Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k DirectX 12 nebude tak pokročilé, jak se čekalo

len dufam, ze ludia sa nebudu salit a prechadzat hromadne na W10, potom bude paka na to, aby ten DX12 bol aj plne funkcny

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Lidi na Win 10 prechazet budou a to ne proto, ze by byly oproti Win 8.1 vyrazne lepsi, protoze to je jen SP pro win 8.1, ale proto, ze sou povercivi a po udajne spatnych osmickach (ze sou 8.1 spatny pise kazdej skrabal ale sotva je pouzival dyl jak dva dny) ted MS opet pride s "dobrym" OS.Vuci emocionalnim podnetum jsou logicke argumenty impotentni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lidi na win10 budou přecházet především proto, že budou zpočátku zdarma. Navíc si tak prodlouží podporu od MS na doživotí.

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

Zatím nevím zda přejít. "Software jako služba" nevzbuzuje důvěru. Co když MS implementuje nějaké nové vlastnosti, neslučitelné s mým hardwarem? Nečekám, že nyní 4 roky starý počítač bude splňovat požadavky aktuálního systému navěky. Časem se tak W10 stejně "rozdělí" na více "meziverzí". Opravdu je MS bude všechny podporovat už navždy?

Mohou také přidat něco, co mi "jen" bude vadit. Z W7 jdou aktualizace odebrat. Bude to ve W10 za X let fungovat stejně?

"Výhody" přechodu prozatím vidím následovně:

- Metro je ošklivé. Classic Shell by byl nutnost. (Při zkoušení ve virtualboxu mi to ale s ním nepřišlo moc stabilní)
- Metroidní vzhled desktopu je také ošklivý. Lze "napravit" programem WindowBlinds. Ten se však údajně v systému nechová korektně a zpomaluje ho.
- Avizovaná nutnost účtu u MS. Zadat do něj číslo karty považuji za naprosto nepřijatelné. Takový "upgrade" by byl zadarmo drahý.

+ Nové DX. Na W7 může být časem problém spustit nové hry. Jenže to už na ně bude počítač pravděpodobně stejně starý.
+ Univerzální aplikace. To jde naprosto mimo mně. V jejich novém restriktivním ekosystému nehodlám utratit ani 1 Kč.
+ Rychlejší start. To by byl asi největší přínos. Nikoli však nutnost, protože nynější W7 mi startují dostatečně rychle.

Dost bude záležet na tom, zda garantují i bezproblémový návrat zpět k W7, což může být za pár let aktuální.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Před upgradem udělám image disku a pokud mi 10 nesednou a budou prudit, tak půjdou pryč.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Na to, aby se ti zvednul kufr z metra, ani dva dny nepotrebujes ... a pripadne dalsi odlisnosti proti win 7 jsou pod rozlisovaci schopnosti vetsiny recenzentu.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz ti tak vadi metro tak staci asi 2 minuty a nemusis ho uz nikdy videt.Opravdu to je silny argument, ze kvuli metru je win 8.1 spatny OS.Predne si ujasnnete k cemu OS primarne slouzi a to paradoxne plni metrol lip nez nabidka start.Problem je, ze to malokdo zkusil vubec pouzit, protoze novinari prece psali, ze win 8.1 je spatnej.Ted kdyz win 10 ma hybrid start/metro, tak uz je najednou dobrej.Usmeve.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

nikdy je silne slovo

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Taky je otázka, kolik z kupujících vůbec přečte něco o novinářů

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

To je jako koupit si Fabii HTP a obratem do ní namontovat 3 litrový motor ze Superbu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je teda přirovnání jak noha. Když už, tak koupit si fabii 3 HTP a obratem vyměnit interiér za ten z favorita, ale levný čínský knockoff, u kterého některé sedačky nejdou štelovat.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Pokud s počítačem pracuješ 8 a více hodin denně a máš 2 monitory, bude tě Metro srát tak, že si okamžitě nainstaluješ Classic Shell - a pak se z toho stanou W7 s jiným skinem (dobře, nejde ještě beztrestně vypnout UAC).

Je mi ale jasné, že generace "facebook" používá Windows jen jako spouštěč prohlížeče...

