Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nabízíme evropské ceny procesorů Kaby Lake

Docela se tesim na prodeje.

Ja treba upgradoval Nehalem v minulem roce Skylakem a zajimalo by me kolik Sandy a Ivy Bridge bylo take Skylakem nahrazeno. Nahrazovat Haswell to asi leda nejaky pomatenec.
No a ted u Skylake Refresh alias Kaby Lake to neni jine, stale nesmysl nahrazovat Haswell, nahrazovat Skylake asi leda jako vtip a teda asi to vybude na ty, kteri jeste neupgradovali Sandy a Ivy, ovsem otazka je, jestli i to je nutne.
Ceny tomu rozhodne nenapomohou, uvidime co Zen.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A kdo tady mluvil o nahrazování ? Tento článek tě informuje o cenách, které obchod nastřeluje dopředu pro předobjednávky. Je to informace pro ty, kteří třeba chtějí upgradovat příští rok a už teď poukukují co by si tak pořídili.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ti kdo chteji upgradovat pristi rok nervozne vyhlizeji Zen, at uz kvuli samotne koupi nebo ocekavanemu podtrzeni cen Intelu.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

veľmi by ma zaujímalo, čo rozumieš pod pojmom "nahrazování" a aký je rozdiel vo význame so slovom "upgrade". Lebo mne to prišlo z predchádzajúceho príspevku myslené min. ako synonymum.
Aspoň ja som to pochopil tak,že bola intelu vyčítaná malá pridaná hodnota upgrade-u za dané peniaze. Ale Le genius to asi chápe inak, tak sa musím spýtať..aby som vedel..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nahradit... nahradit něco něčím. Nahradit žárovku, žárovkou. Dejme tomu skylake nahradit kaby lake.
upgrade... vylepšit, zlepšit, zvýšit výkonnost... Nahradit žárovku LED žárovkou.
nahradit skylake kabylakem nezvýší výkon, sice jen trošku ale prakticky žádná výrazná změna.
upgrade se provádí většinou celého počítače za účelem "výrazného" zvýšení výkonu.
A myslel jsem tím, že tento článek je určen pro ty, kteří mají letitý počítač, který už jim nevyhovuje a začínají pokukovat po něčem výkonnějším, než ty lidi, kteří si včera koupili Z170 a pokukují poZ270....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty upgrade asi moc význam nemaj. I s C2Quad se daly hrát moderní hry. Pokud nebude sw, co strikně vyždauje konkrétní instrukce, které daný CPU nemá, není důvod k upgrade. Lepší je OC. A takový hry nejsou. Třeba Doom 2016 to má oštřený tak, že na mém bývalém C2Q spouštěl compatibility režim, který byl možná o 20% pomalejší, ale to nebránilo hře v plynulém běhu při locku na 60Hz.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Můžeme předpokládat, že ceny budou mírně nadsazené a reálné cenovky skončí o nějaké to procento níže" - mirne nadsazene, to jako fakt? rozdil 50 az 100 dolaru na jeden kus, to mi je fakt mirne prodrazeni vuci US.

Ja bych ocekaval za 434€ sestijadro, jadra pajene s IHS a "jenom" s HD inteli vnitrni grafikou, namisto toho znovu dostaneme:

>votrepane ctyrjadro od roku 2006 kdy to zapocal model Core 2 Quad QX6700, jadra samozrejme nepajene, jenom natrete pastikou + s 4K Ready Exclusive iGPU ktera je nam na prd, jenom zbytecne zabira kremik.

Jenom doufam ze opravili zakladovy substrat, naspet doplnili ty 1/3 o ktere zakazniky pripravili/orezali a tak se jim dnes jezi chlpy kdyz davaj na procesor Skylake jiny nez referencni chladic, jako tohle byla a je ukazkova kapitalisticka pitomost, orezat neco co stoji par dolaru.

Majitele Sandy Bridge dale vyckavaji, meni jenom externi graficke karty, doplnuji RAM a kupuji vykonnejsi HDD/SSD.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Poslední šance pro Intel se pořádně napakovat, tak jim to neber. AMD by další chybu jako bylo to s vynecháním 22nm procesu už nezvládlo, takže příště by se porcoval krocan antimono úřadem. Ovšem jen v případě, že by ARM dělal dál jen prdítka s TDP pod 10W.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Já už se těším na Zen. Ne snad proto, že bych o něj měl zájem, ale snad to srazí ceny od Intelu trochu dolů.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

