Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Canon EOS 80D přináší 24Mpix i dual-pixel AF, na 4k video ale zapomeňte

Dovolil bych si oponovat, ze: 1080p 60fps, neni jen... ale "jen"! , za predpokladu, ze scanuje opravdu progresivne jako Sony a ne jako starsi Canony co progresiv neprimo- pocitaly z prokladaneho scanu a jen na 25p a 30p z i50 i60... a nekomprimujeli silne - cili pod 50, jeste tak 30 Mb/s. :-)

Radeji toto jiz dokonale plynule FullHD zejmena na sport, nez "4k" se silnou komprimaci a fps pod 30...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Canon nekomprimuje silne, ale jako vzdycky malo - maximalni datovy tok ktery standard dovoluje bez moznosti nastaveni.

Nikon udela video ktere ma 1//3 velikosti a na pohled vypada stejne, navic u Nikonu jde komprese nastavit.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jo, skoro mam pocit, ze to nebude tvat dlouho a ze smartfonu budou lepsi fotky nez ze zrdcadlovek, kdyz vidim, jak jde pomalu vyvoj u klasickych foto firem a jak na tom makaji mobilni vyrobci.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Tak na sirokouhly zaber s velkou hloubkou ostrosti a za slunce staci i papirova krabice s filmem a zepredu jen dirka propichla spendlikem ;-) , na tom neni nic svetoborneho... To je fyzika. Ale optiku a tak kontrolu hloubky ostrosti i kompozici v exterieru do dali, cili vyrez pohledu do krajny a detaily a macra, jaksi nenahradi nikdy! :-))

A "4k" z mobilu s malo fps a silenou (kratkym casem v tisicinach!...) zaverkou a tak jeste zduraznene trhani kontur natiz pri pohybu aparatem... a silna komprimace..., to je "pastva" pro oci tedy... :-(

Fuj! Hlavne ze "4k"... Marketing funguje ale jen na ovce co to na malem displeji mobilu stejnak nevidi... Ale ja si vzdy pobliju 42" UHD displej a prepinam ihned jinam nanohem lepsi zabery a tim neni ani GoPro4 pro... leda za slunce a pri nemrskani prudceji s nim i objekty pred nim... Coz se vylucuje pri upevne i na gebuli...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ako tak na to pozeram, ani nevidim dovod upgradovat z EOS 60D, co mam uz roky doma.
Tie rozsahy ISO su krasne na papieri, no pri Canonovych Cropoch je to pouzitelne ako tak pri ISO800, vyssie uz si vyziada poriadny post proces.
Osobne by som radsej upgradol na 7D MKII alebo si pockal na 6D MarkII.
6D MarkII je obrazovo udajne super, ale mna tam odradza AF. Ja ako amater potrebujem univerzalny fotak, ktory bude mat z kazdeho trosku: Slusny AF(a nie iba jeden cross type ako 6D, slusne FPS, a slusnu kvalitu pri nizskom osvetleni(a vyssom ISO).
Idealne by som bral, keby som mal na to rozpocet EOS 5D MKIII ale to uz je hodne za rozpoctom. Preto som v minulosti zvolil 60D a v sucasnosti caka, s cim pride 6D MKII, pretoze v mojom pripade ma zmysel uz iba upgrade na lacny FF.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

......6D MarkII je obrazovo udajne super......myslel som 6D(Mark I)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz uz teda chces upgradovat na digitalni FF, neuvazoval si treba nad tim ze si 60D nechas, protoze to je samozrejmne skvely fotak a prikoupis si jen nejakou bazarovku FF Canon jako klidne i 5D mark jedna, protoze ten je k mani tak kolem 9 tis., nebo 5D mark II. Proste tam kde budes potrebovat vetsi kontrolu nad hloubkou ostrosti, nebo lepsi 'high ISO vykon' nebo proste co jen nejlepsi vystup na nejakou krajinku a podobne, tak tam si vezmes FF. A na sport a akci 60D. Od veci neni ani zvazit neco jako A7 mark II s velmi dobrou IBIS a obstojnou podporou EF, EF-S objektivu s adapterem. Myslim ze posledni adaptery a updaty firmwaru auto ostreni i docela zrychlili. U A7 se ti potom otevira i moznost experimentovani s ruznyma vintage objektivama. Ja poridil asi uz 10 vintage skel jako Canon FD 50mm 1.4, 28mm 2.8, 70-210 4.0; Minolty MD bajonet: Sirius 18-28, Tokinu 28-70, Vivitar 35-70 F2.8-3.8, B&H 24mm 2.8, B&H 135 2.8. Nejdrazsi byl Canon FD 50mm F1.4 za £50. Ostatni objektivy 10-30 liber. Telo A7 za £500.

Tady jsem ted uploadnul par fotek, ktere jsem zatim s A7 + 'starozitne' objektivy poridil... Mam ji asi mesic...

https://picasaweb.google.com/112981689532095799714/SonyA7WithLegacyGlass...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, na bazosi najdes 5D MkII aj jednicky s 100k uzavierkami. Neviem, radsej by som isiel do noveho nepouzivaneho. A7 mkII vypada super, aj ked ja mam voci tym EVF asi predsudky.
Skoda, ze Canon nema nieco ako Nikon D610. Keby som nemal par tisic eur v objektivoch Canon, urcite by som isiel do Nikonu.
Pozeral som si tie tvoje foto, dom prekvapeny, ake dobre vysledky mas s tymi skoro historickymi objektivmi za par USD z ebay :)
Samozrejme niektore stare objektivy kludne pouzijem aj ja na tom 60D, donedavna som mal doma este OM Zuiko 50mm, kym som nekupil EF 50mm f1.4...
Zatial som vo fazi setrenia penazi. Ked sa podari nasetrit z rodinneho rozpoctu rozumnu sumu, potom budem premyslat.
Kazdopadne, dik za tip.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nemas zac. Ty moje objektivy jsou stare zhruba prumerne tak 35 let, vsechny vicemene rok vyroby kolem 1980.

