Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Canon představil kameru s ISO 4 000 000

Trapně necitlivé, a přitom je to necelých 6 clonových čísel.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak jistě stejně jako mezi ISO 100 a 3200.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

ta cena je lidová :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jojo... Na to kolik to stojí to má nějak málo tlačítek :D :D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

někde ušetřit museli

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, to ušetřili na těch retro konektorech :-D

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu, proč se již dávno nepřešlo na značení citlivosti pomocí EV namísto ISO. V době filmu, kdy se moc nedalo sehnat nic s citlivostí nad 6400 ISO, to bylo docela jedno, ale dnes si stejně 4M ISO nikdo nedokáže představit.

-1 EV = 50 ISO
0 EV = 100 ISO
1 EV = 200 ISO
6 EV = 6400 ISO
15 EV = 3,26M ISO
15,3 EV = 4M ISO

Přesně bych věděl o kolik přiclonit a nemusel bych řešit žádné šílené přepočty.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

To je sice hezké, ale EV není jednotka citlivosti, ale jedna "expoziční hodnota" daná poměrem známé trojčlenky. To už by bylo lepší udělat jinou stupnici na citlivosti.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co třeba ASA? 4M ISO by bylo tuším pěkných 59ASA
(pokud mě paměť neklame a 100~21 a 200~24)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nikoliv, ASA je stejná jednotka jako ISO, mluvíš o DINech.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takhle se to delat neda. To je stejne jako kdybys jako jednotku vzdalenosti chtel zrusit 1 metr a zavest jednou, dvakrat, trikrat, ctyrikrat. EV udava pouze nasobek, neni to zadna konkretni hodnota, pricemz ISO je presne specifikovano a je meritelne. Nasobek bez specifikace nasobek ceho je nemeritelny.

Rozdil je v tom, ze ISO 4 miliony je presne definovana hodnota, kdezto 15 EV nahoru neznamena nic jineho nez 15 expozicnich stupnu. 0 EV nemuze byt ISO 100 - protoze 0 EV je definovana jako stavajici kombinace citlivosti, expozicniho casu a clony.

Mas TRI jednotky - cas, clonu a citlivost - a ty chces nahradit jednou? To ma byt v EV stupnice casu, citlivosti i clonove cislo? Zmenou kazdeho z nich lze zmenit expozici o 1 EV (nebo take 1/3 EV). Bude to jak v Diktatorovi, kde kazde druhe slovo bylo nahrazeno slova Aladeen - jenze pak neslo poznat kdy je zajistena zbran, protoze obe polohy mely popis Aladeen.

Kdyby byla stupnice citlivosti v EV - dejme tomu ze udelas zmenu + 2 EV (z ISO 100 na ISO 400), jenze soucasne prodlouzis cas na ctyrnasobek - a cela slavna stupnice v EV misto v ISO v tu chvili prestava platit (EV udava kombinaci tri hodnot, citlivost v ISO jenom jednu jedinou).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neni tak uplne pravda, ze je to nasobek. Kdysi bylo dohodnuto, ze EV 0 je mozstvi svetla, ktere odpovida spravne expozici pri 1 s, f1 a ISO 100. Takze nejak naroubovat na ISO by to slo, ale neprijde mi to jako prilis intuitivni.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Myslíte, že by se ten snímač dal sehnat zvlášť? Trochu jsem se zasnil, a budoucnost, kdy svou starou 400d budu repasovat takovou komponentou se mi vážně líbí. I když by se tam asi nevešla. : (
2 Mpix je rozlišení postačující na spoustu využití a dynamický rozsah co to má mne prostě láká.

Při troše odstupu, zapotřebí je sehnat kombinaci tělo + bajonet + snímač, které vůči sobě budou správně usazené, a zbytek by se mohlo dát sesmolit na koleně. Za předpokladu že pomůžou kamarádi co fotoaparáty opravují a pár šílenců co se rádi hrabou v elektronice. A výsledek by mohl být libový.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že by Canon neměl problém ti prodat ten čip samostatně, pokud odbereš aspoň 1000ks.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.