Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Cashback: kupte novou desku a CPU Intel a dostanete zpátky až 3900 Kč!

"CPU Core i5-4690K, což už je dosažitelné pro většinu nadšenců či hráčů."

ani mi to moc nepřijde jako přijatelné, protože tenhle cashback platí jenom prakticky pro ty nejdražší produkty z nabídky.
Už i ten nejlevnější processor i5-4690K stojí cca 6000kč, plus základovka, grafika, atd... dohromady to bude dávat celkem velkou sumu :-/

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Je to relativni. Neni to tak davno kdy procesory staly 15.000 Kc a vsichni hykali nadsenim jak je to ted cenove dostupne pro hrace.

Nejak se nam ta hranice prijatelnosti snizuje, i kdyz se platy soucasne zvysuji.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Platy? Jaké platy? Politikounům, státním úředníkům a hypermanažerům? Nebo tabulkové oficiální hrubé platy? Pán zapomíná, že režim na každým rohu každýho okrádá stále víc, takže člověk maká stále víc aby režim přišel a stejně všechno sebral. Reálně mají lidi stále míň.

Eště že aspoň na zimu klesla cena benzínu když ropa po letech klesla pod 80 dolarů.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Ber to tak, ze aki ludia/volici taky rezim/vlada :) To, ze ludia volia socanov, ktorych politika je zalozena na co najvyssom prerozdelovani (rozumej vytahovani dani/odvodov/vsemoznych poplatkov..) je predsa ich vina, socanska politika ma jeden ciel, ktorym je aby vsetkym bolo rovnako blbo :)

Ale bez ohladu na rezim (mimo totality, diktatury..) plati, ze kazdy si je strojcom svojho stastia a plati, ze sprostim patri lopata a chytrim svet. Niekto si na nove PC zarobi za tyzden a niekto je rad, ze zije od vyplaty do vyplaty a niekto sockuje na davkach.

Sumasumarum, ak nema niekto nasrate v hlave a nesedi na zadku, ale pohne rozumom a ritou tak skutocne nie je problem sa mat v dnesnej dobe dobre, moznosti je neurekom a ako sa hovori penaze sa valaju po uliciach len ich treba vediet pozbierat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, já optimalizuju a budu i nadále, ale vohnouti to nedělaj lehký. Bz toho bych ovšem byl pod mostem na dávkách, to by mi to, buržoustovi, hrozně nandali, další zátěž pro MPSV, že? A ruku na srdce, být nějaké rozumné zdanění jak ve slušných zemích, tedy tak do 30 % celkem, tak to ani neřeším a stejně tak 90 % ostatních (někdo bude ojebávat vždycky). Teď, když režim každýho okrade o většinu, tak jen málokdo může prorazit tak, aby se měl dobře i s rodinou s dostatečnými úsporami pro krizové situace a zároveň nemusel úředníkovi na zavolání nastavovat prdel a peněženku ze strachu, že ho jinak zlikviduje, a nemusel u toho nikde nic ojebávat a ukrývat před režimem svoje prachy.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Pravda, pravda — vytesat do kamene a ještě pozlatit!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

sice rok staré, ale to snad nevadí http://www.finance.cz/zpravy/finance/388121-kde-jsou-v-eu-nejvyssi-a-nej...
Podle tohoto vyšší zatížení je v Belgii, Nizozemí, VB apod. Které slušné země ste tedy měl na mysli? Portugalsko, Řecko, Španělsko, Bulharsko? :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu, co to je za čísla, reálné zdanění je u nás tak 50-70 % a horší se to.

