Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k EU potlačuje anonymní platby Bitcoinem pod záminkou ochrany proti terorizmu

Muhehe
Hlavne, ze Bitcion je vlastne neco zcela okrajoveho, co se neuchyti a drzet Bitcoiny a platit jima muze jen blazen a nema cenu se tim vubec nejak vazne zabyvat... (To abych parafrazoval jiste lidi, kteri se pohybuji i zde :-D )

Jsem na to zvedavej.
Imho to dojde do stadia, kdy "system" z Bitcoinu a podobnych udela skutecne "underground ilegalni" platidlo. Tak dlouho budou rikat, ze tim platej jen zlocinci, az to skutecne vytlacej do sfery zlocinu.

Btw predpokladam, ze se proste vydaji zakony, ze platit se smi jen tim, co povoli stat a nicim jinym se platit nesmi.
Alespon se pak otevrou oci vsem tem lidem, co nam tvrdej, jak tu stat je pro nase dobro. Hahahaha, blbej vtip, ja vim...neotevrou, pac jsou to .... no nic.

Rozhodne "system" absolutne nema zajem na tom, aby nedej boze existovala nejaka mena, kterou sam neovlada, protoze ho to, v mire mensi ci vetsi, ohrozuje. Je podle me zcela logicke, ze v okamziku, kdy jakakoliv takova mena nabyde na dulezitosti, bude se ji "system" snazit zlikvidovat. To je zcela logicke a zakonite.
Jsem zvedavy, kdo proti tomu uspeje a odola.

(Dalsi krok samozrejme bude kriminalizace drzeni takove meny, transakci takovou menou...napriklad zaplatim za zmrzlinu Bitcoinama a pujdu si na 10 let sednout. )

+1
+35
-1
Je komentář přínosný?

"Tak dlouho budou rikat, ze tim platej jen zlocinci, az to skutecne vytlacej do sfery zlocinu."

Ehmm..... zlocinci tim uz davno plati :) navic celej zakon ma drobnou chybicku - kdyz nejaky zlocinec nakoupil pred X lety bitcoiny, ty btc jsou dodnes plne anonymni... a pokud je bude pouzivat na obchodovani s dalsimi zlocinci, tak je nemusi smenit na hotovost nikdy.
Navic tadle regulace bude nejspis platit jen pro EU...

Proste typicky produkt zakonodarcu - spatne a pozde. Jako povinna registrace SIMek na Slovensku - Orwellowske, trapne a neucinne.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Az na to ze Bitcoin je naozaj stale nieco okrajove a nema sa moc cenu tym zaoberat, z pohladu platidla pre masy. Staci si pozriet ake objemy su na forexovom trhu a aky je obrovsky a aky je Bitcoinovy trh.
Druha vec je ale technologia ktora je za Bitcoinom, blockchain. To uz je nieco ine a dost zaujimave aj pre banky a je to potencionalne riziko pre cely financny sektor ale mozno aj dalsie, len este nebola objavena killer vyuzitie v inych sektoroch.
To ze EU tak ako USA vyuzila formulku Terorizmu na to aby nieco zakazala, to mi pride sko ako nadpraca uradnikov alebo pomylenost nejakeho uradnicka.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

riziko pro banky? Jako že banky nebudou mít co žrát a umřou? Fajn, kde že se dají ty bitcoiny koupit?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Boj proti terorizmu a globálnemu otepľovaniu sa dá našiť na čokoľvek.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

jsou to jenom kecy, chamtivému židákoj se prostě bitcoin nelíbí...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

No, takhle expresivně bych to teda nenapsal, nicméně něco málo na tom pravdy asi bude.
„…Evropská komise došla k závěru, že Evropská unie by se měla stát hlavním motorem snah zavedení zdanění finančního sektoru…představuje tzv. bankovní transakční daň. V tomto případě se daň uvaluje na všechny úložky a výběry z bankovních kont, většinou v podobě procenta z ukládané (vybírané) částky…“
Jde o to, že EU je nenažraná, nenažranější, než samotné státy, které ji tvoří. A bitcoin — to je velice znervózňuje, protože ho nemohou z principu ovládat a REGULOVAT, případně i uvolňovat (čti: tisknout nekryté bankovky). A samozřejmě zdaňovat. No a nějaká tzv podpora terorismu a zločinu – tihle si vždycky své zdroje najdou, ať už jsou to kdokoliv…

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Ono, když už jsme u toho, Evropská komise není nějaké fluidum, jsou to zástupci členských států, kteří se snaží prosadit nějaké věci, které by jinak prosazovali i na národní úrovni nebo tak činí paralelně, ale právo EU to třeba neumožňuje anebo díky tomu "úprava" získá větší váhu a působnost.

