Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pohled na chladič a PCB Radeonu RX 480, v přípravě je prý i 1500MHz model

no.. jak tak na to koukam dava amd na pcb karet za 150-200 usd ty premiovy komponenty co jima nVidie omlouvala stodolarovy predrazeni referencky 1080..

+1
+43
-1
Je komentář přínosný?

NV někde řekla že dává prémiové komponenty? Prémiový design bylo uvedeno, někteří novináři si to přeložili po svém a další se toho chytli.

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

Ano, řekla to redakci THG a ta to uvádí jako doslovnou citaci:

„Nvidia said that the PCA has “premium components.”“
http://www.tomshardware.co.uk/nvidia-gtx-1080-1070-founder-edition-refer...

Můžeš o tom vést spory, můžeš s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co s tím můžeš dělat.

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Můžu si poslechnout záznam konference a tam padlo něco jiného ;)

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Trocha logiky: Že si můžeš poslechnout jeden záznam, kde je řečeno „A“ ještě neznamená, že při jiné příležitosti nebylo řečeno „B“.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Proc mermomoci trolis? :)) Ze jsi si koupil dobry 1080 chip s marketingovou prirazkou, bez "premiovych komponent" jsme ti tu rikali vsichni...
Nic ve zlym, ale aspon netrol...

+1
+35
-1
Je komentář přínosný?

nechápu co máš s nějakou prémiovou přirážkou. Vím co jsem si koupil a jsem s tím nadmíru spokojen.

V NV show se nemluvilo o prémiových komponentách nebo výběrových čipech jak někteří novináři mylně uváděli a viděli to jako důvod pro extra cenovku. Umírněnější novináři nic takového nikdy netvrdili. Například PC Gamer psal že karta obsahuje věci, které nejsou nezbytné k tomu aby fungovala, ve stejném duchu jde i popis samotné NV. Jednoduše je nadstandardní oproti dřívějším referenčním kartám.

http://www.geforce.com/whats-new/articles/geforce-gtx-1080-founders-edition

v článku skutečně používají "premium materials and components"... konkrétně ve větě:

Using premium materials and components, including a die-cast, tessellated aluminum body and low-profile, modifiable backplate, the GeForce GTX 1080 Founders Edition is machine finished and heat treated for strength, durability, and rigidity.

Článek dále popisuje kartu i s tím co dříve nebylo běžné - vapor chamber u karty s TDP pod 250W, 5 napájecích fází... to vše je samozřejmě "prémiové" a na kartě nalezitelné

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Vzdyt mi Ti to tu prejem, ze jsi si ji koupil :) Ze NV rekla, ze jsou tam "premiove komponenty", ktere jsou jako celek horsi nez "nepremiove" "nereferencni" kvalitni edice, je nam tady taky kazdemu jasne :))
Nicmene, to porad nevysvetluje, proc mas potrebu trolit, kdyz AMD (podle infa) da na referenci s cenovkou 200-250$ board lepsi napajeci kaskadu, nez ma ta FE ;)
Stat se to mne, tak se ani neozvu :))

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Reagoval jsem na narážku na NV... ona nějaké "lepší" součástky na FE nepoužívá a nikdy to neřekla. Používá něco co bylo zvykem u vyššího segmentu. A slovo prémiové lze použít v tomto kontextu použít. To že někdo jiný vyrábí něco lepšího je možné, NV se nesrovnávala s někým jiným.

O AMD jsem nic nepsal a můj příspěvek s tím nijak nesouvisel. Ať si tam dává kdo chce co chce. Běžný uživatel takovouhle věc řešit nebude, stejně jako spoustu dalších parametrů, je mu to ukradené.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

hehehe, koukám že tady někoho někdo utřel
tak si to pofoukej, Zeman nám stačí jeden...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsi si odpovidal sam sobe? :))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"Můžu si poslechnout záznam konference a tam padlo něco jiného ;)"

Přímo zde je záznam z prezentace pro novináře - https://youtu.be/bNCfn4y8dBw?t=1m48s

Jasně řečeno - Founders Edition is a premium design using premium materials atd.

