Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Desky s čipsetem X370 (podvozek pro Zen) koupíte v únoru

Dlouho jsem uvažoval nad příspěvkem co sem napsat. Nechtěl jsem aby byl zhrzený člověk, který příjde do diskuze hned naštvaný, ale zase jsem chtěl aby měl příspěvek nějakou vypovídající hodnotu.
Prakticky mi stačí reagovat na nadpis, ale nezmůžu se na nic jiného než na:
" :D :D :D :D :D :D ! "
Doufám že i teď ten nejzarytější AMD fansboy uvědomí, že si z nás všech vážně dělá AMD srandu.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

"Dlouho jsem uvažoval nad příspěvkem co sem napsat."

Priste bys nam vsem mohl udelat obrovskou sluzbu a nepsat vubec nic.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Prvý krát napíše super vtip "Dlouho jsem uvažoval nad příspěvkem co sem napsat." a takto ho spucujete...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Prijde mi to jak s teroristy. Prestanme si jich vsimat, reagovat na ne a oni sami vymizi...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak logicky, stačí trolla nekrmit a pojde hlady sám, nebo změní teritorium... :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

chýba ti tam "s" v poslednej vete...plus ti tam chýbajú ostatné popisky typu "lol rofl lmao" a iné k tým Dčkam.
Zhodnotenie po prečítaní článku a diskusie:
1. To, že dosky k AM4 (Zen) budú až vo februári, je sklamanie. Je tam istý predpoklad, že čipy tým pádom nebudú o nič skôr (aj keď môže byť chybný).
2. kým si mal fotku Mr. Beana, bol si trápne smiešny (cez slzy). S fotkou intel/nvidia už si len trápny...a odteraz ešte trápnejší. Ale to zvieratká s obsedantno-kompulzívnou poruchou a inými psychickými a sociálnymi poruchami mávajú takéto problémy zmiznúť, keď je čas.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

k bodu 1: je to k breku, upřímnou soustrast, Co předvádí je otřesné a být akcionář tak provedu totální restruktralizaci a vyhážu všechny neschopné managery.
k bodu 2: Pochybuji že jste kdy studoval nějakou psychologii člověka, protože je trapné se sklánět k hodnocení mé osobnosti získané prostřednictvím internetové diskuze.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

kdyz pominu tu cast ktera vlastni akcie kvuli moznosti ovlivnovat chod popripade pobirat dividenda ktera musi byt taky zakonite spokojena ....tak byt akcionar nakupujici/prodavajici chrochtam blahem tak hlasite ze by mi rezonovala okna :D ono totiz behem roku vydelat 3-4 nasobek vkladu neni spatne i kdyz vam to pripada k breku :) (dokonce i spekulanti musi byt spokojeni protoze pomerne velke vykyvy cen akcii jim primo nahravaji do karet)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

zhodnotím to veľmi jednoducho:
bod 1.: byť akcionár, tak máte tak asi 1-2% akcií (ak vôbec) s tými Vašimi rečami o cenách a blbostiach k grafikám a procesorom. Plus, očividne ste neštudoval žiadnu ekonomiku, keďže neviete, že ako akcionár (zvlášť s 1-2%) môžte fúkať tak práškový cukor niekomu tam, kde slnko nesvieti. Reštrukturalizáciu robí CEO. Môžete tak max. navrhnúť na valnom zhromaždení čosi také, ale odporúčal by som obvolať v prípade, že chcete niečo také dosiahnuť ľudí, čo majú dokopy aspoň 55%.
bod2: symptómy: máte nutkavé myšlienky neustále k čomusi reagovať a neustále premiestňovať aj Váš záujem na nové a nové produkty. Máte neustálu potrebu komentovať každý komentár, ktorý čo i len naznačil niečo, s čím nesúhlasíte. Máte nutkavú potrebu navážať sa do niektorých ľudí, zvlášť do AMD. Máte utkvelé predstavy o tom, ako všetko viete a ako by ste všetko vyriešili (viď. reštrukturalizácia AMD), toť symptómy, môžete si ich vyhľadať v učebniciach psychológie, povedia min. to, čo som napísal..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro všechny posměváčky bych uvedl jen toto. Vy všichni, kdo máte výkonná CPU od Intelu si uvědomte, že pokud by tady nebylo AMD, tak by nestálo vaše nové Core i5 kolem 5000,- Kč, ale třeba taky 50,000,- Kč. Mám v živé paměti, jaké nekalé praktiky Intel dělal v době, kdy mu AMD zdatně konkurovalo a dokážu si představit co by nastalo, kdyby Intel získal monopol. Radši ani nedomýšlet. Jako majitel Intelu bych byl hodně zticha a modlil se, aby AMD fungovalo dál. Většina lidí bohužel nedovidí dál než na konec gauče, v jedné ruce pívo a v druhé dálkový ovladač k TV. Ale vysmívat se slabšímu, to jim jde výborně. ☺

