Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Classic Theme Restorer je mezi nejpopulárnějšími rozšířeními pro Firefox

je to jenom o zvyku, poprvé mi to vadilo, ted mi to uz ani neprijde.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To je ovšem pro vás. Pro mě je to o použitelnosti.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To spousta lidí říká o Modern UI také..... Jenže FF je mnohem lépe přizpůsobitelná (než MS Win 8) ať už díky tomu, že má doplňky nebo díky tomu, že je tzv. "otevřená".

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Classic Theme Restorer jasná věc, taky jsem obratem na manželky notes stahoval.

Cvičně jsem mrknul k sobě:
Extensions: AdBlock Edge, NoScript, Privacy badger
Apperance: Default 24.5

No s davem asi moc nejdu :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Koukam, ze s uzasnym GUI FF nemam problem jen je, ale docela dost uzivatelu. Osobne musim pouzivat CTR, FindBar Tweak a Stylish, abych opravil vsechny chyby, ktere zatim stihly nadelat. To opravdu svedci o kvalite prace v Mozille, kdyz nejlepsi rozsireni resi to, co vyvojari zmrsili..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pouzivam FF, zmenu som si ani nevsimol. Mam svoj skin. Menu je trochu menej prehladne na desktop, chodim tam ale raz za mesiac, je mi to jedno. Co mi na FF vadi su uplne ine veci. Nestabilna HW akceleracia, nenazranost na RAMku, pomalost scrollovania...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nenazranost na ramku ? Firefox je momentalne top prehliadac co sa tyka manazovania pamäte... vsetky problemy s pamätou su na 99% kvoli roznym doplnkom

skus si precitat napr. https://blog.mozilla.org/nnethercote/2014/05/14/adblock-pluss-effect-on-...
ak pouzivas Adblock, tak ho skus vypnut a budes prekvapeny... paradoxne vdaka tomuto doplnku sa niekedy da dostat az na X nasobne vyssie hodnoty spotreby RAM ako bez neho

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Přešel jsem na Palemoon. To vyřešilo problémy s mnoha změnami (k horšímu) v posledních několika verzích FF. A určitě to vyřeší problém podobných budoucích změn v FF.

Nemám zkrátka čas ani chuť pořád řešit, že je v nové verzi něco jinak, že tam něco chybí, že to nefunguje jak má, že to neumí, co to umělo doposud, atd.. Chci prohlížeč jen používat. Asi jsem už starý a konzervativní.
Nicméně podle počtu stažení těch addonů, nejsem zdaleka sám, komu to vadí..

A celkem pochybuji, že těmito kroky získá FF více uživatelů. Řekl bych, že spíš naopak.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

On tak nějak není důvod pořád aktualizovat ;-) Používám Operu 12.17…

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak aby tu nebyly jen negativní reakce, hlásím se s opačným názorem. Já s tím novým GUI problém nemám. Už dříve jsem používal addon "Compact menu", kterej lištu s menu schoval do ikonky na hlavní liště. Do menu jsem lezl stejně jen jednou do roka kvůli preferencím a kvůli tomu nepotřebuju, aby tam to menu furt strašilo. Jediný, co mi trochu vadí, je, že se ta ikonka teď nedá přesunout na levou stranu, kde jsem ji měl před změnou..

Ale to by mě zajímalo: Jak často to menu používáte, že vám jeho schování do ikonky vadí? Nebo se vám nelíbí vzhled toho novýho menu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já menu používám pořád.
Bookmarks a History denně několikrát, preferences občas kvůli kontrole cookies a uloženým heslům.

Nicméně mě se zatím změna netýká, protož iceweasel 24.5 esr :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja si tak nejak zvyknul zmacknout Alt, kdyz uz chci videt klasicke menu. Ale je pravda, ze tyhle zmeny GUI me vetsinou akorat tak nastvou.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja osobne menu pouzivam tak 1-2x tydne. Schovani jeho ikony mi kupodivu nevadi, ale rozhazeni ikon zpet/obnovit/domu mi ztrpcuje zivot neustale, nebo je pouzivam ve mnou zvolenem ergonomickem poradi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nějak jsem zapomněl aktualizovat FF a Operu. (V12 - V20) A nestačím se divit:
1) V Opeře mi zmizely Záložky
2) Musím zase znovu hledat jak se přesouvají datové soubory a cache. Mám SSD. Proč to firmy dělají tak složitě? Proč to není v základním nastavení programu?
3) Zmizely klávesové zkratky v Opeře na rychlý přístup
4) Slovníky pro kontrolu pravopisu jsou špatné. Polština ve Firefoxu dokonce chybí.

