Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k D-Link DNS-323: všestranný síťový disk

Pěkné, ale zůstanu u svého 2TB Discobola ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pekne... :)
Kolko to stoji, kde sa to da kupit..? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co produkty Synology?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hezká mašinka, zajímalo by mě, jestli zvládá i soubory >4GB ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dekuji za super recenzi!!!, mám políčeno na NOVINKU od WD:
Ext. HDD 3.5" WD MyBook World 1TB USB+LAN 10/100/100 1x500GB HDDhttp://cms.ekatalog.biz/zbozi/ext-hdd-3-5-wd-mybook-world-500gb-usb-lan/...č
Ext. HDD 3.5" WD MyBook World 1TB USB+LAN 10/100/100 2x500GB HDD RAID 0, 1http://cms.ekatalog.biz/zbozi/ext-hdd-3-5-wd-mybook-world-1tb-usb-lan/de...č
A nyní mi nezbývá než čekat na Vaší další recenzi " WD MyBook World " ;-)
 
Hirogenes

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co vy na to? stránky výrobce:
http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=279
Ext. HDD 3.5" WD MyBook World 1TB USB+LAN 10/100/100 2x500GB HDD RAID 0, 1
ten D-link se mi zdá lepší ....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Flash: ano, zvládá, ostatně jak říká Wiki, Ext2 má v závislosti na velikosti bloku možnou velikost souborů 2 až 16TiB. Já osobně tam natlačil 8116MB .mkv soubor, žádný problém.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, az na to, ze 2 disky jsou pro takovy zarizeni uboze malo, to proklamovane PC ma v tomhle ohledu moznosti daleko vetsi a s tou spotrebou to taky nebude tak zhavy. Zrovna resim problem, co se svymi tremi PATA disky, kdyz koupim novy MB, ktery ma ubohy jeden PATA kanal. Prece je nevyhodim. Sehnat PATA radic do PCI-E je nemozny, PCI ta deska ma taky jen dve ... zkratka mam pocit, ze vyrobci MB a prislusenstvi se nejek rozesli v nazoru, co pouzivat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

 jjjjj co takhle redukce SATA/PATA? na czc jsem ji i viděl skladem. takhle jsem třeba pořešil DVD smahnu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nějak jsem v článku nenašel info o dřívějších připojení a zamítnutí připojení. Máme v práci jeden Synology na 1Gbit a ten protokoluje všechny připojení a pokusy o ně. Pro FTP umožňuje zablokování IP adresy po opakovaném chybném připojování. Protože je disk dostupný z internetu je to docela vhodné. Tenhle D-Link vypadá dost dobře (hlavně ta rychlost, tam ten Synology nestačí).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nikde jsem nenasel cenu...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Doporučená koncová cena: 9 330 Kč včetně DPH
Je třeba se podívat na konec:-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

2Zett: ano souhlas, podle mych zkusenosti spicka za rozumejsi cenu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

2karlikus: 3x 500 = 1500Kc a za to uz mam novej disk. Trocha drahy reseni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

K dokonalosti mi tam chybí asi jediná záležitost, podpora iSCSI protokolu. No, vzhledem k tomu, že je to GPL Linux, třeba se jednou objeví někdo, kdo ji doprogramuje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ta mašinka vypadá docela dobře. Nevíte jak zařídit, aby tam byly části disku nějak (silně) šifrovaný? Potřeboval bych něco na úrovni TrueCryptu, aby obsah disku nebyl v žádném případě dostupný.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

DNS-323 Hacks
Extending the D-Link DNS-323
http://download.dns323.info/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No na to, že je to len box je to trochu drahé. Očakával by som cenu tak 5000.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den,
myslím, že typické nasazení DNS-323 by mohlo být např. v malých kancelářích jako file server. Problém je v tom, že aspoň ta verze, kterou mám já má v Sambě problémy s diakritikou. Jakmile kopíruji z Windows soubory s diakritikou v názvu, hlásí duplicity souborů a opravdu každý soubor je pak ve výpisu adresáře dvakrát znaky s diakritikou jsou vypuštěny a navíc to nejde smazat. Teď jsem nainstaloval nový firmware, který až po instalaci upozorní, že je třeba přeformátovat disky, aby se změnil souborový systém Ext3 na Ext2 a zakáže přístup do Samby. Takže NOVÉ zadání uživatelských práv, koupě zálohovacího disku, úklid dat a v pondělí to přeformátuju a budu doufat, že diakritika v názvech bude fungovat.

Jinak musím podotknout, že snazší a elegantnější instalaci disků jsem dosud nezažil. Zasunout, zacvaknout a hotovo. Žádné šrouby, konektory kabely ...

Ještě musím připomenout možnost kombinace konfigurace RAID 1 a JBOD, což se taky může hodit a pak se taky objeví HDD1 a HDD2 mezi síťovými prostředky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to neumí diakritiku v názvech (a čekal bych i Unicode), tak je to nedodělek a děkuji, nechci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Unicode urcite podporuje to je ISO stanadrd tak ako ISO Latin 2, problem je z CP-1250 to nie je standard..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No nevim, jestli tohle ma byt produkt domu, tak bych od toho ocekaval podporu bittorentu a dalsich p2p....