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

To jsem udělat musel s původním Server 2012, protože přes vzdálenou plochu, která není fulscreen, bylo skoro nemožné trefit se do toho jednoho pixelu na obrazovce, který metro spouštěl. Po upgradu na 2012R2 už jsem na classic shell ani nepomyslel. On totiž ten classic shell je pěkně ubohá náhrada za start menu ze sedmiček, a je pro mě větší utrpení pracovat s ním, než s meterem.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Ja pouzivam na vsech pocitacich s classic shellem start menu z WinXP (myslim to konzervativni, bez omalovanek). V cem je start menu z Win7 lepsi?

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Menu z XP nemá vyhledávání psaním textu a použitelný seznam často používaných aplikací (jestli teda vůbec nějaký má, už ani nevím, a zpínat ho kvůli tomuhle postu nebudu). A taky sezxnam naposled otevřených dokumentů u apliklací, což ohromě šetří čas, když nevím, jak se co jmenovalo. Před sedmičkami jsem skoro vše pouštěl přes Winkey+R, protože lovit to ve start menu bylo utrpení. Jenže to bylo třeba pokaždé přesně trefit název exe. V menu ze sedmiček (a v metru) stačí zmáčknout Winkey, napsat prvních pár písmen toho, co chci spustit, a je to. Enter a je spuštěno. A takhle najdu i ovládací panely a podobně. Proč bych si snižoval produktivitu něčím, co bylo adekvátní naposledy v roce 1995 ?

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Aha, no ja jsem velka konzerva. Priznam ze mne prislo vzdy rychlejsi pretahnout si tech 5 - 10 ikon nejpouzivanejsich programu v nabidce start nahoru nebo na plochu a klikat na ne temer poslepu, nez studovat tech 5 ikon naposledy otevrenych programu jejichz poradi se neusttale meni a hledat v nich to co chci zrovna otevrit Vyhlehledavaci policko jsem prestal pouzivat pote kdyz MS znemoznil indexaci sitovych disku s oduvodnenim ze to nejak moc zatezuje pocitac (do te doby jsem to k me naproste spokojenost pouzival). Pozdeji to snad uz nekde snad zase zapnout slo, ale uz jsem holt zas odvyknul.Tedy obcas tuto ficuru pouzivam, ke spusteni aplikaci o kterych vim ze v pocitaci nekde jsou, ale hledal bych je opravdu dlouho - jako calc.exe nebo charmap.
Diky za nazor, kazdopadne myslim ze bychom meli byt vsichni radi ze existuji nastroje jako classic shell a ze si diky nemu muzeme kazdy nastavit pracovni prostredi v pocitaci podle toho jak nam to vyhovuje a ne tak jak nam to chteji vnutit.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ja ako admin sa skor zamyslam, preco pre boha strcili Metro na servrove verzie Windowsu!? Uz vzhlad/administracia W2008 server bol dost pruser (hlavne eventlog), ale vo W2k12 to podrbali kompletne. Asi ich nenapadlo, ze admin ide obcas na server aj cez remote konzolu (ILO,DRAC...) a W2k12 sa rozhodne by default nastavit zobrazenie "best apperiance" namiesto "best performance". Potom hram na nahanacku s kurzorom... A ked chcem na desktope ikonu "This PC", tak treba doinstalovat Desktop experience. Na servri... kkti

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Asi bys podle nich měl používat jen vzdálenou administraci powershellem.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

"Problem je, ze to malokdo zkusil vubec pouzit, protoze novinari prece psali, ze win 8.1 je spatnej"

Vedle jako jedle. 99% BFU od "novinaru" nic necte, rozhodne ne od IT novinaru. Problem je, ze ti lidi k tomu sednou a vidi neco zcela jineho nez na co jsou zvykli. Po 10 minutach vyprcha Wow efekt, a nastane faze "dost bylo <>ovin, ja chci neco k***a delat! " a tehdy zacina pr.....oblem.

A ten hlavni problem s radikalnimi zmenami typu Metro je, ze musi neco opravdu zasadne zlepsit - produktivitu, pohodli, proste cokoliv. V opacnem pripade se clovek nauci neco noveho, ale nikoliv lepsiho - a to lide vzdy vnimaji jako dalsi <> ktera je okrada o cas.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

W8 je mnohonasobne vecsi pruuuser jak nejaka Vista!
Vista bola totiz v principe relativne podobna jak XP, vezy jej zlomila v prvom rade nehorazna HW narocnost na tu dobu, radikalna zmena v ovladacoch a klasicke prvotne problemy s kompatibilitou...

