Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k EA si bere příklad z Ubisoftu ohledně trvalého připojení k internetu

supr ... ale dneska neni apríl ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

BOJKOT!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší je takovou hru nekupovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

davam tomu tak tyzden a bude na to crack ak uz nie je, bo uz 16 som videl rusku verziu na stiahnutie...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ale jednalo se o neprolomene ISO, ktere stejne nejde hrat...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Rozdíl mezi ISO, které nejde hrát a mezi originální verzí, která také nejde hrát, protože jsou servery přetížené, rovná se ceně za originál hry. A to se vyplatí (nekupovat) ;).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tady http://www.tusnya.net/ (kdo hleda, najde) existuje ciste ruske reseni s loklanim EA serverm :) a je funkcni :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tipujem ze to bude nieco na styl "do C:\windows\system32\drivers\etc\hosts napiste tento riadok a spustite si takyto programik ktory bude simulovat odpovet serveru..." :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Osobne si myslim, ze slusnosti je za dobry program zaplatit. Sam jsem tezce zapaleny "CommanAndConquerista" a VSECHNY hry C&C a RA mam zakoupeny, i kdyz jejich obsahova kvalita ma ponekud sestupnou tendenci. Tuto hru vsak urcite nekoupim. Uz jenom do te doby, dokud chytre hlavy nedaji dohromady pouzitelne reseni "treti strany" a hra bude stat zlomek dnesni ceny. Neni mozne vyuzivani tisicikorunove investice vazat na trvalou dobrovuli autoru. Na tohle svinstvo nepristoupim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem zvedav jak to ma poreseny STEAM, protoze i tam je mozne koupit C&C novej a pokud uz to neodstranili tak STEAM ma offline mode .. sice ne dokonalej ale ma ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na Steamu hra může obsahovat Steam DRM + nějaké další - Steam to férově ukáže na stránce se hrou v sekci základních informací. Osobně tipuju, že toto bude přesně ten případ, kdy poběží obě DRM paralelně - tzn. bez netu to nepůjde ani v offline módu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vyřešili to přesně tak:
Online Disclaimer
PERSISTENT INTERNET CONNECTION, EA ACCOUNT, REGISTRATION WITH ENCLOSED SERIAL CODE AND ACCEPTANCE OF END USER LICENSE AGREEMENT REQUIRED TO PLAY. SOFTWARE REGISTRATION IS LIMITED TO ONE EA ACCOUNT PER SERIAL CODE AND IS NON-TRANSFERABLE. YOU MUST BE 13+ TO REGISTER FOR AN EA ACCOUNT. EULA, EA ONLINE TERMS AND CONDITIONS AND FEATURE UPDATES CAN BE FOUND AT WWW.EA.COM. EA MAY PROVIDE CERTAIN INCREMENTAL CONTENT AND/OR UPDATES FOR NO ADDITIONAL CHARGE, IF AND WHEN AVAILABLE. EA MAY RETIRE ONLINE FEATURES AFTER 30 DAYS NOTICE POSTED ON WWW.EA.COM.

Offline prostě nepůjde stejně jako AC2

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ještě by mě zajímalo, jak si hra v prodejnosti povede oproti předchozím dílům :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

S tímhle systémem ochran, ať se jdou bodnout! Já dnes mám čas na hry právě v momentě, kdy z jakéhokoliv důvodu mi nejde Internetové připojení. Už jednou jsem udělal chybu, že jsem si koupil hru, která je na Internetovém připojení závislá. Byl to právě CS 1.6 se svým úžasným STEAM. Opomenu-li, že každé spuštění hry doprovází spuštění dalších doprovodných sw (steam), čili start hry trvá 10-15 min. Takže, když si chce člověk zahrát 30 min. Tak mu již moc času na hraní nezbude. A to, že hra nejde spustit při výpadku Internetu je hrůza. Cesta do pekel! Ještě jsem zapoměl zmínit, že při každém spuštění steam (což u mne bylo cca 1x týdně) na mne vyskákaly nabídky na vstup do klanů + reklamy na další úžasné hry atp. NE! Tenhle hujer mi již nesmí do počítače!!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nevím, co přesně s tím steamem děláš, ale já, i když jej rovněž pouštím ad-hoc, tak mi nastartuje během max. 2 minut (když hodně "přemýšlí" při přihlášení). Jinak mě dost zajímá, jak hraješ CS1.6 bez netu, to jako proti botům? :-P

A co se týká steamovského komunikátoru, všechny tyto vyskakující kraviny lze pozakazovat, reklamy nevyskakují, ale jen se přepíná záložka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná by to chtělo ve Steamu projít file - settings.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Co s tym Steamom preboha robis? Mne startuje de-facto okamzite, ziadne dlhe prestoje pri spustani hry nemam. Vyskakovacie okno sa objavi len pri ukonceni hry. Ponuky a chatovacie okna su v pozadi. Hra ide spustit aj pri vypadku internetu (ak to nie je onlajnovka pochopitelne).
Neuvazoval si o tom ze mas pomaly pocitac - vykonovo zastaraly, zaprasene Windowsy alebo vysoku uroven fragmentacie disku? A ako pise xvasek, prejst si nastavenia tiez nie je na skodu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak si vymen tu 486 za novsi :-D, Ked nemam net tak mi napise ze stem bezi do offline a vsetko bezi ak ovsem mas offline povoleny.... A ak mas ciste cs tak ti asi nepojde sa pripojit na daky server ked ti nejde ani net to je logicke, co ja viem tak cs:cz ma botov ale len sc nie tak tam budes mat problem asi, co man akurat trosku dojalo na steme ta az smiesne trapna zaloha, ktoru rozbehnut nie je sranda...... skuste si to zalohovat do adresaru z inym nazvom a zasnete nad tym ake to je hlupe...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jezis, tady je kazdy chytry jak radio! Ja CS poustim tak 1x za tyden. Pricemz se steam pokazdy patchuje a vyskakuje na me nejaka reklama. Ano hraju prevazne proti botum. Pri disfunkci netu to ani jinak nejde :-D
Muj PC:
CPU - AMD Phenom II X4 955 Black Editio​n
RAM - OCZ DIMM 8192MB DDR III 1600MHz Platini​um
VGA - Gigabyte HD 5750 ​1GB, PCI​-E
OS - Windows 7 x64 Ultimate

