Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Europoslanci podlehli tlaku lobbistů

Tahle věta mi nedává smysl:
"(která se nezadržitelně blíží, ve čtvrtek 23. září mají být jednání uzavřena)" Nemá tam byt 30.září?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

HNUS!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za tuto větu, velmi mě potěšila:

"Je velmi smutné, že komunisté v této oblasti dlouhodobě hrají liberální roli, zatímco celá slavná demokratická pravice prosazuje zákony, které svým rázem budují totalitu."

Kéž by si všichni voliči pravice uvědomili, jaké kurvy to vlastně volí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tohle je dilema ktery sem resil v minulych volbach. a musim rict bohuzel to vyhralo "mensi?" zlo a volil sem jeste ods. letos uz bylo rozhodnuto a nasel sem si sveho noveho kone ktery se sice do PS nedostal, ale jejich program je presne to co chci ja a bez kompromisu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To jako Zeman? :P

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Predpokladam ze tak ako aj nasi europoslanci, tak aj vasi europoslanci nemaju ani sajnu o com vlastne hlasuju...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak z toho textu bych taky neměl šajnu o čem to je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je možné, ale v takovém případě je podle mě vždy bezpečnější být proti než pro.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nečekal bych na tomto velice odborném serveru lascivní a hnusné diskuze o politice jaké se objevují pod každým článkem na iDnes, Novinkách a dalších "zpravodajských" webech :(

Mě se tento článek líbí a koho mám volit, si laskavě nechte jinam.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu co se Vam na pristupu serveru nelibi. Je to clanek o autorskych pravech, kterym se server zabyva, vcetne toho, jakym zpusobem hlasovali nasi poslanci o prijeti zpravy. Na slovnim zhodnoceni (ktere JE dost smutne), nic zavadneho neni, ani zminka o tom, koho byste mel nebo nemel volit

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Yankee pise o diskusi, ne o clanku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo ti neříká koho máš volit. Ale pravda se nesmí skrývat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Volič ODS != volič pravice !

Pravicová strana je taká, ktorá vykonáva pravicovú politiku. Nie tá, o ktorej to napíše NOVA alebo iDnes.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uznávám, ten termín jsem použil jen pro zjednodušení, abych jedním výrazem obsáhnul ODS i TOP09.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto souhlasím!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pěkně rozebráno zde: Odejde EU od příprav dohody ACTA?
http://www.lupa.cz/clanky/odejde-eu-od-priprav-dohody-acta/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, jen vice takovych zprav...mozna si pak alespon urcita cast lidi prestane myslet, ze ODS je pravicova strana...Ja to tvrdim uz asi 5 let, ze ODS s pravici nema v podstate nic spoledneho a jedna o beznou levicovou stranu zapadniho typu, ale jak to sem napisu, vzdy mam spousty minusu, ocekavam je i dnes :-)
Ale proste to tak je...VSE, co je v teto zemi vydavano za parlamentni pravici, je defacto levice, a nebo, kdyz hodne zamhourim obe oci, tak levy stred.
Mimochodem, vsimli jste si, ze Piratska strana se spolcila se Stranou svobonych obcanu?:-) Ne, ze by se mi to moc libilo, a ne, ze bych si myslel, ze to k necemu bude, ale je to docela zajimave....viz http://www.svobodni-pirati.cz

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A to co je vydáváno za parlamentní levici (ČSSD, KSČM) je potom co? Mně osobně je jedno, co je ODS za stranu, pro mě je důležitý fakt, že je to sebranka zlodějských, arogantních kurev, kterým jde pouze o vlastní prospěch a které umí krásně oblbovat lidi. Nikdy nepochopím, jak může být strana, která v 90. letech rozkradla tuto zemi, stále ve vládě. To je opravdu možné pouze v Česku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ČSSD, KSČM aj ODS sú úplne rovnako ľavicové strany. V ČR je skutočne pravicovou stranou Strana slobodných občanov (a asi aj jedinou).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

presne tak, skutecna pravice je sso. skoda ze o ni vi hrozne malo lidi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

I vy vtipálci :-)
SSO a pravicová strana? Ultrakonzervativní, to ano. Ale taky je už na hranici demokracie. A něco takového já zásadně odmítám.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