Každopádně důvody jako terorismus a zločin jsou jen maskování, protože "zakazovači čehokoliv" jsou zalažitost totality, zatímco my jsme demokracie, ale kvůli těm špatným vám, ehm, bohužel, budeme muset též naordinovat restrikce a zákazy. Pro dobro věci, no ni?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

jenže když nikdo nebude odvádět daně z čehopak budou financováni hasiči, nemocnice, správa a údržba silnic, ředitelství silnic a dálnic?
(o policii strach nemám, ta je placena mafií)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak momentálně jsme (tedy obecně světové ekonomiky jsou) rozhodně dost daleko stavu, že se daně neplatitli z ničeho. Naopak se daní skoro vše ("dostání" peněz, placení, nakládání s majetkem, atd atd.) a stále se vymýšlí co by ještě šlo opatrně zdanit.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Zde bych odpovedel jednoduse - pokud by nebyly ZADNE dane, tak by hasici, nemocnice sprava a udrzba silnic a vse dalsi bylo financovano lidma, kteri by potrebovali vyuzivat jejich sluzby.
Kdo by potreboval sluzbu nemocnice, proste by si ji zaplatil.
Pripadne by si mohl jiste platit nejake komercni pojisteni, predpokladam.
To same napriklad hasici...a vlastne cokoliv.

Clovek to dneska stejne dela, akorat ze jako meziclanek tam ma tisice a tisice uredniku,kteri si z tech penez odeberou pro sebe. Takhle by to proste delal naprimo, no...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Opravdovým komerčním pojištěním!!!!!!!!! :-) A né např. českým - socialistickým = státem (politiky..) 100% řízeném jen tzv. zdravotním "pojištěním" - defacto daní!... :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono za chvíli bude trestné platit v globálním měřítku čímkoliv jiným mimo $ a €. Stačí si vzpomenout jak dopadnul Muammar Kaddáfí a to chtěl obchodovat s ropou ve zlatě.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Kadáfí byl jeden, lidstvo je obrovská nekontrolovatelná masa.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

U těchle konspiračních teorií mě baví, jak jsou amorfní. ... jak dopadl Sadám, když nechtěl obchodovat ropu v USD, ...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A to by mu jako davali zlato na paletach, nebo by se to prepocitalo na nejakou menu?
Protoze pokavad by to byla ta druha moznost, tak by to bylo uplne jedno...

A jeste dle te vasi teorie, by zakaznik nakoupil zlato za nejakou menu, vymenil s Kadem za ropu
a pak by si to zlato Kad nekde stosoval, nebo menil za jinou menu?
Vzdit to zlato mohl okamzite nakupovat i bez toho zakaznika. :-)
(Tim nerikam ze souhlasim ci nesouhlasim jak dopadnul, jde me jen o logiku veci...)

Ale jo takova p.....na, to se bude libit ... (a libi) :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zkuste si přečíst román http://www.databazeknih.cz/knihy/penezomenci-41065 - tam je podzápletka, která tedy nenastala, že Arabové začali odmítat FIAT USD, ale chteli za ropu platit ve zlatě, a jaký vliv to mělo na ekonomiku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

proč mě to vůbec nepřekvapuje?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No upřímně řečeno směna BTC za fiat měnu je fakticky bankovní operací a osobně nevidím důvod, proč by měla být v tomto směru kontrola ve smyslu AML problémem.
Nepříjemné by bylo, kdyby se to mělo vztahovat na jakoukoli platbu BTC za věci, kde často (imaginární) konverze na běžnou měnu probíhá. To si ani nedokážu představit, jak by mohlo fungovat.

Mně jako uživateli BTC by nevadilo, kdyby po mně BTC exchange při směně za peníze chtěla identifikaci. BTC má přece výhody i jinde, než v (pseudo)anonymitě.