Dekuji za rady, zauvazuji o upegrade...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dobry den

To jste mne timhle prispevkem teda velmi potesili ;-(
Na hru cekam uz pekne dlouho tesil jsme se ve stredu ale to nic, tak dneska rano natesenej ze si ji ztahnu z ea store a odpo po praci si zaparim.
C&C mam rad sice jak v diskuzi uz zaznelo cim vetsi cislo tim horsi kvalita ale to je mozna tim ze starnu ;-)) , nekomu se mozna bude libit a bude mit pekne vzpominky jako ja kdyz jsem tudle hru paril s kamosem na nejakym amd K7 nebo co to bylo za parni stroj ;-)), ale kazdopadne to bylo supr..
?
Jen takova moje otazka jestli mi muzete poradit jak se muzu dopredu dozvedet ktera hra ma jakou ochranu ?
?
Koupil jsem grafickou kartu od ati a k tomu dostal Dirt 2 Pri spousteni jsem si uzil nadhereny chvile , vyzkousel co vydrzi klavesnice , zanadaval si , a nakonec ochutnal nejakou tu pilulku a smiril se s tim ze si dirt 2 nezahraju online asi pravdepodobne dokud Windows Game live nebude i pro CR.
Smiril jsme se stim i proto ze hra byla ke karte a ani moc navic to nestalo kdybych za ni zaplatil v obchode balik tak bych uz sedel v chladku za ublizeni a buhvi co jeste ;-))

Proto jsem, se snazil dozvedet jakou bude mit C&C ochranu nikde jsem se nic nedozvedel mozna jsem blbe hledal ale ptal jsem se i v kamennym obchode v Praze at mi poradi rekli ze DRM mit nebude na steamu jsem taky nic nenasel ;-(((

NO nic hru uz mam jinak koupenou uz i stahlou odpo instalnu a vyzkousim, jen se tak nejak pripravuju ze se se neco podela a zase budu nastvanej ...

To jsme napsal jen tak na patecni poctenicko ..
Kdyby se nekdo moc nudil mohl by hodit link kde je vyslovene napsany ze C&C ma DRM a nejaky to online opatreni ?

Dikec a peknej vikend treba i u teto hry ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak si hru stahni pres Steam! Dirt2 jde budto pres WGLive nebo pres Steam. Sam jsem si presne tuto verzi stahnul a nainstaloval a vse funguje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chci si zahrát a né být otravovát tunou nesmyslů.
Jo holt v Hospodě nad točeným je taky zábava a nemusím furt sedět doma u PC. Pokud je někdo ochotný se nechat buzerovat tak já tedy ne. Pokud bude tahle ochrana tak si originál nekoupím. Už tak jsem byl na***** na GTA4 a tunu nesmyslů a provozování a registrování x dalších služeb a programů abych si mohl zahrát zaplacenou hru.
A navíc kdo si má pamatovat ty přihlašovací údaje to toho kvanta různých služeb a kdo my zaručí že tyto služby budou funkční?
Rád bych viděl prodejní čísla těchto her abych se navlastní bulvy přesvědčil kolik lidí si nechá "stolicovat" na hlavu"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Navic pokud chce clovek hrat multiplayer ktere ma hra pres WLive musi myslet pri registraci na to aby nazadal ze je z CR jinak mu to nepobezi to je k p......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To my ani nepřipomínej :( Naštěstí už jsem byl poučen že pokud jsi s ČR TAK MÁŠ SMŮLU A NEZAHRAJEŠ SI.
Tak si jak idiot musím dělat ještě zahraniční e-mail abych si WLife mohl spustit jako uživatel s UK . A to vše kvůli hře za kterou jsem vyplázl spoustu peněz .
U nových her čekám až mám potvrzeno že si je můžu zahrát bez šikany jinak si je nekoupím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

GTA 4 je pěkný hnus. Kdybych věděl, že musím být v "social clubu" a že potřebuju ještě jakýsi "Windows live account" nebo co to je, tak bych za to těch 5€ nikdy nedal. Nehledě na to, že v hardwarových požadavcích pěkně kecají - na té minimální konfiguraci to musí jet tak 3fps na úplně nejnižší detaily.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono ani na i750 , 4Gb ram , Ati5850 a Win 64 to není žádný zázrak a plné detaili tam určitě nemám. Jo holt super konverze s Kozole. Za to máš registraci spousty dalších nepotřebných služeb.
A nový "vynález zkázy" být pořád on - line abych si mohl hrál singl mě teda nebere. Nehledě na fakt že on-line mody hraju čím dál tím méně kvůli hráčům co stále podvádí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Koukam, ze objevili konkurencni boj po cesku: Jedna firma vymysli svinarnu a ostatni ji okopiruji. A ty zakazniku si svobodne vyber, bud nas hnus nebo nekoho jineho. Hlavne ze je tu moznost volby.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Asi to chce volit stranu, ktera podobnym firmam zatne tipec a aspon jim nakaze zakonem u takto zprasenych produktu na obale velkym citelnym pismem uvadet typ a presny popis ("ochrany") omezeni tak jako na cigaretach varovani o skodlivosti :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam koupenou originalku a vazne nemam problem s tou ochranou,schvalne dnes zkusim uprostred mise vyskubnout lan kabel za jak dlouho se sekne a da neco vedet :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Netreba skubati kabel, staci vypnout pripojeni k LAN ve windows.