CSSD je levice komunistickeho typu. Defacto tak, jak se chova CSSD, tak si predstavuju "normalni komunisty". No a KSCM je komunisticka strana stalinistickeho typu. Tedy znarodnovat,vse ridi stat,kdo se nepodvoli, toho zavrem. Proti cemuz mam mam mnoho vyhrad a to nejsem schopny tolerovat.
CSSD (tedy bezne komunisty) jsem schopny chapat, tolerovat na politicke scene.Jejich myslenky mi jsou na 99,9999999% naprosto cizi,az odporne, ale porad jeste jsou legitimni. ODS je klasicka "zodpovedna" levicova strana - tedy socialni stat,ale s tim zadluzovanim to az tak neprehanet, nejake svobody ponechat, male a stredni podniky uplne nezlikvidovat. Presto velky duraz na velky statni aparat, silny stat, spousty prikazu a zakazu.Proste klasicka levice. Nesouhlasim u tak s 80% toho co delaji, ale opet - je to legitimni.
Co se tyce "rozkradani" , nebyl byl takto opatrny - rozkradali VSICHNI. Takze to muzeme hodit do jednoho pytle ODS jako CSSD. A rozkradat se bude vzdycky dal...At tam bude kdokoliv. Tedy je dulezite spise, jak dane strany spravuji svereny majtek, tedy stat. Komunisti(CSSD) tvrdi, ze je potreba mit kazdy den mejdan,pujcime si na to, a jednou to nekdo zaplati,ale spis ne, protoze kazdy vi, ze statni dluhy se neplati (copyright Paroubek). K tomu, aby to fungovalo, je potreba lidi spravne motivovat - metoda cukru a bice funguje spolehlive. Cukr = socialni jistoty. Bic = obrovske mnozstvi prikazu,zakazu a regulaci (prevazne regulaci trhu.Trh by totiz problemy dokazal vyresit mnohem lepe,nez dany komunista, a proto je thru treba znemoznit,aby neco resit mohl-to je dnesni stav).
Naproti tomu pravice tvrdi, ze je potreba zit tak, na co mame, pokud mame dluh z minulych let, je treba ho zaplatit, i kdyby to znamenalo, ze ted nejakou dobu nebude mejdan 1x rocne mozna na vanoce. Oproti tomu ale necha lidi, at se o sebe postaraji, schopni at vyniknou, neschopni at zaniknou, nereguluje se pokud mozno nic, stat je minimalni, uredniku minimalne...Nevyhoda je ta absence "socialniho statu" , ke kteremu se upinaji ty miliony lidi neschopnych "plivnout do dlani a maknout" Takova strana, ktera toto prapaguje, je u nas SSO, a jak se zda, tak i pirati se nam zacali konecne politicky profilovat a nehrajou pouze na 1 notu...No, uvidime, osobne tomu moc neverim

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ODS je klasicka "zodpovedna" levicova strana - To si snad děláš srandu ? ODS , která v 90.letech ten stát rozkradla , rozprodala a zničila 90% toho co bylo dobré? Kde to prosím Tě žiješ ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

sundejte si ty ruzove bryle. v 90. letech se nakapsovali vsichni kdo byli u lizu bez ohledu na stranicky kabat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Logika argumentů státního dluhu srovnávaného s dluhem jedince (domácnosti) je naprosto nesmyslná. V podstatě je to jen oblbování lidí. Ano, zadlužování státního rozpočtu je chyba (obzvlášť pokud je na vině banda darmožroutů se státními zakázkami atd.), protože to do budoucnosti snižuje možnosti vlády. Ale státní dluh NENÍ totéž jako když si soukromník vezme půjčku a nejde ho řešit stejným způsobem. Nemluvě o tom, že pokud budu zadlužen, tak rozhodně nepřestanu jíst a pít,takže nebudu schopen ani pracovat, ale spíš si najdu lépe placenou práci, nebo přivýdělek. Navíc hlavní problém státu není dluh, ale čím dál méně mladých lidí a rodících se dětí, porušujících rovnováhu....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"státní dluh NENÍ totéž jako když si soukromník vezme půjčku" - no a tohle je ta krásná pohádka, kterou tak často slýcháme od "ekonomů". Čím větší státní dluh, tím složitější udržení ekonomiky v chodu, tím větší problém s populační nerovnováhou.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, rozkrádali všichni. Všichni, co byli za posledních dvacet let u koryta. A rozkrádat budou i ti, co jsou tam teď a můžou si vykládat o "rozpočtové odpovědnosti" co chtějí. Problém je v tom, že po revoluci jsme žádný dluh neměli. A teď máme splácet to, že si nějaká banda zlodějů u koryta vesele kradla (a krade) státní majetek. To mi vadí. Že to za ty svině splácíme my všichni, oni sami nemusí splácet nic a nechávají si v kanceláři zalévat květiny za 500Kč/kus. Já vidím hlavní rozdíl mezi pravicí (ODS) a levicí (ČSSD) v tom, že levice okrádá pouze stát, ale pravice stát i lidi. Může se mi pak někdo divit, že preferuji a volím pouze komunisty?

