Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k DirectX 12 pro Windows 7 nebude

Tak v tom případě si Direct X 12 mohou nechat a narvat si ho do špic.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jo, a není to jen příležitost pro Mantle, ale také pro nextgen OpenGL, protože jak jsem si dneska zkoušela win10 na virtuálním pc, tak jsem zjistila, že jsou to v podstatě jen převlečené osmičky. Uživatelský komfort jako v sedmičkách si tam člověk nenastaví. Klasickou nabídku start (bez dlaždic!) nezapne a ribbonu se taky bez zásahu do systému nebo instalace třetího programu nezbavíte. K tomu ještě zmršené ovládací panely a průzkumník, šmírování mrkvosoftem a nucené propojení s MS účtem a cloudem. Fuj! Jedinné klady který v tom systému vydím jsou právě DX12 a vylepšený command. Takže zůstanu na sedmičkách dokud to jen půjde a API které mi nabídne nejvyšší výkon právě na Win7 to u mě vyhraje.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Tohle by mohlo být vlastně dobré pro Valve a Stream OS - protože víc OpenGL / Mantle aplikací = snazší porty na Steam OS... Hmmm, to by mohlo být ještě zajímavé :)

Jinak děkujeme za sdílení zkušenosti s Win 10.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Ne stream ale steam os ;)
Mantle pro linux momentalne neni. Opengl neni nijak moc popularni a hlavni problem jsou drivery. Je pravda, ze steamos jsem nezkousel, ale v takovem ubuntu nespustim prijatelne ani cs source a grafikou to nebude (radeon 280x) :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

ano grafikou to asi nebude, bude to ovladacema k ni, nebo clankem mezi kvalesnici a zidli :), css tu mame na 4 ubuntu strojich a jede to naprosto vpohode na GTX460 a 560

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Neslyšels už někdy o problémech s amd driverama? :-) krom toho při otáčení tam je viditelné zpoždění, tím se stává hra nehratelná. a toto jsem už zažil i na nvidii.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

driver = ovladac, cetl jsi vubec post na ktery reagujes?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

já reagoval spíš na to, že jsi napsal, že bude také možná problém mezi židlou a klávesnicí ;) tak jsem ti speciálně upřesnil, kde je problém.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ale no tak, to snad nemyslis vazne :) co to je uzivatelsky komfort jako v sedmickach?? o ribon vubec nezakopavam, ovladaci panely jsou uplne stejne jako na xp vistach 7 nebo 8, jen pribyla nejaka ta dalsi ikonka, pruzkumnik jak by smet, smirovani ms? tak ano, je to preview, sleduje co kdo a jak vyuziva a podle toho se na danou vec zamerijou, stejne jako u win7 napr ... a nucene propojeni s ms uctem? :) vzdyt pri instalaci mam moznost mit lokalni ucet :) stejne jako muzu prepinat mezi lokalnim a bingackym za behu systemu, jen se pak odhlasim/prihlasim ...
takze ano, zustan u sedmicek, alias win nt 6.1, ja si pojedu na desitkach alias win nt 6.4, primo na hw to lita o sto set a i stabilita je pomerne dobra ...

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

klídek než přijde první hra pod DirectX 12 uplyne nejméně rok od vydání Win 10 a to už budeme psát rok 2016 a než jich bude tolik aby mě to začalo tahat k novému OS uplyne další rok a to už budou klepat na dveře WIn 11. Tak že když pánbůh dá minou mne Win 10 jako Win 8.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

ja su v pohode, pred par dny jsem si doma presel na freebsd 10.1-stable :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

K ovladacim panelum.. Uz od win 8 je nastaveni na dvou mistech. Neco v tech ovladacich panelech a neco v metroidnim settings. Da se snad velka aktualizace win 10 delat z ovladacich panelu ? Ne neda, protoze je to zasity v metroidnim settings. A takovejch veci je tam milion. Win uz od 8 jsou silene neintuitivni system a je jednodusi si veci co clovek hleda vygooglit nez hledat kam to panove od ms schovali.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A ty nejdrsnejsi super mega IT typkove dokonce umi pouzivat klavesu Win a hledani, predstav si to!
To si proste nikdo nedokaze ani predstavit ze staci zacit psat nejakou cast nazvu, funkce ci obsahu toho co clovek hleda a hned to nasel....

