Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Cherry představila novou klávesnici a tišší spínače MX Silent

Za 149 kč do toho jdu. Z 149 usd si s tim muzou vytrit kloaku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Děkujeme za informaci :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vies, ono kvalitny snimac nieco stoji... A spocitaj si ich, kolko ich klavesnica musi mat. Ak nato nemas, alebo nie si ochotny tolko zaplatit, tak to priste trebars ignoruj a zbytocne nekomentuj. ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

mechanicke spinace jsou tu hadam pomalu dve generace realne vyrobni naklady jsou zanedbatelne ze nekdo ty same spinace a stejnou zakladni konstrukci nez niceho navic prodava koncovemu zakaznikovi za 1500-2000 (taktez na tom hodne vydela) a nekdo za 3-4k a nekdy i vic kdyz tam prida nejaka levna blikatka neospravedlnuje tak vysokou cenu >>>ani k tomu nedodaji o-krouzky za par haleru jako soucast baleni :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, jsou tu dvě generace. A v 90. letech, kdy se vyráběly jen takovéto mechanické klávesnice, stála ta nejlevnější 800 Kč. Dnes stojí membránová 80Kč. Takže cena 2000 Kč je přiměřená.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jenze na te za 80 kc se neda poradne psat >>> takovou max jako zalozni nebo k nejakemu pocitaci ke kteremu musim jednou za cas i fyzicky :)

cena je primerena ale jen diky tomu jak je nastavene trzni prostredi protoze se do obehu dostavaji tuny nekvalitnich vyrobku za velmi nizke ceny (nekdy i prehnane vysoke) a v ten moment je cena umele tlacena zespodu a vyrobci co vyrabeji standardni kvalitu si pak najednou mohou rici za svuj v podstate prumerny vyrobek 2000,- kc (normalne bych ty sunty zakazal vim trosku totalitni praktika ale ta neumerna ekologicka zatez a plytvani zdroji je do oci bijici ale bohuzel je tak system nastaveny >>> smutne je ze se skoro stejnymi prostredky se da vyrobit neskutecny sunt i kvalitni vyrobek a kazdemu je to uplne jedno protoze to vyhovuje "systemu" a bez toho by se mozna i zhroutil )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Však píšu, že se cena nezměnila, jen se navýšila o inflaci. 2000 není předražené. A navíc tu jsou ty membránové šunty, které tu v 90. letech nebyly a které dnešní mladí z nějakého podivného důvodu pokládají za standard.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TW: Přesně tak, je sice pravda, že když píšu na té své Chickony tak vzbudí aji mrtvolu a ztišení bych uvítal, ale za 149$ s tím můžou jít opravdu někam. Jinak teda v práci mám HP, což je úplně to stejné a tak se domnívám, že má také kvalitní spínače. Ona ta kvalita spínačů bude jen placebo efekt. Podle mě klávesnice k počítači nemá stát víc jak 400,-Kč.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No jo furt tve narky. Ach jo. Nejdriv vyhodis 20 tacu, abys mohl hrat na fullHD s GTX1080 a pak zijes o chlebu a o vode a nezbyva ani na klavesnici, takze to aby ses obhajil budes komentovat kecy typu, ze klavesnice nema stat vice jak 400.

No ja GTX1080 nemam, na co taky na fullHD, ale zase mam Logitech G810 Spectrum s Romero-G za bratru 4.000Kc. Paradni klavesnice, vsem co nemaji GTX1080 a zbyvaji jim penize, mohu doporucit: poradna mechanicka klavesnice za to stoji. Kdo pak nechce, aby klavesy klapaly, tak tato Cherry MX Silent bude urcite perfektni.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Cvičení z tebe udělá mistra, ale zatím ti to trollení moc dobře nejde. Kolik ti ta tvoje klávesnice za 155$ přidá FPS?

Teď mě napadlo předělat vtip o chucku norrisovi:
Ptá se amd gtx1080sátky: "Kolik uděláš FPS? "
gtx1080: "Všechny!"