Stacilo OS mierne `odtucnit`, poladit kompatibilitu, par rokov za ktore sa zlepsil HW a prisli ovladace a voilaaaa mame tu `skvely W7`!!!

S W8 nieco take nehrozi, to bol ergonomicky hnus a radoby univerzalny `mackopes` uz z podstaty, a nic ine ako uplne zahodenie tejto nepodarenej vetvy vyvoja (jak to spravil napr. intel s netburstom) microsoftu k dalsiemu dobremu desktop OS nepomoze...

p.s.
preboha jaky `wow` efekt u W8??? 8-O
Ked som sa trapil s nejakymi notasmi s W8 tak nahodni okoloiduci BFU chceli akurat tak blvat a pytali sa ma `co je to za hnus ???`
`wow` bol u Visty -> ta bola naozaj vycackana, co sa tyka vzhladu

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Dobré měly být devítky. Ty radši zrušili předem, zřejmě dle dlouhodobého plánu dělat už jednom sračkovní systémy, takže jaké budou desítky je jasné předem :-))

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

"Po spatnych osmickach prijde M$ s dobrym OS"
Ale ten dobry OS mel byt win 9 , ten neni protoze by musel byt dobry a protoze jsou devitky prejmenovany na desitky, jako dalsi spatny OS ,tak se nic dobryho konat nebude.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zdá se že AMD s Mantle opravdu nachytalo MS s kalhotami dole. DX12 nebude tolik pokročilé hlavně proto že by ho nestihly do termínu dodělat. Průpovídky některých novinářů že když MS ohlásil DX12, tak nenapsali ani jednu řádku kódu dostávají s touto správou potvrzení jejich tehdejšího podezření. Pokud jde o Wim 10, budu komentovat obchodní politiku až bude oficiálně oznámena písemnou formou. Do té doby je to promne jen snůška dohadů a polo informací.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Mantle malo výhodu v tom, že zefektívnilo prácu s CPU. A to robí aj DX12. V tomto článku sa píše, že bude DX12 menej pokročílé kvôli tomu, že neprinesie HW implementáciu nových features. To ale nemalo ani Mantle.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

dôkaz?? hovoríš o DX12 v prítomnom čase...to znamená,že ho už používaš, alebo ako toto tvoje tvrdenie môžeš dokázať? opäť MS nasľubovalo to,čo nevie "dať"...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

http://www.dsogaming.com/videotrailer-news/ashes-of-the-singularity-firs...

DX12 ukazuje zlepšenie na úrovni Mantle. Teraz ani nepotrebujeme nové HW features. Treba aby sa etablovalo to čo už ukázalo Mantle a ukazuje DX12. Potom sa môžme posunúť ďalej.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja som spokojny... kedze nemam chaby CPU a VOBEC necitim nejaku potrebu znizit overhead DX, tak inak chabost Dx12 ma aspon nebude tlacit do nejakeho nechceneho W10 ;o)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

