Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Christopher Nolan kritizuje politiku Netflixu v uvádění filmů

Zaplatit si absurdně velkou částku za sednutí mezi nevychovaný prasata a nucenou reklamu, to fakt ne.
Osobně si vybírám kina, kde je málo lidí a ještě většinou čekám, až se film bude chýlit ke konci distribuce, kdy už byl viděn spoustou jedinců a sál tak není plný prasat. Pak ale stačí, aby mi do toho něco skočilo a další šanci už nemám, páč film stáhnou z kin.
Známý si pořídil plátno, projektor a přes rpi si streamuje všechno na plátno a spokojenost. Křesla u toho má lepší, jak ty v kině, ozvučení jde sehnat také velmi dobře za rozumný peníz.
Až vyrostu, také do toho půjdu :).
Zdar Max

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Dlouhe roky jsem nebyl v kine a pak jsem tam jednou zasel s prateli. Z 2k projektoru na obrovskem platne, kde vidim pixely jsem teda nadsenej nebyl. Takze navstevy kina jsem zavrhnul. 2k mam doma na 120" platne. (vetsi nemuzu kvuli dverim). Zvuk mam zatim jen 5.1 ale s receiverem a kvalitnimi bednami. Atmos je zatim drahej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nechodim do kina, neni to pro me, doma si film uziju mnohem vic, kino mi vetsinou film spis znechuti

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

tak v tomto som za Netflixom.
Hlavne ti paprdovia v Cannes si myslia ze kvalitny film je mozne si pozriet iba v kine, asi nevideli vacsinu blockbusterov za posledne roky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Většinu filmů nemá smysl ani stahovat, natož za to někde platit. A už vůbec ne v kině :)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Chapem ze tvroca ma nejaku viziu ktoru chce ostanym aj tak odprezentovat, tj reziser vidi tie zabery nejako a chce aby ich tak videl aj divak a to sa casto da len na velkom platne, ale preco ma nuti alebo
obera o moznost sa rozhodnut ? Je to snad volba divka ci ide do kina alebo to pozrie doma. Chapem je asi dost ludi ktory by do kina nesli lebo su lenivy a takto ich tam "dotiahnu" ale zasa nieje to aj bic na tvorcov aby robili kvalitnejsiu produkciu na ktoru sa oplati ist do kina a nie len sracky ?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale vzdyt vas neobira o moznost se rozhodnout. Furt si muzete vybrat, zda film uvidite v kine nebo doma. Akorat Nolan chce, aby doma slo az 90 dni po kine, jak to bylo dosud zvykem.

Za me je to ok.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja s nim taky souhlasim, proste si pockam na BluRay rip, mne to vubec nevadi. :-)

Apropo dnes uz maji lidi doma bezne trapne male 50" TV nebo i platna a projektor. Ikdyz teda ja si vystacim i s 42", akorat jeden exot na to kouka na svem malem 22" monitoru. ;-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Hahaha, teraz si ma dostal. Dajte Ježkovi na budku, nech sa preberie do reality dneška. Ale je pravda, že tiež mám trápne malý 42" niesmart TV. Ale zase mám BD player, čo prehrá skoro všetko z NAS a pripojené je to na receiver Yamaha s výstupom na trojpásmové bassreflex Pioneer stereo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavně že máte ten bassreflex s pionýrem. Pardon, nemohl jsem si nerýpnout. Od toho jsou ty internety. Znáte to.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu ten závěr autora. Ano, některé filmy na velkém plátně jsou větší zážitek, ale kvůli tomu jim budeme dávat tržní výhodu? Pokud je to takový zážitek, tak se jistě najde dost lidí, kteří si do toho kina zajdou. A pokud ne, tak bohužel.
Já považuji za zážitek jízdu v kabrioletu a asi nebudu sám. Mají kvůli tomu mít kabriolety při prodeji výhodu oproti ostatním autům?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mozna kdyby Svatyles a pan Nolan produkoval i nejake filmy hodne videni v kine, tak by nepotrebovali trapne se trapne vymlouvat na Netflix. Stopadesatej remix Batman vs Superman vs nahodni-komixova-postava, bozicku opravdu netusim proc lidi moc nechodi do kina. Chtelo by to najit svy koule a tocit neco jineho nez pokracovani pokracovani.