Vzhled mi až tak nevadí na to se dá zvyknout.

No nic jdu hledat jiný prohlížeč.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ad Opera a "Opera"
- vysvetleni je jednoduche: zatimco Opera 12 (posledni verze 12.17) je Opera - se svym jadrem (ikdyz to s ni jde od cca verze 9 pomalicku, ale jiste z kopce), tak cokoliv nad - tj. i freecoolin rychloocislovana Opera 20, je Operou prevazne jen podle jmena - jadro je googlochromi.
Podle me nema smysl pouzivat tuto Chromperu - bud pouziju primo Chrome (ja tedy ne:-) nebo Operu jako takovou (Opera 12.17 vysla nedavno), popr. prejdu na Maxthona pokud si potrpim na sirokou moznost nastaveni a aktualizovane jadro.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

A kvůli čemu, pár jednoduchým změnám v UI? Na to jsem si zvykl za pár minut a vlastně se mi to líbí. Tahle hysterie se mi zdá dost přehnaná.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

CTR take pouzivam, akorat me zlobi jedna vec. Nedokazu najit jedno nastaveni (mozna tam ani neni).
Pokud vytvorim novy tab pomoci CTRL+T, tak je kurzor umisten v adresnim radku. Pokud ale zapnu funkci "novy TAB poklikanim mysi", tak kurzor v adresnim radku neni.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mě by fakt zajímalo, co s tim prohlížečem všichni děláte. Firefox má někde nějaký menu? Co v něm je zajímavýho? :) Jediný, co mě vadí na novym vzhledu je, že obnovit je vpravo od adresy a ne vlevo, protože je to hrozně daleko. Jinak ovládací prvky používám: domů, stop, obnovit a adresbar (chodim na stránky tak, že napíšu pár relevantních písmen a ono už mi to najed).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No a já zase skoro nepoužívám žádné ikony. Na základní věci mám gesta, dál jsou klávesové zkratky a pak menu. Když mám někde víc než 5 ikon, tak stejně nevím, co vůbec znamenají.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Chci hranate taby, title bar, tlacitko s myvalem a nechci aby se zjevovaly scrollovaci sipky kdyz mam hodne tabu. V podstate chci aby se FF choval jako Opera 12.x. Tohle vsechno zvladne FF + CTR + Undo closed tabs.

Vsechny "sekundarni" addony jako session manager, downthemall, adblock a vsechno na vyvoj jsem si pekne setridil a rozdelil v novem upravitelnem menu a jsem o dost spokojenejsi nez ze starsi verzi FF, kde jsem se trochu topil v ikonkach. Pro me je to jednoznacne pokrok kupredu. Novy FF mi dal chytre menu a diky CTR jsem se zbavil dvou addonu na upravu GUI a mam misto toho jeden lepsi a chytrejsi.

Osobne bych byl nejradsi, kdyby se z CTR stalo pokrocile menu nastaveni GUI a proste se do FF integroval.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že už máte dost. Nechtěl byste plně přejít na angličtinu a neku*vit nám češtinu?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Takhle to dopadá vždy, když se nějaké nezodpovědné prase hrabe do nastavení oblíbeného prohlížeče a uživatelé si to pak musí po nich opravit dalším doplňkem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

kvuli takove pitomosti v gui delat plugin...
Kdyby radsi do FF udelali nejakej pouzitelnej downloader (treba takovej, jakej je v Seamonkey)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Firefox se opičí v designu, ale bohužel ne v tom, že jiné prohlížeče nabízí uložit jméno a heslo bez ohledu na atribut autocomplete=off. Autoři webů jsou tak blbí, že tento feature používají. Je snad na uživateli, zda je pro něj bezpečné uložit heslo v počítači. Na Firefoxu se to musí obcházet klávesou F12 a věstavěným editorem html.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.