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ty a tvoje nariekanie nad FPS. To ťa to hranie živí, alebo čo? Každý koho živí práca na PC kde väčšinu času strávi s rukami na klávesnici si zaplatí za kvalitu. Grafika ti zdravie nezachráni (teda pokiaľ nie si zapojený do distribuovaného výpočtu rôznych farmaceutík, ale to asi nie, lebo na to je AMD oveľa lepšia), kvalitná klávesnica, myš, monitor a stolička ti ho výrazne šetria. Skús nad tým pouvažovať a nie tu prskať mizerným FPS, ktoré je len na honenie ega

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem hrac multiplayer strilecek, takze nepotrebuji resit FPS. Muzu rict, ze 50FPS a 150FPS od sebe nerozeznam. V podstate mam-li vic jak 40FPS tak jsem spokojen, pokud mam 60FPS je to vzhledem k 60Hz monitoru idealni.
Radeji teda dam vic penez do monitoru, klavesnice a mysi, ktere mi pomohou vic.

Doufam, ze dalsi tvuj koment nebude ve smyslu, ze mys nema stat vic jak 200Kc.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tak myš je za 1500,- tam polemizovat nebudu ale ta klávesnice... hoši hoši... nejste zaměstnanci těch výrobců?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Myš za 1500,- jsem vyměnil za myš v ceně 300,- a nevidím rozdíl. Zato mechanická klávesnice mě stála 6k,- a jinou už bych nechtěl...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ja jsem poridil taky za 1400 Mionix Castor a ten prinos je obrovskej, taky uz bych do levny mysi nesel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dodnes jsem bohužel nenašel vhodnou náhradu za MX518, co mi kdysi umřela. Vystřídal jsem od té doby víc než desítku myší, ale všechny mi přijdou "prašť jak jebni".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nekde si zkus ty Mionix, ale i drazsi Logitechy ted jsou porad docela OK.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

G502 je pekna nahrada za 518 je to ten stejnej "styl" a ma optickej perfect senzor, proc ju logitech nedela v bezdratu nechapu QQ
takhle budu muset asi jit do g900, ale ta cena :/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A4Tech X7

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mys pro deti (a Crhu) nebrat, velke mnozstvi vadnych snimacu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co to zas meleš? Mám dvě a obě fungují skvěle. Má závaží, různé rychlosti, přepínání tlačítkem, makra, pogumovanou část u palce...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kazda ctvrta A4Tech X7 je s vadnym snimacem, takze este muzes koupit jednu. U normalnich mysi je to jedna z desetitisice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jsem mel membranovku, predtim taky obycejnou chicony a ted me presvedcili, at poridim drahou klavesnici s mechanickyma spinacema a fakt jsem z ni nadsenej, vubec tech penez nelituju, az nasetris, tak doporucuji i tobe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobne mám Microsoft Natural Keyboard 4000, je na trhu už 8 rokov a stále má čo ponúknuť. Aj keď je hlučná, ale sedia na nej príjemne ruky a nebál som sa za ňu dať tých 40€ (cca 1050Kč). Popravde uvažujem veľmi silne o Microsoft Surface Ergonomic Keyboard aj keď stojí cca 120€ (cca 3200Kč).
Som programátor a teda moje ruky sú skoro stále na klávesnici. Občas som nútený písať na lacných klávesniciach a je to ako za trest, neuveriteľne ma z nich bolia ruky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kvalitní herní myši jde na našem trhu sehnat v klidu za 4, 5 stovek.
Co se týče klávesnic, tak běžné membránovky za pár stovek člověku k PC zcela stačí, ale mechanické jsou po stránce kvality zcela někde jinde a pokud člověk na počítači hodně píše, měl by si to vyzkoušet a zvážit tu investici.
Ovšem také ne každá mechanická stojí 150$, což je na klávesnici docela dost zvlášť, když má člověk hlouběji do kapsy. Já u nás sehnnal novou klávesnici se spínači Kailh Red za 2k a něco podobného můžu jen doporučit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kolik ti prida FPS ta tva GTX 1080 jede ve FHD locknuta na 60 fps :D :D :D