Jo a BTW model Netflixu je praveze smysluplny a nesmysl jsou ty jejich "nejdriv 3 mesice v kine". Proste kdyz vyjde film, jista skupina lidi jde do kina a jista skupina lidi ho chce videt doma, a s*rou vam na nejake tri mesice a regiony a kktiny. Tvurce si muze vybrat jedine, jestli ten film ta druha skupina stahne z netu nelegalne, nebo se na nej podiva legalne za penize. Existuje vec zvana internet, nikdo vam nebude cekat 3 mesice protoze si nekdo pred sto lety usmyslel ze to tak ma byt.

Je uzasne videt ze tihle lide jsou furt zamrzli v 40 let starem mindsetu "regionu" a "obdobi v kinech" a pak jeste narikaji, ze je nici piratstvi.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

vtipny ze se navazis do Nolana kterej je jednim z nejlepsich reziseru soucasnosti a delas chytryho a pak vypises filmy s kterja nema nic spolecnyho :-D

2017 87% Dunkerk
2014 84% Interstellar
2012 86% Temný rytíř povstal
2010 89% Počátek
2008 90% Temný rytíř
2006 88% Dokonalý trik
2005 86% Batman začíná
2002 79% Insomnie
2000 87% Memento
1998 82% Sledování

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hezkej seznam.... :-D ...jeden shit větší než druhej. Ale jo, masy na to chodí, tak proč to netočit, že jo...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ne pro vsechny je vrcholem serial hospoda

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ty musíš být diskutér z ČSDF.cz :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

kdo tam nechodi tak by neveril do za magory a pomatene mozky se tam da najit kdyz pod akcnak od ktereho se ocekava strelba a krev napisou neco ve smyslu ze jim tam chybi podstata smyslu zivota v poetickem podani a se slovama a slovosletem ktery se uz 100 let nepouziva :-D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To je pěkně velkohubé prohlášení. Tak se pochlub co považuješ za kvalitní filmy, které si v posledních letech shlédl.

Ty filmy se nemusí líbit každému, ale rozhodně patří k tomu nejlepšímu co (nejen) Holywood natočil.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to určite nie. Možno najlepšie pre Holywood (ale je to smutné), ale vo svete určite nie. V poslednej dobe som videl pár filmov (dabing nič, takže len titulky) z Francúzska, Talianska, severských krajín a podobne a Holywood sa nechytá. Tie filmy sú skutočné, majú atmosféru, príbeh, postavy, dokonca aj dobré herecké výkony a je radosť sa dívať a prežívať ich. Z Holywoodu keď niečo vypadne, tak sú tam klišé, americký nacionalizmus, superhrdina, všetko dobre skončí. Ale je pravda, že sú aj výnimky a rozhodne to nie sú od tých veľkých, známych režisérov, ktorí točia kvôli brutálnemu zisku pre štúdiá a hrajú na strunu pre masy polovzdelaných američanov.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak jistěže v rámci Holywoodu (ČR snad ani netřeba zmiňovat, ta je teď hodně hluboko, proto to "nejen").

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"pak vypises filmy s kterja nema nic spolecnyho"

to "vs nahodna-komixova-postava" a "stopadesaty remix" mela byt jaksi napoveda ze nemam na mysli konkretni film a uz vubec ne konkretni film od Nolana. Akorat mi to prislo vhodne k opisu fenomenu: ze 90% toho co poslednich par let produkuje Svatyles, jsou nekonecne remixy a pokracovani na zcela stejne tema - komix. Tohle je jejich modus operandi - zaujmout deti ktere pak vytahnou z rodicu penize. Filmy pro dospele divaky, nebo jakakoliv originalita, nula nula nic.

