Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k CES 2014: iBUYPOWER SBX Steam Machine za 10 tisíc Kč

naco je toto? s tou grafikou si tam aj tak clovek poriadne nic nezahra a multimedialne krabice sa daju kupit aj podstatne lacnejsie. Hlavne kombinacii linux+amd+multimedia by som velmi neveril, to uz radsej nieco s integrovanym intelom+xbmc.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Neviem ako je na tom nový radeon oproti mojej grafike mám NV GTX560 bez Ti ale myslím si že kameňom úrazu bude skôr ovládač od AMD ako výkon samotnej karty.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak, nechápu, jak vůbec můžou chtít vydat linuxovou herní konzoli s AMD grafikou.
Sám mám Radeon 7750 a na Ubuntu 13.10 nejnovější AMD ovladač (nejnovější beta) - zkusil jsem ze Steamu gamesu "No more room in hell", což je hra na source enginu, kterou i můj postarší pc musí zvládat s přehledem. No pod linuxem nezvládá - hrát se to prostě nedalo a viním z toho právě AMD a mizerný výkon jejich linuxových ovladačů... Proto nechápu význam takové krabičky s Radeonem + SteamOS uvnitř.
Kéž by to AMD nakoplo k pořádnější práci.. :/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Rekl bych, ze na "oprave" se usilovne pracuje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak jestli se usilovne pracuje tak jako na dalsich projektech co za poslednich par mesicu prezentovali, tak se na "funkcni" ovladace pro Linux muzeme tesit nekdy v roce 2015/16

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pracuje, vcera vydali nove preview ovladace pro SteamOS od AMD. Lide hlasi vyrazne zlepseni.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

mozna by jste to mel zkusit ne na ubuntu ale na steamos

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No Ubuntu je pro Steam zatím jediný oficiálně podporovaný linuxový os, takže v něm by problém být něměl. SteamOS je zatím stále beta a navíc, pokud vím, vyžaduje UEFI, kterýmžto žádná z mých hraček nedisponuje..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No jen jestli prave treba ty graficke ovladace nepouziva SteamOS novejsi ... rozumej beta.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ani moc nelibi, HW konfiguraci nema smysl hodnotit, to je na kazdem co si dotoho chce nacpat za zelezo, ale designem se me zatim libi jen prototyp primo od Valve ktery designove navazuje na samotnej ovladac

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Proc autor clanku zminuje jen jeden prototyp Steam Machine? Vzdyt jich bylo na CESu predstaveno hned nekolik, kde 12 vyrobcu jiz nyni potvrdilo spolupraci...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A navic ten predstaveny je ten nejhorsi ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ono to museli vsichni predstavit ..... kdyz zaplatis pet micu za maly stanek na CESu, tak jeste abys neuvedl vsechno, co muzes, kdyz prototyp nic nestoji.
Realne bych "konzole" steam machines prirovnal k "tabletu" surface pro .... stejne jako surface pro je spickovy ultrabook, ale mizerny tablet, tak steam machines bude asi pouzitelne HTPC, ale nepouzitelne jako konzola (to, co si pod tim lidi predstavujou), coz mnoho lidi zmate a tak to bude propadak.
Navic podle valve ty steam machiny nemaji behat nativne ty hry (dyt je to linux a pro to vlastne zadne novejsi hry nejsou), bude to jen nejake xbmc s moznosti streamovat obraz z plneho PC s windows, kde hra fyzicky pobezi ..... o tom, jak "inteligentni" reseni to je, svedci rozcarovani z tech trech bodu, ktere valve prezentoval jako revolucni:o)
Nikdo si nekoupi obri herni masinu za 30k do obyvaku, aby na ni mel nejakou podradnou distribuci linuxu od valve a bezely mu na tom tri hry, ktere by musel jeste ovladat mizernym ovladacem (tezko si predstavit mys a klavesnici v obyvaku).
Takze to budou jen takove smartTV zarizeni za par korun, co umi zobrazovat stream ...... jen cekam az bude (jestli uz neni) nejaka aplikace pro klasicke konzoly, ktera bude zrat ten stream z PC:) Hrat PC hru na konzoli by mohlo byt svym zpusobem zajimave ... takove 2v1 .... ale jinak je to blbost na ntou, steam machines budou jen klasicke PC brandovane steam logem a pokud neponesou plnohodnotne windows nebo nebude nejaka takova ta androidi cena do dvou litru za maly kram k TV, tak je to neprodejne .....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Boze ty jsi mimon. Fakt veris tomu co jsi napsal? :D
Myslis, ze ty stroje maji treba GTX Titan na to aby jen streamovaly hry? :D:D:D
Jsi trochu mimo, protoze pro SteamOS/linux je jiz ted vice her nez pro PS4 ci novy XBox vcetne AAA titulu.
Navic spousta velkych vyvojaru jiz potvrdila, ze jejich hra bude brzy portovana. Jedna se napr. o nove o Call of Duty ci Battlefield, Civilisation, ....
Ta moznost streamovat je tam jen jako posledni moznost a kdybyses koukal, tak lidi co si SteamMachines vyzkouseli si hrani oproti zminenym konzolim pochvaluji ;)
Takze se s tim uz konecne smir a trochu studuj realitu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Říkám si, kolik dnů zbývá do doby, kdy si radši nechá Apple patentovat to "i" před názvy výrobků. Už na tom parazituje hodně firem :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.