A s tím ať zaniknou neschopní nesouhlasím. Já vím, že kapitalisté/pravičáci by práce neschopné/postižené nejraději rovnou stříleli. Navíc, ne každý může být podnikatel (=zloděj), někdo musí dělat také manuální práci, jinak by stát mohl těžko fungovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

K těmhle diskusím Vám mohu říci jediné... Tak pojďte a změňte své plkání v činy. Založí se nová strana, která představí konkrétní vizi. Nebude se ohánět velkými osobnostmi a místo toho dá dohromady odbornost studovaných a píli ostatních. Každý z nás má možnost.

Uvědomte si, že bez vůle lidu není nic...

Každý se můsí chtít zapojit, pak bude všem lépe. Myslet si, že vše bude donekonečna zadarmo je hodně najivní myšlenka.
Co mě osobně chybí je jakákoliv snaha o oživení toho co nám vždy šlo, např. strojírenství, řemesla. Nemít tu 40let rudou zkázu tak kam se na nás dnes hrabali němci (ostatně proč se tu za 2. svv asi tak vyráběli zbraně). A co výzkum? český mozek má pro mě úplně úžasnou schopnost inovace prakticky čehokoliv, proč necháváme český mozky zdrhat do zahraničí aby z toho měli patenty v USA a vydělávali na tom miliardy USD místo nás... najděte si jak to bylo např. s kontaktními čočkami... A opravdu musí mít 70% populace VS? nebylo by lepší kdyby to bylo jen třeba 30% ale místo tlupy lidí kteří se tam za státní peníze pouze shovávají před prací, to byli skutečně ti, kteří o danou problematiku mají zájem, mají na to psychické a jiné předpoklady... bylo by jich možná méně ale za to by se vědělo že tito lidé stojí za to.

Tak pokud Vám něco vadí, přestaňte plkat, začněte makat.
HAWK

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nová strana je založená. Pirátská. Jenže místo, aby se zajímala o to, co se děje v Evropském parlamentu kolem autorského práva, stará se o pěstování marihuany a to co podepsala Bobošíková.

Jsou nevolitelní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tento článek je dílem ČPS.. to víte?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jsem s něčím nespokojený, tak to neznamená, že to musím sám dělat lépe. Pokud mi například v restauraci uvaří špatné jídlo, tak mám jít do kuchyně a uvařit ho sám? Ne, ale stěžovat si můžu. S vládou je to podobné, stěžuju si na ni, ale neznamená to, že musím jít do politiky, svůj názor vyjádřím ve volbách. To, že je nadpoloviční většina národa hloupá a věří všemu co vidí na Nově, nebo co si přečte v Mladé Frontě, už je jiná věc, s tím bohužel nelze dělat nic.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

....proč necháváme český mozky zdrhat do zahraničí ...
A co by jste s tím chtěl dělat ? Pokud mám možnost, půjdu za lepším. I přede mnou se taková možnost začíná profilovat a nevím, proč ji nevyužít.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

co s tím dělat, třeba to aby to jinde nebylo lepší...
Všichni víme že to jak se chováme nejde takto dál. Technologie nám mohou pomoci leccos vyřešit, pokud ji správně použijeme. Máme pak na výběr... investujeme a pak nám za technologie budou ostatní dávat, nebo se na to bude dál kašlat a pak budem potit trenky až přijde čas...
To jak se nám všem žije, záleží na každém z nás. Dokud toto lidé nepochopí, nic se nezmění.
životní prostředí, ovlivňujeme každý den. tím co kupujeme, co vyhazujeme. Tím že nad tím nepřemýšlíme.
Společnost tvarujeme mi, tím jak se k sobě vzájemně chováme.
Daně tím jak různé systémy zneužíváme, obcházíme.

Jedna věc je bohatství druhá pak hojnost. nemusíte být bohatí aby jste měli hojnost.
Stačí nebýt slepý a lhostejný. Fotovoltarický článek - moderní záležitost? ne, princip 171let, článek 127let! stará technologie, která nám dnes akorát bude komplikovat život (kolísání v rozvodné síti, ceny atd..), pravda je využitelná dobře, ale úplně jinak než to teď děláme. tomu se říka o nás bez nás.
2% populace využívá až 50% všech zdrojů téhle planety zatímco jinde lidé umírají hlady? nezdá se vám to trochu divný?

Je to prostě na každém z nás, zda se chcete honit za bohatstvím a dostat se mezi ty 2% nebo mít hojnost. Ať chcete nebo ne, každý den jste vykořisťovány těmi 2%.
Zodpovědnost za stav našeho okolí či státu má prostě každý z nás.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pokud je ČSSD levice komunistického typu, pak je většina západní a severní evropy komunistická. Sociální demokraté jsou totiž respektovaná a do krize nejsilnější politicko/myšlenková organizace západní a severní evropy. Vzhledem k tomu, že to co je ve Francii, Německu, Rakousku, Finsku, Švésku nepovažuji za totalitu, tak považuji váš argument za naprosto absurdní. Srovnejte si prosím nejdříve fakta jako např. míru a způsob zdanění evropských zemí než něco řeknete. Zjistil byste totiž, že jsme velmi pravicová země (na evropu)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Největším úspěchem pravicové propagandy bylo přesvědčení lidí, že "pravicovost" je totožná s "liberálností" a "levicovost" s "autoritářstvím". Jenže politická mapa má víc než jeden rozměr a pravice může být stejně dobře autoritářská a levice liberální.

