak pozitivně nepodepsalo.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To samé ale platí pro Canon a další , optická divize Canon také nemá k dispozici veškeré finanční prostředky Canonu a dokonce nemusí mít ani k dispozici své vlastní prostředky, stačí, aby se Canon rozhodl z jejich peněz finacovat cokoliv jiného.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hoya vlastnila Pentax nějaké tři roky a neudělala pro budoucnost značky prakticky nic. V kuloárech se šušká, že akorát vytáhla pentaxí know-how k smc vrstvám a lékařské optice. Ricoh za stejnou dobu vydal K-1, K-5ii(s), vynikající K-3, nečekaně úspěšnou 645Z, outdoorové kamery a foťáky, nová nebo aktualizovaná skla pro zrcadlovky i Q a vážně začal pracovat na FF. To bych řekl, že je dost vypovídající o záměrech se značkou.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Zbytocny nakup podla mna :D To si este niekto z obycajnych ludi kupuje zrkadlovku? Tych co poznam ich paradoxne na vylety ani neberu lebo su velke a tazke, ale hlavne ze maju zrkadlo lebo uz nic lepsie neexistuje ... pritom kadejaka priemerna mirrorless sfukne v kazdom smere tie lacne velke zrkadlove kramy. Mozno sa mylim (ale amazon ma v top20 dslr vecsinu fotakov do 500 usd) a tahunom nie su entry a midrange level zrkadlovky, v tom pripade by to mozno este zmysel malo,

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

levnou zrcadlovku i předčí i nejeden kompakt! (např. Sony RX10, ale i Canon dělá profikompakt, co předčí levné zrcadlovky téže! značky...) Nejlevnější APS-C zrcadlo Canon za tuším klasických 9.999,-kč i s objektivem!..., dostal kdysi i můj levný (cca 6.000,-) UZ kompakt Casio s jen 1/22" snímačem :-)) ... (porovnával jsme to osobně - s jedním kolegem z práce na stejných fotkách z kanclu)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Canon vždy tvrdil, že objektivy třetích výrobců pro něj nepředstavují žádnou vážnější konkurenci. To se asi po příchodu řady Art změnilo, ale nevěřím, že nějak dramaticky. Navíc Art řada přinesla sice optickou kvalitu, ale problémy s přesností ostření dále přetrvávají, a tak je pořád koupě Sigmy loterií. Oproti tomu nový Canon 35 f1.4II bude ostřit přesně a spolehlivě, je utěsněný proti prachu a vlhkosti a dle Lensrentals sice nemá o tolik lepší optické kvality, ale zato je jeho kusová variabilita je podstatně nižší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že by Canonu stačilo přetáhnout pár klíčových vývojářů a ne kupovat celou firmu. Docela by mě zajímalo, jaký obrat mají firmy ve špičkových objektivech, podle mě si to koupí jen pár lidí, kteří se focením opravdu zabývají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem kupoval před léty zrcadlovku (EOS 550D), místo kitového objektivu jsem k ní koupil Sigmu 17-70mm 2. generace. I když parametry měla skvělé, postupem času se u ní objevily neduhy (neostrá levá polovina snímku, přeskakování při zoomování), takže jsem ji ještě během záruky vrátil (naštěstí měla 4letou záruční dobu). Jako náhradu jsem koupil Canon 18-135 STM a nemůžu si stěžovat. Sice má horší světelnost, ale kvalita snímků zcela splňuje moje požadavky a navíc spíš ocením ten delší rozsah zoomu. Jinak řečeno, u Sigmy jsem se spálil, a i když mohlo jít jen o záležitost nepovedeného kusu, už bych ji asi nekoupil.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

neporovnavat lowend hracky od sigmy s novou vlajkovou lodi ART a SPORT ....
ano bezne skla od sigmy byly shity, hlavne zoomy, ty se rozsypaly snad vsechny.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Rekneme to takhle, vse co bylo od sigmy pevne uslo, zoomy na h* a rozvrzaly se do nepouzitelna.
Pevne skla kus od kusu, od dobrych, po total shit.

Pak prislo vykradani nikonu a rada ART, SPORT atd. sice musi polde soudu platit nikonu za patenty, ale i tak vydava ART skla za ~20.000 ... kecy ze jsou horsi nebo lepsi kdyz se jedan o 1% neobstoki, proze to je rozdil mezi kusy.

Canon neostri a nikdy neostril takze tam neni co resit, canon je k nicemu a sigma dodva nove dockl na upgrade FW.
U nikkor skel je to sporne, kvalita je stejkna, ale nikkor lepe ostri .... Sigma 24/1.4 je sice moc fajn, ale jeste jsem nevidel sklo, ktere by ostrilo ZADNE ZADEN ZADNE ... tak jsem to vzdal, koupil to co neostri, dok a upravil + mikroposuv na fotaku a to uz jde ... propc si sklo vymysli a neposloucha fotak nechapu, u nikkor skle jsem se s tim vzivote nesetkal ...

Jenze u 50 je to jasne, nikkor, ale 35 a 24 zase Sigma, proze 50k+ vs 20k... a jsem happy + dock na serizeni a upgrade FW

Canon zaspal jak ve sklech, tak ve snimacich, vlastne uz nema zadny fotak, Canon 5Dm3 je jen a pouze filmova kamera, ktera pres magiclatern umi snimat do RAWu, tedy levna nahrada Arri, redone je shit, maly snimac ... takze clovek dostane RAW kameru zadarmo, proze 100.000 neni cena, to je pronajem kamery na par dnu a jde s tim natocit reklama za 1M+

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Vykrádání Nikonu a řada Art? Vždyť tohle nijak nesouvisí. Nikonu šlo o technologii optické stabilizace, přičemž řada Art je z drtivé většiny tvořena pevnými světelnými skly, které stabilizaci nemají.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.