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, čekal jsem na několika AMDčkách, včetně různých APU bohužel dlouho a do mini ITX mi k mému 35W i7 6700T skylake 4(8)x 2,8-3,6Ghz AMD žádnou podobnou alternativu nenabídne ani po uvedení prvních Zenů :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste ale posměváčka špatně pochopil. Znovu tedy uvedu, že to co předvádí AMD je otřesné lživé chování, kteréby nemělo být tolerováno a mělo by být zakročeno k totální nápravě. Nastalá situace je natolik vážná že by se měla okamžitě začít řešit, nebo bude konec AMD. Posměch patří těm lidem, kteří dál fandí AMD a všechny informace vítají a hovoří o tom že to nevadí a že si počkají. AMD pak nic netlačí kupředu a nic je netlačí k tomu aby dostala feedback od svých AMD fans boy že takhle teda ne a přistoupila k nápravě.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

...."Znovu tedy uvedu, že to co předvádí AMD je otřesné lživé chování, kteréby nemělo být tolerováno a mělo by být zakročeno k totální nápravě."

Dôkazy!!! Posunutie zahájenia predaja nie je lživé konanie, takže DOKAZY... GTX 970 3,5GB ? A tiež poprosím zoznam Vami navrhnutých, vyvinutých a vydaných čipov, ďakujem..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Proč zas odpovědnost přehazuješ na mě? Já jsem přivedl AMD tam kde je?
ZEN road map prosinec 2016 - leden 2017

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

tak si tykáme, alebo vykáme? Alebo podľa prebudenia? Ako som už povedal, presunutie výrobkov na roadmape, resp. posunutie dátumu vydania neznamená lživé konanie. Na návrh, vývin a vydanie čapov som sa pýtal z dôvodu, že neviete, čo momentálne inžinieri riešia, s akými problémami a situáciami sa potýkajú pri inžinierskych vzorkách, alebo či sa tieto testujú nejakým dlhodobejším testom. Momentálne sa na Vás najviac hodí veľmi čerstvá formula zo Slovenského parlamentu "prázdny sud duní najviac".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

FIIIIIHA, takze to ked sa posunulo o mesiac, uz si sa do toho musel obut a AMD je hnus grc ....

Mily Intelicek nic? Ten za posl. 7-8 rokov menil roadmapy do boha asi 10x !!!!!!!!!!! Do boha pozri sa co tu malo byt teraz: davno 10 nm dvadsiata tzv. "generacia" Core a na buduci rok 7 nm. A co tu mame? Humusny marketing ktory slovo "generacia" totalne zdevalvoval, pretoze to neni ziadna generacia, ale bud refresh, alebo nova rodina (s vylepsenim v podobobe 0,1% tranzistorov na cipe) a zachvilu bude aj TICK-TACK-TOCK-TECK, ktory zaruci, ze dalsia nova tzv. "generacia CPU" zvysi IPC nie o 1% ale o 0,5%. Do boha dnes je celkovo asi 8. ci 9. generacia CPU AKO TAKYCH od 8086 !!!!!!!!!! A nie nejaka pridrb*na 7. generacia od roka pana 2009 !

