Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Eurocase s Rubyconem? Peklo Zmrzlo! (ECO+ 85 500 W)

Hodně slušná recenze, po některých "kontroverzních" je tohle dobrá práce. Ze zvědavosti by mě zajímalo foto zázemí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zastavte se něco koupit :-)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Že bych vyměnil můj iXový Seasonic ;-D

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No třeba…nebo aspoň beterky u kolegy z Aku-bat…

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

čekal jsem od toho zdroje trošku víc :( ale co už...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste něco Č-E-K-A-L od Eurocase zdroje...? =:-O

Pane, Vy si koledujete o komentář, ze které hrušky jste spadnul ;-)

...

Ale abych jen neryl, tak účinnost toho zdroje je fantastická a má jediný kvalitní kondík - co byste nechtěl víc?! Možná, že když se vyrve to PCV blokující ventilátor, vymění se všechny kondíky, místo jedné diody se dají čtyři (resp. můstek) a zdroj se nebude moc namáhat a pojede kolem těch 350W, tak máte skoro 90% účinnost = super zdroj.
Je sice otázkou, proč to všechno dělat, když si lze při nákupu vybrat lépe, ale je malý zázrak, že se věci i u Eurocase pohnuly k lepšímu. Nejde už o 4 generace zastaralý šrot, teď už je to jen o generaci pozadu. To je přeci sakra úspěch, no ne?!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

+1 :-D svatá pravda, já si to představoval jako nějakej film, kde dobro zvítězí nad zlem, nebo třeba Hulka (ze záporáka se stane kladný hrdina :D)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Aha. Tak to jako fakt ne... :)))

Tady se spíš hraje na mírný pokrok v mezích zákona, jak ze Švejka. Osobně mám za to, že jediný Behemot recenzuje v ČR zdroje pořádně, odborně a už samotné dosažené skóre zdroje Eurocase je neskutečný pokrok (odmyslíme si teď, že odešel, protože ochrany sice napsány má, ale funkční tedy nebyly).

Hollycrawskej doják z toho holt nebude, kde dobro zvítězí a zlo je po zásluze potrestáno - to je jen propaganda. Ve skutečnosti je tomu naopak. A žijeme v ČR, kde jsou podmínky pro vítězství dobra nastavené tak nevýhodně, až je to prakticky nemožné, viz. např. Bureš:
http://echo24.cz/a/wXEWa/ceska-prodejna-republika-prozivame-nejvetsi-kri...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze za touhle zmenou je hlavne EU a zakaz prodeje vylozene neefektivnich zdroju. Vic bych za tim nehledal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako - bych jeste dal odlepujici se nalepku pri dlouhodobem pouzivani :) Zdroju pouzivam nekolik desitek typu a jen tady u toho bych papir na zdroji spis oznacil jako odlepka, nez nalepka (zkuste si potom reklamovat zdroj, kdyz do obchodu donesete pouze cernou krabicku s dratama - reklamaci mi uznali jen diky prekecavani, ze toto je opravdu ten zdroj, ktery je na fakture)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé. Asi tak topil, až to teplem slezlo. To chtělo dát tu nálepku do složky k faktuře, jak se odlepila.

A na co chudák umřel a jak jste ho týral? Ten zdroj není na 500W sestavy, to je snad jasné, že tak do 300, 350W max...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No me ani tak moc nezajima na co je staveny, me zajima cena a zaruka. Tyrani samozrejme se uskotecnovalo na tezbe ~coinu, tusim ze to byla grafika HD5850 pretaktovana tak na nejakych 130% sveho vykonu. Na wattmetru to nicmene zralo nejakych 360W - toto zdroj dlouhodobe neustal.

Teplo dlouhodobe uvolnuje celkem dost a to dokonce v bedne s otevrenou konstrukci, tudiz ani moc nenasaval ohraty vzduch od procesoru. Na druhou stranu musim rici, ze na normalni pouziti bych ho i doporucil, protoze za 760,- byl celkem tichy (to je mozna duvod, proc tak hral :) )

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hm... A v časopisu Computer vychválili tento zdroj až do nebes. Alespoň je vidět, co je to za plátek.

Eurocase zůstane Eurocasem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to bohužel bývá a někdy to doporučuje i franta z horní-dolní, protože je to levný a osadil to takhle už do několika "nabušených" počítačů. Sám jednoho (kdyby jen jednoho) znám.

Na druhou stranu je fakt, že jsem zažil v době P4 mnohem horší zdroje. Myslím že se tam osazovali normální lineární stabilizátory na takovej směšnej "plíšek", topilo to jako prase a byl tam snad i nějakej ztrátovej odpor. Ten topil ještě víc, tyhle zdroje se celkově snadno rozeznávali, měli totiž krásně vypálenou DPS ze spodu. Bohužel, už žádnej takovej exemplář nevlastním, všechno jsem zlikvidoval.

