Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Disney chystá vlastní streamovací službu, vypálí rybník Netflixu

Jop, urcite vypali rybnik. LOL. Myslim ze vsichni zakaznici jsou nazhaveni platit kazdemu idiotskemu studiu 15 tolaru mesicne, aby se mohli podivat na ty ctyri filmy co vlastni (ano, celkove tam toho bude vic, ale nesrackove budou asi tak ctyri..)

Disney ma jako spousta firem manazery zijici v jine realite. Skonci to presne stejne jako distribuce her - Steam s 90% nebo kolik, a pak tucet snilku kteri si mysli ze uz zitra, ale prinejhorsim pristi utery, Steam sesadi z trunu. Kde bylo Disney a dalsi studia kdyz Netflix raketove stoupal ? "dlouhodoba strategie", spis dlouhodoba debilita. Jsou jako Microsoft, prijdou na trh deset let pote co jsou vsechny karty rozdany a mysli si ze najednou se jim vsichni budou klanet. Good luck with that..

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Vidim to uplne stejne. Lidi chteji hlavne novy kvalitni obsah.. Nepotrebuji se divat na 100* to same, prestoze remasterovane do zazracnych vysin...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mne (lepšie povedané mojim deťom) by stačil aj ten starý Disneyho obsah, ale nie na novom stream providerovi. Prečo doboha neposkytuje Netflix Disneyho produkciu v rámci SK/CZ? Takto na mne prerobia obaja, pretože nového Disney stream poskytovateľa si predplácať nebudem a pravdepodobne zruším predplatné aj Netflixu, pretože tam v budúcnosti určite nič od Disney štúdia nenájdem.
Sú to jednoducho idioti...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

beztak u nas ani nebude moznost si ho predplatit
se divim, ze jeste EU nevydala prikaz zrusit regiony, aspon neco by udelala dobre :P

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Vydat muze, ale ucinnost bude asi takova, jako zakaz dvozu "nepuvodnich" druhu zvirat a ptaku do EU. Celnik muze chytit paseraka, ale proti ptakum kteri leti sami nebo zviratum ve volne prirode nezmuze vubec nic. EU napriklad zakazuje nutrie, aby nahodou neutekly - ty nutrie, ktere jsou u kazdeho druheho rybnika a potoka.

EU samotna je soucast jednoho regionu a ve zbytku sveta jeji nazor absolutne nikoho nezajima.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"EU samotna je soucast jednoho regionu"

to plati jen pro bluray ne ?
nema nahodou nemecko a anglie jinej netflix/amazon/crunchyroll nez my ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vsechny karty rozdany ?

Disney vlastni prava na desitky tisic filmu a desitky filmovych studii.

Tzn ma obsah, ktery nikdo jiny legalne nabidnout nemuze. Zakaznici musi za nim, ne obracene.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zákazníci za Disney nemusí. Pořad tu jsou alternativní "poskytovatelé" typu ulož.to.

Ulož.to jednou skončí, ale to nevadí. Před ulož.to skvěle fungoval Rapidshare.de. U BitTorrentu taky trvalo pár let, než si někdo všiml, že to asi není jen na ISO Linuxu. Před 20 lety byly super FTP servery na Strahově. Každá doba má něco.

Hudba má náskok a werez se ji povedlo utlumit snadnou dostupností za rozumné peníze. Jestli si lidé kolem filmu myslí, že oni to vyřeší hádáním se mezi zebou a ztrpčováním života svým platícím zákazníkům, tak ať si to zkusí, ale ne mou peněženku to má efekt spíše opačný. Už tak se na filmy skoro nedívám a fragmentace to nezlepší.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

> Vsechny karty rozdany ?

Netflix ma ~100M uzivatelu, coz je vic nez ostatni dohromady. Plus existuje ne uplne mala konkurence, takovej Amazon chce nalit 5B do filmovani vlastnich veci. Takze jo, prijit na trh s ~200M zakazniky 10 let pote co ten trh zazil boom, bych nazval "karty rozdany."

Kolik z techle milionu lidi si myslite ze bude platit dve nebo vic streamovacich sluzeb ? nebo si myslite ze prejdou na Disney ? mozna rodice malych deti - ale ty deti vyrostou a pak dospelym nabidne Disney co ?