Přerostlá státní správa, která kecá úplně do všeho, je znakem autoritářství. Znakem levice je rovnostářství. Znakem pravice je naopak snaha rozdělit společnost na bohaté vlastníky a nemajetné dělníky, kteří nemají jinou možnost než pracovat pro bohaté vlastníky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tahle ta tvoje "levicová" ODS snížila daně firmám a nejbohatším příjmovým skupinám a ustavičně likviduje střední vrstvy z kterých si dělá dojnou krávu. Jedná se tedy o pravici ať se ti to líbí nebo ne. Pravice nerovná se totiž svoboda a rovnost jak si mylně lidé v této zemi myslí. Pravice je především konzervatismus, který považuje občany s vyššími příjmy a firmy za nadřazené občanům středních a nižších tříd. Pravice je také silně autoritativní. Také proto si názorově mnohdy rozumí s křesťany a tvoří s nimi koalice. Naopak netotalitní nekomunistická levice a její evropské ekvivalenty mají v evropských sociálních státech dlouhou tradici a tyto strany dovedly své země k prosperitě, vysoké životní úrovni občanů, nízké kriminalitě, vysoké vzdělanosti a to i přes daleko vyšší zdanění než máme u nás v ČR. Mluvím o zemích jako Švédsko a Finsko. Vysoké daně nejsou brzdou podnikání jak se ukázalo, ani projev totality, naopak vysoké zdanění a hlavně progresivní daň (Rakousko např.)jsou typické pro všechny státy západní a severní evropy, naopak státy bez progresivního zdanění (všechno na východ vč. nás) jsou hlavně postkomunistické státy. Dalo by se tedy říct, že naše pravice směřuje na východ. Nevím jak vy já bych raději na západ. A teĎ co se týče komunistů: strana která jasně nezavrhnula totalitní režim před r.89 a naopak se k němu hrdě hlásí nemůže slušného člověka oslovit a to i přesto že dnes sekají dobrotu a v otázce internetové svobody se vyjádřili liberálně.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Trochu offtopic, ale predsa trochu k teme:
Povedzme, ze chcem prevadzkovat... napriklad fitness. Chcem tam mat samozrejme zapnute TV a pustenu hudbu. Je mi jasne, ze za to, ze verejne pustam audiovizualne diela, musim platit poplatok za licenciu na verejne sirenie hudby nasej SOZA (ekvivalent ceskej OSA). Pokial sa jedna o regulernu TV a rozhlas, tak toto viem este pochopit a vstrebat - ako formu nutneho zla. Problem mam, ked chcem pustat hudbu z vlastneho repertoaru. Tam platim autorovi a vydavatelom uz pri kupe hudby. Za co potom mam platit dalsie poplatky, ked to chcem pustat? Nerozumiem. Pride mi to ako uplne do oci bijuca forma vypalneho.
Ok, podme dalej. Nutne zlo. Treba to platit, inak som kriminalnik. Poplatky nie su az take zabijajuce, tak to nejak vstrebam...
Next - na Slovensku som odkazany iba na prehravanie hudby z CD. Mp3 sa u nas, pokial viem, legalne kupit nedaju. Vraj nieco ponuka Orange a T-Mobile, ale ani s googlom som nic s tlacitkom "kupit" nenasiel. Navyse som sa niekde docital, ze jedna skladba u Orange stoji 2.6 eura - dakujem pekne, mozu si s tym vytriet zadok.
Kategoricky odmietam prehravat hudbu z CD. OK, vraj podla zakona mam moznost si grabnut CD do mp3 pre vlastnu potrebu... ups, ale ja to nebudem pustat pre vlastnu potrebu, ale verejne sirit. Potrebujem licenciu na taketo kopirovanie (cd na mp3) od SOZA... Po telefonate som sa dozvedel, ze sa im v poslednej dobe mnozia ziadosti o taketo nieco a vraj to teraz nejak riesia (vymyslaju aku formu licencie by mohli pre taketo pripady udelit) a ze mi daju do 2 tyzdnov vediet... ok, uvidime...
Stale mam ale problem s dostupnostou niektorych interpretov na CD. Ak chcem napriklad takeho Yirumu (klavirovy virtuoz), tak na Slovensku sa neda zohnat.
Preco kurva je stym problem? Staci aby som dal do googla (do GOOGLA!) vyhladat Yiruma torrent a do 5 minut mam doma celu diskografiu od tohto interpreta. Zadarmo.
Neskutocne ma vytaca tato situacia. Jediny elegantny system sa mi zda byt iTunes (kde dokonca maju aj tohto Yirumu), ale... na slovensku iTunes nie je. Ok, spravim fake, vyvorim si americky ucet, zozeniem si gift karty a nakupujem. Mam to v podstate legalne. ALE! Podla zakona, ak by mi prisla kontrola, tak sa musim preukazat danovym dokladom, ze som si tu hudbu zakupil. Email im nestaci. Email by im stacil iba v kombinacii s vypisom z uctu, ktory logicky vdaka gift kartam tiez nemam. Znova sa pytam, preco je s tym kurva problem? Ved oni ma nutia aby som ich klamal. Vyslovenie nutia. Dufam, ze iTunes berie slovenske kreditne karty, inak uz naozaj neviem...
Vydavatelstva a cela ta spina okolo nich vytvoria na trhu podmienky, kde je problem legalne predavat digitalnu hudbu (neskutocne vysoke poplatky). A potom kriminalizuju kazdeho, kto sa chce rychlo dostat k nejakemu dielu.
Spiny hnusne. A teraz este pomaly pozieraju aj EU. Rakovina je to. Vyrezat a spalit. Fuj hnus.