Nebo pokud mate nejaky firewall zakazat v nem veskerou komunikaci (nebo jen dane hre).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Další firma, bojující proti autorským svazům a veřejně podporující softwarové pirátství. Děkujeme.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U této "vysoce kvalitní a zábavné hry", která je kvalitou výsměchem všem předchozím dílům série je znát, že je delána hlavně se zaměřením na konzole. Zmrvena podobně jako DoW nebo SC2 - tedy co bylo dobré u předchozích verzí je zjednodušeno. Další verze těchto her už budou dělány tak že "Button A" bude útok všemi jednotkami a "Button B" obrana všemi jednotkami.
Jednotky za vás bude vyrábět AI. Báze nebude třeba, jednotky se budou zhmotňovat. Ideál moderní RTS. Pro PC se provede konverze způsobem Button A = left mouse button , Button B = right mouse button. A máme další vysoce taktickou strategii pro 6 leté děti. Což je přesně věková hranice do kdy je CC4 možno brát jako zábavnou "strategii". Syn má 6 roků a líbí se mu to.
Při nákup" third party DRM demands permanent active internet connection". Strategie umírají. Děkujme optimalizacím pro konzole.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

[...]
Pro PC se provede konverze způsobem Button A = left mouse button , Button B = right mouse button.
[...]
...a aby se to celé zbytečně nemuselo znovu překládat, poběží to v emulátoru PowerPC procesoru z konzole, takže to pro hraní bude vyžadovat šestijádro nejmíň na 3GHz...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Některé strategie neumírají - se ženou se běžně řežeme v Age of Empires II :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nějak se mi tam ztratil řádek :P
Při nákupu přes Steam jste naprosto zřetelně varováni že hra obsahuje " third party DRM demands permanent active internet connection". Strategie umírají. Děkujme optimalizacím pro konzole.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to hej :-D. Viete preco nieje v Residen Evil 5 na pc mierenie mysou? Lebo by to bolo strasidelne lahke :-D. A viete preco sa neda prepojit mutliplayer z konzol aj s PC? Leby by konzolisti stale umierali :-D... Si tak predstavim take CS na konzole.... Hraval som UT2k4 vo velkom a konzolista by si ani nestuchol do PC-ckara.... To comu jedny hovoria "atmosfericke" hranie my normalny hovorime demencia.. Mouse RULEZZZZZZZZ. Trosku som sa tu rozpisal lebo ma to irituje co sa zacina diat, ja som z tych co zazili ten gamesovy boom a viem ake to bolo ale teraz je to uz len mega grafika, super mega turbo procesor a 700eciek v prdeli. Trapne hry ktore sa nepredhanaju v obsahu ale v narocnosti co je dost ubohe... Stary kockaty SS2 a bolo to desne dobre, total kultovka a dnes? Uz len grafikou sa chvastaju ako crysis ale hra to bolo total bullshit.... Warhamerika si zahram aj na notasi a to je gameska z velkym G! Konzola = Zlo, DRM = Zlo......

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem si schválně koupil hru Assassin's Creed 2, abych si vyzkoušel nové DRM na vlastní kůži. A zkušenosti mám pouze pozitivní - do systému se nepřidávají žádné ovladače či nepotřebné programy po spuštění, pro hraní není třeba vkládat DVD do mechaniky a navíc má člověk zálohované pozice na serveru Ubisoftu (tuto funkci lze samozřejmě vypnout). Spouštění hry je bleskové, rozhodně rychlejší než u hry s klasickou ochranou typu Securom (když ještě ke všemu pominu nutnost vložit DVD). Při spouštění i hraní jsem se nesetkal s žádným výpadkem. Samozřejmě jsem jednou ze zvědavosti zkusil odpojit síťový kabel, hra se zapauzovala asi po 20 sekundách, po zapojení kabelu se rozjela hned, asi za 1-2 sekundy.

Skutečně nechápu kde se bere ta kritika a nenávist k novému systému. Ochranu se ani po dvou týdnech ještě nepodařilo nikomu prolomit a tak kdo se nejvíc ozývá jsou zatím smutní piráti...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli Vam nevadi, ze musite byt neustale pripojen (ja si obcas rad zahraju na cestach s notebookem a neminim si porizovat mobilni internet) a treba to, ze za za rok server nemusi fungovat a Vami zakoupena hra bude tak jen 'kus srotu' ?
Po zlevneni Sacred 2 jsem si jej koupil, jsou mozne 2 instalace na zaklade 'licenci' = pokud hru neodinstalujete ale jen smazete, zapomene se licence vratit na server a hru tak nainstalujete uz jen jednou. No a ja snaze o vyzkouseni Win 7 RC (nebo co to tenkrat bylo) jsem hru pouze smazal a zase nainstaloval posleze na WIn 7 RC. A po nutne odinstalaci Win 7 RC (kdy jsem zase zapomel hru korektne odinstalovat) jsem ji nainstaloval podruhe na jiz pevny system. Dohadovani o licencich s lidmi z podpory trvalo asi 20 minut a stejne jsem je nepresvedcil ze jsem platny majitel hry. Takze az ji budu instalovat priste, tak s crackem - tomu rikate uzivatelska privetivost ? Pirat ma hru v pohode a bez buzeraci

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, nevadí mi že musím být neustále připojen, protože jsem neustále připojen už asi tři roky. Nevidím důvod, proč by server za rok nefungoval, Ubisoft je obrovská společnost a podobné obavy jsou směšné.

