Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ECS ukončí výrobu vlastních desek aneb Už žádné legendy jako K7S5A

Spíš noční můra než legenda. ECS byly obecně strašný desky. :P I když pár desek legandy byly, K7S5A byla ale K7S6A byla ještě lepší, měla HW switche na násobič a voltáž + FSB control v biuosu byl i bez modifikací, to už byla obecně dobrá deska. Do evropy se přestaly distribuovat už kolem roku 2005 a mysli msi že spousta prodejců PC si tehdy hodně oddechlo. Jejich poslední zajímavej produkt byla X79R-AX, kde ECS šlo protiu vůli intelu a u x79 aktivovalo integrovanej SAS řadič kterej v chipsetu fyzicky byl přítomen vždy.

http://www.techpowerup.com/reviews/ECS/X79R-AX/

Bohuže legenda se z ní nestala, zabil to support, mizerné biosy kazící OS a ECS se na to brzy vyprdlo úplně (ani nevydali bios pro Ivy bridge).

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

ECS desky nesly hlavně velmi špatné kapacity, takže se to brzo nafouklo, vyblilo a pro mnohé uživatele to byla konečná. Ale jak bylo psáno, bylo to všude, bylo to levné a tak se to prodávalo. Když se na to člověk podívá s odstupem času, tak je to klasický DoDo produkt, mezi které nepatřili desky pouze od ECS.

Pamatuju snad i nějaký oslavný článek, kdy to ECS hodlalo rozjet ve velkém a začalo vyrábět spíše hi-endové produkty, než "cenově dostupné" alternativy. Jak vidno, evidentně to nestačilo a pořád to mělo mouchy :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky sem se s tim srazil. Ona legenda K7S5A letela prave kvuli tem kondikum :( Zase budiz jim pricteno k dobru ze zhruba ve stejny dobe mel podobny problemy i Abit a Gigabyte.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V té době hnily elyty naprosto všem. Měnil jsem je na MSI, Gigabytu, Asusu...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mel jsem K7S5A a potom i K7S6AL a obe mi dobre slouzily, ale je pravda, ze trpely na bublajici kondiky. Na druhou stranu se clovek za uzasne penize vyhnul prusvihu jmenem VIA 686A/B.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

chichi, K7S5A dodneška běží tatíkovi v počítači :). taky jsem si s ní užil :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.