V podstatě se dneska jedná o země, které se označují za daňové ráje. Tedy různé ostrovy, něco ve Střední Americe atd. Škoda jen, že jsem ještě nenašel takovou zemi, kde člověk současně může držet a nosit zbraně. Uvítám tipy.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

50-70% z čeho? v té tabulce jsou to procenta vztažená k HDP

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Na prezidentské vlajce máte sice napsáno: „pravda vítězí“, ovšem ve skutečností platí spíše „pravda vyděsí“.
Nějaké HDP je ve skutečnosti marketingový blábol státní propagandy. Takové Řecko — bylo ekonomicky zcela — no v rectu a přece státní ekonomika (HDP) rostla svižným tempem tak, že přešli zvesela na euro. A jaká byla realita — asi víte sám.
Víte, musíte být hodně odvážný si zjistit, kolik celkově zaplatíte, jako občan tohoto státu, na daních. Zjištěná skutečnost totiž pak může být velmi demotivující. Samozřejmě mnoho záleži na Vašem konkrétním „spotřebním koši“.
Z Vaší mzdy (neboli kolik se Váš zaměstnavatel rozhodne za Vás utratit) odvedete státu hned několik daní.
Zdravotní daň: 14 %
Sociální daň: 31 %
Je to málo? Já myslím že ne. Pokud patříte do vyšší příjmové skupiny, zaplatíte ještě daň z příjmu a pak i případně tzv. solidární daň, ale to asi nebude Váš případ…
Zatím jsme tedy na 45 %.
Ze všeho, co si koupíte, zaplatíte opět státu 21 % DPH.
Kouříte či občas pijete alkohol? Opět další daň, ze které navíc opět zaplatíte DPH (ano, daň z daně).
Jezdíte autem? Zaplatíte opět spotřební daň z PHM, z ní opět odvedete DPH a navíc musíte zaplatit poplatky spojené z užíváním auta, jako je dálniční známka a pod.
Máte trvalé bydliště? Zaplatíte daň z odpadků. Jste vlastníkem nemovitosti? Ajaj, ve skutečnosti nevlastníte nic a proto musíte zaplatit státu pronájem v podobě daně z nemovitosti…
Elektřina — svítíte či topíte? Tak státu zaplatíte nejen předraženou elektřinu, ale samozřejmě z ní i DPH, ale i také výpalné v podobě ekologické daně.
Kupujete si občas nějaká paměťová média? Zaplatíte opět daň ve formě autorských poplatků.
Máte TV/rádio? Zaplatíte nejen koncesionářskou daň, ale i tzv. příspěvek do státního fondu kinematografie…
Necháte si poslat telefon z číny? Zaplatíte clo a DPH (DPH je z celkové ceny, jenž tvoří telefon + doprava + clo) a ještě poplatek státní poště za to, že Vás zkasírovali.
A chystají se na nás další a další daně.
A tak dále.
Jak jsme na tom? Celkem 74–76 % z toho, co vyděláte, si sežere státní hydra, A zkuste něco nezaplatit, zlikviduje Vás.
Áno, daně jsou velmi důležité, stát je potřebuje. Potřebuje zaplatit policistu, který 2 metry před značkou „konec obce“ je schovaný s radarem, aby Vás mohl zkasírovat. Platíte i městskou opici, která nařídí odtah Vašeho auta jen proto, že má pocit, že jste o centimetr blíž k té bílé čáře, než byste měl být. Ano, i ty cyklostezky, které kdyby byly dlážděné zlatými cihlami, vyšly by levněji. Ano i ozvučení PROMOPRO by se bez Vás nemohlo realizovat, poslanci by si nemohli přidat na platech a tak dále. Jste velmi potřebný, občane. Respektive to, že jste nejen schopen práce, ale dokonce chcete pracovat a něco také vybudovat (co Vám stejně nepatří)…