Ospravedlnujem sa za hrube vyrazy v mojom prispevku, ale mal som silnu potrebu si u vas vyliat srdce. Tento server je pre mna jedine svetielko v tme...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano vydavatelé zdeformují trh a pak se hájí "ztrátami". Vždyť každé dílo je "vlastněno" nějakým vydavatelem a nikdo ho nemůže vydat za nižší cenu a tak konkurovat. Mají uměle vytvořený monopol a takhle to vypadá. Docela si dovedu představit omezení typu "zveřejněné dílo může vydat kdokoliv, ale musí autorům odvést 20% z ceny". Maximálně bych nechal 2-3 hájení prvního vydavatele.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zo srdca mi pises. uz som sa aj ja snazil niekde vytlct podobne info ohladne filmov ktore nikdy neboli u nas predavane. No vsade same keci keci a vysledok 0.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Taková snůška lží použitá jako argumenty se jen tak nevidí... Začneme s tím že zcenzurujeme něco, proti čemu nikdo nemůže protestovat (DP) a pak si spokojeně zcenzurujeme další a další věci, protože už je to "normální", to snad nemohou myslet vážně?? A kde vzali to naprosto nesmyslné a nepodložené tvrzení, že šíření AV děl způsobuje rozsáhlé ekonomické škody EU?? Oni se vážně chovají jako "bolševici", to si vážně myslí, že lidi si natisknou peníze a nakoupí mraky hudby a filmů a "podpoří" ekonomiku?? Jestliže někdo utratí peníze za digitální rozmnoženinu, místo aby zaplatil za jiný produkt, ekonomika naopak spíše utrpí.. Vždyť jak se množení AV děl a jejich prodávání liší od umělého zvyšování DPH nákupem na půjčky? Fyzicky žádný nový produkt nevzniká.... A nutit poskytovatele odpojovat uživatele místo soudů to je vrchol..... V momentě kdy to zavedou tak přecházím na kompletní šifrování všeho (a to nic "neporušuju") ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sifrovani bude trestny.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ono to dopadne tak, že se problém nevyřeší, ale budou se vytvářet různé tajné VPNky, freenety a darknety. Směřujeme do stejného uspořádání jako Írán nebo Čína.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak potom zase zazije mega rozmach steganografie, nebo si to lidi holt budou predavat z ruky do ruky jako za "starych dobrych casu" :). Tohle je proste valka, kterou nemuzou vyhrat, a presto se o to tvrdosijne snazi, hlava nehlava.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Komunistům dlouhodobě fandím a ani tentokrát mě nezklamali. Kdybyste tolik nepodléhali propagandě, museli byste vidět, že bojuje za naše práva i v ostatních směrech.
In b4 shitstorm.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Každá strana ma dobré i špatné části svých programů. Jenže každý uznává jen to svoje, ať je to jakékoliv. A pochopitelně, kdo více připlatí, toho zákony budou fungovat. Volby? Fraška, aby se neřeklo, že u nás není demokracie. Pak se divíme jakéto ptákoviny se odhlasují. Nevíte v které zemi nevládne politická mafie?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A co třeba zorganizovat petici, že nás žádná Evropská unie nezajímá a měla by být zrušena? Kdo má ty darmožrouty živit?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To ani není třeba tu petici, krom těch parchantů ve vládách už to z obyčejných lidí nikdo nechce a kdo vidí na trh, tak to vidí, proč je celá Evropa v riti.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě, nějak stále nechápu, co je komu nejasného na tom, že krást není správné. A ani jakkoli přemrštěná cena nelegalizuje krádež i když bych si sám představoval také nižší cenu, třeba do stokoruny. Znám kolem sebe spoustu lidí, které ani nenapadne zajít někdy do kina, proč taky, když mají stovky filmů na HD. Ti by film nikdy nekoupili ani za jednu jedinou korunu, dokud bude dostupný někde na netu A v tom je jádro pudla. Časem se může stát, že zkrachují mnohé filmové společnosti, pokud se pirátství neomezí a bude naopak narůstat. No, možná se pak budete jen dívat na filmy pro pamětníky, protože už nikdo nebude mít zájem točit něco nového, zdarma pro torrentové masy na internetu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevidim duvod proc platit za film vice nez jednou. Na film jdu do kina. Mesicne za to utratim cca 1000 - 1500 Kc na osobu, podle toho co se dany mesic promitalo. Nevidim duvod proc za stejny film mam platit znovu, kdyz uz jsem zaplatil promitani a platim vypalne pri nakupu HDD, mechaniky, telefonu, flashky, pametovych karet, tiskarny, vsech medii CD a DVD a ja nevim ceho dalsiho. Vypalne musim zaplatit, i kdyz si na CD/DVD dam svuj obsah. Chapu ze vyroba DVD a BD neco stoji, ale vysvetlete mi proc bych mel dat za DVD 400Kc a za BD 800Kc a vic, kdyz vyroba nemuze byt nakladnejsi nez nekolik desitek korun a to vcetne nakladu na lidi kteri navrhli obal a potisk... Proto si vesele stahnu co chci. Jen neuzivam torrenty, abych nesiril autorky chraneny obsah dal. To je u nas zatim legalni a doufam, ze to vydrzi...
Vsechno je to jenom o nenazranosti vydavatelu. O nicem jinym...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To je logika... To, že jsi byl v kině neznamená, že už ti snímek patří. Pokud ho chceš sledovat doma, musíš si koupit DVD/BluRay. V bordelu dostaneš taky jen jednou a když chceš ještě doma, musíš si pořídit přítelkyni nebo manželku.

