Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Catalysty 12.3 WHQL s kompletní podporou Radeonů HD 7000

"Oproti únorové verzi 13.2, která "

Sice nevím o tom že už by byl březen 2013 (a tedy vlastně podle holywůdu po konci světa) ale to je detajl ;-))))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to jsou ty AMD grafiky porad tak nekompatibilni s hrama a s tolika problemy?
nepodpora XP je docela zasadni problem!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tolika problémy? Možná je to subjektivní, ale pokud si srovnáš release notes AMD s release notes Nvidie... Mno, možná bude lepší, když si ho přečteš a uděláš vlastní názor: http://uk.download.nvidia.com/Windows/296.10/296.10-Win7-WinVista-Deskto...

Především pak všechny problémy, které jsou v seznamech zmíněné, se neprojevují u každého uživatele. Zpravidla jsou pozorované v určité konkrétní HW/SW kombinaci a týkají se jen konkrétních uživatelů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já tedy nevím, ale nekompatibilní s hrami jsou spíš grafiky GF. Měl jsem je, ale jejich kompatibilita se staršíma hrami je doslova otřesná. Třeba NVidia 8800 GTS 512 byla výborná grafika, ale některé starší hry tam prostě nepustíš. A to a samé bylo v případě GeForce 5600 a 440 MX. Zatímco v obdobích kdy jsem měl Radeon 9800, 880X a 1950pro tak jsem mohl hrát jak nové hry tak i staré. Takže teď mám AMD 6950 a jsem spokojený, jedou mi všechny hry a jen jedna trochu blbne, ale tam nejsem přesvědčený že to nedělá Win 7, na XP jsem tuhle grafiku nezkoušel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proč by měla být podpora 11 let starého OS až od dubna nějaký problém? Opravdu se domníváte, že si nějaké významné procento uživatelů XP právě teď koupilo Radeon 7xxx? Pokud na XP někdo zůstává úmyslně, musí přece se zhoršující se podporou ze všech stran počítat, je to jeho promyšlená volba. A pokud nemá na Sedmičky, nemá ani na Radeon.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

kdyz budu vahat jestli koupit sedmicky nebo novou grafiku, co asi vyhraje?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu - má smysl kupovat DX 11.1 grafickou kartu do systému, který nezvládá víc než DX 9? To není drobná nevýhoda, ale pro toho, kdo to chce na hry, opravdu silně limitující faktor. Ale nejen hry, řadu multimediálních fíčur XP rovněž neumějí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, nemá smysl brečet nad nepodporou XP v roce 2012. To jsou pak jen krokodýlí slzy.

K otázce o příspěvek výš - Sedmičky by měly mít jednoznačnou prioritu před 7970...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proč by měly mít prioritu? To si rád poslechnu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud máš sedmičky, tak už to víš. Pokud máš stále XP, tak to vědět nechceš. A pokud máš linux, tak jen prudíš... :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

WinXp jsou za zenitem, hodí se na starý HW. Win7 z donucení vyjímečně používám ve virtualboxu a nic světoborného na nich nevidím. Systém aktualizací SW je tragický (každý pen jiná ves), práce s uživatelským adresářem taky marast. Ftipné mi přijdou hlavně symlinky typu Dokumenty -> Documents ve stejném adresáři, to bastlil nějaký inženýr...

Tak se ptám proč mají být win7 prioritou před nějakou GPU?

Jen jsem naznačil, že nemusí být jen 2 možnosti k výběru. Ano, to čemu říkáte linux má pro mne z mnoha důvodů vyšší hodnotu než windows...

Žádný OS není ideální, každý má svá pro a proti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nebyl bych si tak jisty - pokud by vetsina her sla spustit i pod dx9 (coz nevim, nezkoumal jsem to), a fps byl silne limitujici faktor, dovedu si predstavit ze by takovy clovek dal prednost framerate pred par detailama (v DX11) navic :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdaleka ne všechny hry jsou napsané tak, že při použití DX10 či DX11 rendering path se přidávají detaily. V některých případech jsou tam naopak zahrnuté výkonnostní optimalizace (jednoduše: dosažení něktrých efektů je pod DX11 výkonnostně méně náročné). Takže si koupím kartu pro vyšší výkon, ale zároveň její výkon v určitých hrách limituju starým operačním systémem? Sám jsem po stránce OS dost konzervativní člověk a na primárním PC mám XPéčka, o upgradu grafiky jsem uvažoval, ale stále mi vychází, že bez upgradu OS to ztrácí smysl...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ok, v kolika pripadech to ale je? jestli je tech her jen hrstka tak to valne opodstatneni nema, ja nemam takovy prehled o vsech moznych hrach abych to dokazal posoudit, ale vim ze trebas crysis 2 dx11 mel urcite mensi framerate nez v dx10, skyrim je porad dx9... kolik z her ktere pouzivaji dx11 (a uz tech muze byt relativne malo) bezi rychleji v dx11 nez v dx10/9 ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem ti schopný říct, že se to děje třeba ve 30 % případů, ale nejednou jsem na takovou situaci narazil. Mám proto z principu problém koupit grafickou kartu, jejíž výkon bude kvůli operačnímu systému degradovaný. Samozřejmě je jen věcí každého uživatele, jak se rozhodne. Tohle je můj názor, se kterým má každý právo nesouhlasit :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ono to s těma optimalizace nebude tak horké jak se uvařilo. Chybějící podpora DX10- v XP je spíš politický problém..
Navíc sranda je, když kolikrát OpenGL pod winXP běží rychleji než pod Vista+ /dlouhodobá degradace, dobrá práce m$/.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nová grafika a Unix-like OS, to dá rozum :)
Kdo pořád hraje jen hry, ten si neváží svého mládí... Navíc kolikrát je lepší se dívat na "walkthrough" než to sám hrát. Ale je mi jasný, že se mnou bude zdejší většina nesouhlasit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zlata slova, kez bych se jimi dokazal ridit :-D
k par hram se vracim stale dokola, nove cekaji v poradi ... zacne leto, snad me to donuti prehodnotit priority - aspon na par mesicu :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.