Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Cougar má třetí revizi zdrojů CMX s modulární kabeláží

Cougar_CMX_V3_0
Modulární kabeláž a certifikace 80 PLUS Bronze jsou stále ještě v kurzu, ačkoli letošní Computex ukázal, co se stane mainstreamem příští rok. Třetí aktualizace Cougar CMX přináší jen menší změny.

V Německu navržené zdroje Cougar již dnes vyrábí výhradně HEC Compucase, jehož součástí Cougar je. Třetí inkarnace částečně modulární řady CMX přináší drobnější změny, aby zdroje šly alespoň trochu s dobou. To zahrnuje zkrácení na 16 cm a mírné posílení větví +12 V. Ty konečně zůstávají pouze dvě i u modelů od 850 W výš, starší verze tam měly větve čtyři. Konkrétně CMX V3 přijdou ve výkonech 550 W, 700 W, 850 W a 1 kW.

Cougar_CMX_V3_1

Zůstává certifikace 80 PLUS Bronze a částečně modulární kabeláž, stejně jako tříletá záruka. Některé weby dostaly předem vzorky k otestování, jmenovitě JonnyGURU a techPowerUp. Jako tradičně, co bylo vyplácáno na vnějším provedení, chybí uvnitř, kromě dvou Rubyconů na vstupu a nějakých dvou Chemi-Conů jsou vše ostatní špatné kondenzátory (Teapo, polymery CrapXon a dokonce snad jeden šuškon, naštěstí jen u ventilátoru).

Cougar_CMX_V3_2

V horkých boxech obou redakci jel ventilátor od samého začátku skoro na maximum a produkoval strašný hluk. Účinnost dosáhla nějakých 89 % při napájení z 230V sítě, regulace napětí nebyla nijak špatná, v podstatě +- 2 % (obě redakce berou absolutní výchylku, proto mají uvedeno kolem 4 %), ovšem zvlnění na +3,3 V vylezlo u JG téměř mimo normu. Na druhou stranu u +5 V to bylo velmi dobré. Doporučené ceny (nevím ovšem zda s daní nebo bez) vychází v přepočtu dost těsně pod 3 Kč/watt, s ohledem na modulární kabeláž to tedy taková bída není.

Cougar_CMX_V3_3

Pavel "Behemot" Boček

http://www.hwworld.cz/ bocek.pavel[@]post.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Cougar má třetí revizi zdrojů CMX s modulární kabeláží

Žádné komentáře.