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud považujete HDP za "marketingový blábol státní propagandy" tak je asi veškerá diskuze marná :-)
Taky můžete uvést jaké mají celkové zdanění např. důchodci, přijemci státní sociální podpory, nezaměstnaní atd.
BTW, já jsem OSVČ, takže mě se ty vaše výpočty netýkají :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

jo a taky by jste si měl nastudovat rozdíl mezi daní, pojištěním a poplatkem

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Hm, takže jako OSVČ Vás zajisté těší, že zdravotní a sociální daň je u Vás opětovně zdaněna (a platíte sociální daň z již odvedené sociální daně, neb již zaplacená daň se neodečítá od základu daně), protože podle Kalouska se jedná o požitek, jenž čerpáte.
Jinak ano — to vše jsou daně. Zkuste to tzv. pojištění nezaplatit. A zablokují Vám účet, přijde na Vás exekutor…
Nezaplaťte daň z nemovitosti a hned o nemovitost přijdete. Nezaplaťte daň z odpadků…
Všechny vyjmenované „poplatky“ a „daně“ mají všechny rysy normální daně.

Fascinující — a tenhle ovčan má také volební právo… :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

S vaší logikou jistě považujete i dálniční známku či kupón na MHD za daň, že? zkuste si ji nezaplatit a jet po dálnici či mhd, exekutor vás taktéž nemine :-D

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Je to nejvyšší sprostota, protože ti, co jezdí autem, mají silnice i MHD předplacené. V podstatě je to daň za to, že to je „veřejné“, čili nehospodárné, neefektivní a rozkrádá se to.

Jinak není třeba ani do MHD lézt, i když jste tisíce kilometrů daleko, stejně přijde exekutor http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/139738-cernym-pasazerum-hrozi-ex...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokus vás tak štve kolik daní platíte máte spoustu možností co s tím dělat. Třeba dělejte na sebe jako OSVČ, založte firmu, založte firmu a převeďte ji do zahraničí, jděte na pracák, hoďte se marod (a pobírejte nemocenskou dle výše odvedeného nemocenského pojištění), uřízněte si hnátu a pobírejte invalidní důchod (dle výše vámi odvedeného sociálního pojištění), odstěhujte se do nepálu nebo se rovnou střelte do hlavy. Pokud nic z toho neuděláte, tak jste ovce vy, která se jen nechá poslušně holit státem.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

HDP je blábol? Další demagogie hezky začíná... Na případu Řecka dokazujete, že podvádějí všichni nebo co se tím snažíte říci? Však si to Řecko potom pěkně vyžralo, např. na ratingu jako nedůvěryhodné a tak na úrocích státních půjček.

Proč odvážný? Stačí se podívat na účtenky - všude je ta daň uvedená. Sociální a zdravotní z mé smluvní mzdy je výrazně nižší. Co platí za mě zaměstnavatel, je jeho boj (pro info - můj původní zaměstnavatel platil zhruba mego ročně za zaměstnance a to takové platy ani omylem nebyly)

Potraviny a něco málo dalšího má sazbu 15% (za to se utrácí hodně). Takže ne vše má 21%. Tedy lež.

Chlast má extra daň z lihu, nikoli chlastu jako takového. Dále záleží na chlastu - třeba z vína (přesná definice viz zákon nebo google) se spotřební daň neplatí, pivo platí méně. Takže další demagogie.

Podle úvodní hlášky o tom, že jeden podvod s HDP znamená "vše je podvod". Tak podle stejného pravidla - pár keců, lží a nepravd v tomto příspěvků znamená, že celý ten příspěvek je kec, lež a nepravda :-)

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

mýlíte se. To není jeho boj. Pokud se Váš zaměstnavatel rozhodne, že náklady na Vás, jako na zaměstnance budou pro něj celkem 30000 měsíčně, pak Vás nezajímá, že dostanete z toho čistého jen 16500 a zbytek sežere stát?
LOL, že to je jen boj Vašeho zaměstnavatele? Bé, bé, beeeeeee :-D
Ano, jsem „demagog“, ovčane…