Jo asi pochopim, pro nejaky panelak, aby v tom meli filmecky a gamesy, ale zase v tom pripade se spis slozi na nejaky Repas, kde i ty naklady na proud/pocet uzivatelu nejsou tak hrozne...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ne vazne jsem jeste chvilku premyslel, komu tento produkt ma byt urceny - firmy maji proste servery, ktery slouci i na mail.
- sosaci dat, ktery touzi po nahrade za svuj nonstop pc, o to mit zajem nebudou, kdyz tu je za 3 litry Router ASUS s podporou p2p.
- obyc user ani nevi, co je to FTP, a lakat ho na I-Tunes, to asi u nas nehrozi...

No a plus ta cena, jako nove basic PC (ci repas notebook), popularite take moc neprida..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ve firmě máme již druhýmn rokem Synology stanice a šlape bez problémů ..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím, zajímalo by mě, zda lze při tvorbě uživatelů a skupin použít existující z připojené Active directory domény - asi těžko, když je to postavené na Linuxu nebo se mýlím?
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, nechci rýpat, ale Synology (máme-li se bavit o "škatulkách" na min. 2 disky) přijde bratru na nějakých 12tis. bez DPH, na rozdíl od D-Linku za 5500,- bez DPH.
Docela o tomto zařízení přemýšlím - láká mne možnost centrálního úložiště pro všechna PC doma a hlavně bezpečnost v podobě RAID1! Mrazí mne představa, že by mi zkolaboval note s, krom dokumentů, např. 7GB fotek a videí dětí. Brrr. Zálohy? Jo, sem tam nějakou udělám. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prachy:  Zajímalo by mne, jestli se podařilo vyřešit problém s diakritikou. Je to celkem zásadní informace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: milka

Ty filmecky a gamesky budou mit na tom sdilenem disku v panelaku jiste legalne, ze ? Uprimne receno by me zajimalo, jak byste takovou legalnost chtel pri takovem sdileni zaridit.
Je fascinujici, jak je pro mnoho lidi stale kradeni filmu, hudby, her... cimsi zcela normalnim. Aniz bych hajil nejake nenazrane autorske svazy ci jak se ty organizace jmenuji, docela me prekvapuje s jakou lehkosti mnozi z vas jsou schopni privest sve neinformovane zname do maleru.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

RE Milka: PtP - proc?
Ja si to umim uplne dobre predstavit u me doma. Ted to mam vsechno na velky masine a kdyz si chci neco prehrat nebo ukazat fotky, musim ji nastartovat. Takle bych to mel vzdy pristupny, at uz si pripojim palma nebo nakyho notase. Me to prijde super.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mm2klokan: mno asi tak, kamos sklada PC a vzdy se pta lidi jestli chteji legalni win, tak to skonci tak ze vyhody ani naznakem neprevazi cenu... stejne tak s filmami, dokud nebudou filmy/hudba za rozumnou cenu, lehce pristupne a bez DRM ktere filmy\hudbu nici, tak lide budou nadale kopirovat, protoze kopirovani stale ma mnohanasobne vice vyhod nez legalni veci, coz je skoda, ale vina je na strane nenazranych studii...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

JeJe: No já Ti nevím, ale velká výhoda legálních věcí je ta, že pokud Ti na to přijdou, takže nedostaneš pořádnýho flastra a pokud to budeš dělat i ve velkým tak i tvrdou basu. A ohledně win nechápu, že v dnešní době, kdy legální Win stojí kolem 2k ještě někdo přemýšlí nad tím, že je ukradne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 JeJe:
Kamos je docela frajer a jeste jestli se tim zivi, jak to fakturuje?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2 MG:
"jen" 2000 je pro nekoho dost penez a pouzivani nelegalniho software neni to samy jako kdyz nekomu na ulici ukradnes 2000, tak nejak to nikomu neuskodi a dalo by se rict ze nelegalni widle dostali micro$oft tam kde je. Proc apple se svym Mac OS nema takovej podil na trhu? (kdyz vetsina odborniku se shodne na tom ze je to lepsi OS)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Teda decka nemuzu si pomoct, ale od NAS cekam rychlost odpovidajici rychlosti zapisu na disk, pokud to ma 1Gbit, no ne? Do ty doby to nema cenu, vzdyt je to strasne pomaly, to uz je lepsi mit malej starsi pocitac a v nem par velkejch disku, vyjde to na stejny prachy, konfigurovat se to da stejne (pokud je to linux) a rychlosti jsou nekde uplne jinde, navic na tom jdou delat i statistiky a dalsi veci, treba routovani. Ja to takhle doma mam a nemuzu si stezovat: PC s Red Hatem, CPU kolem 1,2 Celeron, 512 pamet, Gbit sitovka (navic tam mam 3x 5GHz karty)-routuje, bezi ftp, dhcp, statistiky, wifi+5GHz, zapisy a cteni z disku je nekde uuuplne jinde..cena tak nastejno, spotreba cca taky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

legalni widle 2k...

kde? ty bych chtel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2mm2klokan: Je to tu sice OT, ale pri pristupu osy s a spol ... Navic si za to kazdy plati, tak to proste koser je, vcetne firem. Kazdy bez rozdilu plati za kazdou placky, za disk, za flash ... ac min z 50% se na tato media ukladaji data patrici majiteli media (napr u flash jsou to fotky z fotaku, u disku firemni DB ... ). Takze ten kdo tu krade jsou autorsky svazy. Osobne si za danych podminek odmitam cokoli extra kupovat, protoze jsem si bohate predplatil.