Mozna to i na tom google treba nekde pisou :))))

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Vyhledavani je jedna z veci co microsoft nikdy poradne udelat neumel. Proto lidi pouzivaji google a ne bing. Aktualizace preview verze windows je schovana pod PC Setting->Update and recovery-> Preview builds. Dotaz na google to najde na prvni pokus. Bing vyhazi odkazy na chyby pri update a na recenze preview verzi.. az nekde vzadu je to co clovek vlastne hledal ;)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže MS to různě rozhází a pak se prsí tím, že to jde vyhledat?! Hmm, tak tomu říkám inovace. A jako plus je třeba říct, že to najde!!! Wow, prosím aplaus...

Nojo, to je tak, když marketing dostane šmejd a musí ho prodat. To se potom vychvalují věci, které jinde ani nestojí za zmínku. Až přijde Dacia s autem, u kterého sice nebude nic fungovat, ale navigace vždy najde nejbližší servis, tak vůbec nebudu divit, když to někdo bude ještě obhajovat.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm, tady to ale vypada na chybu mezi klavesnici a zidli....

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

DX 12 ani tak nebude žádným extra tahákem pro přechod z Win7 na vyšší verze Windows. Leda... leda že by MS zase tuhle politiku podtrhl třeba vydáním Halo 3 pro Windows 10 :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Predpokladam ze myslis HALO 5.

Halo 3 vyslo pred 7 lety a Halo 4 pred 2 lety.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Špatný předpoklad - právě že myslím Halo 3 => Tedy, že by DX12 podpořili vydáním něčeho tak zbytečného, jako ve své době Halo 2 pro Visty v době, kdy Halo 3 na konzolích už taky bylo pasé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak microsoft nepodporuje win7? Staci ked uzivatelia prestanu podporovat microsoft. Problem vyrieseny.

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

Je videt ze se MS nepoucil z fiaska jmenem DX10. Taky s velkou slavou uvedl a omezil to pouze na nejnovejsi windows a vysledkem bylo, ze je prakticky vsichni vyvojari zaignorovali a zustali u dx9.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Meni to na veci neco? Kdyz tvrzeni Hudyho Microsoft vyslovne nevyvratil tak asi ani ne.. Jenom mlzi jako mlzil s dx10 aby si uchlacholil zakazniky..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu, jak se vůbec někdo může naivně domnívat, že by MS udělal DX12 pro sedmičky, když bude až na konci roku 2015. Podpora sedmiček končí 15. ledna 2015 a pak už jen záplaty, žádné nové vlastnosti. MS nebude cpát peníze do toho, aby předělal pět let stará Windows kvůli pár hráčům, kteří lijí peníze výrobcům za hry, ale dát je za upgrade Windows nechtějí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jop, koukam ze jsme napsali najendou v principu totez

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Protoze mu jde potencionalne o krk. W7 je stale nejrozsirenejsi mezi hraci a ti nemaji duvod prechazet. Nepritomnost dx12 na nejrozsirenejsim systemu, da vetsi moznost rozsireni mantle, a pokud na mantle prejde i nvidia nebo si udela vlastni ekvivalent, MS muze prijit o celou hracskou zakladnu. Zavislost her na directX a tim padem na windows je prakticky jediny duvod proc ma mnoho lidi stale windows. A o tohle muze MS prijit tim ze da moznost rozsireni mantle nepodporou W7 v novych directech.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Az bude nejaka pekna hra na dx12, kvuli ktere to bude stat za to, klidne tech 2700 za prenositelnou krabicovku Win8/10 dam, to dnes cena dvou AAA her.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Nevim co se tady vztekate... Proc by mel proboha MS psat nejaky software ktery je tezce svazan s jadrem systemu pro OS ktery sam uz neprodava?
Nehlede na to ze sam nema ani rannou alfu a tim padem vlastne nevi co tam bude, nebude a jak a jestli to zvladne. Zatim je to jenom ve fazi tiskovych prohlaseni a psani konceptu podle toho jak funguje konkurence.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že pravda bude někde uprostřed. Přijde mi, že je tam (logicky) tlak, aby si lidé museli koupit Win 10. Dost mne zklamalo, že je chtějí vydat na konci roku :-/. Proč to píši? Těším se na práci s novou verzí kinectu (v2), jenomže ty mrchy udělali nové SDK nekompatibilní s Win 7, tudíž bych musel přejít na Win 8, ale to jen přes mou mrtvolu. Těšil jsem se proto na Win 10, snad to nebude takový paskvil. Po 10 letech zas toužebně pošilhávám směrem k Linuxu :-I (jenomže to c ose mezitím stalo z linuxu mne také až tak netěší). Takže ono to až tak čisté od MS nebude. Jejich bussines a tlaky na uživatele mne poslední dobou celkem iritují. K MS serveru 2012 aby si člověk vzal touch panel :-/