A to jestli je pan Nolan nejlepsi reziser soucasnosti nebo ne, zcela nic nemeni na faktu, ze mu unika ta drobnost - svet se posunul dal. Netflix to chape, a misto donquijotskeho boje se rozhodl na tom vydelat prachy. Takze ano, do Nolana se "navazim"...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, já do kina nepůjdu ani náhodou, tak proč bych jako kurva měl 3 měsíce čekat a ještě si do té doby někde nechat vyzradit něco z filmu. Nicméně jim na to přesto kašlu, dokud nepůjdou filmy stáhnout jako hudba či hry na disk s tím, že si to přehraji ve svém přehrávači, kdy chci já, s výřezem, nastaveným formátem písma titulků s interpolovanými snímky přes SVP, tak mě to zkrátka nezajímá a najdu si jiný způsob, jak se na film podívat tak, jak se to líbí mně a ne jak si to diktuje nějaká banda kravaťáků odtržená z reality.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale tak ja souhlasim, ze by kina meli mit nejaky naskok ... tyden? Mozna dva. Tri mesice je ovsem vazne magorina.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pan Nolan zapomíná, že ne v každém městě mají kvalitní sál, projektor, ozvučení atd., A to nemulvím o lidech žijících v nějakém zapadákově a do kvalitního kina to nemají "po cestě domů". V kolika městech v ČR/SR mají opravdu kvalitní kino ? Takže Internet je pro ně to nejlepší řešení. A proč bych jako divák měl být diskriminován za to, že žiju v odlehlé vesnici ? Copak v samotných US mají všechny venkovská městečka 3D kino ?
A jestli si filmový průmysl myslí, že jejich obchodní model v dnešní době přežije, hluboce se mýlí. Daleko víc by se jim vyplatilo začít víc spolupracovat s ditributory obsahu. Možná tím nebude návratnost investic do filmu v řádech dnů ale týdnů. I tak je to daleko dříve, než třeba v průmyslu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

co do toho tahas 3D ? Nolan prosazuje klasiku a snazi se vyhybat zelenemu platnu atd

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To s 3D byl jen příklad. Příště To to zdůrazním.
Jestli Nolanovi jde o kvalitu (jak se mnozí v diskusi snaží pŕesvědčit), tak proč nenastaví laťku pro kina ve kterých se mají filmy promítat aby splňovali minimální tech.přepodklady pro kvalitní promítání. To nikdo z filmového průmyslu neudělá ! Protože ví, že velká část kin by těmto požadavkům nevyhověla.
Jednodušší je zvýhodnit kina před streamováním. Jinak je to vlastně situace podobná označování regionů na CD/DVD. V době globálního sdílení obsahu věc úplně mimo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"proč nenastaví laťku pro kina"...

Co to je za otázku proboha. On je režisér, jak by mohl nastavovat nějaké pravidla kinům, které jsou soukromé subjekty a po světě jsou jich miliony. Stejně jako nemůže kecat do toho na čem si to pustíte doma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak když je "jen" režisér a lpí na kvalitě, tak ať kecá do toho kde a za jakých technických podmínek se mají (jeho ?) filmy promítat. A nekecat do obchodního modelu, který vyhovuje jenom filmovému průmyslu, který zaspal dobu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže vy kecat můžete a on ne? Nebo jste rozhovor nečetl? On do toho nikomu nekecá, on říká jen a pouze svůj co se mu na tom nelíbí (stejně jako vy).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč asi IMAX vytáhl starou 70ku?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I to nejbidnejsi kino je technicky vyse nez nejaky nahodne streamovany gulas na nahodne pofidernim zobrazovadle.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Výhoda filmu hraného doma:
- nikdo mě neruší srkáním koly, chroupáním popkornu
- z toho vyplývá lepší atmosféra
- vzhledem ke vzdálenosti od plátna/monitoru - velikost obrazu cca stejná
- obraz není nikdy rozostřený
- nemusím platit za sledování reklam
- můžu si film kdykoliv pozastavit (nebo třeba výjimečně vrátit zpět pokud něco zmeškám)
- levnější

Pro kino zůstává:
- zvuk - ted doma rozhodně lepší nemám

Asi je jasné, co vyhrává.

Co se týká pana Nolana, jeho filmy mám rád a chápu, že za odvedenou práci chce dostat zaplaceno, ale odmítání nových způsobů distribuce a nových technologií vede leda tak k pirátství.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Dava to Netflix do vysielania ilegalne, alebo je to podpise podmienok s distributorom? Neplati Netflix drahsie licencie, aby film mohli uviest skor? Pokial si dohodli v zmluve uvedenie zaroven s kinom a za tuto zmluvu uhradia (vyssi?) poplatok, bola by chyba tuto prilezitost nevyuzit.
Pokial sa pan reziser stazuje na leaky, webripy - ak natoci dobry film, kludne si ho kupim na BluRay (jeho Batmanov mam na BR vsetkych troch). V kine mam cca 80% zazitkov skor zlych, bud sklame len film, alebo aj spoludivaci.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Film je mrtvy, vsade maju len digitalne srackomety v kazdom okresnom meste u nas uz je iba 2k 3d projektor a server kam sa tie sracky downloaduju pred premietanim. Takze ziadnu krasu v tom nevidim, aspon nic co by som nedohnal na 65" televizii a z906 reprakoch...