To je ale s prominutím hloupý přístup k overhead. Že vám váš CPU všechno stíhá je jen kvůli tomu že se vývojáři musí krotit třeba v počtu objektů který se počítají každý zvlášť. V Star Citizen předvedli vývojáři jak snadno šlápnou na krk i nejvýkonnějšímu CPU a přitom pod Mantle to jelo v pohodě. Když dáte vývojářům volnou ruku, rychle využijí ušetřený výkon pro umělou inteligenci a nebo fyziku. Nebo obráceně že ušetříte výkon, tím energii a déle vydržíte na akumulátor a méně se vám bude stroj zahřívat. Jak je libo, stačí si vybrat kterým směrem budete uvažovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Star Citizen? Nemas spis na mysli star swarm? Kdyztak pls link na star citizen na mantle, to me zajima.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nemohu to teď najít, ale test proběhl tak že byl ve scéně velký počet strojů v boji a každý stroj byl počítán jako samostatný objekt s vlastním chováním a ne že byly stroje počítány třeba po třech jako pod DX 11. Tehdy to AMD předváděli na nabušené sestavě Intelu s GK AMD a pak na sestavě AMD kde byl použit CPU v rámci řady AMD střední výkonnosti(tedy z pohledu CPU Intelu naprostá plečka) a GK stejná jako u sestavy Intelu ale pod Mantle. Výsledkem bylo že sestava Intelu byla přesvědčivě poražena. Pamatuji si to z důvodu že to byl první větší test Mantle který byl takto veřejně prezentován a udělal na mne velký dojem.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Tak to mas nejspis na mysli ten star swarm, ne star citizen. Jinak tam bylo tenkrat zajimavy, ze pod dx11 stacilo vypnout motion blur a chodilo to lip nez mantle verze se zapnutym motion blur. Tenkrat mi to prislo jako ucelovy bottleneck.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Hm teď jste mne znejistěl a nyní nejsem sto dát hlavu na špalek že to byl test v Star Citizen. Faktem ale je že Star Citizen bude Mantle podporovat. Mne však zaujal ten vypnutý Motion blur. Vím že byla a ještě je móda ho hodně používat a to i ve filmovém průmyslu. Já sám jsem příznivcem s ním šetřit aby jako efekt se nestal více otravným než krásným. Nicméně argumentovat že když vypnu efekt tak to jede super proti něčemu jinému je poněkud podivné. Pominuli že se jedná o stejná nastavení pod různým API musí být pokud možno vše stejné. Také nebudu říkat sousedovi hele mě to jede lépe než tobě když osekám detaily textury a já nevím co ještě. Netuším proč Motion blur tolik dává za uši v DX 11 tolik sestavě za uši a Mantle ne. Tohle by měl asi vysvětlit někdo kdo takové efekty programuje, já to však nejsem.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

"Faktem ale je že Star Citizen bude Mantle podporovat." Faktem je, ze to slibili. Nicmene mam pocit, ze to bylo ve smyslu: kdyz ho bude podporovat cryengine tak ho vyuzijem, nicmene cryengine zatim mantle neimplementoval a osobne neverim, ze tomu bude venovat cas.

" Nicméně argumentovat že když vypnu efekt tak to jede super proti něčemu jinému je poněkud podivné." Ja sem tim nic neargumentoval. Psal sem, ze je to zajimave. Zapnout si motion blur (vetsinou velmi nenarocny efekt) a mit najednou polivicni fps.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

-paradoxne viac energie usetri zostava, kde je brzda CPU! Pretoze dnesne extra vykonne CPU vezmu max 100W v plnej zatazi, kdezto GPU zeru stovky wattow s pozitkom (aj nizsi mainstream bezne vezme viac jak stovku) Takze tie keby rovno v idealnom scenari 20W usetrene na CPU zmlsne GPU a este k tomu aj prida :o))))

-standardni vyvojari nevydaju (resp. im to nedovoli vydavatel) hru, ktora nepobezi na aspon 50% pocitacov -> a teda sa musia limitovat notebookmi, pomalymi (teraz) AMDckami a slabsimi intelmi...
(teda niezeby pri tych portoch z konzol to bol pre nich problem, ze?)
t.j. zo silnejsim CPU mam istotu, ze mi vsetko pojde (z hladiska CPU) slusne -> IMHO mantle, DX12 atd su robene pre 1/ notebooky 2/ slabsie desktop CPU s nenazranou GPU 3/ fanatikov ktori chcu kazdy FPS navyse za kazdu cenu

Kedze nepatrim ani k jednym, tak mi je overhead logicky UPLNE VOLNY!!!

P.S.
Kazdy, kto ma dnes procesor AMD a zaroven sa tvari `jak riesi spotrebu` je trapny -> najjednoduchsie totiz poriesi UNIVERZALNE spotrebu zamenou CPU sa podobne vykonny intel... ;o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja mám tiež výkonný CPU, ktorý stíhal aj terajší DX. To ale neznamená, že si s DX12 nepolepšíme. Minimálne FPS určite stúpnu a dokáže sa z GPU vymáčknuť maximálny výkon. Inak budeme mať neskôr výhodu v tom, že si budeme môcť kúpiť opäť jednu z najvýkonnejších kariet na trhu a CPU by ju mal pekne stíhať kŕmiť. A mono sa to zopakuje aj v ďalšej iterárcii. Ja dúfam, že mií súčasný základ s Core i7 3770K vydrží ešte pá rokov.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

-nie kazdy si k vykonnemu CPU kupuje aj predrazene, pazrave, zerave `najvykonnejsie` (mozno par mesiacov) GPU ->imho najhorsia investicia nielen financneho ale aj z technickeho hladiska!