Co se týká Sacred 2, nikdy jsem tuto hru - natož pak termín uživatelská přívětivost ve spojení s ní - nezmínil, ale prostým zagooglením zjišťuji, že jsou možné 4 aktivace během 3 měsíců a také je k dispozici "revoke tool" (jak je u podobně chráněných her zvykem), takže zde opět pouze záměrně zkresluješ fakta ve prospěch pirátů.

Doporučuji navštívit tuto stránku:

https://support.securom.com/pop_sacred2.html

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

'Ubisoft je obrovská společnost a podobné obavy jsou směšné' - to byla vetsina automobilek taky a jak vetsina z nich dopadla. Pokud Vas nestve to, ze obycejna hra Vam jako platicimu zakaznikovi napr. nainstaluje do pocitace rootkit nebo podobne svinstvo (Sony je tim proslula), nebo pri vypadku internetu hra pretane bezet (kdyz jsem pred 5ti lety gfungoval pres wi-fi pripojeni, mel jsem vypadky pravidelne), to je jenom Vas problem a myslim, ze se se mnou shodne vetsina na tom, ze bit je platici zakaznik, ne pirat.

Ehm, jakym zpusobem prosim presne zkresluji fakta ve prospech piratu ?

Za odkaz na Sacred 2 dekuji, vychazel jsem z telefenickych informaci z podpory a z ceskeho manualu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jakým způsobem? To je snad jasné, ne? Vše co jsi napsal totiž není pravda, viz můj odkaz.

K tvému prvnímu odstavci - nevím o žádné SOUČASNÉ ochraně her, která by instalovala nějaký rootkit. Argument s internetem je opět zcestný - před pěti lety byla situace trošku jiná, nemyslíš? Navíc, pokud vím, že nemám kvalitní internet, hru si jednoduše nebudu kupovat, protože vím, že bych si nezahrál.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem samozrejme rad, ze jste mi prozradil onen odkaz. Hra samotna me pres update system o tomhle neinformovala. Vychazel jsem z puvodnich materialu dodanych ke hre.

Tak treba Bioshock (prvni dil). Pokud me neklame pamet, dodavali dokonce i demo s rootkitem.

Ne, argument s internetem rozhodne neni zcestny - pokud se cestou ochrany her pres internet vyda vetsina vydavatelu, lidi bez dobreho pripojeni budou mit problem, stejne tak lidi na cestach, na dovolene apod. Zacne to takovouto 'nevinou' ochranou, co bude dal - pri instalaci hry budu muset pripojit pres USB senzor a pridat k instalaci otisk prstu ? Nebo neco podobneho ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém je v lidech - pokud bychom žili v utopické společnosti, kde nikdo nebude stahovat hry a každý si je bude kupovat, pak by neexistovalo ani DRM. Jenže opak je pravdou a já se prostě nedivím vydavatelům, že se snaží chránit své investice. Nyní se po letech objevila ochrana, která již téměř tři týdny úspěšně pirátům odolává a pokud se osvědčí, je vysoce pravděpodobné, že k ní sáhnout další vydavatelé. Praidla jsou jasně daná - neustálé připojení k internetu, netřeba vkládat médium, neomezený počet instalací na neomezený počet PC (není to přesně to, po čem všichni vždy tak volali?), zálohování pozic na server vydavatele. Komu to nevyhovuje, ať si hru nekupuje. Pro mě osobně pozitiva jasně převažují negativa, lépe řečeno zde žádná negativa nevidím.

První Bioshock rootkit neměl, tedy alespoň plná verze, chráněná klasickým Securomem 7 (+ online aktivací, která také ze začátku nadělala pirátům trochu starostí).

Ještě poznámku k téměř tradičnímu argumentu - pochybuji, že lze při cestování rozumně hrát takto chráněné hry - jednak většina notebooků nemá dostatečný výkon (grafické karty), ani výdrž při takové zátěži (na cestách předpokládám provoz na baterii). Navíc na dovolené - alespoň myslím - má většina normálních lidí trochu jiné zájmy než hrát počítačové hry. A pokud přece jen ano, tak si holt musí zajistit i internetové připojení.

Mohli bychom se dohadovat donekonečna, ale můj názor je jasný - DRM je nutnost a můžeme si za to pouze my sami.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, pri cestovani bohuzel nelze takto chranene hry hrat - to mi na tom trosku vadi. Sehnat stroj s potrebnou vybavou a dobrou vydrzi baterie neni problem.

Podle meho nazoru maji piratske kopie jednu pozitivni vlasnost - tlaci vyrobce s cenou hry dou, coz muze byt na druhou stranu dobre i pro vyrobce, her takto proda vic. Vim jak jsem se rozmyslel, zda koupit Aliens vs Predator (2010) na PC za 1199Kc nebo na X-BOX za 1799Kc (zadne statistiky prodeje jsem nikde nenasel, ale dovoluji si odhadnout, ze PC verze se bude i kvuli cene prodavat lepe). Hru za 1800Kc. Za 2500Kc jdou sehnat Win7 64-bit OEM. Mam dat za hru temer tolik, co za OS, ktery budu pouzivat x let ? A to na X-BOX existuje spousta her, ktere stoji kolem 2000Kc.

