Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k O kolik snížily Omega Catalysty procesorové nároky?

podle me ti nemci vubec netestovali to, jak se zvedne vykon (fps) na slabsich procesorech, ale naschval dali procesor co nejvykonnejsi aby se ukazalo, jak se zvedl vykon samotnych ovladacu graficke karty. chtelo by to ale udelat stejny test (rozliseni treba do full hd) s core i3 nebo core2quad. tam by me zajimaly ty rozdily mezi catalysty

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle test Computer Base doslova pohnojil, protože 4,4GHz i7 není zrovna průměrný, natož slabší CPU, kde by se něco mohlo ještě projevit. Mimo pár CPU-limitovaných her díky DX bude většina rozdílů opravdu zcela minimálních a na úrovni chyby měření...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ten procesor je sice dost nadprůměr, ale oni na něm testujou vše. A zas se nedá říct, že by průměrný majitel R9 290(X) používal Llano :-)

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Ale na druhu stranu pouzivam Kaveri 7600 s nastavenim TPD na 45W a zatial mam grafiku HD7850 kompletne chladenu pasivne. Planujem upgrade na novsiu generaciu priblizne v podobnom pomere vykonu k najlepsej.

A myslim, ze podobnych HW kombinacii nebude malo, kedze nie kazdy si kupuje predrazene TOP procesory na internet, beznu (HW nenarocnu) pracu a niekolko hier.

Tymto testom priamo ukazuju zmeny hernym pocitacom, kde ostatni si musia "odhadnut" dopad na zmenu vykonu. Co je trochu pritiahnute za vlasy, ak sa jedna o zlepsenie ovladacov v situacii, kde je procesor priamou brzdou vykonu hry.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"nie kazdy si kupuje predrazene TOP procesory na internet, beznu (HW nenarocnu) pracu a niekolko hier."

Ale to platí i pro grafické karty. Tu R9 290X si taky nikdo nebude kupovat na internet. Pokud ovšem někdo dá 10000 za grafiku, pak mi není jasné, proč by nedal / neměl dát / nemohl dát 9000 za procesor.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To velmi dobre chapem a aj testom. Ale ked "novinka" v ovladacoch zvysujuca vykon v hrach je zavisla od situacie, kedy graficka karta podavala mizerny vykon vdaka obmedzeniu zo strany procesora, tak tuto "novinku" nebudem testovat nadupanym hernym strojom a este k tomu sa vyjadrovat ako AMD meranim ziskala "ine" vysledky.

Pretoze v tomto pripade dostali rozne vysledky aj vdaka tomu, ze sa na vykonnom stroji zmeny prejavili menej, ale na druhu stranu ovladac obsahoval aj dalsie optimalizacie, ktore boli uplatnene hlavne pre danu hru vseobecne, sa prejavili viacej. Takto dostali kopu vysledkov, ktore len vyjadruju rozdiel medzi dvomi vlastnymi meraniami. No s otestovanim AMD prezentovanej optimalizacie to nema vela spolocneho.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Optimalizace AMD nedělá proto, aby v konfiguraci low-endového procesoru a high-endové grafiky, kterou nikdo nepoužívá, vykazovala úchvatný výkon. Cílem té optimalizace je částečné odstranění jednoho limitu, který na reálných konfiguracích a v reálných hrách působí zpomalení, které je již měřitelné (tedy více než 1-2 %) a má tudíž smysl věnovat úsilí na jeho odstranění. Test ukázal, že v několika hrách ke zlepšení došlo a to je reálný přínos.

Účelem recenze je ukázat uživateli reálný přínos, nikoli hledat atypickou situaci, při které se změna projeví nejvíc.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ty si stale zamerany len na typickych hracov. Poznam konfiguracie desiatky beznych ludi v okoli, ktori maju energeticky usporny alebo menej vykonny procesor (1.8-2.6GHz) a slabsiu grafiku ako mam ja (pretoze moju povazuju za produkt prehnanej ceny). Tychto ludi nie je zrovna mizive percento a tiez kupuju hry, no nebudem ich zrovna oznacovat "atipickou situaci". Ak taka bezna hra na ich prditkach dava 20fps - 40 fps tak po update uz by mohli byt ovela spokojnejsi, nez ti ludia, co maju herny stroj.