-nie kazdy tuzi mat viac jak 25FPS (hlavne nie za taku cenu)

-kedze `DX12 only` tituly mozme ocakavat tak v r.2020 (kedze este ani ziadne DX12 nie je, nejaku dobu to trva aj vytvorit a nikto nevyda titul ktory nema potencial bezat aspon u 50% pocitacov), tak dovtedy budu stale tvorit limit (zatial) slabe AMDcka a dvojjadrove intely resp. vsetky notebooky

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Moja terajšia GPU je GTX780 a som s ňou maximálne spokojný. Nekupujem grafiku každú generáciu a táto mi slúži dobre odkedy ju mám (čo je kúsok od jej vydania). Nemám potrebu ju zatiaľ vôbec meniť. Má dosť výkonu aj na VR čo využívam už teraz s DK2. Keby som mal mainstreamovú grafiku už by mi teraz nestačila. Takže o čom je reč? Ja kupujem to čo využijem. Čo sa týka pažravosti, mal som predtým GTX460. GTX780 žerie v idle menej a v burne žerie viac s podobným rozdielom aký je teraz medzi Maxwellom a AMD grafikami jeho triedy (v každom segmente). A výkon má skoro 3násobný.

S tými 25FPS prosím nestraš. :-) Na VR potrebujem teraz 75 vo FHD a neskôr to bude minimálne 90 na ešte vyššom rozlíšení. Tam už bude treba lepšiu GPU ako mám teraz. Takže ak ti stačí 25FPS a mainstream grafika je to v poriadku ale je to tvoja voľba pretože očividne ti to stačí. Mne by to teda vzhľadom na to čo píšem vyššie určite nestačilo. Neviem prečo si dnes veľa ľudí myslí, že ich potreby sú také dôležité, že by mali také mať aj iní ľudia.

BTW DX12 je už k dispozícii vývojárom takže by som sa toho nebál. Ak máš dobre napísaný herný engine, oveľa menej práce dá doplniť nový renderer ako namodelovať a oživiť herný svet. Samozrejme treba tam rátať aj njeskorší testing, ale hry s DX12 začnú vychádzať skôr ako v roku 2020. Hlavne keď DX12 má podporovať celá rada grafík od AMd aj od NVIDIe..

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

ked si svoje ehm `potreby` aj zaplatis... tak OK
takisto niekto `potrebuje` lamborghini` - a to hovorim ako nepriatel roznych `ludovych vozitiek` -> spotrebakov :o)))

v reakcii na tvoj vyrok `Neviem prečo si dnes veľa ľudí myslí, že ich potreby sú také dôležité, že by mali také mať aj iní ľudia` sa da napisat len jedno -> uvedomujes si, ze PC uzivatelov co maju podobne `potreby` (resp. su ochotni ich zaplatit) je zlomok? Drviva vecsina `frci` na integrovanych intel srackach ci v lepsom pripade APU niekde na notebooku, zo zvysku ma vecsina mainstream GPU. To len citanim IT forumov, kde sa koncentruju fanatici, mozes nadobudat dojem, ze takych jak ty je naozaj vela!

Uvedomujes si tiez fakt, ze ak by AMD nezacalo s mantle (za cim treba vidiet hlavne slaby CPU vykon ich produktov), tak nikto ziadny `neprimerany` overhead neriesi? Dotycni s `potrebami` si totiz kupia aj vykonny CPU a pri spotrebach hi-tech GPU nema cenu riesit par wattov.
Detto `seriozne PC hranie` a `na baterky` su a zostanu protichodne pojmy - a to pisem jak jeden z tych menej narocnych ;o) (to na margo znizenia spotreby notasov pri mensom zatazeni CPU)

A svoj optimizmus co sa tyka `DX12 only` titulov skus korigovat skusenostami s `DX10 only` titulmi (pricom DX 10 malo ponuknut doslovne `viditelne` zlepsenia)...
Samozrejme nejaka `podpora` DX12 sa objavi aj skor, inak to ani nebolo myslene ;o)
(ako spominas `testovanie`, aj pre vydavatelov je to pohodlne, pretoze ak by sa ukazali nejake nedostatky tak vzdy mozu odkazat zakaznikov na `standardnu` verziu)

