Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Eurocom Panther 5 - notebook s 8 TB diskového prostoru

Takovejma nesmyslama mi pořád špiní schránku, asi se odhlásím. Nevím, jestli jim hrabe nebo co, ale fakt nechápu, kdo jako tenhle jejich bordel má kupovat. To je furt padesát jader! Deset grafik! Sto disků! Pominu-li že to je naprostá hovadina (nač jako 8 TB v takové jakési krabici když si můžu vzít normální notebook a normální exterňák se dvěma 3,5'' disky po 6 TB) tak výdrž těchto věcí je vždycky zoufalá (doteď nepochopili, že rvát stovky wattů do malé krabičky je průser?) a cena naprosto katastrofální. Se jim fakt vyplatí dělat de facto zakázkové laptopy, protože todle musí kupovat vždycky jen pár bláznů?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No, svého času jsem byl jedním z těch bláznů, málem. Uvažoval jsem, že si nechám jeden solidnější Eurocom poskládat. Naštěstí jsem pak vystřízlivěl :).

Jako je to hezký, ale ty prachy do toho prostě nevrazim. To raději poletím na Kanáry na 14 dní na dovolenou :) (jakože poletim).

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

No zase je hezke, ze obcas nekdo zkusi i netradicni koncepci, byt s ezjisti, ze tudy cesta nevede. Alespon to neni takova nuda, jako treba u mobilu: iPhone, levny klon iPhone, drahy klon iPhone, Iphone.. ziiiv.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

No nevim, taky je to docela nuda. Občas si říkám, jestli to nedělají kvůli PRku, ale zas když si vezmu, že defacto bojují sami se sebou, protože nikoho jinýho tohle nezajímá, tak si řikám, čeho tím vlastně chtějí dosáhnout.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

1: Je to reklama, ze maji neco netradicniho.
2. Moznost vyzkouset si navrhnout/vyrobit neco jineho nez bezny HW. Navrhem letajiciho auta sice neudelate uzasne prodeje, ale zatracene hodne se toho naucite, byt je to drahe.
3. Docel by me zajimalo, co by museli vyrobit, aby to podle tebe nebyla nuda :D .

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to by ma zaujimalo, ake je to specificke pouzitie. Prenosny hpc klaster? :D
teoreticky by do toho mal ist dat 15 jadrovy xeon...

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak. Váhu to má už takhle vysokou, rozměry už nejsou ani cihloidní. To už je pak mnohem výhodnější (pokud je potřeba výpočetní výkon) vzít nějakej server, zajistit tomu přepravu a případně k tomu hodit upsku. Vyjde to levněji

Přenosnej počítač to není taky, protože to nevydrží ani hodinu, je to moc těžký a křehký (většinou tyhle větší potvory jsou tvořené komplet plastem).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Navíc když to náhodou upadne, tak to už něco upadne :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Když to upadne, tak to už je práce pro Popelku a holuby…

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Na 3 SATA disky mi staci Dell E6400, mam 1 interny, 1 v CD mechanike + 1 s E-SATA kablom som prilepil zozadu na LCD paskou. A este mam jeden E-SATA volny v docking station do zalohy. A 4+4 USB volne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je to pro velmi specifický trh. Prakticky pro ty co potřebují výkon na cestách - 3d skenování (nemyslím takový ty hand-scannery, na ty stačí i 5 let stará i3), geodézie (i když tam to bude hodně specifický),... Pro normálního smrtelníka to je samozřejmě naprostá zbytečnost a proto to vidíte všichni tak černě :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Mno ja mam 3 disky ve vetsine notebooku. 2,5" SSD na boot/OS, vetsi disk 7200RPM v caddy misto mechaniky a M-SATA do volneho slotu. Pro strihani 4K videa z GoPro z jednoho SSD na druhe SSD je to super i7 Haswell to pak dava krasne nebrzena pomalym diskem ;-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.