BTW: Prijde vam normalni, ze firma plati zakony poplatek za radio/TV, provozovatel radia/TV odvadi autorske poplatky a presto chce OSA tytez poplatky jeste po te firme a navic jsou nase soudy schopne to posvetit ? IMO optimalni reseni je zastrelit kazdeho z osy rovnou mezi dverma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2MG: Me teda prijde 2k za OS (ktere dle u nas neplatneho ustanoveni nemuzes pouzivat na jinem HW) pri cene PC 10k celkem dost. Nehlede na to, ze ten OS neumi zhola nic a jeste me otravuje aktivacema, kdyz budu cstes menit HW tak docela vopruz, ruznejma DRM srackama ... .

2fousek1: Teda nevim jak to fakturuje dotycny, ale mi bezne prijde faktura typu MB xyz 123Kc, RAM opq 456Kc ... sestaveni a instalace 500Kc, OS dodan zakaznikem.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To: jjjjj

To je opravdu sila. 2000,- vam (nebo vasim znamym) pripada moc, tak si ty Widle proste ukradnete a jeste budete nadavat, ze vas to otravuje s aktivacema a DRM. To je naprosto genialni zpusob mysleni.
Ja se vam opravdu divim. Clovek vubec nemusi byt zlodej a muze mit velmi dobry OS na PC doma zcela zdarma. Staci stahnout treba OpenSUSE. Ja vim - neco se naucit, zmenit zvyky a zlozvyky, to je daleko tezsi nez krast. A nektere kradene hry ci kradeny Photoshop, ve kterem orezavate fotky a maximalne tak retusujete cervene oci, ten vam tam taky nepobezi...Nestacim se divit nad mentalitou teto masy...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak, zatím co se tu rozhořela OT diskuse, nelenil jsem a tohle zajímavé zařízení objednal. Nechá se pořídit za nějakých 5500,- bez DPH, což vzhledem k plánovanému využití je pro mne částka přijatelná. Šoupnul jsem dovniř dva obyč Seagate disky 320GB/kus, což mi i v RAID1 dá slušnou kapacitu na dokumenty, fotky a i nějakou tu pohádku pro prcky.
Instalace disků a zprovoznění proběhlo jednoduše, rychle - kdyby všechny instalace probíhaly takto snadno, asi bych se časem nudil. :-)  Disky stačilo zasunou, zacvakly dovnitř a pak už jen nasadit čelní kryt. Po nastartování si DNS lízlo IP z DHCP serveru a v "Search" okně se okamžitě detekovalo (jen tlačítko "Refresh" asi moc nefunguje, protože skutečný refresh proběhl až shozením a opětovným startem aplikace). Nastavení IP, RAIDu a dalších parametrů (jako např zasílání stavových a chybových hlášek na email) opět během chvilky. Zkrátka, od vybalení po plné zprovoznění cca 10min. Paráda. Zkušebně jsem bez sebemenších problémů navalil na pole cca 40GB dat. Diakritika v poho, dostupnost parádní, rychlost bez připomínek. Pro normální práci nevidím rozdíl oproti RAID5 poli ve firmě, které stálo půl mega. Připojené to mám po 100Mb lince na Asus router/AP a přes wifinu propojené s notebookem. Zítra se chystám kabelem připojit "velké" pecko v pracovně a počítač u dětí. Zatím nemám jedinou výhradu a jsem naprosto spokojený. Přestože je zařízení velice líbivé na pohled, tichounké na poslech a příjemně hřejivé na dotek, mám "Krabičku" uloženou v rozvodně spolu s další datařinou a nevím o ní. Každopádně se ode dneška nemusím obávat kolapsu HDD a to jak u PC, tak u notebooku. Pokud při dalším provozu narazím na nějaký zásadní problém, dám sem info.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, tak tohle zařízení jsem před týdnem zakoupil. Zatím všechno funguje,tak jak má,akorát mám problém s přiloženým softwarem,který by měl umět dělat synchronizaci dat se zvoleným počítačem v reálném čase.Problém je v tom,že do programu je potřeba zadat seriové číslo,které jak jsem si myslel,je umístěno na cd papírovém obalu.Číslo je bohužel krátké a program se mi proto nedaří zprovoznit.Proto bych chtěl poradit,zda-li je dostupný nějaký soft,který tohle zvládá. Děkuji

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Sloter: To číslo by ti měl dát ten kdo ti to prodal, ne? Teda jestli to k tomu fakt davaji zdarma.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vlastním již podobné zařízení Synology, ale toto je celokovové a na dva HDD. Na tuto recenzi jsem čekal hodně dlouho, a hle je tu! Velice děkuji. Myslím,že po zakoupení D-Linku již ve všech svých PC omezím počet HDD na minimum, a vše si budu tahat z těchto síťových disků! To je správná cesta a i budoucnost. Na systém a programy bude stačit docela malý HDD, tak do 100GB! Za pár let cena klesne tak na polovic, a nikdo si z PC nebude dělat skladiště HDD. Super!!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Diiiiiky za super recenzi!!! NIKDO z prodejcu nema poneti, jak presne zarizeni funguje, coz je fakt ostuda. Alzac, Mironet, atd. totalni neochota.Psal jsem dotaz asi na 6 prodejcu a vsichni delaji mrtve brouky. Mel jsem naprosto primitivni dotaz zda zarizeni je schopne odesilat monitoring teplot. Kdyz tam uzivatel da 2x500 GB tak ho docela zajima zda se HDD nesmazi. Ted po recenzi pro nej upaluju.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlásím, jak jsem postoupil s diakritikou v názvech souborů. Naformátoval jsem disky na Ext2 firmware 1.02 a při kopírování souborů s diakritikou z Windows XP Pro SP2 International verze na Notebooku se z názvů ztratí písmeno č a nahradí se čímsi, co se zobrazuje jako mezera.

