Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Commodore se zase vrací! Nebo že by ne?

abudese objevovat tak dlouho dokud budou žít pamětníci...
ale jinak je tenhle koncept pochybený už od začátku vždyť už od pohledu se tohle řešení může líbit pouze lidem kteří by snad radši než autem jezdili tankem...to nemusíte souhlasit, ale porovnejte krátkou životnost počítače s ještě mnohem kratší životností klávesnice (dyť ta nemusí přežít ani svačinu...).
snad lepší podmínky k chlazení by měl koncept kdy se minicase uchytí zezadu na display, k jeho stojanu nebo tesně pod desku prac. stolu a klávesnici si každý pořídí dle svého Gustav...třeba bezdrát.
tenkrát když počítač výkonu dnešního PDA byl nutně towercase to byla bomba, ale dnes už i slza v oku vyschla. a na retro je zase brzy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Reaguji na tu životnost klávesnice. Já doma používám už 12 let nějakou Chiconku natural, nebo jak se ten typ jmenoval. Je to taková ta prohnutá, připojení PS/2. Zažila i dobu, kdy jsem hrával hry hodně často a rozhodně jsem ji nešetřil. Na to stáří vypadá furt jako nová. Je pravda, že je konstrukčně docela robustní, už ta váha lecos napoví.
Když se ke klávesnici nebudou lidi chovat jako k podložce pod svačinu, tak vydrží klidně 5 let a víc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

doplňuji
z nějakého důvodu vypadlo slovo CHLAZENÍ
(asi je to dnes sprosté slovo)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To už mám dávno a v tenké verzi (notebook s upadlým víkem, nahradil jsem ho 23" CRT)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Fotografie vnitřku jsou IDENTICKÉ. Je to jedna a ta samá fotografie. Jen u hodní fotografie je vyretušován vyražený nápis CYBERNET.
Tak nevím, proč se nad tím pozastavujete, že jsou indenticky zvlněné kabely apod. Když je to jedna a ta samá fotografie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pojem "nadsázka" ti nic neříká, viď? ;) Jasně že jsou stejné.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

K tomu bych měl jen jednu poznámku - proboha, proč 3,5" disk?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože tam byl už před rokem ;).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No koncept ZPC není zas tak špatný, vychází přecijen z Commodore/Amigy/AtariST, ale je samozřejmě blbost do toho rvát procesor, který se uvnitř prostě nemůže uchladit a ostatní komponenty potom trpí taky.
A že zrovna ZPC? No ostatně proč ne, i já si z něj vzal příklad, když jsem přemýšlel nad tím, jak by měla vypadat Amiga nové generace :-)
http://www.amigaportal.cz/forum/attachment.php?attachmentid=1576&d=12679...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

You are not logged in or you do not have permission to access this page.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Comodore 64/Amiga nebo Atari 800/ST vypadaly jak vypadaly ve sve dobe. Narvat dnes bezne PC do krabice ala 8bit-80s postrada smysl. Klavesnice je neergonomicky zvednuta, bude asi taky trochu topit jako na notebocich a po startu na "pametnika" vyskoci stejne neco jineho nez "BACIC> "

Vetsi joke byl ten original comodeore joystick, ktery se dal pripnout na TV a rovnou v nem bylo top vyber her z Commodore 64 ... to melo smysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz uz nostalgie, co takhle RedDragon ? Tahova onlinovka, funguje 10let , jedina sveho druhu .. neni nutne platit a kdyz se to clovek nauci , tak si paradne zahraje. Fantasy ... neco jako MtG

http://www.reddragon.cz/helper/game.php?g=139

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.