Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Část komunity chce fork Unity8 a pokračování projektu Mir

Pral bych si, aby pokracoval jak Mir tak Unity8, ale je to nesmyslne. Kdyz to nezvladli s podporou Canonicalu, tak bez nej to nedaji.
Podle me je jedinna moznost. Otazka je, jestli je ten skepticismus na miste, protoze Unity8 se musi preklopit na Wayland, aby melo dal sanci zit.
Zaroven, kdyby vyvojari Miru se tohohle ujali a pomohli s Waylandem s opravou jeho nejpalcivejsich chyb, tak by to treba jednou bylo preci jen pouzitelne.

Proste pokracovat v Unity8 a preklopit ho na Wayland.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych sel do Waylandu. Tady opravdu nema cenu tristit sily. Tohle muze vratit Unity do hry a bude fungovat vsude. Neverim, ze Mir ma neco tak prevratneho, aby to jinde nefungovalo.
Uzivatelum je jedno na cem to pojede, hlavne ze to bude fungovat se vsemi GPU a bez potizi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No pockej, ale je mozny, ze by museli Wayland upravovat a otazka je jak by to slo. Tam je proste ten problem, ze Unity8 melo byt responsivni a Wayland neni. A bud to pujde nejak resit s Waylandem, pak by Unity8 mohlo dal zit nebo je to konecna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hlavne Canonical puvodne uvazoval o Waylandu jeste nez zacal s Mir, problem byl ale ten ze mu jednak nevyhovoval koncept, druhak mel navrhy na zmeny ktere potreboval pro Unity, ale vyvojarum Waylandu se to nelibilo, takze proto prisla na radu druha moznost, tedy vytvorit vlastni reseni ktere bude stavane na miru Unity8 a to zaroven na miru zpetne Mir... takze to byla cesta mensiho zla, pokud by melo Unity8 prejitna Wayland tak je to proste cesta vetsiho zla a ze zverejnenejch informaci tech co na Unity8 chteji dale pracovat jsou stejne jen 2 schudne moznosti, udelat mezivrstvu :
1 aby Mir jel nad Waylandem a nad Mirem Unity8
2.aby Wayland jel nad Mirem (pro potreby ostatnich aplikaci) a Unity8 take nad Mirem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejvíc mě štve to zaříznutí snahy o jedno prostředí pro množství počítačových zařízení (PC, telefon, tablet, TV, ...). Kupodivu projekt nekončí, jen od něj dává Canonical ruce pryč ...

Bez vývoje a podpory od Canonicalu to celé moc smysl nedává, protože když konvergenci, tak pomocí široce podporovaných technologií, což podle všeho Mir není a Unity asi do budoucna také nebude. Kéž by nad tou snahou vývojáři nemávli rukou jen vyměnili technologie za ty šířeji podporované.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.