> Disney vlastni prava na desitky tisic filmu

Jo, ktere maji tricet+ let a muzu si je legalne koupit na nosici za par kacek - a presne ty ktere chci, misto abych platil mesicne. Jakej obsah ma Disney kterej by me primel premyslet o jejich streamovaci sluzbe ? maji nejake serialy nebo filmy co nejsou pro decka ?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Celá chyba všech těchto služeb je v obchodním modelu - platíš paušál bez ohledu jak moc službu využíváš.
Kdy jim dojde, že když je člověk ochoten dát řekněme 8 eur za film v kině tak proč by měl být problém od něj vytáhnout řekněme 1-2eura za shlédnutí toho filmu přes internet . Ty 2eura je můj odhad kolik nakonec studio z toho kina dostane - můžu se i mýlit. Ale mě osobně by bylo milejší platit jen za to co využiju.
V oblasti dopravy (dálnice) taky už všem dochází, že buď platí všichni paušál a dálnice pomalu staví stát, nebo je tu mýtné a platí jen ti co dálnice používají. Vím, není to, to samé, ale model je stejný.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak nejlepsi by bylo neco jako steam na filmy... Za 2 eura si film pridam do knihovny a budu moci si ho kdykoliv opetovne přehrát (nebo rozkoukat a dohrat pristi tyden)...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

steam to zkousi s anime timhle zpusobem :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle umi Apple iTunes. Film se po zakoupeni nebo zapujceni (na 2 dny) prida do vasi ITunes knihovny. Pak se na nej muzete koukat na pocitaci, Apple TV, iPadu, ... Melo by to fungovat i offline. Za 2 eura tam ale mnoho filmu nebude. Treba Terminator z 1984, ktery byl mnohokrat vysilan v TV a byl i na Netflixu, se v iTunes prodava za 15 USD. Nove kvalitni filmy jsou jeste drazsi.

Apple tu sluzbu mel dlouho pred tim, nez vznikl Netflix. Ten se rychle rozsiril proto, ze pravidelne sledovani filmu je na nem asi 10 krat levnejsi nez na iTunes.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže v době kdy si každé studio bude chtít provozovat vlastní videopůjčovnu plus nezávislé obchody bude těžké od každého chtít paušální poplatek. Takže v takovém případě je vhodnější prostě se ke zvolené službě přihlásit, zaplatit za film/seriál a vychutnat si co jsem si zaplatil. Takže nakonec každý vydělá opravdu za to co se reálně prodává.
A nikdo netvrdí , že není možné vymyslet jiný obchodní model, jde jen o to jak moc se umí distributor přiszpůsobit trhu a jak moc je nenažranej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím, že oba modely mají své místo. Kdo má tendenci čučet na kde co prostě jako na telku, ten bude rád za předplatné. Pak jsou lidi jako já, co se podívají na 0 - 2 filmy za měsíc (podle sezóny a roční doby) a tam je předplatné vyhazování peněz a obecně něco co mě neláká. Jednorázové zapůjčení na shlédnutí je pro mě naopak ideální forma.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No chyba obchodního modelu - spíš se koukli jak to funguje u hudby - tam jsou k dispozici oba modely a ten s předplatným krutě válcuje ten s platbou od jednotlivého díla.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nojo akorat ze hudba je trosku neco jineho, nez film.. Clovek si asi nezaplati za "zapujceni pisnicky na jedno poslechnuti"

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ad "Kdy jim dojde, že když je člověk ochoten dát řekněme 8 eur za film v kině tak proč by měl být problém od něj vytáhnout řekněme 1-2eura za shlédnutí toho filmu přes internet . "

Tenhle model používá Apple už hodně dlouho. Třeba Frozen (česky asi Ledové království) prodává za 179 SEK (odhadem 480 Kč, české ceny nemám k dispozici), dvoudenní zápůjčka stojí 39 SEK (odhadem 100 Kč). Problémem je poměrně vysoká cena těch filmů. Pár pro mě zajímavých filmů jsem si koupil, ale na pravidlné sledování používám Netflix, kde to vychází řádově levněji (99 SEK za měsíc).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Disney se nemusí líbit, že se vlivem přílišných restrikcí jeho obsah nedostává ke všem uživatelům"

To mě teda zajímá, jak Disney obejde regionální restrikci. Netflix s tím bojuje roky a výsledky minimální. I EU se to nelíbí, ale zatím s tím nedokázali nic udělat.
Neochota filmového průmyslu přizpůsobit se novým distribučním kanálům je legendární.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak já nevím, ale není to Disney jako majitel práv, kdo určuje, kde, kdy, jak a vůbec? Tedy i regionalitu? Nebo to je snad píseček místních bojůvek aka TV v soboji o exkusivitu? To doufám ne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.