keby mal zen nejaky dopad na intel tak intel znizuje uz teraz ,preventivne.. zen je uz teraz pod zem-ou
to si fakt myslis ze oni nevedia co sa robi u amd a ze nerozumeju vyrobnym procesom? aj ked je trochu iny ako u intelu.. to iste predviedla nvidia..ziadna reakcia na rocny hype vlak od amd a skutek utek 480 je prepadak. tie slabe procaky uz amd nepomozu. amd robi presne tu istu chybu ako pred tym.. ceny-ak amd vyhlasi cenu 500 usd pre "top model" pre usa tak v eu to bude 630-650 eu! ..stavime sa?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Neznáš oficiální ceny Zenu, neznáš oficiální ceny Kaby Lake, neznáš výkon Zenu, ale závěry děláš, jak kdybys měl všechny ty CPU doma. :D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Placeholder ceny, takže článek je trochu zbytečný. :) Na konci článku jako vždy obligátní pojistka "Můžeme předpokládat, že ceny budou mírně nadsazené a reálné cenovky skončí o nějaké to procento níže"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dávno je to nepsaný monopol , kde si dvě firmy navzájem vyměňují patenty i inženýry a figurují jako oddělení právě kvůli antimonopolnímu úřadu . AMD dorovná , Intel zase uteče ..... a tak stále dokolečka , hlavně je nenechat úplně padnout .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Porovnavate ceny v USD bez DPH s cenama v EUR s DPH a divite se ze je tam rozdil 25%

Na tom eshopu je 7700K za 359 eur bez dane, tahle cena by mela bejt v tabulce v clanku a ne 434.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je asi tím, že v USA DPH na centrální úrovni není a to co se tomu blíží je daň z prodeje, kterou si stanovuje každý stát sám, obecně se pohybuje mezi 7-10%.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

350 dolarov / 1.06 (aktulny kurz) x 1.20 (DPH) = 396 € s DPH
v tabulke to je 434 €,
nieco je urcite prestrelene ako obvykle pred zaciatkom predaja, ale okolo 400 € to bude urcite stat
nevidim tu teda ziadny problem a nic neobvykle co by sa kazdorocne neopakovalo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Né že bych měl věšteckou kouli, ale asi je každýmu jasný, že pokud AMD vydá 8/16 za něco jinýho než za cca. 500USD/500+ EUR tak to můžou v tomto vesmíru zabalit (slovy OBRklasika, na co vydávat výkon, co tu je už několik let :-). Pokud to bude dělodrtič, tak ať to klidně stojí 20 000,- Kč v Black Edition, tím líp, že se jim podařilo konečně něco vypotit. Ale pokud budeme čekat do května na opravenej tape-out... Hlavně ať už něco vydají, nebo mě z Intelu jebne )))

-nemají top GPU
-nemají top CPU
ale kecy zabírají 80% internetů )))

OPRAVSI: Core i3-7100 nebude, jen Core i3-7300, bude Pentium-7100 s 3 MB cache.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu proč máš tolik mínusek ? Já souhlasím s tím, cos napsal. A jen doufám, že si osm jader s HT cení výše než na 500 éček.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsem z jinýho vesmíru, ale mě zajímá poměr cenovky a výkonu... na drtiče seru, chci slušnýho pracanta, za slušnou cenu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak si kup pentium

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak konkrétně, který Pentium? Aby tu nedošlo k mejlce... :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

------------------- ------------------- -------------------
Mozu ist do velkej prdele. IPC vyssie o 1-2% oproti Skylake a celkovo o cca 20% oproti SandyBridge. Tot pokrok za celych 5 rokov. Intele-dementele di do prdele. Iba idiot si bude kupovat kazdy rok novu tzv. "generaciu" (pritom je to len nova revizia) CPU s IPC vyssim o 1-2 %. Cest vynimkam ked to bolo 5-10%.

Vyvoj sa zastavil, normalny bezny user a lama BFU nepotrebuje ziadne extra instrukcne sady (ktore za posl. 5 rokov prakticky nepribudali a ked hej, BFU su nanic), najoptimistickejsie taky BFU potrebuje AVX, AES pre krypto-aplikacie, SSE4 family ma uz vsetko ...

Naco by mal majitel Ci7 2600K/2700K kupovat novy CPU? Kvoli 20% lepsiemu IPC? Lebo nic ine ma nenapada. Zere ten novy procak 5x menej? Nie. Pracuje ten novy procak za 5x vassej frekvencii? Nie.... a takto mozem pokracovat ...

Sme na konci moznosti... 5 rokov a cloveku sa absolutne neoplati kupovat novy CPU. To pred 15 rokmi boli ine casy. To ked v 1999/2000 clovek kupil prvy Duron 600-650 MHz, v 2003/2004 uz mal na vyber to najvykonnesjie K7 Ahlon XP Barton 3200+, alebo o rok neskor prve K8 Hammery nativne dvojjadraky a ratingom nad 4000+.
------------------- ------------------- -------------------

