Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Corsair Neutron XTi s kapacitou až 2 TB, řadičem Phison a 15nm MLC

Zase s křížkem po funuse, Samsung má 2TB SSD pár let na trhu, 850 EVO/Pro i SM863 variantu, raději bych šel do něčeho s rozumnou zárukou a výkonem než do loterie v podobě tohoto.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tvrdit ve spojitosti se Samsungem o nějaké jistotě je docela odvážné. Stačí vzpomenout na slavnou řadu 840 a všechny její problémy které se vlastně vyřešit nepodařilo (plánované přepisování celého disku nepovažuju za řešení).
Neříkám že ostatní nemají problémy, ale zrovna Samsung za punc kvality opravdu nepovažuju.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, řada 840 EVO je cenově dostupná a bohužel má takový bug, ale pořád lepší než chybjící Toshiba čipy, chybující a umírající Phison, Sandforce řadiče, nespolehlivé A-DATA bullshity, Samsung mě zatím nikdy nezklamal, zmíněný bug jsem zaznamenal jen asi na jedné 840 EVO, ve firmě používáme primárně 840 Pro a 850 EVO/Pro a ta SSD jsou naprosto bez problémů, což se o Kingstonu či dalších výrobcích a hlavně Dell OEM SSD ála Lite-On říct nedá.

Samsung alespoň udává nějaké lehce detailní informace + dává solidní záruku, 5 nebo 10 let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam v notebooku Samsung SM841N a zial tiez trpi spominanymi problemami, nie je nan FW update ani taky ako na 840 EVO.

Cital som, ze ostatne TLC disky, napr 850 EVO tym trpia tiez, akurat to nie je par tydnov ale 1.5 roka.

TLC sa uz vyhybam. Osobne by som hned siel do Samsungu, ale iba do PRO rady.

Ktovie ako je to s TLC a ostatnymi vyrobcami.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna Samsung má TLC docela slušně ošetřeno. Prošlo mi rukama dost 850 EVO a 650 EVO (= OEM, jinak shodné) v kapacitách 120 a 250 GB. Mají 3TB SLC buffer, shlukování zápisů pomocí SW Samsung Magician a zatím nepadají. Musím zaklepat...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"...Mají 3TB SLC buffer..."
- krasnej preklep:-)
... uplne jsem se zasnil a predstavoval si dobu, kdy bezne "disky" budou mit TB jako buffer: ... ohlaseni noveho noveho wolfa: ...min disk space req: 75TB...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Neruzumiem preco sa ohanas Samsungom a slusnym osetrenim. PRreboha osetrene to ma KAZDY VYROBCA !!! Nielen Samsung. Pre MLC staci vacsiou DRAM cache (512 MiB ci 1 GiB), a pri TLC je napr. 4 % kapacity vyhradenej ako SLC cache, teda 40 GB pre 960 GB model, 20 GB pre 480 GB model, 10 GB pre 240 GB model .... atd. Samsung nie je jediny co ma nieco osetrene preboha ziveho !!!!!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak jste vyjmenoval největší odpad co se v SSD discích vyskytoval a ... nějak chybí druhá strana mince. Je víc spolehlivých výrobců SSD, víc řadičů, ... To že má Samsung něco znamená že nikdo to líp neudělá? Trochu omezený pohled na svět. Ale jednoduchost se dnes nosí, tak proč ne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No ono opravdu není moc z čeho vybírat ... letmý pohled do ceníku a z těch myslitelných a dostupných tu máme Phison S10 (HyperX Savage SSD 240 GB ; Corsair Neutron XTi) ; MEX/MGX (Samsung) a pak SandForce 22xx -2281 ( Intel 535 ; A-Data ...a ve všech zbývajících )

Před dvěma týdny jsem zakoupil HyperX Savage 240GB , který mi nahradil již kapacitně nedostačující OCZ Vertex 3 (Záplatovaný Sandforce) a světe div se - Windows 10 se začaly občasně zasekávat jako tehdá s problematickým Sandforce řadičem . cvičně jsem si reinstaloval OS , vyměnil sATA kabel a zkusil v druhém PC .... bohužel stejná písnička (V system logu - zápis souboru xy trval déle než obvykle - 27-29s! ; opakovaný zápis se zdařil a podezření na selhání HW)
. Tak jsem se sebral ,Kingston s Phisonem jsem vrátil a koupil 250GB EVO PRO ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Detailně se v tom nevyznám, ale třeba Sandisk používá Marvelly a v testech vychází docela dobře (rozumněj průměr - nikdy moc neexcelují a nikdy moc nepropadají, rychlosti vesměs na limitech SATA).

Osobně je mi buřt co si kdo koupí - je to každého věc ;) Mě spíš vždycky dostane rezolutní prohlášení že je to naprd protože někdo jiný to už má.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.