S celkovym vykonom ovladacov suhlasim - staci taky test aky bol spomenuty v clanku.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

a vies co je sranda? ze presne ti ludia co spominas, maju maximalne defaultne ovladace v lepsom pripade z pred dvoch rokov :)
tj tieto omegy sa ich nikdy tykat nebudu

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

V tomto pripade mas aj vseobecne pravdu. No ja s mojim okolim dost komunikujem, resp. oni so mnou, a ked sa mi jeden stazuje, ze mu nova hra "nejde nejako plynule" pritom druha hra mu to nerobi, tak mu mozem poradit - vacsinou odkazat ho na setrenie na novu grafiku :-). A casti aj tak spravujem aspon raz rocne ich pocitace z dovodu roznej nefunkcnosti, takze im to osobne aj aktualizujem ak to ma pre nich pridanu hodnotu. No ked neviem, ci nove ovladace mu z jeho prditka vytvoria na jeho pomery "herne delo", tak mu to necham v povodnom stave. Pretoze narast 15% na hernej zostave je v pripade prditka tak +0.5 fps.

Preto sa zaujimam aj o potvrdenie narastu vykonu prezentovanych AMD u hier obmedzovanych procesorom.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Prave ze na tech "prditkach" ten novy ovladac poda daleko vyssi rozdil nez 15% klidne to muze byt 30% a pokud mu to jede na hranici hratelnosti nekde okolo 30 fps tak + 30% to da uz solidnejsich 40 fps

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Stejně jako většina hráčů nehraje hry na 1280x1024 a přesto se spousta testů herního výkonu CPU testuje na tak malém rozlišení. Úkolem testu je přece ukázat teoretické možnosti, nastavit test tak, aby byl rozdíl ve výkonech co nejzřetelnější. Testovat výkon grafiky při limitaci procesorem s i7 je logicky blbost, protože tento CPU bude jen stěží brzdou.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ano, testovat výkon procesoru ve hrách nastavených na rozlišení, které nikdo nepoužívá, je nesmysl, který jsem vždy kritizoval. Nepřináší to žádnou informaci, pouze to vytváří iluzi vyššího výkonu. V recenzích se to používá stále, to ale neznamená, že to má smysl nebo že je to správně, abychom to mohli považovat za smysluplný argument. Jedna věc je test zaměřený na to, aby ukázal potenciál technologie, druhá věc je recenze, která má ukázat praktický přínos.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

WOT je brutálně neoptimalizovaný a ještě je to hra ze zeleného týmu ale...
Radeon HD 8850M 2GB, Core i5 4440, 1920x1080, advanced gfx, WoT 9.4, oba případy stejné nastavení grafiky

Catalyst 14.2 - 23-27fps
Catalyst 14.9 - artefakty ve hře, jelikož vše bylo prakticky bílé tak testnout se to nedalo.
Catalyst Omega - 45-52fps

takže rozdíl byl docela hustomilný...

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Mohol by si prihodit aj screeny/videa, lebo je to zaujimave ;) Pre uplnost si mal uviest oznacenie 4440U (predpokladam, tieto notebook konfiguracie nesledujem, najskor ich robi HP alebo Dell). Intel ma vysoky vykon na vlakno (podstatny prave pre Wot a to dokonca aj v ultra-low voltage CPU v porovnani s konkurenciou) , a preto mi ten narast pride pozoruhodny. Videjka mi potesili a presvedcili ;)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Je to normální 65W Core i5, nejde o NTB ale o All-in-one PC.

No upřímě reinstalovat drivery kvůli screenu se mi moc nechce... ale poprve kdyz jsem na soucasném PC WoT pustil tak mě zarazil právě dost nízký framerate, čekal jsem více. Po instalaci Omega driverů se to dostalo zhruba na framerate který jsem očekával původně

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

v STO mi omegy rozkostickovaly nektere objekty, takze sly hned pryc

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.