Pokud na disku vytvořím průzkumníkem složku a přejmenuji ji tak, že v názvu je č, nemohu již tuto složku smazat z windows. Zkusím poslat dotaz na D-Link. Zdá se, že ostatní znaky s diakritikou se zobrazují. Ještě prozkoumám a dám vědět

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem hledal a k diakritice našel zatím toto:

"This firmware is engineered for North American products only.
Using this firmware on a device outside of North America will void your warranty and may render the device unusable.Please contact the D-Link office in your region for firmware updates that are compatible with your D-Link product. "

a v FAQ toto:

How do I store files that have non-English characters on the DNS-323 and DSM-G600, and what languages are supported?

Languages supported:

Traditional Chinese
Simplified Chinese
Western European
Japanese SJIS
Korean Hangul
Cyrillic

Storing non-English Character Files

If you are storing non-English character files, you will need to change the Language setting from the Easy Search Utility to ensure full compatibility with those files.

A Easy Search utility umí nastavit jen ty shora vyjmenované jazyky

Čekám na vyjádření českého D-Linku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prachy: To je divné. Nacpal jsem na D-Link už něco kolem 110GB dat a vše bez nejmenšího problému. Diakritiku samozřejmě používám - teď jsem prováděl zpětně kontrolu týkající se názvů složek obsahujících "č" a několik jich tam mám a jsou v naprostém pořádku. FW jsem neměnil a disky mám formátované v EXT2. Používám RAID0. Data jsem tam cpal ze tří PC - dva stolní a jako třetí notebook - všechny s WXP Pro SP2 CZ
Ten tvůj problém bych viděl na reklamaci. Nebo bych zkusil formát a nacpat tam data z jiného zdroje.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Martin: no ono je na obalu od cd s programem seriové číslo, ale v tom číslu chybí 3 písmena nebo číslice,aby bylo číslo kompletní a podsvítíla se mi ikona next a já mohl pokračovat dále v instalaci.Nechci jen nějaký trial,který mi po 30ti dnech skončí a budu si muset zakoupit plnou verzi.Ještě ke všemu na stránkách D-linku je v popisu tohoto zboží,že je dodávaný software na zálohování dat,to že se jedná o trial nikde není napsáno. Volal jsem na technickou podporu D-linku v ČR a tam z toho byli tak zaskočeni,že nebyli mi schopni poradit.Napsal jsem jim email,který prý poslali výrobci na Taiwan,který to snad vyřeší.Ale na to se mi opravdu čekat nechce.Našel jsem si na netu číslo k tomuto programu a vše již funguje tak jak má.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Rádi bychom D-Link DNS-323 použili v naší společnosti jako datové úložiště. Nemáte prosím někdo vyzkoušeno, zda je použitelný (co se týká rychlosti přístupu) i při současné práci cca 20 uživatelů přes síťové okolí? Předpokládám, že DNS-323 namapuji na všech PC jako síťový disk.

Díky za info.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

All: http://download.dns323.info. Kdo chce rozsirit fce, ma otevrene pole pusobnosti.
 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sloter: já to samé!!!, taky mi chyběj 3 čísla v kodu !!!, můžeš mi je prosím poslat? jirkask(zavinac)gmail.com. Mmj dnes mi přišel DNS-323, fungl novej, dlouho jsem na něj čekal, a s FW 1.01 dal jsem tam novej a ladim a ladim ... je 2:35 no nic jdu chrnet .... ;-) Diky

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ALL & Sloter: vyřešeno:--------------------------------Dobrý den,kod máte správný. Je třema aktualizovat Memeo AutoBackup na verzi 2.0. Tento update naleznete zde:ftp://ftp.dlink.cz/Czech/DNS-323/Memeo_AutoBackup_UpdateTechnicka podpora D-Link

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak je to s integraci do AD?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nový firmware 1.03 !!!
http://support.dlink.com/products/view.asp?productid=DNS%2D323
¤ Fixed Daylight Savings Time causing GUI crash.¤ Fixed 2 gig limitation for Windows Server 2003 and Windows Vista .¤ Fixed e-mail notifications when using RAID 1 Mode.¤ Added support for *.mp4 files on UPNP Av Server. ¤ Added ability to update firmware without having HDD installed. ¤ Added EDIT icon under scheduled downloads to modify existing schedules.¤ Requires Easy Search Utility 3.5.0.0 or higherješte jedna věc mam v zařízení 2x Seagate 500GB (RAID 1)  a celková volná kapacita je 456GB přitom, disk když jsem měl v PC, tak měli 466GB?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mne, jak je to po upgrade na nový FW s podporou CZ diakritiky u souborů (složek), které jsou už na D-Linku. Chtěl bych upgradnout (už pro opravenou emali notifikaci), ale mám tam nějakých 170GB dat, které nemám kam odlít.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mohl by mi prosim nekdo napsat, jak beha pod Vistou a zda jdou ukladat soubory vetsi nez 4GB??? dekuji moc :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Poradi nekdo dobry obchod, kde se da zarizeni za dobry prachy koupit? A ma nekdo Vistu - chodi zarizeni pod ni? A videl jsem i dotaz na velikost souboru -pridam se - je mozno ulozit vetsi jak 4GB? Diky za info :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vy jste pánové nečetli celou diskusi že? :-). Jinak byste narazili na můj dřívější post, kde píšu:
Flash: ano, zvládá, ostatně jak říká Wiki, Ext2 má v závislosti na velikosti bloku možnou velikost souborů 2 až 16TiB. Já osobně tam natlačil 8116MB .mkv soubor, žádný problém.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