DRM a dalsi system ochran (ktery cenu her, priznejme si to, zase o neco navysi) je zlo, ktery je nutne vymytit. Nelze placeneho zakaznika v nicem omezovat, ve srovnani s nimi maji pirati mnnohem vetsi pohodli. Muze me urvat u kupovanych filmu, ktere me nuti koukat na protipiratske ochrany... Ale to je debata na dlouho a ja nepresvedcim Vas a Vy nepresvedcite me o spravnosti sveho nazoru.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Nyní se po letech objevila ochrana, která již téměř tři týdny úspěšně pirátům odolává a pokud se osvědčí, je vysoce pravděpodobné, že k ní sáhnout další vydavatelé" - né, že bych se chtěl zastávat pirátů, ale je to ten otázkou času... mimochodem - už na internetu můžeš na C&C 4 crack najít - a zcela upřímně - cracknout takovouhle věc se mi zdá daleko jednodužší, protože stačí "jen" napsat vhodnou serverovou aplikaci (odposlechnout komunikaci jedné originálky) a podstrčit jiné ověřovací adresy (lokální). Jen musíš před hrou spustit serverovou část... A že je ta hra ještě necracknutá? ... věci které jsou novinkou, tak dají přecijen chvilku zabrat ;)
Zcela upřímně - cracknout půjde vždy včechno. Dokonalá ochrana nebude nikdy existovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud ta komunikace s originalkou bezi pres SSL a vymenuje si certifikaty tak to az tak snadne nebude. Musel bys pak vlezt do hry a nahradit jeji certifikaty pro server vlastnima ... coz je zhruba stejne tezke jako cracknout klasickou DVD ochranu a to NAVIC k te piplacce rozlustit kolik certifikatu a klicu se vymenuje a co je cim zasifrovane.

Predstav si treba ze kazdy level potrebuje vlastni klic a originalka ti "neprozradi" jak si o nej rict dokud se do toho levelu nedostanes.

Samozrejme, STEJNE to pujde cracknout. Ale je otazka jestli to nekomu bude stat za to, kdyz jsou ty nove hry stejne cim dal tim horsi kvuli "optimalizaci pro konzole" ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo ... s tou poslední úvahou celkem i souhlasím ... Z mého příkladu - GTA4, Resident Evil 5 - hry, které jsem stáhnul, nainstaloval, hrál 2 minuty (druhou jmenovanou asi 10 minut, pže se mi líbilo 3D Vision), vypnul, odinstaloval a smazal.
Demo k dispozici neni, tak jsem to řešil takto a upřímně - "takovej bordel", co mi (GTA4 především) to udělalo v PC, to jsem ještě neviděl. Mimo jiné - možná jsem trochu staromódní - ale kde jsou doby, kdy byl adresář s hrou, v něm spouštěcí exe soubor, složka save, složka data a pár dalších souborů. Dneska se musí kvůli uloženým hrám lézt buhví kam (u každé hry jinam), a najít exe - no to je opravdová lahůdka - vše se spouští nejlépe přes launcher-y a tak podobně - opravdu programátorská prasárna :S

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jj zlaty casy kdy se hry nemuseli ani instalovat. stacil jeden adresar v nem vse a slapalo to. ten bordel co dnes dela kazda instalace cehokoliv je hroznej.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já si taky nedělám iluze, že by to bylo neprolomitelné, ale zatím se to jeví jako dobrý nápad. EA ovšem zjevně nebyli při implementaci svého DRM tak důslední jako Ubisoft :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebo je C&C4 zajímavější než AC2 :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já bych byl naopak moc rád, kdyby se to cracknout vůbec nepovedlo, kdyby se opravdu podařilo udělat hru, kterou bez zaplacení nelze hrát. Aspoň by se ukázalo, kdo vlastně takové produkty opravdu potřebuje. A také by se ukázalo, která SW společnost je ochotna podstoupit snížení podílu na trhu za cenu eliminace pirátění jejích produktů. To by se v ten moment opravdu začalo oddělovat zrno od plev. A že by se mnozí sakra divili, jak se bez pirátství ve skutečnosti neobejdou!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak nějak ... Kdo z tady diskutujících začínal na upirátěných Office nebo Windows? A dnes se bez nich neobejde a pomalu přichází k tomu, že si je koupí (ať pro podnikání, nebo OEM k novému PC)...
Kdyby ochrany těchto systémů byly dokonalé, tak nixové systémy budou mít zastoupení i víc než 50% a u kancelářských aplikací (teď jen MS) by "soutěž mezi Office a Works" vyhráli rozhodně levnější MS Works.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spíš si myslím, že by v takovém případě něco jako MS Works vůbec neexistovalo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Moj zlaty office uz pomalicky vymieraju, nikto nebude platit za taky nezmisel ked ma zadara Open Office, ktory je uz na takej urovni ze MS Officky mozu ist, u nas komplet firma presla na OO a no problem.... Trosku nekompat zo starsimi dokumentami ale to sa da lahko vyriesit....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vela stastia,ale chcel by som vidiet tvoj blby ksicht ked ti vypadne net ;-). Ale na jedno je to predsa len dobre toto drm, aspon ludia bubdu menej sediat za pc a budu robit daco rozumnejsie.....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Priteli, nevim na jake tri tydny se jiz po nekolikate odkazujes. Nasi vychodni pratele maji jiz delsi dobu k dispozici loopback server, ktery tohle svinstvo bezezbytku resi... viz muj odkaz vyse

