Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Casio uvádí outdoorovou kamerku s ISO 51200

Pidisnímač 1/2,8", světelnost nic moc f2.8, to nemá smysl. Ohnisko 20mm na focení lvů (viz ta druhá ukázková fotka) :D To už i ten blbej fotomobil s 20MP umí fotit s míň světlem. Snímače jsou běžně kolem 1/2.6", světelnost f/1.8 není výjimkou. To je tak 1.5 EV lepší než tahle hračka od Casia, fyzika se prostě obejít nedá.

Crop faktor kolem 7, což odpovídá f/20 na full framu, na to nepotřebuju ani tu A7s. Kterýkoliv mirrorless s pancake objektivem zachytí víc světla než tohle. ISO rozsah nic neříká o jeho kvalitě, že.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vy už jste někdy viděl rozumný objektiv se zorným úhlem odpovídajícím 20mm na kinofilmu se světelností f/1.8? Ta geometrie by mě tedy zajímala...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, a tyhle objektivy na full frame tělech při plně otevřené cloně vůbec nevinětují ani špatně nekreslí a to je důvod, proč kapesní kamerka s o něco větší clonou za mnohem méně peněz je úplně k ničemu. :-p Úžasná logika.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Logika někoho, kdo srovnává různé kategorie : outdoorová odolná kamerka 76 g (s ovládací částí 214 g) vs. mFT, DX nebo FF s objetivy >0,5kg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono na tom pidisnímačí je crop faktor větší než osum, takže pokud chcete stavebně podobný objektiv, tak by ve full-frame měl ohniskovou vzdálenost tak kolem 2 mm.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opet chybi krucialni informace ..... cena .... takze jen doplnim 14500,- Kc. Vskutku zadna hitparada .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.