Přijde chlap do baru, kde obsluhuje barman - robot.
Ten mu natočí perfektní pivo a zeptá se ho, jaké má IQ.
Chlápek odpoví, že někde kolem 150.
Barman se s ním plynně začne bavit o kvantové fyzice, makroekonomice, nanotechnologiích.
Chlap je z toho celý vedle, tak si říká, že ho vyzkouší.
Jde domů, převlékne se a vrátí se do baru....
Barman mu opět natočí perfektní pivo a ptá se na IQ.
Chlápek řekne, že má kolem stovky.
Robot s ním začne kecat o ženských, o fotbale, o autech.
Chlapovi se to hrozně líbí, tak jde zase domů, převlékne se a vrátí se do baru.
Obdrží opět perfektní pivo a obvyklý dotaz.
Tentokrát řekne robotovi, že má IQ 50.
Na to se barman nakloní až k němu a pomalu, ale skutečně pomalu, říká:
„Tak co? Zase budeme letos volit sociální demokracii?“

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

je to demagogie. Zajímavé je, že na své nepravdy už nereagujete.

Náklady na zaměstnance nejsou jen mzdy. Další náklady mohou být velmi výrazné v porovnání se mzdou. Takže jaký strop 30 litrů? U bývalého zaměstnavatele byl průměrný celkový náklad na zaměstnance necelých 80 tisíc měsíčně. Dále pokud by byly odvody nižší, zvýší mi o to zaměstnavatel mzdu? Ne. Když budu jezdit v horším autě nebo mít horší kancl, budu mít lepší plat? Ne. Takže snížením svých přímých nákladů lepší plat nedostanu. Proto demagogie.

Když se podíváme na % mentálně retardovaných v obyvatelstvu a procenta ČSSD, tak tu něco nesedí. Nehledě na to, že strany se maj snažit, aby si je získali jako své voliče.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já o žádném stropu nepsal, takže nelžete. Mzdu 30000 jsem dal pouze jako příklad a jen retardovaný volič levicové strany by to mohl vzít (a hned obrátit proti mně) tak jako Vy.
Sám jste demagog, ačkoliv si nedělám iluze, že byste chápal význam onoho termínu.
Pletete páté přes deváté. Řeč tu je o celkovém zdanění pracujícího občana v ČR a nikoliv o benefitech zaměstnance u nějakého konkrétního zaměstnavatele či vybavení jeho kanceláře. Snažíte se odvést meritum debaty jinam, ale až příliš okatě.
Mzdové náklady na zaměstnance minus 45 % je zhruba to, co ze své mzdy nakonec dostanete.
Pak zaplatíte ze všeho, co si nakoupíte, DPH (většinou 21 %, ze zbytku 15 %) z některých položek Vašeho spotřebního koše navíc spotřební daň a z ní opět DPH.
Pak ještě daně z nemovitostí a další a další a další daně a zákonem nařízené poplatky.
No a když spočítáte vše, co musíte státu odvést na přímých i nepřímých daních a poplatcích, tak dojdete k hodně vysokému číslu. Podle konkrétního spotřebního koše je to reálně něco mezi 70–76 %. Je to hodně a nebo málo? To je ta zásadní otázka!
A jde o to, že to státu přesto nestačí.
http://cms-consulting.org/dluh/dluh-CZ.htm
Neustále nás všechny zadlužuje a jen přemýšlí, kde nás dál okrást. Naposledy nás všechny okradl díky Singerovi tím, že zvýšil množství nekrytých peněz, které stát tiskne a tím podstatně „ředí“ měnu = opět okrádá nás všechny = další skrytá daň! (a tím zvesela porušuje Ústavu a zákon o ČNB, ale je ticho po pěšině…)

A Vy tu jako ovce bečíte: „jé, to je krása, bé, máme tak malé daně…“

Já jen zdvíhám varovně prst a říkám: „pozor, stát je ten největší zloděj a ten nejhorší hospodář!“
Toť vše. Kde je tedy ta „nepravda“?!

