Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k CES 2014: Intel Edison, počítač s Linuxem v paměťové kartě!

Hmmm jdu hledat stranku te souteze. Milion dolaru by se hodil. :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zajimalo by srovnani vykonu vs napr BeagleBoard ci Raspbearry PI.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kua tohle vypada sakra dobre. Uz vidim ty udelatka se slotem, kam se tohle zasune a pofrci na tom bambilion ruznych vychytavek. Umim si predstavit webserver, vselijaky sledovatka cehokolik, napriklad http://growduino.cz/ , ale i normalni OS WIN s klasickejma aplikacema. Proc ne. Koneckoncu jak ja bych byl rad, kdyby v telefonech mohly byt plnohodnotny aplikace z desktopu! FullHD 6" display, BT mys a klavesnice a jedeeeem!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S androidem to je davno mozne. K lepsim tabletum se bezne da pripojit mys i klavesnice, disky a vsechno mozne co jde strcit do usb.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A na ten slavnej Android se da nainstalovat nejaka seriozni aplikace? Treba Photoshop? Office? ;-p

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě že existují, jak Photoshop tak i Office :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja to videl, jak to vypada...neumi to nic poradnyho a jeste k tomu je to v podstate klient pro online sluzbu.

No nic, radsi nebudu rozjizdet flame, vsichni vime jak dopadl vyber smartphone jisteho redaktora pred vanocema...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zvlastni, asi nejaka nemoc.

Ptas se jestli existuje pro android photoshop a office a ted najednou tvrdis, ze jsi to videl :D
Hold takhle se siri FUD. Nekteri tady nejsou nastesti takhle nemocni, takze si bohudik vsimnou zdejsich Trollu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ostatni to mozna pochopili, ale zkusim to jeste jednoduseji pro tebe. Na Android NEEXISTUJE plnohodnotej PS ani Office. veskery pokusy jsou hooodne slaby nahrazky. I ostatni aplikace jsou v 99% co jsem se setkal shitovy, o seriozni praci si muzes nechat tak leda zdat. Ty samy zavery vyplynuly taky z toho vyberu telefonu/os, kterej tu nedavno probehl.

Proste Android sucks, jen masam to jeste nedoslo.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Kolik myslis procent lidi by vyuzilo plnohodnotny photoshop na telefonu? To by me opravdu zajimalo, jake cislo vymyslis :D

Proc teda lidi kupuji ty Androidi zarizeni v takove mire? Muzes mi to nejak vysvetlit, ze by neprisli na to jak je to "sucks"? :D
Vzdyt tady existoval windows mobile, ktery byl tak super, symbian a dalsi. Proc se stal Android behem nekolika mesicu 1.?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Muzu ti to vysvetlit, je to totiz celkem easy.

Lidi to kupujou, protoze na to existuje spousta aplikaci, protoze si s tim chtej hrat a zkouset novy veci. Protoze se v tom chtej vrtat, piplat, pohrat si s tim. Vzdyt to taky u vsech vidim, jak porad neco instalujou a zkousej. Jenze kdyz pak prijde nalamani chleba, tak nic nefunguje poradne. A na to driv nebo pozdeji prijdou, uz na to prisli ti, co potrebujou makat a pouzivat to treba pro praci. Ti maj Blackberry a ted prichazej na Win8. Ti se v tom nechtej furt vrtat a neco resit, chtej to POUZIVAT.