Z Atomov su zrazu Pentia a Celery do boha a zachvilu bude v smart-okuliaroch 30. tzv. "generacia" 8-vlaknoveho Core i3, pricom to bude v dnesnom ponimani nejaky Atom/Quark CPU inej/uspornej/menej vykonnej architektury jak plnohodnotne desktopove/notebookove CPU.

A potom robim cele roky nekale praktiky na vsetkych velkych hlavnych vyrobcov notebookov, aby sa notebooky na konkurencnej platforme (AMD) prakticky vobec neoplatilo vyrabat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Venku je dneska opravdu horko, hlásí 30°C ve stínu. Některým lidem to nesvědčí, protože se jejich AMD začíná přehřívat. Pustil jsem si klimu abych tady měl příjemných 25°C.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No zajímalo by mě co se pod vodou chlazeným blokem bude při plnym výkonu a OC přehřívat spíš. Intel se svojí pastou šedivkou, nebo letovaný FXko. :) Crho ty dneska válíš. *sorry jenom dokrmuju aby to tu neupadlo*

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A kde je napsano, ze se ZEN spozdi?

Vsak v clanku je napsane, ze to muze dopadnout tak, ze na zacatku pujde parovat jen s vydanym mainstreamovym chipsetem. A hi-end chipset dostane par tydnu po vydani :)

Chce to asi vymenit prasky. Ty co beres te spis hormonalne destabilizuji :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problém je v tom, že Intel již téměř monopol má a přesto neprodává za 50tisíc. Zase tak blbý u Intelu nejsou a momentálně si prostě diktují ceny dle poptávky, dle finanční možnosti nakupujících. Momentálně pro ně AMD prostě bohužel není konkurence, max tak v nejnižším segmentu. A bohužel ten technologický náskok je takový, že ať udělá AMD jakkoliv dokonalé CPU tak Intel jim dokáže konkurovat s něčím lepším a dražším.
Ohánět se starou dobou, co bylo je pasé. Jak jsi řekl "tomu slabšímu". Z AMD se stává v oblasti CPU ten slabší, co ochraňuje Intel před antimonopolníma úřadama.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, všichni co plácaj nesmysly o tom, že bez konkurence by Intel zvednul ceny na 10x násobek by si měli nastudovat něco málo o ekonomice, zejména zákon nabídky a poptávky. Při 10x násobné ceně by Intelu klesly prodeje 100x, takže ve výsledku by na tom výrazně prodělal. Proto ceny procesorů zůstanou víceméně tam kde sou, AMD taky není dobročinná organizace, musí splácet dluhy, proto se bude snažit maximalizovat příjmy a nepůjde moc pod ceny, za které prodává Intel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trochu reality do tej tvojej uvahy. Ano podla ucebnice mas pravdu, ale potom by znamenalo, ze analytikom trhu by mohol byt kazdy Pepik.

Viete aky je rozdiel medzi cenou procesora urceneho priamo pre koncoveho zakaznika (napr. najvykonnejsi i5) a cenou pre predajcu/resellera napriklad HP? Ktora z nich sa viac priblizuje cene konkurencie?

Ovplyvnuje predaje procesorov aj nieco ine? Vymyslim si: Dame vam dodatocne 10% zlavu ak vase dva najpredavanejsie modely nebudete ponukat u konkurencie s podsvietenou klavesnicou a FULLHD obrazovkou.

Mas zarucene informacie, ze ziadna (ani ina) z takychto podmienok neexistuje? Chces Aj napriek tomu, ze bol Intel usvedceny za obdobne ovplyvnovanie na trhu procesorov?

