Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Canonical v červnu ukončí podporu Ubuntu Phone

To je fór? Podpora W10 Mobile stále pokračuje. A dokonce se (na deset zrušených) objeví ve Store nová aplikace. :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud těch 10 zrušených aplikací spadá do typické kategorie ios+android „stejná hra, jen jiné oblečení hrdiny", tak je to jen dobře. MS to v mobilech nikdy nevzdá, stejně jako se jednou dočkáme vyladěných Windows 10 na PC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"MS to v mobilech nikdy nevzdá"

Ovsem v teto chvili uz to Microsoft vzdal a nema v mobilech v podstate co nabidnout a ani nic nenabizi, cimz se dostavame zpet k tomu, ze kdyz nenabizi, tak to vzdal.
Samozrejme muzeme jen doufat, ze MS pripravuje nejaky restart a opet do mobilu pujde, ale v tuto chvili to je jen sen. (Ja bych si to urcite pral, aby MS sel opet do mobilu, protoze a.m.p.k.)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

> MS to v mobilech nikdy nevzdá

... v jiste forme nevzda. Co se tyce mobilniho HW, staci se podivat na to za kolik koupili Nokii a kolik lidi tam bylo, pak kolik vyhodili a ucetne odepsali, a je docela jasne ze mobilni HW divize v MS uz neexistuje.

Softwarovou mobilni divizi jeste maji, naposled co jsem cetl tak se chystaji nabizet mobilni soft zameren na firemni sferu (co sem rikal ze meli udelat od zacatku...). Na to ze jeste uvidis mobil made in MS ale zapomen, nejspis si nechaji neco vyrobit u cinanu a hodi na to wokna + soft. A firemni cenovku. Tolik teorie, na druhe strane MS plany se meni rychleji jak plenky na novorozenci, takze mozna bude vsechno jinak :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Foxconn rullez ! :))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to mas velmi naivni a zaslepenou predstavu... ;)

uz aktualni "Windows 10 Mobile Creators Update" znacne omezil mnozstvi telefonu na ktere dorazi, tedy Microsoft OPET odriznul uzivatele
(ostatne tak jako to udelal v minulosti uz mnohokrat pri prechodech WM6.5=>WP7=>WP8=>W10M)

http://www.theverge.com/2017/4/6/15203922/microsoft-windows-10-creators-...

https://arstechnica.com/information-technology/2017/04/10-of-windows-10-...

a aby toho nebylo malo tak:
http://www.windowsapps.cz/spekulace-windows-10-mobile-konci-neziskaji-re...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Update 18.4.2017 – Zpráva o konci mobilních Windows 10 byla chybná. Více v tomto článku."
http://www.windowsapps.cz/potvrzeno-zprava-konci-windows-10-mobile-byla-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzdyt je to uplne zrejme, Windows 10 Mobile rozhodne nekonci, Microsoft na nich pracuje dal a v Redstone 3 se opravdu dockame zasadnich vylepseni. Akorat uz tou dobou nebude existovat zadny telefon, na ktery by to slo nainstalovat. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ubuntu phone aj niekedy bol podporovany? aj niekedy existoval? hah dobry vtip

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

UbuntuTouch/Phone existoval a byl podporovany a prodavany na nekolika telefonech a tabletu, narozdil od BagerOS ktery nebyl prodavany nikdy na nicem, ono blbe kecy dokaze mit kazdej (blbec) ale neco udelat Bager moc nezvlada ;)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

otazka jak to dopadne, protoze vzhledem k tomu ze Unity8 bylo forknuto vyvojari z UBPorts, ktere ma na svedomi portace UbuntuTouch na neoficialni telefony Nexus5, OnePlusOne, Fairphone2, tak se da predpokladat ze "nejake" (komunitni) aktualizace budou i nadale dostupne pres "nejaky" (komunitni) "store"...
v kterem nebude problem mit i "nejake" (komunitni) aplikace... akorat ne placene primo, ale pomoci donate a/nebo individualne...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

I přes "milion" momentálních nedostatků systému Ubuntu Touch na mém M10 Aquarisu jsem si na každodenní surf po internetu na tomto tabletu tak zvykl, že už si ho nechám na dožití a v budoucnu ho prodám za miliony jako raritku :-). Kdyby se systém dál vyvíjel, byl by bez problémů dobře použitelný, hlavně konvergence a Miracast už teď je funkčně velmi dobrá, jen velmi pomalá. Je mi velmi líto, že to končí...Nyní dovolte "kontrolní" otázku na odborníky: Jako lama bych jen chtěl rámcově vědět, jestli Gnome samo o sobě je použitelné/upravitelné, aby bylo použitelné stejně jako zmíněné Ubutu Touch jak na PC tak na dotekových displejích. Nikam s tím nemířím, jen mi z mnoha jiných diskuzí není jasné, jestli Shuttleworth musel za každou cenu vyvíjet Unity anebo jestli raději neměl spolupracovat víc s komunitou...Díky!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ne, Gnome vyviji Redhat a s tema zadna domluva neni mozna.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

... a proto Canonical zarizne vlastni Unity+Mir a prejde na Gnome+Wayland, projekty pod kontrolou firmy s kterou neni mozna domluva. Z toho mi plynou jen dve moznosti, bud je Shuttlik nejhorsi businessman stoleti, nebo ty hulis neco kvalitniho. Tipuju 2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No škoda, ale dalo se to čekat. Jako spokojeného uživatele bq Aquaris E4.5 Ubuntu Edition mě to samozřejmě nepotěšilo.

Bohužel podporu Convergence u tabletu M10 se jim podařilo v posledním updatu pořádně rozbít (po připojení k externímu monitoru nefunguje většina nativních aplikací, prostředí se při připojení Bluetooth periferií občas samovolně restartuje). Už to tak asi zůstane, bohužel... Jinak při použití jako tablet je OK a doufám, že dlouho vydrží.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.