Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Enermax Revolution X't 430 W: zlatý král, nebo krám s pozlátkem?

CapXon kondíky v "Enermax" zdrojích? To je špatný vtip. Pokud se to nevymění, tak parametry (jinak skvělé, Enermax návrh se ukazuje stále dobrý) půjdou podle mně časem rapidně dolů, až dojde k destrukci zdroje či mainboaru/všeho připojeného.

CapXony už mi zničily nejednu věc, takže bez ohledu na ztrátu záruky bych udělal preventivní akci výměna shitů...

Vstupní kondík general usage na 85°C?! WTF! Pannasonic dělá nádherné TS-ED kondíky s 105°C tolerancí (a tedy X-krát delší výdrží při 55°C):
http://www.panasonic.com/industrial/components/pdf/ee163_ed_ts_dne.pdf
...a s výbornými charakteristikami (impulzní proud, kapacita) a dnešní lepší variata 470uF 400V Pannasonic TS-UQ je d25 x 50 (P11903-ND v DigiKey) je skvělý vstupní kondík.

Proč místo toho použili podřadný kondík... to je fakt ojebávka na kupujícího. Ten myslí, že Enermax kvalita (cena tomu odpovídá) a ono je to šunt, který do záruky nevydrží - mimo neužívání nebo kancelář.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problem byva casto prozaicky. Vymenoval jsi uz vstupni kondik v nejakem podobnem zdroji? Ja tu mam treba ted na stole stary Fortron Epsilon FS600-GL. Vstupni kondik 470uF/450V se prerusil, tak jsem jej chtel vymenit. Nalistoval jsem ruzne katalogy, ale ouha. Kondik ma prumer necelych 30mm. Bezne dostupne jsou 35mm. Pokud je kondik mensi, zrejme musi jeho vyrobce nekde jit s parametry dolu (teplota).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

A krucipisek, tohle me taky nastvalo. Sbohem Enermaxi .... s takovymi soucastkami se bez zahrabat (a k tomu ta premiova cena)!

Co tedy koupit do noveho domaciho PC s predpokladanou zivotnosti cca 6 let? Chtel jsem minimalne Gold, ale i Platinum by se mozna vyplatil (PC je hodne vyuzivane). Ze by uz jenom Seasonic?
Jeste ma punc kvaltyi jedna znacna (vetsi nez Seasonic), ale zapomel jsem na jeji nazev, u nas se ani neprodava. Ale v zahranici ma uspech. Jak to jen bylo ....Rosewill?
Treba tento kousek vypada naramne pekne http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817182082 Platinum 550W, 7 let zaruka! Cena v USA $109, coz by u nas mohlo byt kolem 2200 Kc..... vyhralo to i nejake oceneni....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Rosewill je ATNG Power, Super Flower, Sirtec a Solytech. Pár solidních výrobců je v zahraničí, někteří si to dělají sami, někteří mají kvalitní přeznačené produkty (ne vždycky všechny), nic z toho se u nás moc neprodává.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel jak vidim v CR toho na vyber moc neni a nebo strasne predrazene takze mozna zbyva Cooler Master V serie coz je oem seasonic.
Tady v US se da koupit na sleve 750W okolo 100-120$ a nebo treba XFX 550W za 50$ coz je taky seasonic oem.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Tak sa uz aj Enermax pobera k certu? Skoda.To uz tak byva, kvalitne R&D urobi kvalitny navrh=dobre meno a potom sa na to vrhnu nenazrani zarukovi manazeri=cost reduction az na krv.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jen malé info, oficiální distributor (TNTrade) jako nejspíš jediný nabízí plnou pětiletou záruku, ostatní na to kašlou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ahojte.
Mam zdroj Enermax Revolution X'T II 650W
Po troch rokoch som zacal pocut ventilator a rad by som ho vymenil.
Chcem sa Vas opytat, ci je ventilator prispajkovany priamo k doske, alebo ma klasicky konektor ? Ak ma konektor, je tam 3-pin alebo 4-pin konektor ?
Viem, mozem ho rozobrat a pozret, ale ked uz mam vypinat PC a rozoberat zdroj, tak nech to urobim len raz aj s vymenou ventilatoru.
Vopred moc dakujem za nejake odpovede.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.