Aky bol pomer ceny produktov (v danych vykonostnych kategoriach) ku kupnej sile zakaznika odvijajuca sa od ekonomiky danej krajiny?

A takto by som mohol pokracovat donekonecna. Ceny su take ake su a vase tabulkove priklady o 10 nasobnej cene su cisto vystrel do vetra. Problem ale spociva v tom, ze cennikova cena za dany produkt v danej vykonostnej triede je ovela vyssia nez v dobe, kedy bola dostatocna konkurencia.

Dalsi problem je v tom, ze nasa "demokracia" umoznuje tajne dohody s predajcami bez moznosti potrestat korporaciu resp. s velmi narocnym odhalenim takehoto cinu. Je toto trhove spravanie? Nie je. Pretoze ak sa ako firma dostanes do stavu, kde vlastnis vacsinu trhu (nech aj 75% a tvoj jediny priamy konkurent ma 23% trhu a zvysok su nekonkurencne produkty), tak zisky mas uz dostatocne vysoke na to, aby pomocou skrytych podpultovych podmienok si mohol zvysit predaje a pritom zostat na tom istom zisku. Takze nasledne casom ziskas 82% trhu a konkurencia 16% trhu. Sucasne pre jednotlivych zakaznikov kazdorocne zvysujes v priemere cenu a tym si zisk navysujes. Dalsie ziskanie trhu by uz mohlo sposobovat problemy a teda ako firma drzis "trh" v patovej situacii, kde tebe idu stabilne zisky a pritom tvoj konkurent proste len zivori.

Ano vela firiem je zalozenych skor na dlhodobom prezivani, ale v pripade technologickych firiem je to velka komplikacia, pretoze nie vzdy sa da dobre odhadnut naklad na vyzkum/vyvoj.

A toto uz niekolko rokov sposobuje Intel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Velmi pekne a rozumne napsane. Souhlasim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale to jsou cinty. V současné IT době je zájmem všech, jak výrobců/prodejců tak kupujících, aby populace byla stále nasycena hardwarem. V případě, že by cena vylétla tak vysoko, by jistě celý trh téměř zkolaboval. Intel by sice měl z jednoho procesoru "vývar", ale kolik by jich asi tak prodal? Kromě toho existují i jiná řešení, v současné době je ARM už dostatečně silný, aby Intelu v případě vyšponování ceny ukousnul pořádný díl koláče i v desktopu (bylo by jen otázkou času vývoje SW). A v neposlední řadě existují i antimonopolní a regulační instituce, které by s největší pravděpodobností takové chování nepřipustily. A Intel není padlý na hlavu, aby si tohle všechno neuvědomoval. Takže tady zase nestraš takovými fantasmagoriemi. A k tomu malému ubližovanému - stačí se podívat, kdo všechno z velkých hráčů za ním stojí a tlačí ho dopředu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na co budou desky v rijnu siroce dostupne, kdyz cpu budou az v unoru? To amd nejprve uspokoji OEM partnery a az pak pujdu cpu na volny trh?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zenová CPU budou dostupná až... momentálně byla pro dané desky vydána várka excavatorových APU.
Jinak ano, AMD běžně prvně zásobuje OEM, teprve poté (někdy se znatelným odstupem) přichází na řadu retail trh.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Desky budou v říjnu, ale pro Mainstream a low end, High end bude podle článku až v únoru. První procáky do AM4 soket tu v říjnu budou (i když na starém výrobním procesu).