TO DAVID JEZEK: Omlouvam se, pro oci clovek nevidi,prispevek jsem opravdu dopatral. Mam posledni dotaz: jsem prek koupi tohoto produktu a narazil jsem na nazor, ze v zarizeni nemoze byt SATA II disk. Vim, v popisu je napsano SATA, ale SATA II disku je vice... Tak by mne zajimalo, zda by tam sel napriklad tento: http://shop.computershop.cz/eshop/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&.... Diky za info :) Pripadne prosim radu, jaky disk... Diky  :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

my jsme tam pro test měli 2x Seagate T-Lite 160GB, což "SATA II" je. více sloužit nemohu, čistě z pohledu použitého SATA řadiče Marvell 88SX7042 v tom problém nevidím, podporuje Auto negotiation pro 1,5 i 3,0Gbps disky a ostatně i D-Link přímo uvádí podporu až 750GB disků (tedy Seagate 7200.10 "SATA2")

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dekuji za odpoved :) objednano a tesim se na novou hracku :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1. Tak nový firmware tam mám 1.03, a data než jsem nasypal na DNS-323 tak jsem musel projel "CZech 2.0b" - odstaní hačky a čarky - doporučuji, najdeteho treba na slunecnici, protože jinak mi místo č ř ... byli mezery, jinak soubory šli normalně otvirat a mazat, jazyk nastaven zapadni evropa.
2. Ješte jedna věc mam v zařízení 2x Seagate 500GB ST3500630AS SATAII/300 (RAID 1) a celková volná kapacita je 456GB přitom, disky když jsem měl v PC RAID 1, tak měli 466GB?škoda -10GB.
3. Jinak bacha na switch, mam levnej OEM, a jen 12MB/sec, cekam na novej D-Link, doufam, ze to bude tim, nejde paleni 16x DVD jen 12x :-(
4. dalsi chybky jsem uz nenasel, jsem spokojen.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

DOtaz: umi aplikace MEMEO krome provadeni zalohy i synchronizaci? Tedy ze bych stale zalohoval stejne veci, ale aplikace by si porovnala, zda jsou tam jiz ulozene a ulozila by pouze nove ci zmenene... Dekuji za info :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak uz jsem si uvedene zarozeni poridil Osadil jsem to disky
 Samsung HDD 500GB SpinP. T166 16MB SATA II/300 RZ, funguji skvele ( a stoji jen 3300,- ) A po instalovani noveho firmware se mi i zvedla kapacita o 20 GB - a to se vyplati :) Ted kazdy z nich ma 491721GB :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takže, jestli jsem to dobře pochopil z předchozí diskuse - nový FW funguje, ale čeština na něm nikoli. Hm, to je škoda, protože o upg. uvažuji, jelikož se mi DNS vždy po několika dnech hryzne a to tak, že ho musím vytáhnout z napájení a znovu zapnout abych se dostal k datům. Nestává se to ještě někomu?
A co email notifikace - chodí někomu pod "starým" FW?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V recenzi mi chybí jediná, ale podstatná věc a to spotřeba. Protože to je jediný důvod, proč bych uvažoval nahradit klasický souborový server tímto zařízením. Můžete to někdo změřit???? Prosím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkoušeli jste DNS-323 používat proti Vistě ? Mně to dělá psí kusy. Vista defaultně odesílá username username@workgroup. Nevím jak se toho zbavit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahojky. Pouzivam na Viste, vse beha OK. Jedine, co se mi stalo, ale nejsem si tim jisty, ze mi zmizel nejaky soubor pri kopirovani z disku. Psalo to nejakou chbu nazvu a bylo to pryc. Jinak cestinu pouzivam a vse v poho...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ma nekdo zkusenost s teplotou? Ja spatnou :( Zarizeni v klasicke pokojove teplote a v  spisim rezimu ma 40-41 stupnu C. Pokud je pouzivane - zkousel jsem sifrovat = 12hod v kuse jede, tak teplota 47 stupnu C. Problem ale nastal pri prekroceni teto teploty - 50 stupnu je hranice, pak se mi zarizeni vypne. Coz je na jednu stranu fajn, ze neshori, ale kdyz je rozjeta aplikace ktera mi trva tech 12 hodin, tak by mne slak trefil :( jde to zmenit - regulovat???

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě porovnání zařízení DNS-323 s SC101T. neudělali by jste recenzi?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Add Vista - oficiální reakce od D-Linku je, že se mnou popisovaný problém podařilo odsimulovat, nascreenovat a odeslat šikmookejm. Řešení, a plná podpora Visty se plánuje na 3q 2007.
 
A zmiňovaný problém je, že z Vista Ultimate nejde spustit program přímo z úložiště, Vista hlásí že k tomu nemám oprávnění.
 