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To byly krásné časy. Zažil jsem a posmrkávám. Fakt je, že vývoj jde pooooomaaaaluuuu vpřed. Osobně jsem upgradoval z C2Quad@3,2GHz + Win10 + 8GB RAM a to jen proto, že mi chcípla dobrá víla, pardon MOBO. Jinak bych jej radostně používal dál. Teď mám Skylake i5 na 4,5GHz, výkon ok za ty peníze. Ale už pěkně dlouho zkoumám, která že to hra používá ty čupr AVX2 instrukce ? Hm... Tak aspoň že AVX2 registry jsou využity pro SSE instrukce a že prej je to rychlejší...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pjetro problem je ze ty a vela ludi z tej generacie zije v tom kratkom obdobii stastia pre amd))) a psychicky sa neviete odtrhnut od toho a tak uz vyse 10 rokov "obstastnujete" diskusie v celom it priestore na sk/cz a aj vonku.. diit je pre vas bahnicko kde si mozete slastne medzi svojimy amd fanatikmi zakrochat a nebyt zbity faktami a realitou (intelom,nvidia) .
Taktiez tieto roky okolo 2000 boli poznamenane slabou kupyschopnostou a platmi na cz/sk takze na amd sa upierali oci chudobnych ako na robina hooda co im da "zadarmo" vykon toho hnusneho vykonneho bohaca intel))) a ak ste v tedy boli tyynedzer tak to obdobie ked ste tuuzili po vykonnom pc ale nemohli ste ho dostat z ekonomickych dovodov vo vas zanechalo psychicku traumu ..(na to su dokazane studie v anglictine)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

:D s tebou je ale sranda ! Sice už chudý nejsem, tak jako když jsem byl odkázán na brigády, ale zase už mám jiné preference. A ikdyž bych si mohl pořídit CPU za 1000 doláčů a grafiku za další litr, tak to prostě neudělám. Takovej magor do it zase nejsem. Raději si koupím novou ložnici, dětem bundy, motobaterku, ženu vezmu na véču a v létě vystřelíme ven. Chápeš ? To není o chudobě a nemožnosti si to koupit od "prémiového" Intelu. No možná to bude tím post-traumatem. Zkusím, jen tak pro sichr, kouknout na ty anglický studie...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IPC je vyssie presne o 0%. Potvrdil to sam Intel, CPU jadro je 1:1 so Skylake procesormi. Vykon je ale vyssi o cca 10% kvoli vyssim taktom.
A uz teraz ti mozem povedat ze v roku 2018 s Coffe Lake bude znova IPC vyssie presne o 0%. Intel ale bude (zrejme) stedry a daruje nam po 12 rokoch viac jadier v mainstreme.
Ano pred 15 rokmi boli ine casy. Kde je ale napisane ze dnes musia byt rovnake ? Dnes nic neni rovnake, len fyzika.
Vykon nestupa exponencialne, ani linearne, ale maximalne tak logaritmicky. Kazdy rokom je ten prirastok proste mensi a moznosti kremika su tiez len obmedzene.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak na Tom's HW už je test 7700K a ta spotřeba a teploty Kaby Lake jsou tam opravdu zajímavé. :)) Předpokládám, že je to otázka ne zcela 100% biosu desky, nebo nejde o retail sample. Jestli ne, tak má Intel problém.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kedze sa nevie, co je to za kusok, neda sa to hodnotit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

5,0 zo zlym chladenim.(pomale a moc tiche ventilatory..) ale z prime a avx2 ulohami to bude husteee)) hm zobral by som to amd v7na test (mam uz na to odlozenych 16gb ddr4 2133) len tak pre zaujmavost ako a co vydrzi to cpu pri extremoch24/7/365 tak ako 7700k...)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Overclocking neřeším. 30% nárůst spotřeby na defaultu, oproti 6700K, to je oč tu běží. A to je už druhý test tento týden, kde se řeší vysoká spotřeba Kaby Lake.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam v PC i7 z první generace Nehalem a nějak stále nevidím důvod a pro změnu. Ceny stále příšerné, v $ tejné, ale díky komunistům z CNB Kč vyšší. Cache stejná 8GHz, frekvence podobná 3GHz, na integrovanou grafiku dlabe pes, snad jen nižší spotřeba, ale to se nevyplatí.
Kde jsou doby kdy jsem měnil PC 2x ročně

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim co ten Intel a CNB predvadi. Pred 5 rokama sem poridil i5-3570k za 5156kc s DPH (nejvyssi model i5). Dneska za stejne penize mozna koupim stejny vykon. Alespon do pocitace nemusim cpat penize. Drzim palecky zenu, at vzroste konkurence.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ani Intel, ani CNB, ale dolar - ten je momentalne velmi silny, co predrazuje vsetko povodom v USD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je možné udělat článek o PCI-E v.4.0? Určitě se týká i procesorů které jeho podprou by měli mít, nikde v článku jsem o podpoře PCIe 4 nenašel. Také v tabulce by neškodilo dát kolik jáder má jaký procesor i když to jde vygooglit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PCI-E 4.0 este nie je tema dna. Podla mojich informacii este nebola ani ukoncena finalna specifikacia, ocakava sa to az v roku 2017. Ani v buducorocnych procesoroch to teda necakaj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.