Jinak pro zeleného Crhu, je mi ale úplně fuk, jestli čekám roka a půl na nový CPU nebo rok a 3/4, chci vidět srovnání Intel x AMD v testech, pak budu kupovat desku a CPU. Teď určitě není dobrý čas na kupování základu, když nepotřebuješ nutně nový.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Teď už né, ale před půl rokem kdo si pořídil SkyLake tak má min na cca 6-12 let vystaráno.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

6 let mozna :) ale 12 let s 14 nm a s tim jak ma reseny IHS ...ehm to jako vazne ? (ale mozne je vse)

ohledne vykonu pro lidi co budou chtit drzet aspon trochu krok v herni i multimedialni oblasti uz bohuzel nestaci kolikrat ani dnes a nebyt nove generace GPU od AMD/NV tak se nechyta vubec :) ( o profesionalni sfere nemluvim vubec to je trosku jiny segment)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zalezi co od toho ocekavate, obecne jsou procesory velmi rychle uz mnoho let a k bezne uzivatelske cinnosti postaci dnes i tabletove procesory. Pozadavky na vykon CPU nebudou zcela jiste zasadne stoupat.
To neplati pro profesionalni segmenty nebo i treba hry, i kdyz i tam bude role CPU klesat diky novych API.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

S tím výkonem asi tak. Z toho důvodu se, alespoň si myslím, Intel zaměřil na zvyšování poměru výkon/watt u nových generací místo na přiblblé zvyšování výkonu, kterého je pro majoritu jistě více než dostatek už léta (do mnohých nových počítačů se stále dokonce osazují HDD nebo SSHD, tam je nějaký rychlý procesor jistě k ničemu). Jsem zvědavý, jak se AMD popralo právě s energetickou účinností u Zenu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No to je dost blbé, chtěl jsem koupit desku pro AM4 a prozatím do ní dát nějaké to excavatorové APU, a pak třeba za dva roky, až konečně vyjde to zenové APU, prostě vyměnit procesor. Ale budu kvůli tomu muset ještě počkat na pozdější desku, protože do těch A320/B350 ani to zenové APU nepůjde? To by mě docela naštvalo.

"Určený bude primárně Zenu v provedení Bristol Ridge"

Bristol Ridge je provedení Zenu? Tak teď v tom mám tedy zmatek. Nebo v tom má zmatek autor článku?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Už o tom čtu druhý článek a i ten je nejspíš špatně pochopený/napsaný. A a B desky mají vyjí v říjnu a PŮJDE do nich dát i plnotučný ZEN až vyjde. Je tam ale jedno ALE. A desky nejsou plně vybavené a vypíchnu že její x16 PCIE pojede "jen" 8x PCIE 3.0. Pokud jsem správně pochopil tak B desky by měly být ty nejvíce prodávané, taková klasika podobné H nebo Z od intelu a mají mít 16x PCIE 3.0 ale jen pro jednu kartu, pro druhou partně po vzoru Intelu x4 PCIE 3.0/2.0. X desky jsou přídomkem různých SLI/Crossfire desek kde jde do grafik více PCIE linek, standardně alespoň x8/x8.
Za mě můžu říct, že B deska mi bude stačit. Z SLI a CF jsem vyrostl, NVMe mě nijak zásadně netrhá žíly(desku s ním mám, ale nějak si nemůžu představit výkonnostní rozdíl oproti SSD tak zásadní aby mě to přesvědčilo) a pokud tam bude USB 3 s c konektorem bude mi to stačit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nejsou v AMD magori, tak budou mit v pozadavcich pro vsechny AM4 desky takove zapojeni, aby rozdilny pocet linek nedelal problemy.

Muj priklad, kde ma socket piny pro linky 1 az 24:
- Bristol Ridge pouziva PCIe linky 1-8 pro grafarnu, 15-18 pro chipset, 19-20 NVMe, 23-24 pro dalsi zarizeni
- Zen PCIe linky pouziva 1-16 pro grafarnu, 15-18 pro chipset, 19-22 pro NVMe, 23-24 pro dalsi zarizeni

V takoveto konfiguraci se muze vsechno bez problemu fungovat pro vsechny kombinace a jedine co pro to musi vyrobce desky udelat je dodrzeni pravidel pro zapojeni a natahani spoju i pro linky, ktere bude umet vyuzit Zen, ale ne Bristol Ridge.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.