Autorské poplatky jsou hloupost, která by měla být zrušena (ale nikdy nebude), to však neznamená, že když připlatíš na ceně médií nebo paměťové karty pár korun, že máš tzv. splněno a můžeš pirátit co hrdlo ráčí.

Argument s náklady je taky nesmysl - výrobní cena automobilu je třeba sto tisíc a přesto za něj člověk zaplatí půl miliónu a nestěžuje si. Tak proč si stěžovat zrovna u audiovizuálních děl?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

piratit/stahovat a/v dila smi co hrdlo raci ikdyby pred tim nesel do kina. nas zakon toto vyslovne povoluje bez ohledu na zdroj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda, já jen tvrdím, že to nemá nic společného s autorskými poplatky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ona ta současná tvorba při vší smůle za moc nestojí, takže většinou o ni není vůbec zájem. Ať se pak nediví, že mají nízké zisky.
Dalším problémem je zkostnatělost vydavatelů, kteří se zuby-nechty drží obstarožního způsobu distribuce skrze nosiče. Někdo by jim měl vysvětlit, že se mi plná police CD/DVD vejde na malou černou krabičku. Kdyby ti soudruzi nebyli tak natvrdlí, šli by do on-line digitální distribuce, pak by se jim penízky sypali. Náklady na on-line distribuci oproti distribuce na fyzickém nosiči jsou směšné.
Autorské právo v této podobě bohužel nechrání uměleckou tvorbu, ale kapsy ochranných organizací. Navíc přináší neadekvátní kriminalizaci uživatelů. Autorské dílo přece nemá vyšší cenu než lidský život. Příliš silné autorské právo tvorbě neprospívá, naopak ji dusí, podívejme se jen, kolik braku jenom vzniká.
Že by nebyl zájem filmy kupovat, podívejme se, jak dobře se prodávají filmy v novinové edici.
Autorské zákony jsou dost silné, v té podobě, co jsou, odporují ústavě a dosud platným zákonům. Nicméně mi vadí, že se má další omezení práv uživatelů posílit. Tohle není nic jiného, než zločinné spiknutí 1% vyvolených proti ostatním.
Co by mělo zkrachovat, filmové studio či vydavatelství, které vůbec nereflektuje současný stav trhu a pořád se drží starých pořádků.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jednoduše shrnuto, pár parazitů vytvoří nějaké "dílo" a pak by z toho chtěli žít až do smrti. A proto je to třeba změnit tak, aby dostali zaplaceno za práci jen jednou a pak již nikdy. A pokud se to nepovede, tak bojkotovat "díla" těchto příživníků. Oni si myslí, že jsou vyvolení k tomu, aby nás do konce života odírali z kůže. Dokažme jim, že se pořádně mýlí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Proč jednou? Jednou na něj jdu do kina a když se mi líbí, tak si jej koupím. A pokud na ten stejný film již do kina nikdy nepůjdu, už za něj nikdy více nezaplatím. A v kině ani zdaleka neplatím pouze za film, ale také náklady promítacího sálu s obsluhou a vytápěním. Přece snad každý, kdo něco vymyslí a obdrží patent, pak následně dostává za každý vyrobený produkt s tímto patentem nějaký podíl. U uměleckých děl se to přece ale vůbec neliší. Takže si nelžete do vlastní kapsy. Je zjevné, že krást je pro levicově smýšlející exoty již tak samozřejmě, že by to chtěli i uzákonit. Sám ale zcela nesouhlasím s autorskými poplatky u tiskáren, CD/DVD vypalovaček a podobně, to považuji zase za zlodějinu z druhé strany a proti tomu bych podepsal petici kdykoli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel se ochrana vználezu a uměleckého díla liší.
Patent, ochrana vynálezu platí 10 let a šmitec. *)
Ochrana autorského díla je bohužel mnohem delší - po celý život autora a pak ještě 70 let po jeho smrti.
Přece není umělecké dílo důležitější než vynález. No, zvlášť také ta dílka vytvořená rychlohvězdičkami a distribuována vydavatelskými molochy, vůbec takovou cenu nemají.