L.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tj se ptal, jak je to se spotrebou. Mame tam 2x seagate 250G. V power save, disky stoji to bere 12 W, behem roztaceni disku se kratkodobe dostaneme i na 45 W. Kdyz se disky toci, ale neni zadny prenos, je to 22 W a kdyz zapisuji 10 MB/s, je to asi 25 W. Wattmetr nemam nic moc, EKM265, tak to berte jen orientacne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro:afuksa
Děkuji moc, to mi zcela stačí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, že v recenzi autor neuvedl, že zařízení nepodporuje českou diakritiku v názvech souborů. Chybějící čeština v administraci není žádný problém, ale nemožnost používat české názvy souborů v mém případě použitelnost zařízení velmi omezuje

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak mi ta věcička, vlastně už včera, taky dorazila. Instalace jako sdílený disk během několika minut. Rychlost 16/14 MB/s r/w (nic moc na 1Gb síť). Osazen je zatím 1x HDD 250GB.
Provedl jsem test diakritiky se souborem tohoto názvu:
ěščřžťďňýáíéúóůëüöäĺľĚŠČŘŽŤĎŇÝÁÍÉÚÓŮËÜÖÄĹĽ.txt (víc znaků mě nenapadlo) zapsáno z WinXP SP2+záplaty a výsledek? "č" a "Ň" je nahrazeno mezerou, jde s těmi soubory normálně pracovat, ostatní znaky zapsané korektně. Zkoušeno s FW v1.02 a 1.03.
Vám co diakritika funguje, dejte sem prosím popis systému na čem to je OK (FW z DNS-323, Win, SP, záplaty....)
Díky za každou dobrou radu. (aspoň to "č" aby fungovalo)("Ň" jsem psal v životě asi poprvé teď.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem dostal z D-Linku odpověď, že o tomto problému vědí a chyby v diakritice budou odstraněny ve FW v1.04, který má vyjít již brzy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aj ja pridám zopár skúseností s Dlinkom.
1. Výrobca neuvádza konkrétny zoznam testovaných diskov, jediné obmedzenie uvádza kapacitu do 750 GB. Zakúpené disky 2 x Seagate Barracuda 500GB/7200/SATA 2, 16MB, ST3500641AS na DLinku nefungujú na prvé spustenie ! Dlink ich jednoducho nespozná. Až pri testovaní som zistil, že stačí systém po spustení buď cez správu reštartovať, alebo stlačiť vzadu ten reset - ale potom sa zmaže celá konfigurácia. Po 2. štarte sa disky aj s Raid1 rozpoznali.
2. Problém s diakritikou je už zrejmý, u mňa sa to prejavuje tak, že jednoducho súbor s domrvenou diakritikou je v adresári 2krát, ale ak zmažem jeden z nich zmizne aj druhý, po premenovaní je tam opäť len ten jeden súbor. Obsahovo sú súbory OK.
3. Prečo vo firmware 1.03 zmizla možnosť údržby diskov - defrag a scandisk. Teda možno nezmizla, ale ak mám RAID1, tieto nástroje tam proste nemám.
4. Integrácia do AD (active direcoty) bez problémov. Všimol som si však, že pokiaľ bol dlink bez domény tak aj pri nezaheslovanom účte - teda vo výrobnom nastavení, kedy majú všetci právo na všetko v plnom rozsahu to pri pokuse o otvorenie \\Dlink\Volume_1\ pýtalo login, kde som sa dostal iba stlačením OK bez zadania mena a hesla.
Následne, keďže som mal tie problémy s detekciou diskov pri štarte, som pre Dlink nastavil na vedľajšom serveri DHCP server s pevnou rezerváciou IP adresy na MAC adresu dlinku, aby som pri "tvrdom" reštarte nemusel hľadať výrobnú IP adresu dlinku. Do nastavení DHCP som však zadal všetky potrebné sieťové služby - teda IP, maska podsiete, brána, DNS 1,2,3, názov domény, ba aj adresu NTP (časového) servera. Takže si celú túto konfiguráciu dlink nacucal. Následne, keď som sa snažil vyhľadať Dlink v sieti, tak som ho už normálne našiel medzi doménovými PC/servermi (sieť microsoft) a pri pokuse o mapovanie/ otvorenie sieťového disku mi to žiadny login nepýtalo. V našej sieti diskové kvóty nepoužívam a ani obmedzenie do adresárov, všetci môžu všade. Miesto toho mapovacieho softvéru používam klasický startup script zavedený na štart doménových PC pomocou: net use m: \\dlink ....
5. Všimol som si, že občas dlinku švihne v palici, lebo sa stane asi nasledovné: Podotýkam, že dlink beží kľudne aj mesiac v kuse bez vypnutia/reštartu alebo zmeny konfigurácie. Zničoho nič, prestanú byť sieťové disky prístupné. Teda pokiaľ zadám dns meno. Pokiaľ použijem IP adresu, na dlink sa dostanem. Podotýkam, že dlink nemá problém na DNS serveri, pretože jeho záznam som do DNSka zaviedol s menom Dlink a tou pevnou IP adresou, dokonca keď dám ping dlink, odozva tam je! Rovnako ping na ip funguje, no napriek tomu nedokážem zavolaním dns mena otvoriť žiadny mapovaný disk. Jediné čo pomohlo bol reštart dlinku. Po reštarte opäť funguje všetko ako má. Tento problém sa nevyskytuje často, naposledy asi pred mesiacom.
6. Teplota v dlinku bola počas presúvania údajov v mojej kancelárií pomerne vysoká, tých 45 - 46 stupnov. Po inštalovaní do klimatizovanej serverovne 39. Na dlink som pripojil aj UPS APC pre hrozbu výpadku el. prúdu alebo zásahu bleskom.
7. Chýbajúca, dnes už takmer bežná vlastnosť všetkých PC - WOL wake on LAN - inak povedané prebudenie vypnutého zariadenia pomocou odoslania "magic" paketu na mac adresu dlinku.

Toľko asi som chcel . . .

