Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Rozlučte se s Catalysty, končí. Nahradí je Radeon Software

Takže CCC udělaj od základu nové, přejmenují to... ale jinak žádná změna ve funkci, četnosti vydávání nových verzí atp.... nebo se pletu?

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

"Zásadně se změnil vzhled, funkcionalita a rozložení ovládacích prvků. Některé přibyly, jiné byly ponechány ve speciální skupině („Additional Settings“ - Legacy CCC features) pro více-méně zpětnou kompatibilitu. AMD se zatím pochlubila pouze celkovým rozložením ovládacích prvků - příliš se ale nevěnovala možnostem jejich nastavení. To si patrně ponechá na samotné vydání nových ovladačů nebo nechá volnou ruku recenzentům."

treba aj clanok precitat, pred tym ako ides diskutovat

a ad četnosti vydávání nových verzí> kolko by si chcel aby vydavali driverov? stacilo by stale+1 navyse nez zeleni? :)

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

já to právě četl a nepřišlo mi že by tam byl důvod tohle oznamovat jako nějakou extra novinku. Jó, oznámit že překopám a zrychlím driver a ccc, ok. Ale oznámit to jako něco úplně nového, když se v zásadě bude jednat o to samé co doposud.... dřív taky přibývaly schopnosti CCC a nikdo ani nepípl.. že se UI mění, taky běžný vývoj sw... takže se asi jejich markeťáci nudili, ne?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No konečně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

lebo? aky si mal problem s CCC?
mal si brazos, a spustali sa ti CCC 8 sekund? :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ne, Llano, na "zajetých" sedmičkách asi půl minuty. A potom pohyb uvnitř taky všechno s vteřinovými odezvami. Hrozné GUI.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To si musel mit pekne zasraty system.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Na výpočetně slabých /i když jinak použitelných CPU/ to fakt byl/je opruz s neuvěřitelnými odezvami.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Tak to pozor, ten počítač je úplně v pohodě. Je to dvoujádrové Llano určené především na net a na nenáročné hraní (veskrze adventur a podobných věcí), což zvládá s přehledem. Jedinou věc, kterou bych považoval za poddimenzovanou, je jakýsi obstarožní HDD. Uznej sám, že aby se panel pro nastavení rozlišení spouštěl stejně dlouho, jako LibreOffice, je fakt úlet.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na změnu rozlišení nespouštím CCC, ale kliknu pravým na plochu a dám "rozlišení obrazovky". To je důvod jak sviň.
Mimochodem LibreOffice je textový procesor....takže CCC se spouští stejně dlouho jako textový procesor? Mmm to není tak špatný. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No mě na Phenom II X4 @4000mhz, 8GB ram a 7200ot/m HDD startovaly CCC kolem 20 sekund. Teď mám nVidii a GF Experience mi startují asi 15 sekund...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

FX 6350 - default frekvence, spousteni CCC 1s .. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jo už bylo na čase s tím něco udělat, od doby co jsem pořídil SSD mě to netrápí, ale ani na PC s relativně dostatečnou Haswell i3 a klasickým HDD ten start moc rychlej nebyl. Dělat v tom něco na starém PC (Athlon X2 5050e a klasické HDD) je horor, nicméně ani když jsem v tom PC měl GTS 250 tak mi Nvidia soft nepřišel nijak výrazně rychlejší.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Priznam sa ze nepochopim dnesny vyvoj niektorych alebo skor vecsiny desktop aplikacii. Backend je nejaky, zalezi od toho o co sa jedna ale to vecsinou az take dolezite nieje. Ale frontend sa dolepi vecsinou v mixe nejakych nechutnych scritpto runtime modulov a jazykov ze vecsinou je bolest to pouzivat. Este .net je na windowse ako tak pouzitelny ale fakt nechapem ze cim viac pomerne velkych a narocnych softow je schopnych pouzivat aj v ramci gui napriklad python a nie len na povedzme skriptovanie ale rovno na beh celeho gui. Chapem ze dnes strasne frci z mladez zere rapid development, vydat aplikaciu co najskor aj ked zabugovanu a doladovat to za behu. Proste web/javascript filozofia prenika aj do desktopu, ale casto krat tie aplikacie ani niesu multiplatfromove takze z toho ani netazia. Preco, ked uz vyvojari chcu nejaku nadstavbu, zepouziju povedzme QT. To je multiplatformove, je nativne a pouziva C++ takze je to aj slusne rychle.
Preco ma napriklad potrebu niekto pouzit ako klientsku gui aplikaciu Firefox/Mozilu a nad tym si vytvorit cez xuml vlastne vzhlad? Sak to je peklo. Alebo Visual Studio Code, to je uplne peklo a ze to spachal MS je uz uplne uletene. Stavat editor zdrojakov nad Chrome s js pluginom/extension ? A editacia cisteho textoveho zdrojaku v Android Studiu zacina byt na dvojadre peklo a chce sa mi pri tom plakat.
Dufam ze sa nedozijem toho ze na nastavenie grafiky/ineho hw budem potrebovat 4jadro a 4GB ram len aby sa mi otvoril panel s nastaveniami.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Vase priania AMD splnilo
>Preco, ked uz vyvojari chcu nejaku nadstavbu, zepouziju povedzme QT.

