Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k darktable 1.2: vynikající profily pro redukci šumu, ušité na míru konkrétním D-SLR

Ta jejich argumentace je skutecne zabavna - je problem udelat funkcni Windows verzi, ale neustale kompilovat pro linux kde se jim knihovny meni prakticky nonstop jim nevadi.

Argument ze uzivatele Windows jim nic neplati bych bral pouze v pripade, kdyby skusili vybirat penize na projekt a nikdo nic nedal. Ani to nezkusili, a stezuji si ze by nic nedostali.

Podle me maji strach z jedineho - ze by Windows verze byla tak uspesna, ze by verzi pro linux museli zrusit pro naprosty nezajem, jako to bylo u jinych projektu, kde verze pro Windows a MAC jsou jedine dale vyvijene.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Těch důvodů je tam víc, např. pro widows se musejí ty zdrojáky upravit (což už sice kdysi pokusně udělali), ale hlavně to pak také někdo musí nadále udržovat, což je zase práce navíc. Také tam zmiňuje neexistenci nějakého standardního package manageru pro win, což je další problém.

K té kompilaci - oni tam mají pro Linux někde binárky? :-) V tom, že to pro linux kompilovat nemusí, je právě to kouzlo. Stačí zveřejnit zdrojáky a zbytek udělají distribuce nebo dobrovolníci, kteří se postarají i o distribuci a pravidelné aktualizace.

A na závěr - které že jsou ty projekty, které vznikly na Linuxu a po přeportování na Windows byla jejich Linuxová větev pro nezájem zrušena?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná naráží na komerční software. Je pár takových, které kdysi dávno (15+ let) byly pro komerční Unixy a dnes jsou už jen Wokenní (Catia, Bentley Microstation...), ale co vím, tak jde o komerční software, který na Wokna přešel v době kdy o Linuxu skoro nikdo nevěděl. Dneska je Linux mainstream (méně zastoupený, ale přesto mainstream).

Ad kompilace - jako dlouholetý uživatel Gentoo vím své :-) (a jsem rád, že Gentoo existuje, na Ubuntu bych si zvyknout nedokázal - občas zkouším a čím dál víc ho nemám rád)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>zmiňuje neexistenci nějakého standardního package manageru pro win
industry standard formát MSI je málo?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

MSI je MS štandard

Industry Standard = Generally accepted requirements followed by the members of an industry.

Read more: http://www.businessdictionary.com/definition/industry-standard.html#ixzz...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Však ano, MSI balíčky jsou hojně využívané (spíš ale administrátory, uživatelům je to jedno, jestli MSI nebo EXE). Pokud chceš industry standard, který nevyvinul velký zlý Microsoft, tak je tu NSIS.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jen dvě otázky, možná to jde, nevím.
1. Umějí se ty balíčky samy i aktualizovat?
2. Lze msi vytvořit i u projektů kompilovaných s pomocí mingw? Pochybuju, že by někdo aplikaci, která se roky vyvíjí na Linuxu, kompiloval ve VS.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1) jde to dvěma způsoby:
- a) partial update - ač se to moc nedělá, aktualizace takhle vychází třeba pro Adobe Reader ve formě balíčku MSP
- b) full update - při instalaci nové verze MSI se nejprve stará verze odroluje (jestli si to pozná, co vyměnit nebo jestli to dělá pro jistotu všechno krom user settings, to nevím)
2) vytváření balíčku ze souborů s kompilací zdrojáků absolutně nesouvisí :-) VS to sice podporuje, ale je to možné i s jiným toolem - existují freeware i aspoň jeden opensource

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V linuxe se nic nemeni, nebot je neustale zpetne kompatibilni ... az na kernel, ale to je jina kapitola, kazdopadne kernel je navenek taky porad stejne kompatibilni ....

zatimco ve windows nefunguje NIC, takze se hleda, co vlastne funguje pro to ci ono, proto ta huronska podpora pomaleho .NET ... protoze win32api je taky balast, ze je to az hruza.

Mimochodem, pred cca 15 lety jsem psal aplikaci pro linux ... a hadejte ... FURT bezi a bezi i na RHEL6 bez uprav ;-))))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No komu chybi pro windows, nech si stahne cygwin a zkompiluje si, popr at si na naimportuje na GTK port ve windows ... zdrojaky jsou a je to pure POSIX ;-))) ... coz je standard, ktery podporuje 96% platforem

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a propo, moje 2 zrcadlovky tam jsou ;-)))

... i kdyz FF uz odsumovat netreba, vlastne nikdy jsem moc neodsumoval, ale nasel jsem kdyzi plugin do gimpu, uz ho ale neumim najit, ktery odsumoval spickove tak, ze mi sum preved na monochromaticky ;-))

Delalo se to v ruznych kanalech etc, ale v tom pluginu se to nemuselo delat dlouze rucne, ale mel na to prepinace pro ruzne slozky i jine, nez RGB a slo to spickove vyladit, az jsem cumel, co jde dostat ze staricke D200

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.