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přidám ještě zkušenost s 323 ve spolupráci s přehrávačem médií D-link 320. Díťový disk jsem dokoupil, abych nemusel zapínat počítač, kdykoliv chci poslouchat hudbu. Reakce a procházení knihovny jsou rychlejší, ale ve verzi 1.01 nešly spustit playlisty (klasické m3u ve složkách). Přehrávač se vždy po kliknutí na libovolný playlist zrestartoval. Po nahrátí 1.03 už playlisty fungují - tedy jen některé. Např. položka playlistu vyrobená wintagem nesmí obsahovat na začátku řádky znaky ".\". Obludné playlisty vyrobené mediaplayerem fungují... budiž. Jak bylo zmíněno nový firmware jaksi opomíjí defragmentaci a scandisk a navíc řadí veškerou hudbu podle abecedy, ale v ID tagu!!! Takže můžete mít precizně pojmenované soubory 01 název.mp3 02 název.mp3, atd. ale ať spustíte m3u uložený ve složce a nebo procházením přes stromovou strukturu se doberete k vytouženému albu, bude hrát abecedně podle položky "title". Tím se výrobce opravdu vyznamenal, pustit si třeba Floydy podle abecedy, to je opravdu lahůdka. A nebo jakékoliv jiné album, kde tracky navazují a album má nějakou spojitost. U D-linku nemá. Downgradoval jsem opět až na 1.01, ale pozor!!! Při downgradu mi neprošlo to, co při upgradu a to že data zůstala na svém místě. Bylo nutno opět sestavit raid a formátovat. Při změně fw i výrobce doporučuje data zálohovat. Používá někdo nový přehrávač 520?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim,narazil jsem na moznost zadat jen 64 uzivatelu, netusite prosim nekdo, jestli je mozne tuto hodnotu navysit ?Diky za jakekoliv info.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

TAk jsem si chvilicku hral s diakritikou na DNS-323. Po nejake rosade s firmwary me prestala jit diakritika (klasicky nezobrazoval č ), ktera predtim fungovala bez problemu. Vzal jsem tedy disk z DNS-323, pripojil ho do windowsiho PC (pomoci utilitky ktera zviditelni a namapuje disk s FS EXT2) a tam byla vsechna data v poradku vcetne ceske diakritiky. Takze me to nedalo a zacal jsem trochu experimentovat (data zazalohovana ). Vychozi stav byl fw 1.03, č se nezobrazuje, tak jsem nahral fw 1.01b, nechal nastavit vychozi tovarni nastaveni a znovu nastavil RAID (z disku jsem predtim odstranil partition s linuxem) a svete div se č se zobrazuje. A pak jsem rovnou zupgradoval na fw 1.03 a č zustalo zachovano :-). Az budu u zarizeni, tak opisu jeste verzi HW. Jeste male odboceni, zkousel jsem jeste z mapovaci utilitky 3.5.0.0 pri puvodnim nefunkcnim fw 1.03 nastavit "cyrilici" misto "western europe" , tak cestina vcetne č zacala krasne fungovat, nicmene po pripojeni samotneho disku (vyndaneho z DNS-323) tam misto krasne cestiny byly zpotvoreniny -> slepa ulicka.
Pepa

Ps.: je to trochu carovani, ale to bohuzel se u takovychto krabicek stava

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, máte někdo vyzkoušené, jestli se tohleto zařízení dá použít jako externí disk přes USB ? Mám multimediální zařízení bez HDD, které bych chtěl občas zprovoznit i jinde než doma a pak mám problém, jak do něj dostat data (když tam není kabeláž).
 
díky za odpověď
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj,poridil jsem novy DNS-323 a vubec se nemuzu dostat do menu.V Easy Search utility mi to zarizeni najde, ale po kliknuti na nej se zneaktivni tlacitko configuration a language a tim se nedostanu dale. Napoprve se mi podarilo zmenit IP adresu, masku a branu, tak to ma v siti urcitou adresu nastavenou (IP 10.4.26.111, Netmask 255.255.255.252, Gateway 10.4.26.109), ale ted uz to vubec nejde zmenit.At zmenim cokoliv,vzdy to zahlasi Gateway address input error! a nebo vybehne okenko na zadani hesla, je predvyplneny login admin,kdyz necham pole heslo prazdne tak napise Wrong administrator password input! Pritom jsem vubec heslo nikde nenastavoval.Testoval jsem to jeste na druhem pocitaci a velmi podobne, IP adresu nemozno zmenit, stale spatna brana a tlacitko Configuration je sice aktivni,ale po kliknuti to zahlasi Device is no logner availaible.
Pokud zkusim ping na adresu 10.4.26.111, to je adresa co se zobrazi v Easy Search tak vubec nereaguje.
Zkousel jsem i reset na zadni strane,je to stale stejne, ani se to nedostalo na tovarni nastaveni IP adresy a je tam zadana stale ta stejna. Jsem stale na mrtvem bode a nevim uz co s tim. Muzete mi nekdo poradit? Mam v tom osazene 2 disky WD250GB.dik Petr (janovskypetr(zavinac)seznam.cz)
 

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj,
tak bylo to nejak sekle,uz jsem to rozchodil,zadni reset se musel drzet vydatne dlouho a pote to nabehlo jak melo. Petr

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj,
nepodařilo se mi rozchodit zasílání zpráv (E-MAIL ALERTS). Vyzkoušel jsem všechy možné e-mailové účty, které mám, včetně toho od poskytovatele připojení, ale test nastavení SMTP byl vždycky neúspěšný, žádné zprávy nezasílá. Nevíte někdo co s tím?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Při přepojování DNS-323 do nové sítě jsem v zápalu boje provedl hardwarový reset jednotky. Nyní se mi disk nehlásí vůbec. Nedošlo ke ztrátě dat ? Děkuji za odpověď.
Petr