AMD Announces Radeon Software Crimson Edition, Radeon Settings
Written by Michael Larabel in AMD on 2 November 2015 at 09:00 AM EST

To much interest, Radeon Settings is written in the Qt tool-kit!
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=AMD-Radeon-Software-...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

QT binding do pythonu: https://wiki.python.org/moin/PyQt

A veril bych tomu vic nez .NET ... ono totiz tu tezkou drinu odre to QT a ten python tam pak neni tak dulezity.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

.NET neni pomaly kdyz se mu vylozene s tou pomalosti nepomuze :-) .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rekl bych, ze problem tam bude podobny jak java.... kdyz uz to jednou nabehne, bezi to v pohode, problem je ze to nabiha pul minuty... mozna ze zacatku ne, ale po pul roce a deseti updatech na .NET + ostatnich win updatech mas soubory .NETu rozhazane uplne po celem systemovem disku... a u vetsiny lidi disk = C: protoze proc se trapit s >1 particii..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To co pises je totalni hovadina. Podle ceho si to myslis ?

Kdyby jsi vedel jak velke a kompexni aplikace jsou v .NETu napsane a jsou bleskurychle. Je to vazne o tom jak jsou mnohe "cool" aplikace zplacane a plati to obecne, tj. nejen pro .NET.

Staci kouknout jak rychle se spousti nektere open-source veci v QT ... na core i7 clovek ceka 1 minutu na spusteni u 10MB velke aplikace :-) . Proste optimalizace sla na dovolenou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napíš ktoré aplikácie sú to. niekedy mám pocit že si OSS ani nevidel.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

odpovedam na svoj koment ale plati to pre vsetky nadomnou. Problem nieje ze by bol .NET pomaly alebo JAVA. Vecsina tychto interpretovano realtime kompliovanych jazykov je skor pametovo nenazranych a sem tam sa stava ze zauraduje GC vtedy kedy by nemusel. Zaprasit sa da aj QT/C++. Mimochodom python binding na QT povazujem za megazhovadilost. Lepsie povedane na nejake testovanie alebo rychle splacanie utlilt je to fajn, lenze v poslednej dobe stale castejsie to vidim nasadene v realnych pouzivanych aplikaciach.
Co je ale zhovadilost maximalna je samotny pristup k celemu problemu. Pre boha naco je gui pre nastavenie grafickej karty splacane v .nete, zabera to 200+MB a k tomu 300+MB samotny .NET!@$@#$!#. Realne potrebuje uzivatel akurat tak nastavit nejake check boxy,combo boxy a odsuhlasit to tlacitkom a na to je plne postacujuce bezne winapi/gui. Nakoniec aj tak ten tool na nastavenie parametrov zapise par hodnot do registrov odkial si to ovladac nacita alebo zavola nejake api funkcie ovladacu a posle mu dane hodnoty. Kolko krat potrebuje clovek lozit do nastavenia ovladacov? Ked uz tak nech vyrobcovia umoznia spravit si presety a jenoducho ich prepinat cez ikonu v systemtray a mozem drbat cele gui. Nehovoriac ze z nejakeho dovodu ma nVidia potrebu drzat vsetky instalovane ovladace s instalackami v systeme a potom ma adresart nvidia v program fileoch niekolko GB!@$?@wtf ?? A takto prasacky sa dnes chova kopec aplikacii.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Presne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Po letech jsem si na CCC zvykl a konečně to začal být jakžtakž funkční soft a oni ho zaříznou. :-)

