Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Corel PaintShop Pro X6: editor fotografií i pro poloprofesionální užití

Nastesti mam starsi verzi Photoshopu koupenou zamestnavatelem. Co se tyka konkurencnich nastroju vcetne PaintShopPro, tak nemaji poloautomaticky batch rezim. Napriklad orez fotek, ktere se mi nacitaji a ukladaji autoaticky jedna a druhou, ale orezovy ramec si mohu zvolit sam. pro me teda nic jineho nez Photoshop nema vyuziti.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Také ke své spokojenosti používám PaintShopPro už někdy od verze 3. V práci jsem od zaměstnavatele nic nedostal, tak tam se musím spokojit s paintnetem a gimpem :). Na Photoshop nemám finance a vůbec v ms malování se taky dokážou divy, kterým by člověk nevěřil :)) Ono je to o tom komu co sedne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Taky IrfanView je uplna pecka :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Poslední dobou mě u toho ničí že když se to násilné ukončí, tak se něco pos* a pak se to musí přeinstalovat…

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

mne postačuje bezplatný Paint.NET

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Me taktez. A obrovska vyhoda je, ze jde pouzivat legalne zdarma i ve firemnim prostredi.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

K tomu předplatnýmu - podle mě je to víceméně kopání si vlastního hrobu, podobně jako u MS Office 365, až mi skončí darovaný roční předplatný u Lumie tak nevím, jestli to přestane fungovat úplně, smažu to, jestli to bude fungovat aspoň jako viewer, tak to nechám...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dlouho jsem pouzival PaintShop Pro 5, a pak jsem tak nejak plynule presel na Gimp (hlavne kvuli Resynthesize), Photoshop jsem si nikdy moc neosvojil (mozna bohuzel) ale s Gimpem jsem se po pocatecnim trapeni docela szil (ac pouzivam uz mozna starsi verzi 2.6). Je zadarmo, nejake mouchy ma ale dokazou se v nem udelat taky docela divy, hlavne co se tyce editaci. Na vytvareni grafiky moc neni, na to pouzivam mspaint a vytvory z nej pak upravuju prave v Gimpu :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

hehe... PaintShopPro si pamatuju z doby někdy kolem přelomu století tuším ve verzi 5 nebo 6... tak on to koupil Corel... copak se asi stalo s jejich vlastním PhotoPaintem? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a co ACDsee? To uz davno neni jen prohlizec, ale i velmi dobry editor fotek s moznosti davkove upravy.

Nebo - pri sprave mnoha souboru, i davkove nejen pouhe prejmenovani, ale umi i davkovou editaci! A s moznosti vzdy se dotazat u kazdeho souboru zvlast a nechat vas rucne korigovat nektere upravy napr saturaci, u nekterych vybranych fotek mene a dal muzete nechat upravy natvrdo u vetsiny.

Nebo - pri prepisovani slozek se soubory umoznujici vam kontrolovat i opticky obrazky - u souboru se shodnym nazvem vyskoci oba nahlady a odkliknete - jeli shodny i obraz, a jestli je prepsat nebo prejmenivat jeli jiny a zase moznost volby davky ucinit u vsech automaticky :-)

Neumi ale konstrukce obrazu, neni to taky graficky editor, ale "jen" FOTOeditor :-) Bavime se doufam o upravch pripadne spravy fotigrafii a ne o fotomontazich, cili konstrukcich...?

Pro verze vsak nejsou take nejlevnejsi :-( A take posledni dibiu rozmelnili puvodne jedinou verzi programu se vsemi fcemi, na vice samostatnch - jakoze je jeden program vice jen prohlizec a jiny zase spise jen editor :-( A dokupte vse sice ne draze samostatne, ale vse dokopy uz to neni malo...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Soudím, že Gimp by měl vyhovět všem. Málokdo se při letmém a rutinním používání dostane k na první pohled poněkud utajeným možnostem. Práce s vrstvami je v něm famózní a fotoeditace pro neprofesionála plně dostačující.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Až bude mít normální uživatelský rozhraní jako zbytek vesmíru a ne nějaký linux spešl aby se to dalo normálně používat, ne se jenom do konce života učit to, co se učit nikdo nechce, tak to možná bude lidem i vyhovovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak po nějakém roce a pár reinstalacích můžu s klidem říct nechť jde Corel do pr*ele a UŽ V ŽIVOTĚ SI U MĚ NEŠKRTNOU.

Teď mi to začalo držkovat něco o počtu aktivací a přestalo to fungovat i tam, kde to aktivovaný bylo. Takový sra*ky mě absolutně nezajímají, je to koupený, tak ať to maká a nějaký svoje aktivace a podobný sr* nechť si strčí někam, to NENÍ FUNKCIONALITA KTERÁ BYLA ZAKOUPENA. A ta jejich "třímesíční podpora" a poté čekete tejden než se někdo uráčí odpovědět - co si jako o sobě myslej? Záruka na produkt je dva roky tím pádem DVA ROKY BUDOU DĚLAT NEGRA, ať si to zkoušej s nějakejma měsícema a placenou podporou na někoho jinýho. Samozřejmě že to vyléčím keygenem a ať mi vlezou na hrb, nějaký jejich dementní aktivace nejsou překážkou legálnímu užívání zakoupenýho produktu. Pakáž mizerná.

Se všichni s klaudama úplně pomátli? Připomínám ještě že při pádu se to celý rozsype a už to nejde znova zapnout. Taky asi po dvou měsísích přestal existovat odkaz odkud se dala instalačka stáhnout a musím to vždycky shánět po všech čertech. Co si sakra o sobě myslej? S takovou za chvilku všechny ty korporace přijdou na buben, to jim soudní lidi fakt kupovat nebudou aby se nechávali jenom ojebávat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.