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ale samozrejme ze vacsine ludi to fungovat bude-problem je ale v tom ze sa vzdy najdu taki legitimni uzivatelia,ktori pre ten-onen dovod hru nespustia,a kedze peniaze za nefunkcny software sa nevracaju,budu moct akurat tak skripat zubami.pristup "mne to funguje,takze to musi fungovat vsetkym" je skvely do toho okamihu kym sa nahle nezaradis do skupiny "mne to nefunguje" a na vlastnej kozi zistis,ze ked raz za hru zaplatis,tak uz dalej nikoho nezaujimas.

priklad z prvej ruky: vacsina uzivatelov nema so steamom problem,to ale este neznamena ze sa nenajdu aj taki ktorych steam doslova okradol-dam ti malu napovedu,valve ma mojich 20 babek,ale ja halflife hrat nemozem,co myslis,patrim medzi tych spokojnych uzivatelov? na supporte ma vysmiali ako pirata a zabanovali ma-toto je pristup k platiacemu zakaznikovi? dakujem,nikdy viac.hru samozrejme nemozem ani predat,pretoze ked nefunguje mne,tak nebude fungovat ani nikomu inemu.humus.

tiez by ma zaujimalo odkial beru spolocnosti istotu ze tu o 5-10 rokov este budu,pripadne ze v chaose krachu (zlucenia,takeoveru atd) stihnu dat dokopy finalny patch ktory nutnost permanentneho pripojenia na server odstrani-ja si myslim ze sa na to zvysoka vykaslu (bol vydany finalny patch na splinter cell3 ktory by umoznil spustit hru na 64bit os? nebol,vybodli sa na to,ak chces hrat musis stiahnut z p2p ocistenu verziu),a ty skoncis s podlozkou pod pivo a peknym manualom.nemat kontrolu nad softwarom ktory si si kupil je podla mna velmi rizikove.

drm proste iba robi problemy platiacim zakaznikom,je to fakt,urob nam vsetkym radost a pochop to uz..a o piratov strach nemaj,ti maju ukradnute ze si to zahraju o 48hodin neskor.bez buzeracii,a bez rizika ze ja jedneho dna zobudia s tym ze hra uz nefunguje,mohol by som dodat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy jsem neřekl, že to musí fungovat všem, píšu jen vlastní zkušenost a ta je zcela bezproblémová. Zajímavá náhoda, když člověk všude čte jak je ten systém nefunkční...

Promiň, ale to co píšeš o Steamu je jen tvá verze bez důkazů. Pošli sem odkaz na support nebo zkopíruj vyjádření, kde tě nazývají pirátem a banují, pak ti uvěřím a omluvím se ti. Není to nic osobního, ale podobných pohádek čtu denně spousty a bez konkrétních důkazů jim prostě nevěřím.

Ubisoft se nechal už dříve slyšet, že pokud by servery měly přestat fungovat, vydá patch, který ochranu odstraní, to mi stačí.

Nebudeš tomu věřit, ale mám originálku Splinter Cell 3 (Chaos Theory) i 64-bit systém a ani mě nenapadlo ji někdy instalovat (v době kdy jsem hru hrál jsem měl ještě 32bit Win XP). Když budu mít čas, tak to někdy vyzkouším.

"drm proste iba robi problemy platiacim zakaznikom" - a pak kdo tady zobecňuje - když už, tak způsobuje problémy mizivému procentu platících zákazníků a tyto problémy lze samozřejmě řešit. Já jsem taky platící zákazník a s DRM jsem ZATÍM nikdy problém neměl.

A piráti? Jak říkám, těžko si třeba tuhle hru zahrají o 48 hodin později, když už marně čekají dva týdny...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Funkčnost tohoto systému se prokazuje těžko. Jeho účelem je jen a pouze zvýšit příjmy vydavateli. Už se vydavatel pochlubil, jaký to má na jeho příjmy vliv?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

silne pochybujem ze tak stare posty este na support fore budu (tam bola ta cast s piratom+ban)..skorej by som mohol najst maily ktore som posielal cez suport ticket system,ale tie by ti toho vela nedokazali,pretoze akonahle som spomenul "nefunkcny seriovy kluc" tak vsetka komunikacia (z ich strany) nahle ustala.

anyway,thats not the point-je mile ze ocakavas ze ti budu vsetci verit ked tvrdis ze ti vsetko slape uplne nadherne,ale ked sa zjavi konkretny clovek ktory dostal od drm (resp distribution/drm systemu,v tomto pripade) po papuli tak prva vec ktoru nanho hodis je ze si to cele vymyslel.zaujimave,chalani na steam support fore na moje (velmi slusne,podotykam) prosby reagovali uplne rovnako.

ale na ich uroven sa predpokladam znizovat nehodlas,takze skusime zostat v tej rovine ze ani jeden z nas si nevymysla,ok?

nazad k teme.dobre,opravujem,drm zneprijemnuje zivot iba casti (slovu "mizivej" sa bez konkretnych cisel radsej vyhnime) platiacich zakaznikov,ale niesu aj tito zakaznici doleziti? stoji za to vsetko ich nespokojnost,a riziko toho ze budu svoje negativne skusenosti pretriasat online,bojkotovat,robit peticie atd? stvat zakaznikov sa moze skaredo vypomstit..