P.S
neviem kolko mas rokov, no tak 20 rokov dozadu som tiez minal stotisice korun na `najlepsi HW` (spoluziaci zartovali, ze naco budu chodit na vystavy, ked si novinky mozu pozret u mna ;o)
Ked budes tu onaniu s nekonecnym upgradovanim absolvovat dostatocne dlho, tiez skoro naisto zmenis nazor - dnes si uz potrpim len na luxusne monitory a uloznu kapacitu, inak striktne `zlata stredna cesta`

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Neboj sa, mňa tiež už táto upgrade mánia postupne prechádza. Terajší základ s Core i7 3770K mám už 4 roky a dúfam, že mi vďaka novým API vydrží ešte aspoň raz tak dlho. GPU uý nekupujem každý rok. GTX780 mam už 2 roky a tento rok s ňou vydržím. Kúpiť výkonnú jednojadrovú grafiku raz za 3 roky nie je problém. Oplatí sa to ak sa niekedy ukáže novinka ako Oculus Rift, ktorá ani nie je drahá, ale potrebuje výkon. Mne by proste mainstream nestačil. A aj keď si nemám problém zaplatiť výkonný HW, určite už nemám záujem pravidelne míňať toľko peňazí ako kedysi. Raz za čas mi to ale nevadí (a tým myslím, určite nie každý rok).

BTW čo sa týka DX12, je situácia iná ako v časoch DX10. HW výkon sa už nezvyšuje takým tempom. Prechod na nové výrobné procesy sa predlžuje a aby ľudia nové grafiky kupovali, bude treba im ponúknuť niečo iné. Ak to znamená zvýšiť výkon zefektívnením prístupu k HW prečo nie. To bude podľa mňa terajší trend a AMD s NVIDIou na tom budú mať oveľa väčší záujem ako predtým. Aspoň si to myslím.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

HW vykon sa skutocne uz zvysuje pomaly - ale chyba to realne niekomu? Staci sa pozret na podvyzivene konzole...

Takisto co sa tyka optimalizacie - obavam sa, ze aj u DX12 only titulov nasledne vela zhltne viac odflaknuta optimalizacia aplikacii. Ved sa staci pozret v akom stave dnes vychadzaju hry.
Jednoducho tak ako ked sa napriklad zvysovalo mnozstvo pamete k dispozicii, z velkej casti zhltlo tento pokrok zbytocne nabobtnavanie aplikacii.

Podotykam ze napr. novemu openGL drzim uprimne palce, ale u DX nova verzia obnasa len dalsiu paku pre socialne inzinierstvo fasistov v MS (ktori sa neriadia trhom, ale silou sa snazia trhy menit a vyrabat).
Preto ma aj uprimne tesil chaby nastup DX10. Jednoducho odkedy to neriadi Gates, MS je bohuzial ciste zlo :o(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To se spustila nejaka nova moda, ze cim mensi FPS tim lepsi ci co ? Zacalo to assasinem, ze 30 je proste lepsi. Tolik kontroverzi a protireceni v jednom prispevku se jen tak nevidi :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Což samozřejmě není pravda, Mantle zpřístupňuje funkcionalitu architektury GCN, kterou nelze přes DirectX (11) využívat.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Na co kód? Stačila bílá tabule s fixem vyvevedenými čtverci, trojůhelníky, kruhy a termity typu target, focus, progressive, comunicate... :-)))

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

tak to vypada, ze nadesla doba nevidana a to, ze OpenGL jmenovite (gjNext/Vulkan/Mantle) by mohlo byt pokrocilejsi nez DirectX (directx 12). To si pred vice nez rokem ani ti nejvetsi optimiste v Khronosu netipli

