Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k CES 2013: Broadcom chystá čip pro dekódování 4k UltraHD videa, a to včetně H.265!

Este keby sa tak dal ten chip kupit aj na pridavnej PCIE karte do bezneho PC...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na co? Přídavných karet na kde co bylo a je přehršel a dlouhodobě tato cesta nevede k cíli. Procesory jsou dost výkonné a mají speciální instrukce pro dekódování audio-vizuálních dat. Navíc Intel ve IGP předvedl, že 4k umí akcelerovat. Takže přes QuickSync by mělo jít i kódovat. AMD snad také něco má nebo bude mít.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já ti rozumím, kdysi jsem také takto uvažoval, ale z toho jsem dávno vyrostl.

Domácí nasazení? Právě tam dnes již stačí výkon CPU (i5, i7).... Velmi malé procento lidí si "na doma" pořídí takovouto "jednorázově použitelnou" kartu v ceně snad od 5000,- Kč nahoru. Levnější toto nebude. To si raději chvíli počká.

Stříhací SW? Ti to řeší SW přes procesor a to i např. profi Edius či FinalCut apod.... Sice podporu HW mají, ale takovéto HW karty/externí boxy jsou v řádově desítkách až stovek tisíc Kč - na doma?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Spytam sa inak. Staci samotne I5-7na plynule 60 FPS fullHD live preview prechodov/efektov v Sony Vegas 12 (za 500$) resp v home verzii Movie Studio Platinum 12 Suite (za 130$) ?
Teraz co mam PhenomII 4x955BE+HD4850 nestiha. Postaci upgrade na CUDA NV660 2GB resp OpenCL HD7850 ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Však když si koupíš tv kartu, která zvládne 4k video, tak tam něco podobného bude

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nemusí být, takováto tv karta se může spoléhat na procesor.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Broadcom pro mě skončil poté co jsem důvěřivě do svého netbooku HP s grafikou Intel GMA 3150 koupil podobný "Akcelerátor" pod názvem Crystal HD.

Nejenom že to fungovalo mizerně, ale také softwarová podpora je naprosto neadekvátní a příšerná. Za tu dobu co to vydali, vyšly jen 4 sady driverů,zatímco flash player se updatoval snad 50x. Už s druhými nefungovala pořádně akcelerace flashe v Youtube a následná sada driverů měla za následek zelené okno v přehrávači youtube, bez obrazu... Odělení podpory nekomunikuje a na dotazy neodpovídá.Čili mají to těžce na háku....

Sumárum, zbytečně vyhozené peníze a tenhle krám bude nejspíše to samé...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Crystal HD, jo to byla "kartička". Právě po zkušenostech a to nejen s touto kartičkou (fast, miro video) se na obdobnými nabídkami pousmívám. Vše totiž záleží a to veeelmi hodně na softwarové podpoře těchto spec. karet, která bývá mizerná.

V mobilní sféře, tam je místo, kde tyto spec. čipy mají místo.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.