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ale direct x nikdy nebyl vazan na jadro systemu. Ano je vyjimka kdy dx10 je udajne (za predpokladu ze verime microsoftu) na WDDM ovladace ve vista a vejs. Ale u dx12 k dalsimu vazani na neco nekde v systemu neni duvod a mantle je dukaz...

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

"Jinými slovy pokud bude chtít zákazník ze svého hardwaru vymáčknout maximum, pak v případě, že je majitelem některého Radeonu, nebude muset upgradovat na novou verzi Windows. "

...v pripade, ze hra bude podporovat mantle a zaroven nebude "optimalizovana" jako nove DragonAge.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Spíš doufat, že nvidia změkne a bude mantle podporovat. Tím si budeš moct dopřát defakto to stejné, co na directx12 ale mnohem dřív a na staších windowsech.

Jinak s tím dragon age, testy jsem neviděl, ale prý to docela snižuje spotřebu a požadavky na paměť (v gpu), takže si i tak tím pomůžeš.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

nVidiu vyměknou zákazníci, kteří nebudou dávat peníze za dražsí a pomalejší karty. To je jediné, co spolek M$ a nVidia rozloží.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud bude mantle podporovat vetsinu nejprodavanejsich her, tak mozna. Zatim tomu nic nenasvedcuje.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia muze asi tezko podporovat rozhrani close to metal psane pro GCN, zeano, a to i kdyby chtela, jakoze ani smykem. Intel s nvidii a MS si napisou dx12, jak jeden tak druhy uz na UE4 prezentujou dema. Studia otevrene hovori o tom, ze cekaji na dx12 a o mantle neuvazuji.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

a proto se seznam her, co budou podporovat mantle rozrůstá. http://videocardz.com/51018/exclusive-upcoming-games-support-mantle

Ono je pěkné, že dx12 tu bude za rok, ale první hry vyjdou nějakou dobu poté a hlavně je problém s grafikama a jejich podporou :-) a jestli si někdo myslí, že první hry s dx12 nebudou provázet problémy, tak si myslím, že je naivní. DX12 je obrovská revoluce, která tu předtím nebyla.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Znepokojive je, ze se NEROZRUSTA. Tenhle seznam je uz dost stary. Obsahuje predevsim Frostbite3 tituly, a u noveho DA se ukazalo, ze pojebane optimalizaci nepomuze ani Mantle. Coz nas vraci k tomu co jsem napsal vyse.
Zatimco novy FarCry4 na plne pecky jede i na GTX680 i bez mantle. A nepotrebuje ani 6GB ram, staci dve (coz je uctyhodne).

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

tobě nějakých 30 her (ano většina z nich nebyla vydaná) příjde málo? :-) jestli půjde do podpory intel, tak těch her přibude. A kdyby šlai nvidia, tak directx se stane minoritou. MANTLE nebude vázán na operační systém a to je ta největší výhoda - dx12 bude win10 only a mě nestojí za to si kupovat upgrade kvůli dx12, především kvůli tomu, že mám z nich strach :-D

než se začli objevovat hry pro directx 11, tak uběhlo taky pár let, masivně se podpora začla objevovat až 2 roky po vydání dx11 :) http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_with_DirectX_11_support

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ano, 4 vydane zajimave hry s naprosto minimalnim prinosem Mantle, plus asi 5 zajimavych her ohlaseno, to mi prijde malo.
Jinak s Win10 nemam zadny problem, jakmile to bude mit smysl, prejdu, ne jen kvuli DX12.
Budoucnost mantle zavisi jen na tom, jestli DX12 prinesou to co slibuji a zaroven na tlaku Microsoftu. Dovoluji si tvrdit, ze za dva roky po mantle nestekne pes. Hraci stejne prejdou na Win10 s uplnym ukoncenim prodeje licenci Win7/8.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.