*) V tomto článku je popsáno, jak by to dopadlo, kdyby se k vynálezům a objevům přistupovalo podle stejného legislativního zmetku jako se přistupuje k uměleckým dílům http://www.zvedavec.org/naokraj/2010/05/3716-jak-by-vypadala-nasa-kdyby-... .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to souhlas (akorát mám dojem, že těch 10 let se jednou dá prodloužit ještě o dalších 10, nebo ne?). Já bych taky ochranu autorského díla omezil maximálně na jednotky let pro sdílení, pro komerční využití třeba i víc.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

>> Přece není umělecké dílo důležitější než vynález.

Právě se právě ochrana pořád prodlužuje. Politici si myslí, že na tom nezáleží. A lidi taky. Jenže to je zásadní omyl, umění je bezpodmínečně nutné pro morální vývoj společnosti.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Si vůl žereš seno...
Kdyby si žral vitamíny, tak bys byl normál a věděl bys, že kdyby lidi měli normální možnosti seberealizace a výdělky na "normální úrovni", tak se takovýhle blbiny nemusej nikde řešit, rozhodně ne aspoň v takovým rozsahu, jako v současnosti. To za prvý a za druhý, v zemích, kde to nemaj zapotřebí a jsou na tom hospodářsky podstatně lépe, se šíří sdílení o 106 a riskují postihy, které u nás ještě ani nejsou. Pročpak to asi tak je? ... A včil mudruj

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Filmovym spolecnostem, ktere vyrabi kvalitni filmy, zadny krach nehrozi, kdyz se podivate, tak prodelaly pouze spatne filmy a pokud zkrachuje studio, ktere vydava spatne filmy, tak zadna skoda :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PReci nejde o zlodejinu. Jde o to , ze nekdo vyrabi a prodava mleko. A jedina sance jak si to mleko koupit, je sednout na kolo a jet si 100 km nechat natocit a max 2 litry. Jde oto, ze prodejni model neni poplatnej aktualni dobe. Ja nechci kino, nechci placky. Chci si v den premiery sosnout film za penize do meho domaciho zarizeni, mrknout se na nej a jit dal. Nebudu investovat do BD kdyz mam 100 Mbit net. A jestli si nekdo mysli, ze pujdu do kina, no nepujdu, pujdu a kooupim DVD ne nekoupim. a pak si jeste koupim BD..no k smichu. Platim si 1200/mesic za kabelovku..A stejnak tam vse je ve full HD drive nebo pozdeji.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na tom je vidět, jak se demokracie mění ve vládu boháčů. V dějepise se bralo něco takového, že ve starověkém Řecku se nám střídala období demokracie a vlády úzké skupiny lidí (např. boháčů).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak v Česku zatím marně čekáme na tu první fázi, zatím je tu 21 let ta druhá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