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

Vulkan ale taky dorazi zrejme skoro rok po DX12

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Ale i tou dobou bude nejspíš někde jinde než DirectX 12. Navíc s Mantle a průběžnými betaverzemi OpenGL si budou moct už hrát v podstatě teď, tzn. už v podstatě můžou studia pomalu začít chystat enginy na tom. DirectX takhle brzo dostane tak možná AMD s Nvidí. Enginy na obou by mohly přijít tak +- stejně.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Dx12 preview SDK je k dispozici dlouho a pořád aktualizované (po zaregistrování do programu) a to i pro malá studia jako je třeba i to naše.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Mensi technicka pokrocilost DX12 podle me netkvi v nedostatku casu na vyvoj, toho mel MS dost stejne jako prostredku. Pricinou bude nejspis tlak ze strany vyrobcu gpu kteri chteji mit na krabickach napsano DX 12... Aby se to lepe prodavalo ^^

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Vyrobcum je to podle me celkem jedno, stejne zatím nemaj novy vyrobni proces. Největší profit z toho bude mit prave MS. Pridani funkci by rozbilo zpětnou kompatibilitu s pro nej extremne dulezitym HW. Omezeni DX12 na feature level 11_0 a 11_1 totiž dovoli podporu DX12 v Xboxu a na novych high-end mobilech a tabletech od MS. Snapdragon 800 totiz ma nove GPU s podporou DX 11.2 FL 11_1. To je náhodicka co.

Efektivne to znamena, ze vyvojar co odladi hru pro PC ji bude moct bez zasahu do vykreslovani portnou opravdu levne na nove mobily a XBox. V kombinaci se spolecnym shopem pro vsechny 3 platformy to dava dokonale smysl. Jen jsem zvedavy jaka korporatni zhovadilost zpusobi, ze to nebude tak jednoduche a potencial vuziji na 1/2. Na to je MS docela odbornik :-)

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

MS musí s vydáním DX12 spěchat kvůli Mantle/Vulkanu. Historie ho poučila, že když má v něčem největší tržní podíl, není to automaticky na věky. Viz webové prohlížeče nebo mobilní systémy.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pozri sa jaky ma stale podiel so svojim `dvornym` IE napriek socialnemu inzinierstvu!
Taki Firefox si to pekne sere poslednu dobu, nastastie je otvoreny a mozu vznikat aj vetvy bez socialneho inzinierstva a'la microsoft (nazdar australis)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Stále má podíl přes 57%. Ale je pravdou, že je to dost málo, má nárok tak na 80%.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ja vam nevim, hral sem dost DirectX 7/8/9.0c nativnych her a byli neporovnatelne kvalitnejsi jak 10/11 grc. Ze Microsoft nemel na vypileni pokrocilosti DirectX 12 cas je jenom tupy vymluvny zvast, zvlast kdyz se dokazali srat s dlazdickama roky a stale se na nich v Redmondu dokonale ukajeji, tak duvod proc nedokazali udelat z 12 api neco prelomoveho je proste ten fakt ze sou zadubeni, lini a nejak nam debilni. Od Windows 10 neocekavam podobne nic co by me donutilo na ne migrovat, jednak je to do oci bici nezmyselne cislovani operacniho systemu(8.1 > 10???), tak dlazdickove startmenu(vypileny masochismus) + kuli par virtualnym voknam, vyhledavaci v ikone a vice spehu to prinese naproste hovno.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Pro neznalé operačních systémů od MS. Windows 9 už je zabrané :D existuje přeci OS s označením Win9x

Je lehčí přeskočit 9 a nedělat programům zmatek v číslování.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tvuj intelekt by meli zaramovat do popelnice, ze oznaceni Windows 9 je zabrane inteligentiku?, hovno! zabran je jenom nazev 98, ale to by si nejprv musel pouzit rozum ktery stejne neuzivas jako ty z Redmondu a kdyz uz tak o tech cislech/voznacenich, proc to nemuze nest rovno meno tak jako XP a Vista, proc se chlacholit cislem na ktere to stejne nema?...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Sproste urazky a nadavky jak od 4leteho decka, co mu nekdo sebral kyblicek...
nehlede na to, ze se vztekas spatnym smerem..

to zduvdodneni, ze win 9x je zabrane, nevymyslel Lukáš Ott, a rozhodne neni hloupe:
- staci jen pouzit google (takova ta vec na vyhledavani porna) a vyjede hafo vysledku, namatkou:

http://www.cnet.com/news/is-this-why-microsoft-named-it-windows-10/
http://www.winbeta.org/news/not-so-crazy-reason-why-microsoft-skipped-wi...
http://www.neowin.net/news/rumors-suggest-the-reason-microsoft-skipped-o...
.
.
.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.