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

PChPCh: No já bych se obrátil s dotazem na prodejce nebo na support.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

zdravím, máte někdo vyzkoušen přístup více uživatelů najednou? např. 20-30 (ne 10 jako ve WIN XP), existuje nějaké omezení ? Potřebovali bychom něco takového do práce a občas se "dohodnou" a musí všichni najednou (když hoří termíny). Díky Jarda

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zdravim, chtel bych se zeptat, zda nekdo nezkousel pripojit dva rozdilne disky..nejen typ, ale treba i kapacita.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jestli je možné nastavit na tom disku sdílení takové, kde mám například uživatele a, b, c, d, dále na disku adresáře 1, 2, 3 a sdílení takové, že uživatel "a" může do adresáře 1, "b" do adresáře 2, "c" do adresářů 1 a 2, a uživatel "d" do adresářů 1, 2, i 3. Snad to je pochopitelné. Slovy bych to zkrátil asi tak, že mám třeba složky filmy, hudba, foto a pak nějaké soukromé data na disku a někteří uživatelé můžou jen do jedné složky nebo do více a někdo může všude. Ale taky tam mám i nějaké podadresáře a chci aby se uživatel dostal do filmů a pak do podadresáře v těch fotkách ale né přímo do adresáře foto.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Před časem jsem tu psal o problému s českou diakritikou v názvech souborů, firmware 1.03 to řešil částečně, kromě písmene "č" to fungovalo. Teď jsem na ftp.dlink.cz našel firmware 1.04, kde jsou problémy odstraněny. "8.Migration from Samba 2.x to Samba 3.x to fix Vista issue."
01/10/2008 1.FTP Server : Add Central European codepage to the list.
2.Update FTP Server's HTML Support page for Central European added.

Téměř dva roky na odstranění tohoto problému je docela dost

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

mame ho vee fime. super. 20 nwbo 30 se nas neporipojuje, ale 15 useru zvlada v klidu

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Dobry den,
mam problem na sdilene slozky se z LInuxu prihlasuji pod jmenem i heslem tak jak mam nastaveno v nasteveni web rozhrani tothoto DNS-323, ale z win XP Pro, se mi zobrazuje pouze pristup pres ucet hosta (ghost).
Nasatveni sveho stroje: Ucet hosta zakazan, zjednodusene zdileni vypnuto.
Prosim o radu, jak docilit abych mohl zadat i uzivatelske jmeno..DEkuji

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dobry den,
mam problem na sdilene slozky se z LInuxu prihlasuji pod jmenem i heslem tak jak mam nastaveno v nasteveni web rozhrani tothoto DNS-323, ale z win XP Pro, se mi zobrazuje pouze pristup pres ucet hosta (geust).
Nasatveni sveho stroje:
Ucet hosta zakazan.
Zjednodusene sdileni vypnuto.

Prosim o radu, jak docilit abych mohl zadat i uzivatelske jmeno..DEkuji

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý večer!
Při kopírování s PC na DNS 323/jedna složka s 10-ti soubory/ došlo k výpadku el.proudu. Ve složce na DNS 323 zůstaly asi poškozené soubory,které nejsou vidět/TOTAL COMANDER/.Adresář nejde SMAZAT hlásí že adresář není prázdný.Při dalším kopírování do toho adresáře hlásí chybu-Žádost nebylo možno provést z důvodu chyby na zařízeni I/O
/RAID 1/dva disky
Poraďte
Díky

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ahojky. Stalo se mi to same, co kolegovi pode mnou - v prubehu kopirovani doslo k vypadku... data v haji - jak lze disk zformatovat? nikde jsem v menu tuto polozku nenasel :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Potřeboval bych radu, nevíte někdo, kde najít záložku "Disk utilities" ? Tam kde je ukázána v recenzi ji nemám.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim, poradite nekdo, jak dostat DNS-323 do domeny (Active Directory) na Win serveru 2003? Kdyz je jen pripojeny, tak pouziji-li nastaveni group, user a network jeho vlastni, adresar Volume_1 je absolutne volne pristupny vsem uzivatelum na siti a s pravy nemohu pohnout. Diky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, nevíte prosím někdo, zda DNS-323 podporuje také sdílení třeba přes Sambu?
A co takhle nějaký zabezpečený přístup? Třeba přes SFTP, nebo SCP ...? Přeci jen FTP si sniffne každý, kdo je na síti ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim.
Podarilo se nekomu zprovoznit s timto NAS tiskarnu CANON LBP 2900? Diky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RYCHLOST DNS-323 JE MNOHEM LEPŠÍ!
S novým firmwarem 1.07 (možná i starším, to nevím) na gigabitové síti (8 portový switch D-link GREEN) s nastavením v sekci SETUP / LAN parametru MTU na 9000 (není problem, kdyz ma karta MTU max. "jen" 7000) je rychlost směrem do DNS-323 špičkově až 18,5 MB /s, při downloadu běžně 25-31 MB/s, špičkově výjimečně až asi 33 MB /sec. Běžné MP3 z mírně fragmentovaného disku asi 22-24 MB/s. Což je pro domácí účely dostatečné... :-) Je tedy nutné využít naplno podporu JUMBO frames (přímo v nastevní gigabitové síťové karty). - Jo, a podporujte ČPS!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.