ale som rad ze sa zhodneme aspon v jednej veci,a to ze drm obtazuje iba realtivne malu cast platiacich zakaznikov,a NIKOHO INEHO-mnohokrat sme sa presvedcili,ze drm piratov nezastavi,nanajvys trocha spomali.multimilionove ochrany su lamane v ramci hodin,pripadne dni,vynimocne tyzdnov.tzn,kedze drm nefunguje,dalo by sa povedat ze jedine co hry chrani je autorsky zakon (cize nariadenie v zmysle "neokopirujes software blizneho svojho")..nebolo by jednoduchsie celu drm vypustit,a tym zaistit ze vsetci ktori si hru kupia si ju bez problemov zahraju (dnes,zajtra a kludne aj o 15 rokov)? par kladnych bodikov by to iste prinieslo,a s nimi aj novych zakaznikov a nejaky ten baksis k tomu..este raz opakujem,piratovi je to jedno,ten si to zahra tak ci onak,ak bude cakat tri tyzdne,tak si medzitym stiahne nieco ine co uz cracknute je,no problem.proste sorry,ja jednoducho zmysel drm nevidim.

na zaver este raz pripominam,argument "mne to funguje" je skvely..kym ti to funguje.ked ale zacnes tahat za kratsi koniec,tak to uz taka slava nieje..mozno si myslis ze ti teraz zazelam aby si to schytal prave ty,ale to si odpustim,tie nervy co som mal ked som riesil ten steam by som neprial ozaj nikomu..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já neřekl že si vymýšlíš, jen se mi prostě skoro nechce věřit, že by Steam nechal na holičkách legálního uživatele, protože podpora Steamu byla vždy ukázková. Určitě jsi ten klíč neměl z nějakého pochybného zdroje jako je třeba g2play?

Všichni zákazníci jsou důležití, ale vždy se najde malá část lidí s nějakým problémem a ten je pak potřeba řešit s prodejcem/vydavatelem. Osobně by mě zajímalo jaký třeba může mít někdo problém konkrétně s novým DRM Ubisoftu. U Securomu či Starforce to chápu, třeba nějaká nekompatibilita či nemožnost verifikovat DVD, takové problémy byly, ale u online kontroly skutečně nevím.

Ano, zatím bylo cracknuto všechno, ale třeba právě zmíněný Splinter Cell 3 je možná rekordmanem - jeho ochrana byla prolomena až za neuvěřitelných 14 měsíců.

Já smysl DRM paradoxně vidím i v ochraně zákazníka - když si člověk za své vydělané peníze koupí software, tak proč pak musí na fórech číst, jak si piráti hrají zdarma a ještě se poctivým uživatelům vysmívají? To je bohužel dnešní stav společnosti - proč bych za něco platil, když to můžu mít zdarma? A proto chápu snahy vydavatelů tomu "mít zdarma" zamezit.

Znovu opakuju, že neargumentuju slovy "mně to funguje", ale pouze popisuju své dlouholeté bezproblémové zkušenosti s DRM.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Lebo ked ti skape net tak si v ......, lebo ked net nemas tak si v ....., tak preto je lepsie si pockat na crack...... Ako to bolo z diablom 2? Tak ze teraz uz je to legalne sputitelne bez CD, sice je to starina jak hrom ale taka samozremost a roky si musis stahovat daky blby no cd loader aby ta z toho nedrblo a nedoskrabal si si cd... Proste total demence.... Ochrana ma chranit nie sikanovat! Ale ked su tu taky ako ty co maju super net, neskapatelny net a z bozskou istotu vies ze ked EA skrachuje tak vsetky ich super verify servery pobezia tak potom no problem, ty mas urcite info z prvej ruky ked si taky spkojnucky ze ti dakdo se*** na hlavu.....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

hra bola z normalneho kamenneho obchodu,retail,nerozbalena..mozno som to mal skusit zalogovat znovu,ale priznam sa,mal som toho po mesiaci dost a uz mi to potom bolo jedno.

ad online aktivacie/kontroly/nutnost pripojenia na server,ja mam s tym dva hlavne problemy (jeden som uz spomenul),zaprve strata kontroly nad zakupenym softwarom-nemozes ho instalovat a pouzivat ako ty chces.pre mna je nieco take neprehryznutelne.ak som si hru kupil,chcel aby mi fungovala tak ako ja chcem,tam kde chcem,a kedy chcem.cokolvek ine je neakceptovatelne.druhy problem (vyplyvajuci z toho prveho) je casta nemoznost opatovneho predaja takto obmedzeneho softwaru-platna licencia je proste viazana na tvoju osobu (mail,account atd).nemoznost predat nieco co som si normalne kupil je pre mna tiez neakceptovatelna.

plus (ale to je ozaj iba sukromny nazor,takze ho medzi platne dovody neratam),proste drm nemam rad-ja som platiaci zakaznik,davam svoje peniaze v dobrej viere ze dostanem hru ktora mi poskytne zabavu,ocakaval by som ze na oplatku dostanem produkt o aky mam zaujem.nie,namiesto toho som rovno obvineny z umyslu hru kopirovat a sirit,a obtazovany nadbytocnymi ukonmi ako dvd v mechanike,online verifikacie atd.snad nemusim dodavat ze keby som tu hru ozaj planoval sirit,stacili by mi tak asi tri kliky mysou a s celou drm je amen.proste trocha dovery zo strany vyrobcu by ozaj neskodilo..mimochodom,ja by som bol dokonca ochotny zaplatit extra za exkluzivnu verziu bez drm-svoje pohodlie si totiz cenim viac ako par drobnych navrh..

ad sc3,mas pravdu,plny crack (ja zvyknem hovorit cisty,tzn nainstalujes hru,prepises prislusne subory a hras,bez dvd a bez pridavnych toolov/softwaru) vysiel az po 424 dnoch,ale navody ako to rozbehnut za pomoci niekolkych kuskov softwaru (dvd emulacia+nejaky drive hider,neviem presne,sam som to neskusal) bola na svete v ramci tych dni/tyzdnov,tzn,pirati zasa hrali,aj ked pri spusteni hri museli kliknut trikrat,a nie iba raz.

proste pirati vzdy boli,su a vzdy aj budu,a jediny sposob ako zariadit aby sa na legalnych uzivateloch postihnutych drm este aj nesmiali,je odstranit drm.

alebo,ak to chces zjednodusene,ak je piratstvo problemom,tak drm je riesenie nasledkov,lenze to pomaha malokedy-je treba riesit pricinu.ale to by bolo na dlhu diskusiu..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vyžadováno připojení k internetu? Není problém, nikde ale není psáno, že ho hra musí mít možnost využívat. Tedy bych si hru koupil, zablokoval jí v aplikačním firewallu a po zjištění, že nejde, jí vrátil. Aspoň malý akt nesouhlasu.

