Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Corel AfterShot Pro 3 dohání Lightroom v řadě věcí

Podle srovnání http://www.aftershotpro.com/static/asp/docs/products/aftershot/v3/asp3-l... Lightroomu spíše utíká, než aby jej doháněl.

Umí vrstvy. Když koupíte verzi bez Pro, je v ní mizerný odšum. Dělal jsem dost ve verzi 2.x, ale nové verze ZPS AfterShot odsunuly - už ho nemám ani nainstalovaný. Dřív jsem jej používal na úpornější případy barevné vady. Už je pro mé potřeby zbytečný.

Na kvalitu výstupu jsem si nestěžoval.

Teď čekám, co vypadne z firmy Serif.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

já třeba naposled používal bibbli 4.něco, s 10Mpix apsc ccd strojem a v dřevních začátcích. jeslti/kam se ASP3 posunulo od té doby, neposoudím, protože ten krám prostě na *buntu nespustím. evidentně stále uměj hlavně prasit kód k nepoužitlenosti a je to škoda.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevíš náhodou o detailnějším popisu funkcí a detailní dokumentaci, ne nepodobnou té, kterou Adobe a jejich fóra poskytují k Mercury? Stále používám starší verzi z "výhodného" balíku CS5 a hodně přemýšlím nad ZPS s kombinací NIK od Google. Změnu už to chce, ale s výběrem si dávám na čas.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jenom Learning center http://www.aftershotpro.com/en/learn/ .

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

OT
Ahoj, osobne mi ZPS nesedi. Zato NIK mi sedi paradne. Obzvlast Dfine. Najskor treba pochopit ako funguje(klasicka Maska tam vlastne ani neexistuje), ale ked si na to zvyknes, tak sa s tym robi perfektne.
Navyse je (myslim stale) zdarma, takze o to lepsie.
K clanku:
Ta pomalost LR CC je uz dost otravna, rozhodne toto vyskusam. Mam i7 druhej generacie + GTX560m+16GB RAM (bohuzial nie SSD) a tam je to uz tak-tak s rychlostou.
Co vsak vyrazne ovplyvnuje import(a vela ludi o tom ani nevie) je rychlost citacky kariet.
Pri importe z internej notebookovej citacky, ktora je zapojena na interne USB2.0 je to porod.
Pri pouziti USB3 citacky je import niekolkonasobne rychlejsi.
Dalsie co ma zaujima su lokalne upravy. LR to ma vymyslene vyborne, gradient, crop atd. sa pouziva lahko a efektivne. Som zvedavy, ako to bude v ASP3.
Rozhodne skusim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po odskusani Bibble 4 som si ju s nadsenim pred 10 rokmi kupil s prislubom uzasnej 5ky na ktoru som mal slubeny bezplatny upgrade.

Bibble 5 bol ako tak ok, casto ale crashoval.

Aftershot PRO som tusim upgradoval ale moc zmien oproti bibble5 som nenasiel, akurat pridali fotaky, nedoladenost ostala. 2ku som preskocil a nad 3kou uvazujem, akurat sa mi nepaci ze ako zakaznik corelu/majitel AFP 1.x platim skoro celu sumu za upgrade a taku istu ako majitel konkurencneho produktu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bibbli 5 vlastně nikdy nedodělali. Já používal poslední čtyřku a čekal na ostrou pětku, snad rok a půl se nic nedělo, jen sem tam něco ve firemním fóru, třeba, že tam je pár Čechů a chystají i českou verzi, pak to koupil Corel. Ten to dodělal a upravil jako AfterShot Pro a majitelům licencí k Bibbli nabídl upgrade za 20 € - no nekup to.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No rychlost je casto veci kvality, mam prevodnik nef2jpeg, ktery funguje extremne rychle ... a nekvalitne, na nahledy ale staci.
Pak zde mamae napr. darktable, pokud vim tak pocita fotky s 42bit rozlisenim a nasledne je prevadi do 8 ci 16bit, diky cemu ale presneji spocita navazujici filtry atd. atd. ... otazka je, kdo to pozna ;-))) na mobilu nebo tablety ne, na velkem 4k monitoru jen pri detailnim zkoumani ... ale proc si nedoprat TOP kvalitu, kdyz muzu od toho mam 8jadro a 32GB ram ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se konkurence tyce, tak na linuxu pro me vitezi Darktable, chybi mi tam nektere veci, nebo je proste neumim, mozna jsem nepochopil grupy atd. ale jinak spokojenot, hromadne operace delam krkolomne, tak ze si ji ulozim a pak aplikuji na mnoho fotek, libilo by se mi mit moznot to udelat treba na 4 fotky bez ukladani profilu uprav atd. ... ale jinak jsem 100% spokojen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.