Windows mobile moc super nebyl, tam taky nic moc nebylo. A proc je Android behem par mesicu 1. ? Protoze si libi vyvojarum, protoze na tom mohli udelat co chteli. Proto vzniklo tolik aplikaci, her a proto se v tom zacali lidi stourat. Kor, kdyz je to vsechno zadarmo, ze jo. Neber to...uz je fuk, ze 90% tech programu jsou totalni shit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Stacilo mi parkrat vyslechnout si nadavky lidi, co WP pouzivaji. Nefunguje jim na tom ani poradne volani, natoz treba nejake MMS, at se snazi co to jde. Chybi tomu spoustu zakladnich funkci, zvukove profily umel snad i stary alcatel.
Tim tvym POUZIVAT myslis co?
Takze proto, ze na WP je mnohem mene aplikaci a ma to mene moznosti, tak je to pouzitelnejsi? Kdyby podle tebe lide pracovali jen s WP a BlackBerry, tak je naprosta vetsina bez prace :D
Kdyby byly telefony s WP tak perfektni a vsechno tam fungovalo, proc to lidem tak dlouho trva a neporidi ho? Kdyz je to lepsi nez Android, na co lide stale cekaji?
Proc telefony s WP musi slevnovat o tisice aby si je aspon nekdo koupil?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jj, to mas pravdu, ale jen takovy ty weekend punk verze, ktere se daji naprogramovat za vikend:) ..... krom nejakych slozitejsich navigaci a her, jsem snad nenasel slozitejsi aplikaci, ktera by se nedala napsat za vikend ...
Jinak samozrejme existujou tablety s windows a to je opravdu spicka .... treba miix2 nebo novy thinkpad (ten vypada fakt bombasticky, pokud bude mit 3G).
Co se tyce te karty tak dobry no ... ale format SD je blbost. Jako baby monitor proc ne? Ale asi to nebude SD .... za vrchol SD povazuju takove ty karty s WIFI, nevim, co jineho by se tam jeste dalo dat, mozna GPS ....
Spis chtel ukazat, ze vmestna pocitac na SD kartu ..... osobne mi to neprijde jako nejaka velka slava. Z3770 ma 17x17mm v pouzdre. Kdyz k tomu primo do cipu pridaji ty 2GB ram, tak to nebude o moc vetsi. A jsou uz 256 SD karty, tak kdyby tam dali 32GB, tak je to jen osmina velikosti, cili by se to tam patrne veslo taky bez problemu ..... pridelej k tomu wifi, displej, baterku, nejake porty a mas z toho spickovy tablet:o))))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zejo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak s tim uz jsem smirenej, ze spickovy veci si nekupujou masy, ze jo. To mas stejny i v kulture - masy ti budou chodit na Troskoviny a jen par lidi pujde na nejakyho Triera nebo neco podobnyho.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Jj, navic masy na spickove veci nemaji ... ikdyz vyjimka potvrzuje pravidlo, treba kdyz tamtung dokaze prodat draz a navic uplnou sracku draz nez apple ..... to uz zavani magii:)
Heh a ten Troska a Pomeje, to je fakt sila, ze na to nekdo chodi a dokonce se lidi porvali o listky do kina ... takovy maly cesky osmy div sveta:o)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak rychle bez koupit nejdrahsi iMac at si cool a in ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jj, HW maji dobry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jo, akorat ten stejny koupis za 3x mensi cenu. Pixla uz ti vykonu moc neprida, to si muzes strcit rovnou do kartonu.
Pak uz tam chybi jen nejake Linuxove distro ;)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tak treba takovy air byl ve sve dobe a jeste celkem dlouho potom, naprosta spicka.
Samozrejme imac je picovina, ale ty notasy maji neco do sebe .... skoda, ze ani notas za sest petek nema dotykovy displej, to mi prijde takove ..... divne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

K cemu bys proboha chtel patlat po displeji notebooku? Snad ne kvuli metru? :D
To ja bych si klidne priplatil, aby to tam nebylo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"To ja bych si klidne priplatil, aby to tam nebylo." ..... to je mi zcela jasne, proto jsi taky to, co jsi, a vsichni si uvedomujem, co jsi:o)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nic lepsiho te nenapadlo?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Promin, ale kdyz si chces priplacet abys neco nemel, tak sis tuhle odpoved zaslouzil :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To s tým Photoshopom na takomto počítači myslíš ako argument vážne???

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Celkem jo, umim si predstavit telefon jenom jako krabicku, ktera se napoji na TV nebo bezdrateve na display a klavesnici a mys a pujde na tom normalne pracovat.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ze to ale vyuzije spousta lidi ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Milý BTJ, proč "Celá věc pak běží pochopitelně na Linuxu" a nikoliv na woknech? A tady v této diskuzi jsem tě také vyhlížel, abys osvětlil co WIFT dělá blbě na tak vynikajícím OS a tebe nebylo abys zasvěceně poradil: http://diit.cz/diskuze/103047/thread
trollol

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

On zacne reagovat az kdyz v tom vidi spojitost s Linuxem :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nežerte to. Čipy byly vždy malinké. Problém je v jejich konektování a proto se vyráběly v mnohokráte větším pouzdře. Pokud se zvládne jiným způsobem konektování (a tím nemyslím pájku bez cínu ;-)...), tak proč nejít dolů z velikostí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Prave... taky cekam dobu kdy v jednom MCM pouzdre bude CPU+DRAM+FLASH pripadne FPGA+DRAM ... nebo rovnou vsechno :) A pak to lze dat do relativne normalniho pouzdra protoze ty nezajimave konexe budou drzeny uvnitr a jen to opravdove zajimave se bude muset vyvadet.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.