Myslím, že v USA by s tímto nebyl problém ani u soudu - podmínky pro spuštění hry psané na krabici jsem splnil.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Chlapi už to tu neriešte. Každý ma v niečom pravdu, v niečom nie, alebo svoj pohľad a názor na vec.

Mňa sa osobne tiež tento on-line spôsob ochrany nepáči a rozhodol som sa takéto hry nekupovať do doby dokiaľ distribútor nevydá patch na jej odstránenie. Doma mám hry staršie ako 10 rokov a môžem si ich zahrať kedykoľvek bez obmedzenia a viem, že si ich zahrám (alebo moje deti) aj o ďalších 10 rokov, keď budem chcieť.

Na druhej strane držím palce distribútorom, aby táto ochrana nebola prelomená aj za cenu toho, že by som si tú hru osobne nezahral - veď môžem sa venovať aj iným záľubám.

Osobne si tiež myslím, že ochrany sú len obmedzenie na platiaceho zákazníka (a časom aj tak budú cracknuté - veľakrát som tiež použil crack na moje originály). Namiesto toho by mohli dať PLATIACIM zákazníkom niečo navyše oproti pirátom. Keby cena hry od začiatku bola prijateľnejšia (veď časom aj tak väčšina hier zlacnie na 10-15 €, tak by som si vedel predstaviť lepšie ceny ako 50 a viac € za novinku) a zakaždým by tam bolo pribalené niečo hodnotné, tak by si to kupovali ľudia VIAC a nebolo by potreba ochrán.

Mám niekoľko hier, kde sú aj 100 stranové manuály, popisy, mapy a rôzne bonusy. Celkovo staršie hry VŽDY mali v balení veľa prídavkov v tlačenej podobe a nebolo to ako teraz - len samotné DVD s hrou a 5 stranový ÚBOHÝ alebo ŽIADEN pokec s tým, že všetko je na DVD.

Ale ja chcem ku hre tlačený manuál, návody, tipy, bonusy a podobne ako to bolo kedysi, to malo pre mňa väčšiu hodnotu a váhu.

Keby distribútori nechceli na VŠETKOM šetriť a každá originál hra by bola v podstate zberateľská edícia, tak by sa menej pirátilo aj bez ochrán.

Ja sa strašne rád prehrabávam v tom množstve knižočiek, artworkov, rôznych serepetičiek, postavičiek a podobne...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No mimo jiné Velký Bratr EA a Ubi si krásně sleduje, kdy kdo z vás hraje dané hry :D A zcela upřímně ... co jim je po tom?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak na tejto sprave som sa pobavil :-D. CaC je herna seria tak desne slaba a tak strasne detska a blba az to boli. Nema to pri takych namakanych tituloch ako SC1, pripravovane SC2, Warhammer 40k a aj ine ziadnu sancu, je to SH*T prvej triedy a oni idu na to davat takuto ochranu. Len nech idu touto cestou dalej ked su vadny a nemaju ani stipku sudneho rozumu, tymto si len znechutia hracov, plati stare pravidlo kto si hru kupi ten najviac trpi! Celkom seriozna cesta je nieco ako steam, casto tam byvaju vseliake zlavy a nesikanuje to az tak hraca, bezi to aj offline, stiahnes a hras.... a ked nastavia rozumne ceny tak to bude mat uspech. Mam odtial Warhammer 40k: DC za 5e, CS1.6 za 7.5e co je na tak stare hry primerana cena a to boli v zlave, tie vikendove co byvaju a tak. Jednoducho CaC je titul ktory tato ochrana pochova, ja by som si taku blbost ani len nestiahol nie to kupil a uz toboz za takychto podmienok.... Dobra hra sa za rozumnu cenu vzdy preda! Zachvylu to bude ako na ShitBoxe a Playstationkoch ze hry budu stat 70e a podobne co je C H O R E, vzhladom na to ze vacsina hier je prejdena za den! Toto je sikana v pravom slova zmysle.... Jednoducho zase ty co si hry kupuju dostaly poriadnu ranu pod pas..... Teraz by mali hraci razne ukazat aky maju nazor, lebo ak na ich hru pristupia tak to tak ostane navzdy, a ked to prelomia tak potom budu vsetci mat smutne ocka co si to kupily a trieskat si hlavicku o mur..... U mna takato hra nema sancu.... Radsej si ju nezahram... PS: Mal som vypadok na UPCku par dni teraz, takze takuto blbost by som si asi sotva zahral, cim vlastne porusuju moje prava spotrebitela v podstate, mozno najlepsia odpoved je hromadna zaloba alebo daco podobne i ked oni si daju do euly co chcu a mozes si akurat tak fajkat... je to bordel.... kde su ti stare dobre casy ked som si kupil AVP2 a drtil den noc a nemal som ziadny internet co dneska este vela ludi nema, hlavne ty na "vidieku" nemaju moc na vyber....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.