Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Chcete i nadále dostávat aktualizace do Windows 8.1? Stáhněte si Update 1

Len taka drobnost. Spravny nazov systemu, ktory riadi aktualizacie v podnikovej sieti je System Center Configuration Manager casto znamy pod skratkou SCCM. Ale v podstate na svoju cinnost potrebuje WSUS, cize ho ani nebolo nutne spominat je to len "nadstavba".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen taková drobnost. Správný název už chvíli je System Center 2012 Configuration Manager. Nazývat SCCM nadstavbou WSUS...asi ne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nezalezi na verzii ci 2012 alebo aktualne 2012 R2, islo o to ze v clanku chybalo slovo "manager". Za druhe clanok je o aktualizaciach OS na to sluzi SCCM rola Software update point, ktorej popis znie "A site system role that runs Microsoft Server Update Services (WSUS) and allows Configuration Manager to use the WSUS catalog to scan Configuration Manager clients and software updates." Samozrejme cely SCCM nesluzi iba na instalaciu updatov ale tato jeho cast je nadstavbou WSUS. Ked uz sme pri tom automatizovane zero touch instalacie vykonava pomocou Windows Automated Deployment Kit (ADK) opat je SCCM len nadstavba. Na deploy balickov zase pouziva Microsoft Deployment Toolkit (MDT) Je to taky zlepenec inych MS produktov plus pridava nieco navyse. Vsetko sa konfiguruje z jednej konzoly, je to silny nastroj pri velkych prostrediach.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.