Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Enermax končí s výrobou zdrojů

Bohuzial posledne roky dost vidiet ako sa na kvalitu kasle a fakt nikoho nezaujima. A to nie len pri tovarocha ale aj sluzbach. Dnes uz kvalita fakt skoro nikoho nezaujima.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zato dřív zajímala každého... :-/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nie nezaujimala kazdeho. Ale ak som chcel kvalitu stacilo shnut po dobrej znacke zapltil som viac ale dostal som kvalitu. Dnes aby clovek zisoval tory výrobok je kvalitny a je jedno od akého vyrobcu. Toto je zle a zabera to vela casu. Sluzby? Tie su dnes a 2 vei. Stale mam poit, ze vsetci placu na krizu, ale nikto nechce predavat. Aspon posledny ok riesim via veci aktivne a je to hruza. Nejde vzdy o peniaze casto je najvacsi problem najst kvalitného dodavatela dobrej sluzby ci tovaru.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Prosím příklad výrobku, který byl dříve kvalitní a dnes ne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Offtopic, ale nedá mi to: znám jen jednoho člověka, co dělá fakt kvalitní lovečák. Je to můj pokrevní příbuzný ;-).

Ohledně elektroniky stačí říct čtyři písmena: RoHS.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

S tou kvalitou...
Ja bych treba nechtel elektroniku, co je projektovana na vydrz 20 let (podobne jako Miele produkty v bile technice). Vzdyt vyvoj jde tak rychle dopredu... Dam priklad treba TV. Koupis placatou, za par let je Full HD, pak 3D, pak Smart, pak 4k, pak ohle, oled... Proc mit produkt, co je sice kvalitativne super, ale technologicky uz silne zaostava. Radeji, at vydrzi 5 let a pak umre (samozrejme souhlasim, ze zavadeni kurvitek na 2 letou zivotnost je prasarna nejvetsi - jde mi o vydrz "z planovani vyroby" snad to pisu srozumitelne). Zivotnost produktu se primo promita do cen... Polovina ceny za porizeni noveho produktu se mi vrati na spotrebe.
Nerikam, ze nakupuju nekvalitni veci, ale zase mit veci jako drive (lamapova Sony z tuzexu, ktera stale hraje (uz zbytecne)) uz proste nepotrebuju. Mluvim za spotrebni elektroniku.

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

"Mluvim za spotrebni elektroniku." "Radeji, at vydrzi 5 let a pak umre " pan je riadny antiekolog :) Klucove je slovo "spotrebni ". Kedysi sme elektroniku kupovali ako drahy uzitkovy vyrobok ktory musel nieco vydrzat kym sa za par rokov podari nasetrit na novy.Vtedy sa to aj oplatilo opravovat. Napr osobne som doma nielkokrat uspesne opravil FTV Orava ci pracku Tatramat :). Dneska sa uz maloco oplati opravovat. Diel do pracky 120 euro+ praca+ doprava a sme na cene novej pracky .Vela ludi o oprave ani len neuvazuje aj keby mohla byt lacna. Napr vymena kondenzatorov v zdroji / LCD Radsej si kupia nove hoc aj na "supervyhodny" uver...
A na zaver tu mame plne smetiska takmer nepouzivanych vyrobkov a nekonecny dlhovy kolotoc...

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna s tim technologickym zaostavanim bych byl opatrnej, protoze mam pocit, ze v poslednich par letech se nic moc zajimaveho nedeje, alespon v urcityhc oblastech. Kdyz jsem gledal nahradu za svuj cca 4 roky stary notebook, nenalezl jsme ve stejne cenove kategorii lepsi.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Hoď mi nějaký info do e-mailu ;-)

Jo a posílal jsem nazpátek info skrz ty kondenzátory do té Delty.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jojo. Zlaty olovo. Stare hracky slouzi, nove konci v kosi.

Co se tyce spotrebni elektroniky tak do ted jsem pouzival telefony HTC Kaiser 2007 (PC 14 0000kc) a Fujitsu Siemens T810 2006 (PC 24 000kc). Pokud pominu rychlost tak porad vyborne telefony, ktere prezily spoustu padu. Az ted jsem je vymenil za Motorolu Droid IV. A popravde jsem zklaman vydrzi na baterky. A uz me ceka vymena flex kabelu. (Kaiser ma stale puvodni)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Já začal mít problémy s W810i, cca z roku 2006. Poslední dobou ztrácel signál. Utrhnul jsem shnilý SMD kondenzátor poblíž antény a od té doby chodí bez problémů. Výkonově už nedostačuje, lehce koukám po jiném, ale pořád funguje, určitě ho nikam nezahodím, prohlížet se na tom spousta webů ještě dá.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Napríklad naradie Bosch, IT od HP (mimo servery), audio video (sprostredkované od iného dlhorocneho uzivatela fjsmekera) SONY, zahradná technika Stihl a mnoho iného. Nehovorim, ze nie je kvalitny tovar, ale je ho potrebne hladat aj u kedysi zarucene kvalitných vyrobcov.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Denon, Sony, NAD, Fortron, Lenovo (NB), Grundig, Pioneer, Technics (Panasonic), Apple, potom asi vsetky automobilky a to som zdaleka nevymenoval ani 1/100 ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Lidi chou za veci platit stejne nebo mene nez drive, ale cena prace a kvality roste. Muzou si za to sami. Kdo chce kvalitu si pak musi priplatit a to vice nez protoze "premiove zbozi".

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby se aspoň dalo v honbě za kvalitou řídit podle ceny. Ale ani to nejde. Za nekřesťanský prachy můžeš dostat šitku, co se podělá krátce po záruce (v lepším případě ještě v záruce) a stejně tak můžeš za velmi dobrou cenu koupit něco, na co nedáš dopustit ještě v době, kdy se tomu bude říkat retro.

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

stále se dá řídit předchozí zkušeností se značkou. já se pořád držím seasonicu, občas kouknu na jonnyguru, jestli nezačínají sra*kovatět a víc to neřeším. btw, ten 400W oem ss jede stále.... 24/7 pokud dobře počítám zhruba 4 roky.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No tak nějak. Kdyby kvalita byla nějak jasně zřejmá z ceny, nebyl by problém. Jenže nejen, že "můžeš dostat". Ono taky dostaneš. Za vyšší cenu jsou tam nějaké funkce navíc, které u levnějšího stroje nejsou povoleny, cena se napálí podstatně výš a výrobce podstatně víc vydělá. O tom to je.
Jinak každopádně problém je RoHS. S tím se spolehlivé věci vyrábět nedají. A právě proto si myslím, že tu je.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.