Ostatně - víte, v čem AML pro uživatele spočívá? Při zadání nadlimitní transakce v bance jen zaklikáváte "ano, nefinancuji teroristy" :D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ano, stara znama pisnicka..
ja k tomu jen dodam, ze ikdyz to opravdu vznika pod EU, neda se rict, ze by to byl jenom jeji napad... kontrolovat a dozorovat (a danit) sve obcany chteji predevsim jednotlive staty a i kdyby tady zadna eu nebyla, tak by se tohle objevilo
... vsak se podivejte na Burešovo ministerstvo vlastnich dotaci & financnich fizlu: co tam vznika .. i veci prolamujici soukromi a sledovani financnich toku, to je IMHO daleko horsi nez pokus o vytlaceni nezavisle neinflacni meny...
... a nektere zeme se na papirove penize divaji jako ryze nastroj "zlocinu" temer absolutne - treba svedsko a nijak se nataji tim, ze chce, aby moznost jakztakz "anonymniho placeni" zmizela uplne (a marketingu, bankam to samozrejme vyhovuje)...

.. takze mate bitcoin, ktery nejde padelat, nejde ho ridit, na rozdil od jinych men nepredstira, ze je jeho zakladem nejaka hmotna zaruka a otevrene rika, ze jde jen silu ochoty ho jako menu povazovat - je to asi jedina jmena jehoz hodnuta je vytvarena skutecne jen poptavkou/nabidkou a nemichaji se tam zadne intervence/politika/lokalni krize; navic v ramci site nejdou identifikovat konkretni lide... ... je jasne, ze se to statu (jakemukoliv) nebude libit a bude se tomu branit: stat totiz ma rad sve ovecky pod kontrolou a zdanene a bytostne nesnasi jakykoliv projev aktivity, ktery neprochazi pres nej...

Bylo nevyhnutelne, ze k omezeni a pokusu o zdanovani virtulnich men dojde hned v okamziku, kdy skutecne zacnou mit vyznam (stejne jako omezovani internetu od momentu, kdy si mocni uvedomili, ze jej nekontroluji a ze ma velky vliv)... ja ale doufam v dalsi vyvoj...
Zatim se staty snazi jen o omezeni prevodu na jejich vlastni meny... vidim prostor v rozsirovani pouzivani BTC (a obecne men vychazejicich ze stejneho principu) v "platbach", ktere budou uplne vynechavat klasicke meny - proste nevstoupi do sveta statnich men (uz ted spousta obchodu probiha jen uvnitr)...

Uvidime, jak se to bude vyvijet.. nerekl, bych ze omezenim BTC znamena konec nezavislych nezmanipulovatelnych men, stejne jako zakaz napsteru neprinesl konec sdileni...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

ANo, je pravda, že spousta šíleností vychází od jednotlivých států, Bohužel EU jim umožňuje svoje nesmysly prosazovat i do států ostatních. Viz plány na odzbrojení obyvatel atd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Se musim smat. "Tyto subjekty by byly povinny dodržovat kontrolu nad klientem při směně za skutečnou měnu" - vec ktera uz je u bitcoinu narizena roky!
O anonymite bitcoinu se muze tak leda snit, nicmene rikam to tu uz roky, ale to je marne:)
Kazdopadne bitcoin nikoho vlastne nezajima a zarazit se da prakticky okamzite, kdyby dochazelo treba k okradani na danich. Kdo aspon trosku rozumi makroekonomii, tak vi, ze je to velky FUD a bud se drzi dal a nebo se snazi kratkodobyma investicema vydelat, zbytek jsou vocasi, na kterych se vydelava:o)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

No vida jak pěkně jim ten útok slouží. Takže to máme zákaz legálních zbraní ačkoli se s legálními nestřílelo a k tomu přidají BitCoin ačkoli nikde není průkazné že se přes ně útok financoval. EK v čele s ochlastou Junckerem, která není schopná žádné sebereflexe, jednou celou EU pohřbí. Banda nevolenejch sebestřednejch úředníčků co mají vždycky pravdu. A když něco chtějí prosadit tak se nestydí lhát lidem. Když jsou usvědčeni ze lži, pokrčí rameny a melou si svoji dál.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Je velice "zábavné" sledovat, jaké "řešení" terorismu apod. navrhují politici a jaké profesionální složky, jako interpol a europol. Velice často jsou v přímém protikladu, kdy např. politici defakto likvidují legální zbraně, a policisté navrhují ozbrojit slušné lidi, jako jedna z mála alespoň trochu účinných opatření proti terorismu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A co si Kefalin predstavujete pod pojmom "slušné lidi" ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám takový dojem, že v Evropském parlamentu sedí někteří světoví teroristé, proto by měl být Evropský parlament okamžitě rozpuštěn a zakázán. Opravdu si musíme nechat líbit všechny nesmysly, které chtějí prosazovat nikým nevolení Evropští magoři? A jsem opravdu zvědavý, jak rychle Evropská unie zakáže internet, protože ho používají hlavně teroristé.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.