Strany se snažit moc nemusí. V poslanecké sněmovně nesedí ŽÁDNÝ POSLANEC PRAVICOVÉ STRANY. Ovčané chtějí jen tu svou iluzi sociálních jistot, bohužel. A je jedno, která levicová strana napříč politickým spektrem mu tu iluzi nabídne…
„Ano, budete se mít lépe, ať se vám to líbí nebo ne!“

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

demagogie dle wiki (část citace) - Místo věcného zdůvodňování působí hlavně na předsudky a emoce posluchačů, k čemuž slouží polopravdy, překroucené argumenty, logické klamy, falešné sliby, vyvolávání strachu a podobně.. To děláte, takže opravdu nevím, co to znamená? Z čeho mě obviníte teď?

ve svém třetím příspěvku od tohoto uvádíte:

Z Vaší mzdy (neboli kolik se Váš zaměstnavatel rozhodne za Vás utratit) ...

Nemohu za to, že neumíte nebo nechcete porozumět psanému textu. Vy zde uvádíte mzdu jako strop (pokud lze tu větu vysvětlit jinak, tak prosím). Já na to odpovídám, že to není pravda, že jsou tu ještě další náklady. A do této hromady já přihazuji i povinné odvody pojištění za zaměstnavatele.

30 tisíc beru jako příklad, takže co jsem proti vám otočil? Jsem zvědav na další absurdní obvinění. Možná mohu i za vaši neznalost, ne?

Benefity také mají dopad na zdanění a jsou nákladem pro zaměstnavatele. Ale třeba kancl jako benefit vůbec neberu. Pokud jste mluvil o tom, kolik je zaměstnavatel ochoten za zaměstnance utratit, tak se to do toho musí započítat také! Zajímavé je, že benefity ignorujete i když negativně ovlivňují daňové zatížení...

Já poukazuji na to, že zaměstnanec má ve smlouvě jinou částku, než kterou uvádíte vy. A pokud do toho hodláte zatáhnout výdaje zaměstnavatele, tak musíte i zbytek jeho nákladů. Když koláč, tak celý a ne jen si z toho vybrat hrozinky, co se vám hodí do krámu.

Takže z částky 30 tisíc hrubého, uvedené ve smlouvě, na které se domluvil se zaměstnavatelem, dostane zaměstnanec 22 740,-. Tohle je fakt, ostatní pokroucený výklad faktů (takže demagogie)

Pokud jde o zdanění, tak podle spotřebního koše ČSU je 25% bydlení, 16% jídlo, 11% doprava, 8% chlast/cigára. IMO jde o výdaje průměrné domácnosti. Takže 25% nemá daň žádnou (na což ste ve svém příkladu také zapomněl!), další víc jak třetina má jinou sazbu než 21% (oběma směry). Samozřejmě záleží na konkrétním případě, ale průměr tvrdí něco jiného než vy a váš zdroj je neznámý.

Ostatní daně rozpočítané na měsíce jsou výdaje v řádu set a pouze tehdy, když se na vás daň vztahuje. Vliv max v řádu jednotek procent, nikoli desítek. A při příjmu 30 tisíc je málo pravděpodobné velké zatížení těmito daněmi.

Že jde o to, že to státu nestačí? O tom sme se tu nikdy nebavili! Uhýbáte od původního sporu!

Opět pokroucení psaného textu - nikde neschvaluji jejich výši či jejich účel, jen oponuji uvedeným nesmyslům nebo lžím. Koukám, že se od bolševiků moc nelišíte - kdo nebučí s vámi, bučí proti vám. Neosobní kritika vám vůbec nepřišla na mysl... To také o něčem svědčí.

Je to chyba pravých pravičáků, že nejsou schopni dát dohromady správnou stranu a oslovit s ní voliče. Ostatním je do toho buřt, jejich práci za ně dělat nebudou (to je přece správné "pravicové" moto, ne? :-)

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

dle wiki umíte vyhledat, vidíte jste šikovný. Stejně tak umíte obrátit vytrhuté z kontextu proti druhému. Jojo… :-)

Jinak co se týče zaměstnaneckých benefitů — nebylo by špatné zde udělat malou anketu, jaké kdo benefity pobírá. Nicméně většina „benefitů“ (nelze je brát paušálně) je jen pokus jak obejít vysoké zdanění mzdy a patří do toho mimo jiné i stravenky a tak dále.