demokracie je stejna jako diktatura nebo oligarchie pouze rozhoduje o neco vice lidi. typicky 1 (ci jednotky lidi) v diktature, par jedincu (uzka skupinka, rodina) v oligarchii a 51% (nekdy i mene) v demokracii. vysledek je stejny, vzdy bude vice ci mene lidi nesouhlasit. je naprosto fuk jestli rozhodne o vyhlazeni lidi s fialovou kuzi jeden diktator, kralovska rodina nebo alespon 26% obyvatel statu v referendu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tu EU nám byl čert dlužnej. Občanská prává a svobody se kvapem blíží do obdobý hluboké totality . Šmírovat vás ale budou soukromé firmy a zlodějské pokuty snás budou ždímat soukromí exekutoři. Tak si říkám na co nám ten celý státní aparát je ,když nic nedělá? Na co máme 3500 soudců s platy okolo 70tis. ,když nic nesoudí a když jo, tak blbě a po každé jinak. Navíc za svou nekvalitní práci neručí ,protože jsou přece nezávislý:(
Budeme jenom pořád platit, platit za Veřejno právní televizi na kterou se nedivám , platit za rozhlas co neposlouchám , platit za hudbu umělcům co nemám rád a platit a platit. Jo a kdybych si chtěl náhodou koupit nějaký film nebo seriál , hudbu tak mám smůlu ,protože žijeme v ČR kde se kromě masové předražené produkce nedá nic koupit a o elektronické distribuci tu taky nikdo neslyšel. A protože žijeme v ČR tak si nemůžeme ani provozovat zahraniční služby jelikož nejsou pro naši zemi dostupné :(
Platit budeme taky nesmyslné zelené energie na jejichž výrobu se spotřebuje 1.3 násobek té normální nezelené.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No já už jen očekávám v blízké době, dle nálad u široké veřejnosti, kdy to tady praskne, ten pytel politickejch sraček a co to tak sleduju, tak už to nebude jako v roce 1989, to už bude jinej "ohňostroj"
:-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je nějaká možnost obrátit se na evropské instituce, hodilo by se toho využít, ale mělo by se spojit více uskupení, aby to k něčemu bylo. To, co projednávali v EP, by se dalo klidně napadnout jako zločinné spiknutí úzké skupinky lidí proti 99% obyvatelstva.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hodnotit by se to tak dalo, jenže dneska se nic nevykládá "přirozeně", nebo řekněme "selským rozumem", ale podle naprosto zdeformovaných (a i uzákoněných) měřítek. Bohužel...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nova forma distribucie filmov uz tu je, ale vyber je dost maly. Napriklad ORANGE - optika TV, u nas ma pozicovnu filmov na 24 hodin. Skusal som to a bezi fakt dobre. Sice pozicovne sa pohybuje od 3 do cca 6 € co nieje malo, ale je to v teplucku doma a hned. Bohuzial ako som spomynal vyber je dost obmedzeny asi sa nedohodli s vlastnikmi prav. Mozno by bolo zaujimave pozistovat u takychto spolocnosti preco je ponuka tak mala. Ak su drzitelia prav nenazrany a nechcu sa dohodnut to by mohol byt argument preco im nedovolit vacsie pravomoci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co by jste chtěl, snad návrat do "starých dobrých" časů, kdy jsme slušnou desku koupili tak akorát na burze? A ani se neptejte, kolik dnu jsem musel makat v práci třeba na Pink Floydy. Už mám nějaký ten křížek a mohu velmi dobře porovnávat tehdejší a dnešní možnosti. Naprosto nic nelze porovnávat, cenu, výběr, dostupnost i novinek. Jenže tady je někdo pořád nenažraný a rozmazlený až hrůza. Zapomeňte na to že budete krást a nikdo o tom nebude nic vědět, každý poskytovatel internetu už velmi dobře ví, kdo na síti přes torrenty odesílá ven a co. A pamatujte, již dnes je povinnost logovat provoz na síti, není pak problém takového jedince i zpětně dohledat a spočítat mu jeho činnost i s úrokem. Zatím se ale jde jen po velkých rybách, protože není dost lidí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ve poslednich starych dobrych casech co v cechach byly jeste neexistovala ani elektrina natoz desky. A muzikanti chodili od hradu ke hradu a doufali ze jim nekde zaplati za vystoupeni.

Kazdy poskytovatel internetu dobre vi kdo torrenti (skoro vsichni) ale ne CO torrenti a ani nebude dokud nebude muset protoze by ho takove zjistovani stalo spoustu penez.

A cenu, vyber, dostupnost i novinek porovnavat lze. Ve vsech techto kategoriich vitezi torrenty pred kamennymi obchodniky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to co torrentí, už se samozřejmě ví, nemylte se. Jde pochopitelně pouze o to, co torrentem odesílá, je to překvapivé, ale skutečně se to ví.

Protocol: BitTorrent
Infringed Work: Comedy Central- South Park
Infringing File Name: South.Park.S14E01.Sexual.Healing.UNCENSORED.HDRIP.XviD-DEMENTA-V2.avi
Infringing File Size: 141492026

Tak tohle chodí poskytovatelům na email. Víte co a čím.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A tohle je jen malá část celé zpravy, ve skutečnosti je daleko obsáhlejší a podrobnější.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.