Najblizsi IMAX je iba 450km rad tam zajdem, ale iba lietadlom ako nas Pan prezident

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nolan je blbec. Do kina ne/pojdem nezavisle na tom, ci film je dostupny z ineho zdroja. Tento vikend sme chceli ist na Valerian, ale kedze aj 2D aj 3D ponukali len sk dabing, tak si to pozriem doma po anglicky a nebude mi nikto suchotat za hlavou s chipsami a nebude predomnou sediet jediny 2,20 vysoky chlap v celom kine. Malo by to byt praveze naopak, na netflix treba dat uplne vsetko a uplne hned, lebo by z toho mali %, z torrentov nemaju nic. GOT s07e02 som videl dnes rano o 10:00 cize 8 hodin po US premiere.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V tomto stojím rozhodně za Netflixem. Pan Nolan zřejmě zamrzl někde v minulém století. Do kina chodím jen na festivalové filmy, které bych jinak těžko viděl. Co jde, stáhnu, protože to ani není v naší distribuci. Abych chodil na odpadové filmy, byl nucen u toho navíc poslouchat chroupání, srkání, kecání "lidí" a navíc ještě reklamy, to fakt ne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu je nutný nadávat lidem, co si k filmu koupí popkorn do retardů? já jen, že za podobný výlevy se tu mažou komentáře...
K tématu - paradoxně se mi akční filmy možná líbí víc na 152cm plazmě s hezkýma barvama, než na roky vysvíceným projektoru s vybledlým podáním a ohlušujícím zvukem v multiplexu....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To není nadávka, nýbrž konstatování podprůměrné inteligence určitých jedinců.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nech pan Nolan ide doprdelan. Aj s tymi jeho overrated hovadinami.

Este nech povie ze nechce sietovu neutralitu alebo take neico nech to ma komplet.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

On se nad tím poměrně slušným způsobem zamýšlí (najděte si originál) a pochopitelně to vidí svým pohledem (nadšence do kvalitní projekce ze 70 mm filmu na velkém plátně), rozhodně nikomu nenadává do hovad a nic nezakazuje.

Ale tak jistě, přečíst titlek a vykálet se do diskuse je také možnost jak se prezentovat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