Když se vrátíme k částce 30000, kterou zaměstnavatel dá na mzdu zaměstnance — a o ničem jiném se od začátku nebavím — tak dostane zaměstnanec (pokud nemá děti a tak dále) jen těch 16500 a byl to jen modelový příklad. Je to konkrétní suma, která je určena na mzdu zaměstnance. MZDA, ne benefity a vybavení (sic!) kanceláře!
Co se týče spotřebního koše — zdůrazňoval jsem, že každý má svůj specifický spotřební koš. A psal jsem „samozřejmě mnoho záleži na Vašem konkrétním „spotřebním koši““. Nepsal jsem, „co tvrdí můj zdroj“ :-))) Já kupříkladu nekouřím, ani moc alkoholu neholduji. Na druhou stranu zase živím rodinu…

LOL, pěkně jste zaperlil. Oni jsou i leví pravičáci? :-)
Dobře, jste spokojený ovčan. To, že daně jsou u nás nehorázně vysoké, je podle Vás lež a nesmysl a demagogie. Dobře, ovčánku, bééééé, zase budete volit tu svou osvědčenou levici, viďte? :-))))
Já Vás dál přesvědčovat nebudu. Užijte si to… :-)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

vy jste mě obvinil, že nevím co je demagogie. Aby nebylo sporu, dodal jsem citaci. Co jste dodal vy? Osočování.

benefity - obvykle fakticky obchází zdanění, proto je pro zaměstnavatele výhodnější dát benefit než o tu samou částku navýšit mzdu.

Máte se lépe vyjadřovat, viz údajně z kontextu vytržená citace. Pokud si myslíte něco jiného než píšete, je to váš problém. Já si nepletu jabka s hruškami (náklady na zaměstnance, tj. kolik je za něj utraceno vs jeho mzdové náklady)

Základem pro výpočet je hrubá mzda, nikoliv superhrubá, takže asi proto tam máte chybu - zaměstnanec dostane 17461 (hrubá mzda 22350, zaměstnavatel 29950,00).

Pokud mluvíte o vysokém zdanění obyvatel (obecně), pak je vhodné pracovat s průměrným hodnotami, nikoli zevšeobecňovat svůj či jiný konkrétní příklad. Příklad exota co žere tabák a chlastá benzín je o ničem stejně jako příklad asketického dobrovolníka pracující za stravu a ubytování. Dále při tématu o zdanění příjmu zaměstnance je nesmyslné do toho tahat odvody zaměstnavatele. Míchání jablek s hruškami...

Napadám nesmysl se 70% zdanění (všude zde uváděný a nerozporovaný strop míry zdanění)

Vzhledem ke spotřebnímu koši dle ČSÚ se státu odvede méně - 54,5%: Takže ze mzdového nákladu zaměstnavatele na zaměstnance 30000,- se po spotřebě výplaty zaměstnancem dle uvedeného koše odvede státu 16305,-. Z toho povinné odvody (ta pojištění) dělají přes 10 tisíc. Ostatní daně jsem zanedbal.

Takže úsilím o snížení daní vlastně snížíte tu méně nákladnou položku (u uvedeného příkladu)
Hmm, co jsem označil demagogií a lží, jsem dříve jasně uvedl, nikdy že jsou daně vysoké Opět lžete.

Možná zaperlil, ale nelžu ani si nevymejšlím.
Už nemáte čím. Užívám si to.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Takže jsu lhář, demagog a co ještě? Zřeba taky nacista, fašista, rasista, putinovec, pravičák, xenofob…
Lol, ještě si dám tu kávičku. :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

vy jste hlavně v tom lepším případě případ pro psychologa, a v tom horším možná i psychiatra...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Výborně, hned si to píšu do seznamu. Vy dovedete člověka potěšit. :-)
To je dnes takové docela v módě, pokud má někdo jiný názor, označit ho tak nějak tímto způsobem, co?
Pěkně jste se vybarvil, socánku… :-)))))

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Problém není ani tak obsah toho co píšete, tedy názory jaké máte, ty se dají akceptovat. Případ pro lékaře z vás dělá až samotná forma vyjádření a přístup k oponentům k diskuzi. Tam se dají vysledovat určité projevy patologického chování.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

u nás 50-70% a horší se to - a co sou zač vaše čísla? Vycucaná z prstu nebo stropní odhad?