Doporučuji shlédnout celé. Marketingový zástupce má co dělat aby 100USD příplatek vůbec před novináři obhájil.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Nuz, musim povedat, ze bych nechcel byt v kozi toho pana na podiu. Smazia ho tam na vlastnej stave viac nez dostatocne :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Díky za odkaz, já se pobavil nejvíce u jeho nechtěné upřímnosti v 10. minutě a 9. vteřině.
(reference edition) :))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ano to tam padlo, nikde ale nepadlo že by to mělo být něco co z toho dělali někteří novináři - vybrané čipy, lepší taktovatelnost (mimochodem zatím co jsem viděl recenze, tak při takotvání nereference většinou nedosáhly toho co FE), nebo nějaké lepší elektronické součástky...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Staci ti 2-3 odkazy tady, aby kazdy videl, ze nemas pravdu co se tyce FE? Staci to, aby jsi prestal trolit, ze FE edice je lepsi? :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

kde jsem napsal že FE edice je lepší a lepší než co?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

to víš že plácá hlouposti a už se do toho i zamotal... Obhajuje Fuj Edici s tím, že chce na ni vodní chlazení (vodní chlazení musí dokoupit, musí sundat původní chladič čímž může riskovat poškození plomb a tím i uznání záruky). Tak nějak si říkám jestli nebylo moudřejší a logičtější si koupit rovnou lepší verzi i s vodním chlazením viz http://pctuning.tyden.cz/component/content/article/1-aktualni-zpravy/414.... Jenže to by chtělo trošku víc namáhat tu šišku na krku a Nvidia přeci řekla že je to premium...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě musím dokoupt vodní blok, stejně jako jsem ho dokupoval pro předchozí kartu. karty s vodním blokem z výroby stojí víc než kombinace karta + vodní blok, příkladem může být EVGA 980Ti za 25 tisíc, když nějaké ty OC edice se daly sehnat s přehledem do 20 tisíc. Vodní blok stojí 3 tisíce. V případě potřeby lze kdykoli namontovat vzduchový chladič, v případě prodeje je kombinace vzduch+voda prodejnější než čistě voda a kartu budu určitě jednou prodávat.

FE mám přes tři týdny v počítači., vodní blok týden. Na nereferenční bych leda smutně koukal v eshopech, o té s vodou ani nemluvě, a kdo ví jak dlouho tenhle stav bude trvat. Karty prostě nejsou, prodávají se neskutečným tempem. Například overclockers.co.uk prodali 500ks 1080 během prvního dne a denně prodávají po desítkách kusů.

V neposlední řadě nepříjdeš o záruku. Ale to je těžko vysvětlovat, když je to pořád dokola a neumíš si najít informace výrobců. Ale i kdyby to bylo jak si myslíš, tak holt koupím novou kartu nebo nechám opravit, když to půjde, co má být?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mě to je jedno, už jen 9x se vyspíme a bude tady! Ale je pravda, že asi ještě počkám na nějaké jiné verze ostatních výrobců, protože to co je na fotce se neshoduje s mým názorem na chlazení.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

S tím souhlasím když bude nereferenční oc model 1500mhz se slušným chlazením a cena kolem 8000kč tak beru okamžitě.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Přepočítal jsi se :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Veru, tiez cakam na GPU s hybridnymi chladicmi, nech je to pocas idlu potichu. Tak snad nas nenechaju dlho cakat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jj taky ve mě ten chladič nevzbuzuje moc důvěry :-D na základ to stačit bude, ale já jsem na chladiče maniak :-D takže mám doma i accelero extreme :-D a plno dalších velkých chladičů :-) i na procesory pouzívám monstra kolem 1 kila i víc...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Stejně je to prdel, že na podzim bude 1080 za 13000 kč, 1070 za 9.900 kč a 980 za 7000 kč )))

Do té doby... https://www.youtube.com/watch?v=Vh3DfeRLL_0

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

určitě na podzim... dokonce bych tipoval ještě míně, jen otázkou který rok... Nevidím to dříve než za 1,5 roku, spíše později, tedy za předpokladu že US dolar nepůjde na hodnoty někdy z roku 2009

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.