Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Corsair má nového dodavatele, řadu CS bude dělat čínský GreatWall

Corsair_CS_650M_0
Asi tak patnáctá řada zdrojů Corsair kromě obligátní částečně modulární kabeláže nabízí zejména účinnost 80 PLUS Gold a tříletou záruku. Cena ovšem ani zdaleka neodpovídá bronzovým zdrojům…

…což o nich vykládá tisková zpráva. Řada Corsair CS zahrnuje čtyři modely o výkonech 450 W (CS450M), 550 W (CS550M), 650 W (CS650M) a 750 W (CS750M). Cena je stanovena na v přepočtu asi 1800, 2000, 2200 a 2400 korun, za což sice částečně může kurz dolaru, který vystřelil na více jak 20 Kč (kdo během americké vládní „krize“ nakoupil dolary, může mít radost), nicméně jsme poměrně dost v high-endu. Ačkoli je fakt, že ve srovnání s Be Quiet! je to trochu někde jinde, tam se dají za tyto peníze koupit poměrně strašné zdroje pouze s bronzovou účinností.

Corsair_CS_650M_2

Přičemž s touto firmou se Corsair onehdá sám napůl oficiálně poměřoval. Bylo to ve spojení s tím, že high-endová řada RM je plná špatných kondenzátorů, což majitel Jonny GURU, který se stal zaměstnancem Corsairu, omlouval tím, že Be Quiet! má rovněž samé špatné kondenzátory. To je samozřejmě … velmi validní argument, slušně řečeno. (Asi něco jako že většina ostatních evropských zemí je zadlužená ještě víc než my, tudíž je vlastně v  pořádku, když se rovněž zadlužíme víc.)

Corsair_CS_650M_1

Nicméně je šance, že to nebude taková hrůza, nové zdroje přinesly nového OEM dodavatele, čínský GreatWall, tvůrce oné 2kW svářečky, o které jsem psal před měsícem), možná tedy budou vyráběny za lepší ceny než u tradičního Channel Well. Corsair tradičně nabízí tříletou záruku, zdroje mají již zmíněnou (částečně) modulární kabeláž a účinnost certifikovanou 80 PLUS Gold. Nabídnou vždy jednu silnou +12V větev (35,5 A, 43 A, 51 A resp. 62 A). Dle jejich označení osobně předpokládám, že se v dohledné době objeví i verze nemodulární.

Corsair_CS_650M_3

Pavel "Behemot" Boček

http://www.hwworld.cz/ bocek.pavel[@]post.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Corsair má nového dodavatele, řadu CS bude dělat čínský GreatWall

Pondělí, 11 Listopad 2013 - 10:24 | kkkk | Docela by mě zajímalo za kolik Číňani tento zdroj...

Zobrazit diskusi