BTW, podívej se na Irsko a Nizozemí - to jsou tvé daňové ráje (jenže ty jsou pro firmy, stejně tak ostatní "ráje").

Ale je jich dost, třeba Somálsko - žádné daně a zbraní raději více než méně.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ještě záleží, co všechno berete jako „daně“- hlavně sociální a zdravotní „daň“, které se formálně nazývají „pojištění“ (ačkoliv reálně fungují jako daně a ne jako pojištění).

Ale můžeme si dát příklad:
Dejme tomu jste zaměstnanec a zaměstnavatel je ochotný za Vaši práci zaplatit 50 tisíc měsíčně, tj. máte mzdu 37 300 hrubého.
A vezmeme tři scénáře:
(budeme počítat daň ve snížené sazbě DPH 15 % ceny, v normální 21 %, benzínu 55 %, alkoholu 40 %, cigaret 80 %)
a) daňově zvýhodněný: Máte 3 děti a živíte manželku. Takže z 50 000 dostanete 33 187 čistého. Jste nekuřák, abstinent, nemáte auto, 16000 utratíte ve snížené sazbě DPH, zbytek v normální (počítáme, že i případné úspory někdy později utratíte).
Takže DPH 2400 + 3609 = 6009.
To pořád ještě není všechno, protože jsou různé další daně a poplatky, které se těžko vyčíslí.
Celkem tedy odvody státu budou určitě VÍCE NEŽ 22 822 = 45,6 % původních 50 tisíc.

b) normální: 1 dítě, manželku neživíte, takže z 28 883 čistého. Utratíte 10 000 ve snížené sazbě, 2 000 za benzín, 1 000 za alkohol, zbytek v normální sazbě DPH. Z toho daně budou 1500 + 1100 + 400 + 3335 = 6335.
Celkem tedy odvody státu budou určitě VÍCE NEŽ 27 692 = 54,9 % původních 50 tisíc.

c) znevýhodněný: Sám, bez dětí = 27 766 čistého. Utratíte 5 000 ve snížené sazbě, 3 000 za benzín, 1500 za alkohol, 1000 za cigarety, zbytek v normální sazbě DPH. Z toho daně budou 750 + 1650 + 600 + 800 + 3626 = 7426.
Celkem tedy odvody státu budou určitě VÍCE NEŽ 27 692 = 59,3 % původních 50 tisíc.

Z toho by vyplývalo, že odvody většiny lidí budou nějakých 50-60 %.

Tomu by napovídal i Den Daňové Svobody, který bývá v červnu, ale jeho metodika nejspíš mezi odvody nepočítá zdravotní daň/pojištění.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Tak si říkám, jestli má smysl na tohle odpovídat, protože:

- Ta pojištění reálně fungují jako daň? Chápu povinný výdaj, ale daň?!
- Počítáte zdanění (edit - kruci, zblbnul jste mě taky - správně to má být "odvody" a ne zdanění) z pohledu zaměstnavatele, nikoliv zaměstnace. Pak vám samozřejmě vyjdou Vaše chtěná procenta (ale do 70 to má daleko pokud nebudu chlastat benzín a baštit cigára)