btw kdo resi hluk muze si objednat ze zahranici o-rings trochu to pomaha (v cesku jsem to bohuzel nesehnal ( a to jsem psal tenkrat dotaz na CZC i Alzu a reakce byla ze zadny dodavatel to nema v nabidce) :) )
>> na ticho jsou zlate membrany akorat posledni roky se i s cenou nad 1000,- vyrabi vetsinou sunty na kterych se moc dobre nepise :( tak pred 10-15 lety se dali sehnat mnohem kvalitnejsi kousky za 200-300,- a to co stalo kolem litru a vys byla super kvalitka :) >> jenze tenkrat to nevyrabel kazdy druhy mamlas co si to nechava dovazet z ciny apod.
a taky uz se tesim na dobu kdy se opusti od soucasneho standardu rozlozeni klaves preci drivejsi duvody davno pominuly tak by se lide mohli pomalu preucit na lepsi :) (ale kazda zmena ac k lepsimu boli ...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na co ti je 600 FPS, když hraješ na 60 Hz :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

400 ? Tak pro nekoho, kdo na klavesnici vydatli par pismenek denne se za tu cenu neco pouzitelnyho najde... ale kdo potrebuje klavesnici na opravdovou praci tak skonci na 4 mistnych cenovkach. Nekdo si holt svych rukou vazi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty fotografie jsou ilustrační, nebo má „mezinárodní EU“ layout opravdu jen jednořádkový Enter?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Medzinarodny US ma jednoriadkovy enter.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten dlouhý jednořádkový Enter má americký layout ANSI, ten krátký vysoký evropský má layout ISO. Podle mě je ANSI lepší, protože u té krátké ISO prostě malíčkem na Enter nedosáhnu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mechanické Cherry mívají ten americký, co vidíš na obrázcích. Ten druhý myslím neseženeš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Také preferuji ANSI, tedy jednořádkový Enter, dlouhý Backspace a hlavně oba dlouhé Shifty, tedy to co je na obrázku. Tomu to bych vytkl snad jen zbytečnou pravou klávesu Windows vedle mezerníku, raději bych místo ní o tuto klávesu delší mezerník, ale to už je detail s kterým se snad dá žít.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jednoradkovy enter jeste jde, je dost velky na to, aby ho malicek v klidu nahmatnul.

Co mi dokaze nas*at jsou ale mamrdi, do ku*vi klavesnice:
1) zparchantelym - velmi uzkym Enterem, kdy mezi pismeno "L" a "Enter" narvou 3, nebo snad i vice klaves
2) zparchantelym levym "Shiftem", kdy mezi Shift a "Z" narvou dalsi hlavesu.

Kua mam celkem velke ruce, takze i malicek dosahne pomerne daleko, ale tohle uz je proti vsem zakonum ergonomie a pohodlne prace s klavesnici. Kopat ne do pr*ele, ale rovnou mezi nohy takove lidi, co tohle vymysleji...

Typicky to je nesvar na notasech, bohuzel uz i DELL s timhle zacal blbnout i na firemnich strojich.
Do cca Latitude E6440/5440 to je OK, ale od Hasswelu E5450/E5550 apod. vys uz to je naprd...
Bohuzel to ale nekdo takhle mrvi uz i na normalnich klavesnicich.

Sehnat bilou/slonovinovou klavesnici s "normalnim" layoutem uz je _skoro_ nemozne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To rozlozeni klavesnice, ktere si tak hezky pojmenoval, se jmenuje, resp. je podle, ISO. (jak ten Enter, tak klavesa navic mezi "Z" a levy Shift).
Lidi si ho casto pletou s rozlozenim kde je pouzity "hybridni" Enter (ktery je rozmerove prekryv ANSI a ISO Enteru) a mysli si ze tenhle "velky" Enter je standard. Bohuzel, je to jen cinska ficura pro levnejsi vyrobu klavesnic (aneb jeden Enter vladne vsem a neresi ANSI/ISO layout).

