Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k darktable 1.6.8: podpora nových fotoaparátů a aktualizace profilů

Mozno by to ani nemalo zmysel, portovat to na Windows, ked najlacnejsi CC balicek s PS a LR stoji 12 eur na mesiac...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

a za rok je to 144 eur ...opravdu levne. Za tu cenu mam plnou verzi LR6. A svete div se PS nepotrebuju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono je otazka proc by nekdo delal pro Windows build programu, ktery je zcela zrejmou kopii Lightroomu, jenze s podstatne horsi kvalitou vystupu kvuli open source RAW konvertoru vznikleho zrejmne reverse engineeringem (a to ani ten Adobe Camera RAW neni zadnym vrcholem kvality).

Kdyz uz neco, tak to chce udelat DXO Optics a Capture One pro Linux (od obojeho je Mac verze, coz je k linuxu uz hodne blizko), aby byla i na linux konecne poradna aplikace na konvertovani fotek (ne upravu - konvertovani).

Vyvojari open source aplikaci se mohopu snazit jak chteji, ale dokud nevytvori i RAW konvertor srovnatelny s DXO a Phase One konvertory (podstatne lepsi nez generator zrna od Adobe) tak teprve se muze uvazovat o vetsim rozsireni na nem zalozenych aplikaci.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

AfterShot Pro je pro linux - ale není zadarmo, takže jako kdyby nebyl.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Trhulík - všade bol, všetko videl, všetko vie - ku všetkému sa musí vyjadriť...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Kdybys cetl ten blogpost, dozvedel by ses, ze "vetsi rozsireni" vyvojari NEchteji - protoze uzitku je z toho stejne jako s malym rozsirenim (tj presne nula $$$) a prace mnohem vic. Vyvojari darktable ten program delaji hlavne pro sebe, jestli se ti nelibi mas milion jinych moznosti...

Problem s windowsim buildem jakehokoliv free softwaru je krom jineho to, ze kdyz ho jednou udelas, okamzite se ti ozve milion uzivatelu kteri nejsou schopni pochopit rozdil mezi placenym a free softwarem, a budou ** zadat ** abys okamzite fixnul vsechny bugy a implementoval featuru X nejlip do vcera... ne diky. Lide co nechapou ze u FOSS muzes bud a) slusne pozadat, nebo b) udelat si sam, at si koupi software za prachy a otravuji jejich support...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro někoho může být 12 euro celkem dost, pro někoho kdo nemá stálý příjem, nebo prostě nechce platit za každý kousek softwaru který používá, navíc když existují alternativy jako třeba RawTherapee, který třeba pro mě v pohodě stačí.

EDIT: odpověď pro sandis

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.