Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Čínská firma žaluje Warner Bros a Intel kvůli ochraně 4k videa

Díky za článek, to je přesně věc, kterou jsem dlouhou dobu sháněl !!! :-) Najít dneska splitter (+repeater), který umí HDMI 2.0, resp. UHD@60Hz, navíc 4:4:4... najdete hodně stěží, navíc za neuvěřitelné peníze. Ti, co potřebují zesílit signál, úžasné řešení. Odstranění HDCP 2.2 je pouze perfektní tool jak se zbavit této nesmyslné ochrany, která navíc poctivcům znemožní sledovat obsah (např. HDR na starších UHD), případně donutí po dvou letech dokupovat nový hardware !!! Jdu do něj, umí to neuvěřitelné věci, navíc zařízení máte plně pod kontrolou pomocí BT, USB nebo IR. Pecka !!! https://www.hdfury.com/shop/splitters/integral-4k60-444-600mhz/

+1
+40
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to je fakt zajímavá věcička. Taky jsem na to před nedávnem koukal a divil se, že už i HDCP 2.2 jde dešifrovat :)

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

poděkuj fašistům typu Microsoft, Intel a hlavně USA vládu, ti tyto "licence" milují
ti hledají každou cestičku, jak nám krást naši práci, za chvíli budem pracovat jen pro daně

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Ono je celkem nesmyslna cela politika HDCP a DPCP - clovek si chce postavit monitor kde to schvalne nechce podporovat, aby uzivatele nemohli ani nahodou prehravat chraneny obsah... a ono to nejde. Vetsina vyrobcu cipu vam cpe variantu jen se sifrovanim a dodanym klicem... takze bud budete platit $15k rocne za neco co nechcete, nebo proste produkt legalne nepostavite. Tomu rikam monopol.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Pred par rokmi som kupoval HDFury II lebo moja plazma vtedy este nemala HDMI a svet uz bol cely HDMI, ale televizor sa mi menit nechcelo.
HDFury II odstranuje HDCP, resp. konvertuje do analogu a nevadi mu, ked je na vstupe HDCP.

Predpokladam, ze zaloba ktorej sa tento clanok tyka je iba o tom ich novom 4k produkte, ktory zrejme robi to, co tvrdi cinska firma (a teda neodstranuje HDCP).
Pravdou ale je, ze ich povodny biznis bol zalozeny na zariadeniach, ktore vedeli odstranovat HDCP ochranu (a oni ich stale predavaju).

Btw imho vdakabohu, ze to niekto robi - ich riesenie zachranovalo a zachranuje vsetkych tych, ktori mali dostatocne kvalitne zobrazovadlo ale nemali HDMI konektor, bez ktoreho uz v modernej dobe na tom zobrazovadle nemali co zobrazovat.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Ze se pri konverzi na analog musi odstranit HDCP je dane tak nejak z principu funkce.

Jenze je to k nicemu, protoze kdo by koukal na HD obsah pres analogovy vystup v PALu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A odkdy je analog pouze PAL? Vám nic neříká složkový výstup? Klidně můžete mít analog ve full HD.

+1
+40
-1
Je komentář přínosný?

VGA je taky analog ;-) a v nějakém testu HDCP na českém AV webu, testovali přehrávání DVD s FullHD obsahem a ejhle, přes HDCP podporu grafikou i TV slyšeli jen zvuk a obrazovka jen černo a hláška: že nemají oprávnění prohlížet obsah (originálního lisovaného!!!) disku a nabízelo to nouzově nižší rozlišení... Pak je napadlo a podařilo se jim přehrát FullHD právě po VGA :-)) ... Ale 4k již nepřenese :-(

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Napriklad ja som sa na to pozeral, lebo 160 eur za prevodnik je menej ako 600 - 1200 eur za novy televizor.
A vystup z HDFury bol do component vstupu tv, takze zas az taky hnus to nebol.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.