Mám dojem že to byly "značky" jako Ans, Rexpower a mnoho dalších. Do dnes na tom možná někdo i jede.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Pametam si, ked som doma smazil Durona a zdroj som mal LC-B300ATX, sluzil dost dlho, no raz som sa skoro posral, ked v nom buchol hlavny kondenzator, supa ako z dela a skrinku som mal na stole, nedaleko hlavy.... trenky som vyhodil :D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Me takhle kdysi asi 3x vydesila delostrelba z desky K7T Turbo.
Jinak nechci snizovat Behemotovy recenze, kterych si cenim, ale osobne uz jsem par zdroju vymenil. Vetsinou to bylo uzasne kvalitni Eurocase, ovsem vzdycky az po vice nez 5-ti letech. Takze paradoxne i ty nejvetsi smejdy vydrzely docela dlouho. Pritom to kolikrat byly pretaktovane herni PC. Tak si rikam, ze treba ten vychvalovany Seasonic SSP-350GT musi byt totalne nesmrtelny.
Uprime sam nechapu, jak mohly takove smejdy tak dloho vydrzet, ale zaplat panbuh za to. O tunach prachu v takovych PC ani nemluvim.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ano, aj ja si rad precitam Behemotovu recenziu, je malo takych recenzii no je to proste on :D podla mna trocha niekedy prehana /uz mam nieco aj ja za sebou a som aj elektrotechnik s predponou pred menom/. Tiez mi preslo kvanta zdrojov cez ruky a ked to vylozene clovek nepoddimenzoval, roky sluzili rex/maxpower, eurocase, LC.... najlacnejsich Case KME so sdrojom Rex/Maxpower 300-400W / http://i.nyx.cz/files/00/00/06/21/621495_d72f132eb42af9f924b9.jpg /, kde dnu to fakt bola bieda, cely zdroj mal par gramov :D sa predalo mraky roky dozadu a cuduj sa svete, zatial drzia.... a tieto som mal celkom rad https://i.alza.cz/ImgW.ashx?fd=f10&cd=UD939m len mali atyp. ventilator, ked sa pokazil, smola... :D

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

MaxPower zdroj je jedna z nejhorších hrůz, co jsem kdy viděl rozebrané. Poněkud také nechápu, že některé kousky vydržely i pár let... Ale asi to bude malým zatížením. Tenkrát ty grafiky zase tolik nežraly a nikdo netěžil bitcoiny.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"Byť nemá oficiální certifikaci (ta jaksi není zadarmo), prohlašuje o sobě, že dosahuje účinnosti až přes 85 % a současně nízkého odběru ve stand-by režimu podle nějakých těch nových potroublých norem (pravděpodobně tedy myšleno s nulovou zátěží, Perpetuum mobile z toho udělat nejde, ale vysvětlujte to blbečkům v uhnijní komisi)."

http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_mode
http://en.wikipedia.org/wiki/Standby_power

Myslím, že blbečci tentokrát nejsou v "uhnijní komisi", ale jinde....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za opět vynikající recenzi :-) Sorry že tak pozdě, 8.8. jsem byl offline, dnes jsem si všiml náhodou...

Nejsem si jist, nakolik je potřeba chladit 10A můstek, který reálně pojede na cca 1A (při jmenovité zátěži 2A) na 50 Hz. Dokonce bych řekl, že vyšší teplota bude znamenat nižší úbytek v otevřeném směru = vyšší účinnost :-D Ale je fakt, že jsem těch můstků určitě tolik neletoval jako autor, a osobně ctím zásadu, že pokud na tom udržím ruku a nesmrdí to, bude to asi v pořádku (což usměrňovače dodržují málokdy).

270 uF na primáru 500W zdroje je k smíchu. Osobně vídám v elektro šrotu spíš průmyslové a serverové zdroje, čekal bych něco jako 420-470 uF.

Komentáře k tlumivkám, rušení a jeho blokování mi přišly maličko "pivní". Tlumivka s bifilárně navinutými dvěma dráty, pro napájecí větev a související zem (třeba fázi a nulák) je "proudově kompenzovaná" - představuje indukčnost pro soufázové střídavé signály, ale téměř žádnou indukčnost (v ideálním případě nulovou) pro diferenciální signály, tzn. například pro protékající napájení. Vzájemné odečtení užitečných protékajících proudů znamená, že stačí mnohem menší jádro bez hrozícího přesycení - ovšem daní za tuto výhodu je, že představuje překážku pouze pro soufázovou složku rušení. Rozdílové rušení bohužel proleze mnohem snáz... například zbytkové zvlnění napětí na následujícím filtračním kondenzátoru, který je blíž ke spínanému měniči.

Říkáte, že se zapojují kondíky mezi sekundární zem a kostru? Toto jsem viděl běžně u zdrojů pro SELV napájení, tzn. nízká sekundární strana volně plove, nemá přímé spojení na ochrannou zem která leze "ze zdi". Aby parazitní kapacitní vazba mezi primárem a sekundárem skrz výkonové VF trafo nezpůsobovala příliš velké napěťové "plování" oproti ochranné zemi, svede se parazitní VF proud aspoň kondíkem - sekundární zem pokud možno nerušila, nekopala (nešimrala) apod.
Počítačové AT/ATX zdroje mají ale ochrannou zem zapojenou stylem PELV, tzn. ze zdi žlutozelený na vnější kostru zdroje a tato je přímo spojená se sekundární společnou zemí, tzn. s černými dráty co lezou z výstupu zdroje.
Pokud se jedná o nějaké lokální blokování pomocí kondíků přímo pod trafem i v tomto "globálně PELV" zapojení, chápal bych to jako pokus o zmenšení plochy smyčky, kterou koluje rušivý proud... ale tady nevidím navenek velký smysl, protože žlutozelená zem vede odděleně kabelem do zdi a dál až někam na patu baráku... čili možná by to mohlo zdroji trochu pomoci proti "rušení sebe sama", ale asi ne proti vyzařování rušení do okolí :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.