zjavne sa tomu nerozumies....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A je to tady, Kryšpín Noulenů je iluminát :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem si precetl "clanek" (Classic Jezek Clickbait & Flamewar Article) i "diskuzi" a rozhodl jsem, ze po case i ja prihodim sve lejno na hromadu.
1/ Proc by mela mit kina naskok? - bud to nema smysl, protoze lidi na to stejne do kina nepujdou, nebo to ma smysl a slouzi to jen k vytahani penez lidi, co by se na to radsi podivali doma. - Lidi, co davaj prednost platnu, se na to preci muzou divat v kine i tak, ne.
2/ Ac si o Netflixu nemyslim moc dobrejch veci (zejmena v nonUSA provedeni), samotnej zakladni princip - distribuce nebo spis "koukani" pres net, podle toho kdy uzivatel chce, je jedina budouci mozna, pokud si zapadni civilzace tak vazi (jak tvrdi) individualni svobody a volby. Televize a potazmo i kina jsou nastroje pro ovladani mas a pro propagandu. Z logiky veci se tam obejvuji predvesim veci prumerne, zrpumerovane a mainstreamove. Jakoby nestacil efket globalizace, kteree uz tak vsechno strasne zprumerovava a zarovnana na vetsinu, tak jeste umele osekavat individualni pristup k mediim (hudbe, filmu, obrazkum, textum, hram...)? TV a kina mely smysl, kdy nebyla alternativa individualniho pristupu nebo byla hodne omezena (dostupnosti, technicky, kvalitou...). Ted uz je to jen relikt - obdobne jako rozhlas nebo telegramy.
(A priznejme si, ze i knihy uz tam taky miri - uz nikdy nebudou hlavnim zdrojem informaci jako jeste pred par dvaceti lety. - Video navody, ucebnice, vyklady proste jsou uz dostupne a pro lidsky mozek prirozenejsi (a jednodussi) na zpracovani. Knihy sice nezaniknou, ale budou se jeste vic marginalizovat (uz par desitek let je spousta lidi, co necte, protoze maji televizi a film, ted se knim prida i cast tech, co se se zajimaji i o fakta nejen o zabavu).
3/ Cela ta myslenka, ktera se objevuje skrz cely "umelecky" prumysl, ze "ja neco delam pro lidi" (resp jsem ZAVISLEJ na spokojenosti lidi a cim vic jich je spokojenej, tim lip pro me - bez zajmu lidi, bych nebyl vubec nic) a zaroven: "budu jim diktovat jak a kdy si tu mou "tvorbu" muzou uzit, je postavena na hlavu. Zaplatte a delejte, presne, to co chci ja.
4/ k Nolanovym filmum: to, ze ma neco vysokej davovej index (libi se to vetsine) o kvalite nevypovida vubec nic. Nehodnotim ted Nolana jako takoveho - tohle myslim jako obecne pravidlo. Ma osobni zkusenost je, ze cim vic se neco libi vetsine, tim mensi pravdepodobnost, ze se to bude libit me. Kdyz dostane nejakej film Oscara, tak me to spis odrazuje, abych se na nej podival, nez naopak. Ale to je jen muj vkus. Ten, stejne jako ZADNA vetsina, neurcuje kvalitu.
5/ Zrovna nektere vyjmenovane Nolanovy filmy doplnene jakymsi skorem vetsinoveho vkusu a oduvodnene proto jako kvalitni - a pritom tepouci do vyse zminene definice: "Stopadesatej remix Batman vs Superman vs nahodni-komixova-postava" dokonale sedi. - Opravdu nejakej tisici remix Batmana je neco kvalitniho? Mozna je lepsi nez tech 7 predchozich, ale donekonecna remakeovanej pribeh/postava - notabene z podstaty veci myslenkove chuda, tezko muze nejakou kvalitu vytvorit. Ja si pod pojmem kvalita predstavuju, nejen ze se nebudu nudit, ale take ze film nezamestna jen me emoce, ale i ROZUM a premysleni, ze mi prinese neco noveho; neco, o cem budu moci i dlouho po shlednuti premyslet (nejen film - to ocekavam od kazdeho KVALITNIHO umeleckeho dila). Nemam nic proti oddychovkam, ale nesmim se u nich nudit, nesmi byt uplne blbe a rozhodne jim nerikam umelecka kvalita.
(Na Avatara jsem treba taky byl v kine - remeslne dobre udelanej film, uzil jsem si ho. Ale taky jsem od toho necekal zadne intelektualni dilo. A netvrdim o nem, ze je to kvalitni umelecke dilo, a ze vsichni by ho meli videt bud v kine v 3D nebo vubec... Treba na Kubrickuv film bych do kina nesel. Ten chci sledovat v klidu, bez ruseni a sam nebo v male skupince podobne naladenejch lidi.)
6/ Argument o dostupnosti pro divaka - de facto o dostupnosti kin, je platny. Zejmena kdyz se v tom samem prispevku pise o pravu autora, aby divak videl (musel videt) film tak, jak autor zamyslel. Zrovna Nolan ma rad 70mm - a kolik lidi (byt by treba i chtelo) se na takovej film muze podivat? - Pred par dny byl clanek na technetu - jen par desitek kin na svete, co ma 70mm projektor (1 v Praze). A pripadny argument, ze jsou pro ten i klasicky 35 mm filmovy kopie neberu - to uz prece NENI to, jak to Nolan natocil a chtel, aby bylo videno! - To je prece ten argument, proc by lidi meli povinne tahnout na film do kina, ne?
Pokud ma clovek slusne vybaveni, tak si ten film muze prohlednout v lepsi kvalite, bez obtezovani okolim, spatnym zvukem, nazaostrenym obrazem, treba i smradem, hlukem, spinou a kdovi cim se jeste muze setkat v nejakem mistnim kine ... a jeste ma to privilegium za to vyplaznout prachy.

-> Shnrnuto: Pravo volby by melo byt maximalni - zjemna, nejsou-li technicke, fyzikalni, proste objektivni prekazky; zadny umely omezovani dostupnosti, kdo chce do kina s partou pro zazitek, at ma tu moznost, kdo doma v klidku, v dobe kdyz chce, at taky ma tu moznost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jemu se stručně řečeno nelíbí, že Netfix se snaží sebrat diváky kinům (zničit kina) namísto ostatních médií. Svoje filmy nijak zvlášť neakcentuje.