Tak jsem zvědav co za čudo bude ten Kriminálson..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevidim smysl menit leta zazite meno Catalyst za Radeon SFw, co se tyka grafiky noveho panelu doufam ze tam pridaji vic barev, je to takovy jednobarevny, proste nekomu sakara hori prdel pod ryti tak aby si udrzel sve teple dobre placene mistecko musi vymyslet takovyto ptakoviny.

Polozku:

"jiné byly ponechány ve speciální skupině („Additional Settings“ - Legacy CCC features) pro více-méně zpětnou kompatibilitu" - to snad nemysli vazne, proc to neni primo v hlavnim menu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím na co si v minulosti všichni stěžovali u driverů od AMD(ATI), HD4770 jsem měl asi 4 roky a za celou tu dobu jsem neměl jediný problém.
Když jsem přešel na nVidii, sem tam nějaký problém se vyskytnul, ale nic hrozného.
Teď jedu zase na AMD (upgradoval jsem z 660ky na 280X) a je to jeden problém za druhým.
Stále nemůžu rozchodit více monitorů najednou, vždycky funguje jen ten primární a ostatní jsou "out of range", když běží na 60Hz, funguje to jen na nativních 75Hz, jenže to si ten driver z nějakého důvodu není schopen zapamatovat a asi po dvou minutách se vrátí zpátky na 60, navíc nevím proč to má problém na 60, když na nVidii to běželo naprosto v pohodě jako sekundární monitor, když ho nastavím jako primární běží to normálně, ale zase neběží ten další..
Taky pociťuju problémy s výkonem v určitých hrách, zatím se mi zdá, že jsou to převážně dx9 hry, tedy např Skyrim běží něco přes 100fps a jen tak z ničeho nic padá pod 30fps, to samé například i v Chivalry, horší je to ve hře Antichamber, kde hra běží krásně na 60, ale hned co se objeví nějaká komplexnější scéna, padá fps někam na úroveň kolem 10 (nepřeháním), přičemž využití GPU je nějakých 20%.. co ta grafika dělá ?
Celkově nemám ponětí čím jsou ty věci způsobené, na fórech jsem nic nenašel, třeba za to můžou Wokna 10, nevím, každopádně moje zkušenosti po návratu k AMD nejsou zrovna moc pozitivní.
Sice preferuju AMD pro jejich podporu otevřených technologií a dle mého názoru lepšího zacházení s uživateli, ale jestli tyhle věci neopraví v driverech, tak možná budu muset přejít zpátky k nVidii.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nebo prejit zpatky na win7

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"one simple modern application"
...ok, takze metro sračka

...tak nic

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Neni receno to podstatne. Bude Radeon software multiplatfomni nebo bude zase jen pro Windows. (Jen na okraj podotykam, ze NVidia ma svuj ovladaci panel jak pro Windows, tak pro linux.)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je multiplatformni - zapominas ze uzivatelu Mac OS X je 10x tolik co uzivatelu vsech linuxu dohromady vcetne BSD. A na MAC OS X to je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bude. je napisany v QT je to napisane vyssie aj v citovanej prezentacii

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to jsem prehledl, super zprava, protoze jestli NVidia nevyda brzy nejakou slusnou grafiku v pomeru vykon/cena, tak zatim se priklanim k nakupu Radeonu, linux je pro me podstatny.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ajéje, nejdřív nv s experience bastlem a teď toto. Jen doufat že nechají instalaci samostatného ovladače. Nějak mám pocit že do toho budou chtít zabalit co nejvíc malwaru....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jelikoz ty novy "catalysty" pojedou na Qt tak te je jasna znamka toho, ze budou siroce multiplatformni. takze ho dostane i linux

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

framerate control - aha takže ted už vím proč mi ten omezovač snímků nefunguje, on je v těch katalistech jen tak pro krásu a v tom novém už bude snad fungovat? pochybuju i když bych si přál aby jo :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.