A proč je to rozdíl - já mám ve smlouvě hrubou mzdu, nikoli "superhrubou". Takže když stát jednoho dne změní výši odvodů pojištění pro firmy za zaměstnance, na mé výplatě se nic nezmění. Pokud nedostanu novou smlouvu.
Kolik je za mne zaměstnavatel ochoten dát celkem, je mi fuk, protože jeho náklady na kancelář, služ. auto, IT a další vybavení pro mne neznám a ani mne nezajímá. Je to jeho kalkulace. Těžko dostanu přídáno, když se na oplátku spokojím s horším noťasem nebo kanceláří. Takže demagogie.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No už se těším, až budete makat o 20, 50, 100 % víc za stejný plat a nakonec skončíte na dlažbě, protože to firma neutáhne. Režim s Babišem vopravdu nedokážou zaměstnant všechny, to už tady bylo a po 40 letech došly cizí prachy. Tentokrát dojdou už po třiceti.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tohle se ale už stalo, jenže kvůli krizi ekonomiky, nikoli kvůli vládě.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Eště nám povykládejte jak v Severní koreji nemají co žrát, protože na ně zákeřní imperialisti uvalili sankce, jojo! Panensko skákavá…

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jaké jsou daně v Severní koreji?

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Jak Severní Korea souvisí s propouštěním v důsledku finanční krize způsobené soukromými subjekty? Kvůli mnohaleté recesi se propouštělo a dost firem i krachlo. Tohle proběhlo bez účasti vlád naší země. Nebo mi něco uteklo?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Když se započtou skryté náklady práce, tj. veškerá byrokratická buzerace, papírování, výkazy pro kdejakej úřad, hlášenky berňáku apod., pokladny, SW atd., což v praxi znamená už u živnosti kolem milionového obratu mít téměř na fulltime vlastní účetní, pro firmy to znamená celá účetní a HR ODDĚLENÍ, tak těch 40-70 % je tak akorát. Socky s minimálním platem jsou na dolní hranici, zbytek výš.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rajnoha:
Tak tenhle názor je poslední roky docela používán a všichni ti, co takhle smýšlí, nemaj páru o systému, kterej tady panuje. Je to jednostranný názor ze svého úhlu pohledu a zároveň demagogie, skoro bych si troufl říct jako na přednášce firem postavených na systému "letadlo". Realita je přitom úplně někde jinde. Příklady sem dávat nebudu, protože vím, že z reálného života má většina slušných lidí negativních zkušeností až až.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

2011 sem poridil i7-2600K (95w) za 6.3k a stale nemam duvod upgradovat. Aplikace co nevyuziji plne vice nez 4 jadra jedou na nem stejne rychle jako na tom 8jadru za 27k a pokud zvednu takty tak i podstatne vykonejsi na kazde jadro.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Som na tom podobne, pri tomto tempe vyvoja nebudes mat potrebu upgradovat CPU este dlho :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

A navic mate ty jadra pekne pripajene, zadna pasta sedivka ala IvyBridge a dalsi.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

jj, aj z tohto dovodu bol Sandy dobry kauf a poznam fakt malo ludi, ktori zo Sandy upgradovali na Ivy/Haswell (realne to moc zmysel nema). Ak chces dnes pajku namiesto sedivky tak moc na vyber nemas, pri Inteli jedine E-edicie a pri AMD len FX.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cashback běží už dost dlouho. Alespoň pro kombinaci Asus a intel. Původně jsem chtěl koupit i5-4590, ale takhle jsem mohl vzít i5-4690K a tu tisícovku navíc jsem tímhle způsobem dostal zpátky. Akorát to může trochu trvat. Nejdříve 30 dní po nákupu je možné zaslat kopii účtenky a pak mají dalších 60 dní na zaslání peněz. Nakoupil jsem na začátku září a peníze přišly počátkem listopadu.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Marketingový šaškec. Co to rovnou slevnit bez administrace?!

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tak.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Přemýšlím o tom Cashbaku, ale nelibí se mi že bych musel Intelu dát číslo svého účtu.

Mohlo by mi hrozit jeho zneužití?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

jistě, přes noc vám ho vysajou a navíc vám obchodníci intelu znásilní obě dcery :-)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.