"I think the investment that Netflix is putting into interesting filmmakers and interesting projects would be more admirable if it weren’t being used as some kind of bizarre leverage against shutting down theaters. It’s so pointless. I don’t really get it."

“I grew up in the ‘80s, the birth of home video. Your worst nightmare in the ‘90s as a filmmaker was that the studio would turn around and go, ‘You know what? We’re going to put it on video instead of theaters.’ They did that all the time. There’s nothing new in that.”

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna Nolanovy Batmani sou hodně o přemýšlení, o uspořádání společnosti, o morálce atd... Defakto hlavně o tom. Opravdu to nejsou oddychovky. Ale to by chtělo ten mozek používat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kinům bych náskok dal, ale maximálně tak 60-denní, protože doba se zrychluje. Ale nemyslím si, že se příliš změní, protože lidi jsou různí: těm, kterým stačí nekvalitní kino-rip nikdy do reálného kina nepůjdou, kdo chtějí atmosféru nebo technologie kina (a nejedná se zdaleka o velké plátno - to si udělám i z malého monitoru, když se dívám z větší blízkosti ;-)), tak do něho půjdou i při souběžném uvedení na streamu, a raději sleduje filmy na domácím kině, tak také zvyky měnit nebude.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nolan je prostě proti digitální distribuci. Má to i ve jménu - Nolan. Chápete? "No LAN".

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Fandim Netflixu. Tato pozitivna diskriminacia 90dni pre kina neni fer. A reziser co ma filmy akoby ich vymyslel niekto nafetovany. Tak jeho nazory ma nezaujimaju.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chodim do kina tak 6x do roka a vybírám si technologii podle filmu a podle toho s kým jdu. Třeba IMAX a Dr. Strange .
Jezdím asi 50KM do Prahy. A častěji to fakt nejde. Co se kvality produkce týče, tak očekávání s výslednou kvalitou produkce se sejde tak v půlce. Někdy se mi to kino zdá horší ve všech ohledech než domácí produkce. Což je většinou BR 55'' TV Full HD a 7.1 Repro. nebo prostě z HBO a podobnejch a 5.1. Nebo něco sosnu když mi to na kabelovce uteče.
Vlastně vůbec pro mne nehraje roli to premiérový kino. Na co pudu plánuju relativně dlouho do předu a i kdyby to bylo v kině i později, tak bych si na to kino počkal.

Tak pro klasickou produkci je to Kino pak , BR a kabelovky asi reálně jedinej možnej distribuční proces. Pokud chtěj zachovat kina. Netflix je ale primárně internetová distribuce, tak ať si to dělaj jak chtěj. Na druhou stranu ať se necpoou na festivaly, který jsou součástí toho klasickýho filmovýho procesu a chápu, že nechtěj dávat Netflixu reklamu ze systému, který on ignoruje.

Nevím jak například na torrentu dnes frčí kinoripy, ale podle mého názoru se nikdo normální nemůže na film těšit tak chorobně aby ho zazdil sosnutím a koukáním na podobnou blitku.
POdle mne první koukatelní je fullHD WEB-DL 5.1 nebo z těch privátních hotelovejch kabelovek. A jelikož se to dostává mezi lidi asi by to chtělo tuhle část distribuce co nejvíc public využít a kasírovat
Asi to nejde jinak než skrze kvalitu.
Když to ale reálně vemu, tak bych si v důsledku vystačil i s tou placenou kabelovkou. Kdyby nezazdívala svoji WEB verze na různejch zařízeních. Například koupil jsem si BR Samsung a užíval ho tedy na placky síť a youtube netflix a HBO Go. No ale pak se HBO rozhodlo, že BR už nepodporuje. Tzn v důsledku všichni ty služby pro zákazníka někdy poserou.
Můj názor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak u toho Netfixu asi největším "zabijákem kin" bude předplatné? Protože když už vám to domů doteče v rámci předplatného, tak kdo by na to ještě chodil koukat jinam?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsou filmy, které jsem viděl napřed stažené, pak několikrát v kině, a nakonec máme koupený originál...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kino je něco jako MHD. V principu geniální, jen kdyby tam nelezlo tolik lidí... ach jo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tjn, takže tablet je takovej fichtl :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.