Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Changhong předvedl supertenkou 8k UltraHD televizi

Porad doufam, ze 8K vysumi.
Nechapu pouziti v jakekoli konzumni sfere. Na 50" stale jeste poradne nerozeznam u pohybliveho obrazu rozdil mezi 720p a 1080p. Chapu ale 4K jako zajimavou volbu pro velke 60" a vice obrazovky a pro lepsi zobrazeni statickeho obrazu (i fotky lide cim dal casteji prohlizi na TV).

K cemu ma byt dobre 8K je mi ale zahadou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nova doba. UHD vyhadzuje HD a FHD jak host vyhazuje vrchniho.

FHD (1080) je pre mna osobne plne postacujuce rozlisenie aj do 50 palc. bednu a ziadne UHD nepotrebujem. Z hladiska chorobne vysokeho PPI by na UHD bolo trebva aspon 80 palc uhlopriecku (ekvivalent 40 palc. pre FHD). Na SUHD (8K) by potom bolo potrebne 160 PALCOVU = 4 metrovu (!!!) uhlopriecku, aby bolo PPI normalne jak na 40tke FHD na ktoru sa cumi z 3 metrov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo to jsem chtel vlastne jeste napsat k tomu OLED. Dell stahuje z predprodukcni casti vyroby planovany OLED monitor pro neuspokojivou kvalitu obrazu. Myslim, ze jsem cetl, ze OLED displej toho monitoru mel byt od LG.

Takze osobne nastup OLED kdyz bych byl nerealne optimisticky tak 2020, urcite ne drive.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U takovéhoto článku už by se slušelo alespoň zmínit, jakým způsobem to krmí. Zobrazováním statických fotek se asi nechlubí a 8k vysílání z eteru asi taky nehrozí. Takže TV / sat tuner je mimo hru. A přes jakou sběrnici tam tedy to video hrnou? To by byla info hodná odborného webu. No ale když můžete dát prostor vysloveně lživým reklamám (... stačí jeden neobvyklý trik a ...), tak asi není o čem diskutovat. Je mi z toho smutno.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zatím to je ukázkový neseriový vzorek takže nic není definitivní ale prej to má HDMI 2.1 (zatím nestandardizované)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

8K sample video na flashdisku v USB slotu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

8K vysilani uz pred pul rokem zacali testovat v japonsku takze bych to zase az na tak velky problem nevidel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dell ten svoj 8k monitor krmi dvoma DisplayPortami (na vzorke na CES vraj bolo vidiet ze je poskladany z dvoch 4k panelov, v strede bola velmi tenka ciara pri urcitej polohe monitora). Neviem cim bude krmene toto, specifikacia HDMI 2.1 bola predstavena len teraz. Je dost mozne ze nez sa toto dostane do realnej produkcie, bude tam uz to HDMI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Japonsko planuje terestrialni TV vysilani 8k s .h265 (a celou olympiadu bude nejspise vysilat v tomto rozliseni )

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

preco stale ma niekto potrebu riesit ci je 4k alebo 8k zbytocne malo alebo vela na 1.5m uhlopriecke
ked ma niekto 4k na 6" mobile tak tu je to asi bezpredmetne nie?

z 2 m na 42"displeji clovek vidi rozdiel medzi FHD a 4K aj ked je slepy a je jedno ci to vidi alebo nie cim jemnejsi obraz tym to lepsie vyzera
alebo staci nam predsa 24fps viac netreba viac oko nevidi :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem byl na ocnim pred rokem, byl konstatovan dobry zrak, bryle nenosim a doma mam fullHD TV 42". Nevidim v pohyblivem obraze rozdil mezi 1080p a 720p, takze bych se divil, ze bych videl rozdil ve 4K.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím a do tohoto rozměru kolem 40" to platí podobně i u mého vnímání. V těchto dnech nám odchází asi 10 let stará Sharp 32" HD Ready a v tomto tj. ještě menším rozměru jsem toho zvědavě okoukal a srovnával vícero a přínos Full HD se mně zdá že je takové placebo.
Průšvih spíše vidím v kategorii TV jako spotřebka: nějakou ještě slušnou a přitom nikoli drahou TV vybrat. Tahle značka Changhong je sympaticka tím že má být (jak jsem s diskuzí poučen) opravdu Changhong tj. že se výrobce neskrývá pomocí jiných krycích (zakoupených) identit, ovšem co jsem študýroval některé modely mého zájmu tak uváděné parametry obvykle teprve dotahují co už je jinde normálka - a právě proto jsou ty TV levnější včetně důvodu že se montují také i u nás.
Tím jen naznačuji, že opravdu levnou TV spotřebku Changhong tak bych tomu šanci i dal, ovšem u novinky příkladem o čem je článek bych si to rozmýšlel. Výsledkem bych asi raději nekoupil nic, v TV peníze utápět nemám v úmyslu už z principou a podle toho, co tam dávají za okoukaný balast nebo nové čím dál větší pitomosti :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já vidím na HD Ready 40" (768p) ze 2m rozdíl mezi 720p a 1080p, leda pokud ten obraz nemáte pixel na pixel a la prasečinu z nějakýho multimediálního čehosik, jinak si to nedovedu představit.

A UltraHD má dvojnásobek řádků, ne o 50% víc jak první možnost. Fakt netuším, možná se proměňujete v mouchu? Bavím se taky o tom, aby datovej proud (nebo kodek) odpovídal nárůstu rozlišení obsahu, že.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kdyz si postavim FHD a UHD televizi vedle sebe tak ten rozdil vidim (kdyz je ovsem velmi kvalitni zdroj je ten rozdil jeste vyraznejsi) :) lide jsou ruzni a kazdy ma jinou schopnost vnimat :) jestli chceme dosahnout co nejvice realistickeho zobrazeni tak vysoke rozliseni je proste potreba i v pocitacove 3D grafice

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

doma mám i některé zdroje v 1080p, které má viditelně horší kvalitu než jiné zdroje v 720p (alespoň já ten rozdíl vidím na 3m na 50")
nepoznat rozdíl v "nějakém" 720p a "nějakém" 1080p není relevantní údaj - záleží nejenom na kodeku a nastavení, ale i na samotném zdroji (přesný popis byl byl vhodnější)
některé dokumenty bych rád viděl v lepším rozlišení než 1080p při cca 5MB/s (mám takový) - protože to například to hejno ptactva prostě není dost ostré .......... (samozřejmě to může být i kodekem a nastavením .... nebo jenom mnou)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.