Ja mam radsi ANSI. Enter musi byt sirokej (jednoradkovej) a nad nim musi byt backslash/pajpitko (t.j. to co je na obrazcich v clanku).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

" ale tohle uz je proti vsem zakonum ergonomie a pohodlne prace s klavesnici"

to jsou vechny ty obdelnicky ala valime uz zastaraly prumyslovy standard porad dokola protoze lide nemaji radi zmenu :) lide co si koupi klavesnici takoveho typu v ruznych variacich absolutne nemaji tucha o ergonomii ci efektivnim psani na klavesnici :) takovych je ale dle prodeju drtiva vetsina :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem, z praktického použití na Corsair STRAFE jsou tyto spínače opravdu slyšitelně tišší než mx red nebo brown. Proto jsem ji kupoval. Nejhlučnější je mezerník. Levý shift je krátký. Přemapoval jsem si nějakou utilitkou tu klávesu vedle něj taky na shift.
SW Corsair je za trest a na pěst.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevíte někdo zda jsou klávesy vyráběny metodou Double-shot molding, tedy ze dvou různobarevných plastických hmot nebo má klávesnice klasický potisk?
Pokud by šlo Double-shot molding začal bych o ní uvažovat jako náhradě za svojí G81-3000, kterou mám od roku 1994.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

První pohled a z těch kláves je mi nevolno. Vysoké a škaredé jak noc. Připomíná mi to starý mechanický psací stroj. Může to mít super spínače, ale ten design, ale ergonomie je špatně.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Odborník promluvil.
Pro vaše info tato klávesnice v tomto designu tedy G80/G81 je na trhu déle než 20 let a to v stále stejné designové podobě a již před 20 lety byla hodnocena jako ergonomický standard .
Světový rekord v psaní na klávesnici byl opakovaně dosažen s touto klávesnicí přesněji s G80-3000, což je nachlup stejný design s jinými spínači.
I když to je a vždy byla drahá klávesnice prodává se přes 22 let po celém světe právě pro svůj špatný design a příšernou ergonomii.
Ale chápu nebliká to jak vánoční stromeček a navrhovali to blbci, kterým šlo o co nejhorší ergonomii.
Abych byl konkrétní tak při klasickém psaní bylo s tímto příšerným ergonomickým fuktajxlem dosaženo 956 úhozů za minutu a s použitím speciálního skriptovacího stenografického systému vykynutým právě firmou cherry ve spolupráci s světovou rekordmankou v psaní na "klávesnici" dokonce ekvivalent 1400 úhozů za minutu.
Je to zkrátka takové ergonomická hrůza že jí používají skoro všichni kdo se umisťují na bedně při daných mistrovstvích , ověřeno pro roky 2001 až 2013.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

spojeni slova ergonomie s touto klavesnici a jakoukoliv podobneho vzhledu je absurdita :) kdyby tam bylo napsano podprumerna nebo nevhodna ergonomie nereknu ani slovo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já vám to neberu. Ano, možná, že se s ní trhají rekordy v psaní na klávesnici, ale to nic nemění na faktu, že se mi prostě nelíbí :). Že ten design je tady, jak píšete, déle než 20 let také o něčem vypovídá - už by se měl změnit :).
Jinak nejsem odborník, ani rekordman v počtu úderů, ale prošel jsem si za svůj život prakticky vše od mechanického psacího stroje, přes elektrický až po dnešní pc klávesnice. Jinak píšu všemi deseti. Krom toho jsem po určité období i hrál na klavír. Takže klávesy mám docela hodně ohmatané. Bohužel nejlíp se mi píše na plochých klávesách s nízkým profilem a většími rozestupy. Rozhodně nemyslím, ale ty notebookové.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.