Tak stasny vyber... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ados má pravdu. Jestli se neživíš focením, tak ber bazarovku. Vůbec se toho neboj. Jestli nepospícháš na koupi, tak dřív nebo později se objeví mašinka v dobrém stavu (málo nacvakáno). Tyhle stroje jsou navíc dělaný na 100K+ cyklů. Jsou to držáky. A rodinný rozpočet to jistě uvítá :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zaverka stoji 1000 Kc.

Novy fotak je drazsi o 25.000 Kc.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To je ale situace :-( , nejdříve měli mnozí "Kanoníři" obavu přeběhnout případně k SONY, že má malý výběr objektivů, nebo že maj již mnoho objektivů ke svému Canonu, a nyní se dostali do situace, že sicem maj plno i výborných skel, ale zaostává jim tělo a konkurence má dávno lepší :-) To je mrzuté :-( (A nemyslím!!! to nijak škodolibě)

Ještě že jsem kupoval prvdí digitál s výměnými objektivy teprve před neklika lety a neměl jediný sklo (pominuli 50ku Helios z SLR Zenit TTL na kinofilm), co by mě bylo líto "pohřbít" migrací k jiné značce a tak jsem se mohl rozhodovat pouze dle kvality snímače a j. fičur vs cena a šel do Sony, neb již kdysi mi obrazově (Mpx, barvy , dyn. rozsah i rychlost a j. fičury natož ve videorežimu) přišli prostě SONY nejlepší.

Jen mě mrzí, že přešel SONY z A na E mount :-( Asi nutná daň za miniaturizaci, po které jsem až tak netoužil ale, přední pro mě byla kvalita obrazu, rychlost, fičůry - zejména stabilizace nejen pro video. Avšak Panasonic jej k tomu "donutil", neb jeho malé strojmy , ale šikvné , měly prostě lepčí videjko a to je prostě trend.

Jenže mě "Panák" nepřesvědčil, neb primární pro mě byla kvalita fotek!!! A pod APS-C bych prostě již nešel. Fyziku s malým čipem prostě neochčijou ;-)

Po FF sice pošilhávám, ale jelikož mě to neživí a hůře a dráže!!! se s ním dociluje nejen delší ohnisko, kdy v přirodě je i 1m málo někdy (a taky se to protěžuje na kg!), ale i již velmi malá hloubka ostrosti u FF pro moje spíše dokumentární focení (i když se snažím dokumentovat zajímavěji a tedy trošičku umělečtěji přeci jenom), mě zatím odrazují.

Až "dospěju" (je mi 50 pryč dávno...), koupím si z bazaru: SONY A7RII ;-)
(jinak by mě baba zabila, kdybych utratil jen za tělo, dalších!, skoro 100.000,-kč!...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pkuď si můžeš dovolit dokumentovat uvnitř třeba s odráženým bleskem s difusorem, tak můžeš hodně zaclonit - mít velkou hloubku ostrosti. Já sem se těd snažil trošku dokumentovat billiard v jedné hospodě tady. Se Sony A7 + ty moje staré manuálně ostřicí objektivy z filmové éry. Celkem sem byl zatím 3x a naposledy s levným ale docela výkonným yongnuo bleskem, odráženým s difusorem :-)

https://picasaweb.google.com/112981689532095799714/PoolDreadyVyber?authk...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, pěkné ukázečky, dík. A právě - stále příliš umělecky podané na dokument, protože zejména malá hloubka ostrosti :-(

Na dokument nevhodné proto, navíc víc šumu než s otevřenou dírou a nenutností jít do vyšších ISO už jen proto, že už slyším ty blbý poznámky, kdybych někomu takto nafotil jeho soukromou akci, jak kamoš jednou svatbu - lidi remcali, že je to šíleně neostré a zašuměné, co to má prej za krám (Měl Canon 1D nebo co to bylo za docela drahý "krám" a pevnou světelnou 50-ku.

Navíc já blesk nemám rád a pokud možno jej nepoužívám. Velmi rozbíjí atmosféru původního osvětlení , i ten odražený není ideální.
Atmosféra ve viném sklepě Novosedly (Sony A77 + SONY SEAL 16-105 z ruky):
Bez blesku: http://odsakeda.sweb.cz/sele.JPG
S bleskem...: http://odsakeda.sweb.cz/seleBlesk.JPG

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak úplně stejný problém jako já. Také mám 60D a čekal jsem na 80D a i když tam je relativně velký posun v určitých věcech tak nemám pocit že bych do něj měl jít. Tím pádem se nabízí logický posun k FF, ale v úvahu připadá pouze nástupce 6D a o tom zatím nevíme nic...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No su nejake povidacky ohladne 6D MKII, ale nic oficialne. Ja hlavne musim este vymenit EF-S 15-85 za vysnivany EF 24-70 F2.8L, mozno zoberiem aj second hand.
A potom uz bude prechod na FF bez problemov.
Takze mam dost casu vymenit sklo a mozno v 2017 Canon konecne vyrobi konkurenciu Nikonu, co do lacnych FF...
:)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Opět jako já, ostatní skla mám i pro FF, ale jen toto jedno mám pro APS-C. Zatím tedy přesně nevím za co bych měnil, ale je jasné, že objektivem EF 24-70 F2.8L bych nepohrdnul.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Sigma naopak uvádí mirorless Quattro H 24Mpix ! ... těšte se...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.