Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ceny VR setů klesají, Oculus Rift i Playstation VR už jsou pod $400

Měl jsem možnost Vive párkrát vyzkoušet. Plynulost supr, zábava gut, obraz hroznej (dost musí zapracovat na dojmu bod - díra - bod), kabel votravnej. Ale krok správným směrem :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro mě je zatím vítěz Sony se svojí PS4+VR. Zrovna včera mě přepadla chuť na průzkum trhu s VR kvůli budoucí koupi a narazil jsem na plánovaný Asus Windows Mixed Reality, který snad situaci zvrátí ve prospěch PC. VR je vyšší divčí a jasná budoucnost, tak nechápu nezájem některých velkých firem a jejich plýtvání sil na vývoj stupidních smartphonů apod. kokotin. Dále bych si pro zrychlení vývoje a zlevnění výroby uměl představit aliance (např. Sony+Microsoft).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„VR je vyšší divčí a jasná budoucnost, tak nechápu nezájem některých velkých firem”

Možná si pamatují, jak dopadla první vlna té „jasné budoucnosti” v 90. letech (kdy se VR helmy objevily a po prodejních neúspěších zase zmizely).
A i současná situace minimálně zavání tím, že někteří půjdou z kola ven.

„Dále bych si pro zrychlení vývoje a zlevnění výroby uměl představit aliance (např. Sony+Microsoft).”

Tak to si já umím představit jen těžko.
Jednak by někdo musel de facto uznat porážku, obětovat svůj vlastní produkt a převzít konkurenční.

A tím méně zrovna tyhle dvě firmy, které historicky prosazovaly svou vlastní cestu do posledního dechu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

První vlna elektromobilů před víc jak 100 lety taky masivně neprorazila, ale ta dnešní má minimálně na růst typu „pomalu, ale jistě". Zatím je VR drahá sranda i s poměrně velkými parametrovými kompromisy, takže nikdo nemůže čekat velké prodeje. Třeba se probudí Samsung, když už zamítl svojí konzoli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dovod je jednoduchy, tak ako pred dvoma rokmi aj dnes stale chybaju nastroje a workflow. Vdaka tomu nieje poriadny kontent ale aj stale neprisla nejaka killer aplikacia alebo hra ktora by naozaj ukazala moznosti VR ohurujucim sposobom. Vsetko su to bud rozne dema alebo doplnkovy rezim do existujucich hier kde to potom funguje lepsie alebo horsie (skor horsie).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spíš je problém v ceně potřebného HW a horší schopnosti prezentace VR. Jdeš kolem výlohy a v ní obrovská TV s krásným obrazem - wow, tu chci, bude to ozdoba obýváku a návštěvy padnou na zadek, VR to má těžší, ale je to taková tichá voda co břehy mele. takže se prosadí.

Pro VR je absolutní minimum fullhd@60fps. To není jako u monitoru, že když ti klesnou snímky pod 60, tak si toho často ani nevšimneš. S VR se pozvracíš:). Dnešní mainstream notebook na tohle nemá a to ještě musíš vysolit 12 tisíc za helmu...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nepozvracis. Nevolnost nema nic spolecnyho s FPS, ale se zpozdenim a hlavne realnosti pohybu.
Hral sem na slabym HW kde FPS dosahovalo tak 10 FPS a krome toho ze to bylo otravny jak to skace tak zadny vedlejsi ucinky nemelo. A pak sem hral na vykonnym HW kde FPS bylo dost pres 60 FPS, ale naklonem hlavy se clovek pohyboval do stran. To sem nevydrzel ani 5 minut.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

VR jeste vic lidi asocializuje od osobnich realnich styku. Uz dnes hodne lidi hledi do mobilu kuli Facebooku jako telata s tezkou neschopnosti zeptat se realne prodavacky na jogurt nebo prodavace na konkretni vec, jako zahrat si hry na monitoru/TV OK, ale kdyz je clovek zavisli na asocialnich kokotinach + k tomu VR pote potes koste. Kolik lidi se chvali ze maji na Facebooku 5000 kamaratu, kdyz ale budou zdochynat neprijde jim na pomoc ani jeden z nich jenom jejich realny pes, socialni site proste lidi dost asocializovali, si bezte zhlidnout kavarny a ulice, lide z jedne tridy/firmy pri sobe a 2/3 z nich cumi do mobilu, Facebook + VR by meli staty rovnou zakazat, jestli chteji jeste neco normalniho z nastupujicich generaci lidi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Normální lidi nejsou v nenormální době žádaní. Já si VR umím představit jako doplněk normálního života - přijdu domů z mrazu a tmy a budu se chtít na chvíli projít na prosluněné pláži/v jiném krásném prostředí - 15 minut bude stačit. Facebook jsem po mém krátkém používání zrušil, protože i kdyby nic, tak je to nejhorší sociální SW co znám - debilně udělaný chat, žere výkonu jak PC hra, přeplácanost/nepřehlednost kvůli kravinám (i nevypínatelným) atd. Když srovnám VR s mobilem, tak je mnohem méně nebezpečná, protože přenositelnost a celková náročnost. Jako to má stolní PC proti notebooku/tabletu - když už, tak pořádně, ale ne pořád, protože mě nepřeneseš:). Tomu říkám ideál ze kterého člověk nezblbne a zároveň nemusí žít jak v minulém století.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja zatim mel moznost zkusit ekosystem Sony PS VR + Move a volant a jako vasniveho autickare me to totalne uchvatilo. Ano, rozliseni je spatne, navic PSko hodne detailu ve VR proste nedava, ale je to krok spravnym smerem. Zadny ovladac, nebo volant s obycejnym zobrazovadlem se tomu nemuze rovnat. Tak to proste je.
Nevim, jak ostatni headsety, ale ps vr je pohodlne, kamery jsou pichle na bedne, neni treba nic nikam vrtat, veset... treba dalsi generace nabidne i tu kvalitu a ne pohled, jak pres spinave sklo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je to pěkné, u leteckých a automobilových simulátorů přímo boží..... Ale ve virtuální realitě se ocitá jen vaše hlava, případně ruce přes motion udělátka, ale chůze či pohyb obecně je první věcí , co vám na současném VR začne vadit. Buď se v demech rozhlížíte jen okolo, nebo vás vozí po horské dráze či jiné předem dané trajektorii.
Na to jaká by měla být z VR perspektivní technologie, tak má současné provedení zatraceně moc nedostatků....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.