Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Čína blokuje vyhledávač DuckDuckGo

Není co hodnotit, duckgo je to samo co google, jen je to pět lez pozadu, dnešní google se už moc používat nedá...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

já DuckDuckGo také nepoužívám, ale zajímalo by mě co se podle vás používat dá. Pokud vezmu Google jako něco co je bráno jako porovnávací hodnota, je takový Bing na tom pokud jde o vyhledávání ještě hůře.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To máte jistě pravdu, nicméně google už pod nátlakem hodně cenzuruje, navíc je velký a spousta zbytečných webů tkzv. cheatuje aby byly v top vyhledávání a tudíž už google nedává tak relevantní weby jako pár let zpět. DuckGo podle mě funguje velice podobně, ale jeho algoritmy nejsou ještě tak věhlasné, aby na ně proběhla optimalizace webů na vyhledávání jako na google, takže vám ve finále vyprdne mnohem lepší weby než google, zkuste si zadat nějaký nestandardní driver např. z čipové sady od ntb. do google, prvních 20 webů, bude naprosto zbytečných prospamených webů, u ducku zatím ne.

navíc google průběžně skenuje co vaše domácí sít na webu hledá a podle toho přizpůsobuje vyhledávání vašim potřebám, což značně stěžuje hledání věcí, které běžně nevyhledáváte, pokud vaše žena je pořád na netu a bude tam pořád hledat tampony na menstruaci, tak tam horko těžko po zadání tamponů najedete jiný produkt než ten na menstruaci, duck tohle nedělá už proto jeho vyhledávání má několikanásobně vyšší hodnotu výsledku než google.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Nepoužívám, ale když je Čína zakázala, tak jim dám šanci. :-)

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

V prvom rade sa musim ochranit: nie som zastanca ich rezimu, a ano som proti prehnanej "demokracii", ktora vedie skor k prospechu inych subjektov, nez prave v prospech obyvatelov statu.

To, co vlada ciny najmenej potrebuje je, aby sa jej obcania zacali dozvedat vsemozne "upravene" pravdy, ktore by mohli zbytocne zvysit percento protestujucich ludi. Ano, vramci svojej stability vykonavaju aj odsudenia hodne ciny, ktorych masove zverejnenie by tiez uskodilo ich politikom, ale to patri medzi obcanov ciny a ich politikov. Drobne uniky informacii im velmi neprekazaju, pretoze voci tomu sa uplne bojovat neda (hlavne nie s cca miliardou potencialnych uzivatelov internetu. Asi sa DuckDuckGo zacinal popularizovat, a "zmluvu o obmedzeni informacii" s nimi nechceli/nemohli uzavriet, tak ho zrusili.

Ja som DDG pouzival, no relevantnost vyhladania je dost divna. Asi som zvyknuty pouzivat frazy z googlu. Na druhu stranu google posledne roky tiez pcha do vysledkov zrovna to, co nechcem, a vacsinou si to najdem az na poziciach 6-8 a nizsie. Alebo sa musim naucit nove frazy a poradia slov, ktore mu zrovna vyhovuju?

Najviac ma u googlu stve, ze dam vyhladat tri klucove slova, no prvych x-stran neobsahuje vobec jedno z klucovych slov. Po zmeneni poradia slov, a upravenim jedneho zo slov do uvodzoviek, sa mi podari konecne najst take stranky.

Takze ja osobne trpim s googlom a v pripade nudze pouzivam duckduckgo.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

s googlom to ide postupne dolu vodou, tak som pred casom zacal pouzivat DDG.
Co ma plus, tak to je, ze oficialna stranka k danemu dotazu je na vrchu. Nedava tolko eshopov na prve miesta(u googlu mam pocit, ze vsetci na internete chcu len nakupovat).
Minus je graficka uprava stranky s vysledkami vyhladavania. Horsie citatelna, je jednoducha/minimalisticka a mam pocit, ze az tak, ze zhorsuje prehladnost/kvalitu zobrazovanych informacii. Trosku vecsie a kontrastnejsie pismo by len pomohlo.

Minus je aj samotny nazov. Horsie zapametatelny a dlhy.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Mozno cinu urazila veta zo stranky https://duckduckgo.com/about :-D

19 AUG 2013
Just over two months after hitting two million searches/day, we doubled our traffic again. People start to realize we're not a Chinese restaurant.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Čas od času DDG zkouším nějakou dobu používat, ale pak se vždy poslušně vrátím zpět k Google - prostě to pořád není ono :-/

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tady panu Ježkovy a diskutujícím unikla jedna podstatná věc. Duck je naprosto anonymní, neukládá žádné informace o vyhledávání ani netrackuje uživatele. To je ten důvod. Je to zcela anonymní a soudruhům v číně odmítly práskat to co jejich lidé vyhledávají. Tak to "blokujou". Ono když je člověk počítačově trochu zdatný tak pokud se čína úplně neodřízne od celosvětového internetu vždy se to dá obejít. A když někomu něco zakážete o to víc ho to bude zajímat :o) a zjistí jak se k tomu dostat.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

No, minimálně z Hong Kongu mi DucDuckGo funguje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.